porterlv Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 32 хвилини тому, Dalet сказав: можу взяти 600В джерело і накрутити спробувати, але який практичний сенс у цьому? Файне у вас джерело Сенс в цьому суто спортивний. Знати програмну межу. Особисто мені це допоможе зрозуміти чи залишати як є чи заморочуватись з переробками... Окремо стоїть питання зручності. До прикладу, при підвищеній напрузі повишаючий перетворювач сонця навіть не запускається - нагрів інвертора сильно менший. А от чи оптимально це для синусорізки - питання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 12 часов назад, porterlv сказал: Ганяю Сансинк/Дею на перенапрузі по сонцю. 500 В. по інструкції, казали при 520 піде в аварію. Хапав максимум 527,5 Вольт без аварії при недавніх морозах. Чи знає хтось при якій фактичній напрузі він піде в аварію по перенапрузі сонця /ДЦ шини? Ви свій так гвалтуєте чи якогось замовника? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2 години тому, porterlv сказав: Окремо стоїть питання зручності. До прикладу, при підвищеній напрузі повишаючий перетворювач сонця навіть не запускається - нагрів інвертора сильно менший. А от чи оптимально це для синусорізки - питання. Це не про зручність, а про утилізацію, бо Деє заявляє ефективність МППТ на рівні >99%, але це якщо робоча напруга сонця в діапазоні `MPPT Voltage Range(V)` тобто 150–425 В. Якщо напруга виходить за цей діапазон, то воно буде працювати, але тоді інвертор не зможе максимально утилізувати доступну енергію. Синусорізка, яка видає активну потужність, видає її з частотою 100Гц і величина потужності має синусоїдальну форму, яка зміщена так, що коливання є від нуля, і до макс. значення. Я зробив ілюстрацію: За законом збереження енергії такі ж коливання потужності мають бути і з джерела постійного струму (я знаю про існування конденсаторів, але вони мають дуже обмежений ефект при практичних емностях), але панелі є джерелом струму і ми банально будемо впиратися в струм КЗ панелей. Та і взагалі коливання струму на стороні панелей означають, що ми не є точці МП, відповідно не відбираємо всю доступну потужність. Фактично в цій ситуації також є таке поняття як коефіцієнт потужності, як і у випадку AC-DC перетворення, і цей коефіцієнт також коректується з допомогою додаткового перетворювача, яким у випадку сонця є DC-DC буст конвертор. Тобто ми хочемо споживати постійну потужність з мінімальними пульсаціями із сонячних панелей, створювати при цьому пульсації на DC шині, які є в протифазі до коливань потужності синусорізки. Я навіть зняв відео, яке частково розкриває цю тему, і скоро ним поділюсь 6 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 1 годину тому, Vikctor сказав: Ви свій так гвалтуєте чи якогось замовника? Свій. Так склалося через обставини. 42 хвилини тому, volomoto сказав: ми не є точці МП, відповідно не відбираємо всю доступну потужність. А що є "точка МП" і де вона є? Якщо напруга стрінгу завищена і рівна або перевищує напругу DC шини інвертора, то повишаючий перетворювач навіть не вмикається. Струм з панелей через діод і дросель повишайки валить на DC шину. І ось тут не зрозуміло, то добре чи зле і чому. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 9 хвилин тому, porterlv сказав: А що є "точка МП" і де вона є? Це точка максимальної потужності для даних умов освітленості за температури панелей. 10 хвилин тому, porterlv сказав: Якщо напруга стрінгу завищена і рівна або перевищує напругу DC шини інвертора, то повишаючий перетворювач навіть не вмикається. Струм з панелей через діод і дросель повишайки валить на DC шину. І ось тут не зрозуміло, то добре чи зле і чому. Ну я ж насправді дав відповідь на це питання Це не не добре і не зле, просто ви не можете відібрати всю потужність від панелей. Якщо умовно панелі в даний момент можеть видати 5 кВт, то якщо поле виходить за діапазон МППТ напруги інвертор зможе взяти тільки 4 кВт. Це аналогічно як і з джерелом, яке може дати 5 кВА: якщо коефіцієнт потужності 1, то зможете взяти 5 кВт, якщо ж 0.8, то тільки 4 кВт. Ну напруга на шині дорівнює напрузі сонця мінус падіння на діоді, якщо говорити про ситуацію, коли буст конвертор не працює. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 1 час назад, volomoto сказал: Це не про зручність, а про утилізацію, бо Деє заявляє ефективність МППТ на рівні >99%, але це якщо робоча напруга сонця в діапазоні `MPPT Voltage Range(V)` тобто 150–425 В. Это вы же сейчас про 6квт инвертор? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 5 хвилин тому, mib сказав: Это вы же сейчас про 6квт инвертор? Швидше про будь-який 1ф деє. