Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

32 хвилини тому, Dalet сказав:

можу взяти 600В джерело і накрутити спробувати, але який практичний сенс у цьому?

Файне у вас джерело :) Сенс в цьому суто спортивний. Знати програмну межу. Особисто мені це допоможе зрозуміти чи залишати як є чи заморочуватись з переробками... 

Окремо стоїть питання зручності. До прикладу, при підвищеній напрузі повишаючий перетворювач сонця навіть не запускається - нагрів інвертора сильно менший. А от чи оптимально це для синусорізки - питання.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 часов назад, porterlv сказал:

Ганяю Сансинк/Дею на перенапрузі по сонцю. 500 В. по інструкції, казали при 520 піде в аварію. Хапав максимум 527,5 Вольт без аварії при недавніх морозах. Чи знає хтось при якій фактичній напрузі він піде в аварію по перенапрузі сонця /ДЦ шини?

Ви свій так гвалтуєте чи якогось замовника?

• Хаха 1
Посилання на коментар

2 години тому, porterlv сказав:

Окремо стоїть питання зручності. До прикладу, при підвищеній напрузі повишаючий перетворювач сонця навіть не запускається - нагрів інвертора сильно менший. А от чи оптимально це для синусорізки - питання.

Це не про зручність, а про утилізацію, бо Деє заявляє ефективність МППТ на рівні >99%, але це якщо робоча напруга сонця в діапазоні `MPPT Voltage Range(V)` тобто 150–425 В. Якщо напруга виходить за цей діапазон, то воно буде працювати, але тоді інвертор не зможе максимально утилізувати доступну енергію.

Синусорізка, яка видає активну потужність, видає її з частотою 100Гц і величина потужності має синусоїдальну форму, яка зміщена так, що коливання є від нуля, і до макс. значення. Я зробив ілюстрацію:

image.thumb.png.c3a6e1e0e5b0ff07612adaed1502ea90.png

За законом збереження енергії такі ж коливання потужності мають бути і з джерела постійного струму (я знаю про існування конденсаторів, але вони мають дуже обмежений ефект при практичних емностях), але панелі є джерелом струму і ми банально будемо впиратися в струм КЗ панелей. Та і взагалі коливання струму на стороні панелей означають, що ми не є точці МП, відповідно не відбираємо всю доступну потужність. Фактично в цій ситуації також є таке поняття як коефіцієнт потужності, як і у випадку AC-DC перетворення, і цей коефіцієнт також коректується з допомогою додаткового перетворювача, яким у випадку сонця є DC-DC буст конвертор. Тобто ми хочемо споживати постійну потужність з мінімальними пульсаціями із сонячних панелей, створювати при цьому пульсації на DC шині, які є в протифазі до коливань потужності синусорізки.

Я навіть зняв відео, яке частково розкриває цю тему, і скоро ним поділюсь :)

• Лайк 6
  • Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Vikctor сказав:

Ви свій так гвалтуєте чи якогось замовника?

Свій. Так склалося через обставини.

42 хвилини тому, volomoto сказав:

ми не є точці МП, відповідно не відбираємо всю доступну потужність.

А що є "точка МП" і де вона є? :) Якщо напруга стрінгу завищена і рівна або перевищує напругу DC шини інвертора, то повишаючий перетворювач навіть не вмикається. Струм з панелей через діод і дросель повишайки валить на DC шину. І ось тут не зрозуміло, то добре чи зле і чому. 

Посилання на коментар

9 хвилин тому, porterlv сказав:

А що є "точка МП" і де вона є?

Це точка максимальної потужності для даних умов освітленості за температури панелей.

10 хвилин тому, porterlv сказав:

Якщо напруга стрінгу завищена і рівна або перевищує напругу DC шини інвертора, то повишаючий перетворювач навіть не вмикається. Струм з панелей через діод і дросель повишайки валить на DC шину. І ось тут не зрозуміло, то добре чи зле і чому.

Ну я ж насправді дав відповідь на це питання :)
Це не не добре і не зле, просто ви не можете відібрати всю потужність від панелей. Якщо умовно панелі в даний момент можеть видати 5 кВт, то якщо поле виходить за діапазон МППТ напруги інвертор зможе взяти тільки 4 кВт. Це аналогічно як і з джерелом, яке може дати 5 кВА: якщо коефіцієнт потужності 1, то зможете взяти 5 кВт, якщо ж 0.8, то тільки 4 кВт.

Ну напруга на шині дорівнює напрузі сонця мінус падіння на діоді, якщо говорити про ситуацію, коли буст конвертор не працює. 

• Лайк 3
Посилання на коментар

1 час назад, volomoto сказал:

Це не про зручність, а про утилізацію, бо Деє заявляє ефективність МППТ на рівні >99%, але це якщо робоча напруга сонця в діапазоні `MPPT Voltage Range(V)` тобто 150–425 В.

Это вы же сейчас про 6квт инвертор?

Посилання на коментар

5 часов назад, Dalet сказал:

можу взяти 600В джерело і накрутити спробувати, але який практичний сенс у цьому?

Там наче по сонцю конденсатори на 600В, є шанс довго вимивати електроліт, куски фольги та бумаги з інвертору

Посилання на коментар

29 хвилин тому, Enot123h сказав:

Там наче по сонцю конденсатори на 600В, є шанс довго вимивати електроліт, куски фольги та бумаги з інвертору

Пан porterlv вже має досвід у цій справі :) 

• Лайк 2
  • Хаха 2
Посилання на коментар

5 часов назад, porterlv сказал:

А от чи оптимально це для синусорізки - питання.

то все має значення коли нема іншої роботи)))

• Хаха 2
Посилання на коментар

43 хвилини тому, Enot123h сказав:

Там наче по сонцю конденсатори на 600В,

Ні, по сонцю там по штуці плівкових. На 600 то DC шина. Воно так відразу не гепне. Їм треба буде довго грітися. :) Тобто 600 короткотривало пройдуть скоріше непомічено.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, porterlv сказал:

Ні, по сонцю там по штуці плівкових. На 600 то DC шина. Воно так відразу не гепне. Їм треба буде довго грітися. :) Тобто 600 короткотривало пройдуть скоріше непомічено.

В инструкции чётко написано 370V (и это под нагрузкой). То напряжение при котором будет максимальный КПД больше 99%. Т.е. в тепло будет идти минимум.

Кроме того SPD на входе PV должны были уже выгореть, если они правильно были подобраны (на 500V).

1909946943_.png.cba247977dee94f94261646ed18a420f.png

Змінено користувачем professori
  • Лайк 1
Посилання на коментар

52 хвилини тому, professori сказав:

То напряжение при котором будет максимальный КПД больше 99%.

ККД буде 97.6% при тій напрузі. MPPT Efficiency – це не ККД, а коефіцієнт потужності, якщо робоча напруга знаходиться в діапазоні MPPT Voltage Range.

Змінено користувачем volomoto
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Доброго дня, підкажіть, режиму "mppt multi-point scanning" в інверторі deye 