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 5 часов назад, Dalet сказал: можу взяти 600В джерело і накрутити спробувати, але який практичний сенс у цьому? Там наче по сонцю конденсатори на 600В, є шанс довго вимивати електроліт, куски фольги та бумаги з інвертору Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 29 хвилин тому, Enot123h сказав: Там наче по сонцю конденсатори на 600В, є шанс довго вимивати електроліт, куски фольги та бумаги з інвертору Пан porterlv вже має досвід у цій справі 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 5 часов назад, porterlv сказал: А от чи оптимально це для синусорізки - питання. то все має значення коли нема іншої роботи))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 43 хвилини тому, Enot123h сказав: Там наче по сонцю конденсатори на 600В, Ні, по сонцю там по штуці плівкових. На 600 то DC шина. Воно так відразу не гепне. Їм треба буде довго грітися. Тобто 600 короткотривало пройдуть скоріше непомічено. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого (змінено) 1 час назад, porterlv сказал: Ні, по сонцю там по штуці плівкових. На 600 то DC шина. Воно так відразу не гепне. Їм треба буде довго грітися. Тобто 600 короткотривало пройдуть скоріше непомічено. В инструкции чётко написано 370V (и это под нагрузкой). То напряжение при котором будет максимальный КПД больше 99%. Т.е. в тепло будет идти минимум. Кроме того SPD на входе PV должны были уже выгореть, если они правильно были подобраны (на 500V). Змінено 28 лютого користувачем professori 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого (змінено) 52 хвилини тому, professori сказав: То напряжение при котором будет максимальный КПД больше 99%. ККД буде 97.6% при тій напрузі. MPPT Efficiency – це не ККД, а коефіцієнт потужності, якщо робоча напруга знаходиться в діапазоні MPPT Voltage Range. Змінено 28 лютого користувачем volomoto 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LOS8800 Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня Доброго дня, підкажіть, режиму "mppt multi-point scanning" в інверторі deye 5квт взагалі немає чи залежить від версії ПО? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 28 хвилин тому, LOS8800 сказав: інверторі deye 5квт взагалі немає чи залежить від версії ПО? У мене в Сансинку є такий пункт, а вони близнюки. Тому або від версії прошивки або погано шукаєте. До речі, а чим цей режим кращий гірший? Був би добрим - би позамовчуванню активували... Чи є з ним якийсь "вихлоп" і за яких умов? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LOS8800 Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 40 минут назад, porterlv сказал: У мене в Сансинку є такий пункт, а вони близнюки. Тому або від версії прошивки або погано шукаєте. До речі, а чим цей режим кращий гірший? Був би добрим - би позамовчуванню активували... Чи є з ним якийсь "вихлоп" і за яких умов? Бачив такий режим у 6квт ному, думав спробувати, але у мене в меню немає там де в 6квт му бачив Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 7 хвилин тому, LOS8800 сказав: Бачив такий режим у 6квт ному, думав спробувати, але у мене в меню немає там де в 6квт му бачив У вас в коробці з інвертору лежала синенька книжчека. Там на картинках ближче до кінця пошукайте в розділі меню Advanced settings 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня Что то я похоже донастраивался Сейчас он переходит на акб когда по одной из фаз ниже 200 вольт, хотя стоит 175 возможно какой то галочки не хватает или наоборот лишняя стоит, может кто то что то увидит? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня Продолжение Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 9 хвилин тому, mib сказав: Продолжение Отут заберіть галочки 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 21 минуту назад, volomoto сказал: Отут заберіть галочки Убрал, буду наблюдать, спасибо, и если можно в двух словах что я сделал Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
deemage Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 6 часов назад, LOS8800 сказал: Доброго дня, підкажіть, режиму "mppt multi-point scanning" в інверторі deye 5квт взагалі немає чи залежить від версії ПО? Есть, но для этого нужно прошивку обновить. У меня панели не затеняются, поэтому разницы не заметил. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 3 часа назад, mib сказал: Что то я похоже донастраивался Сейчас он переходит на акб когда по одной из фаз ниже 200 вольт, хотя стоит 175 возможно какой то галочки не хватает или наоборот лишняя стоит, может кто то что то увидит? В заводские настройки сбросьте и делов. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 28 минут назад, professori сказал: В заводские настройки сбросьте и делов. Сбросил, скрины это после сброса, но вот эти 200 волтт никуда не делись После последних изменений что посоветовал @volomotoниже 200 сеть еще не просаживалась Но один раз был перекос 15% и он сеть вырубил Наблюдаю дальше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня @volomotoпохоже помогло, ну как минимум ниже 200 начало работать, по перекосу выбивало пару раз, но я так понимаю с этим ничего не сделать, но вот на настройку 175 оно начало реагировать после ваших рекомендаций наблюдаю дальше 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз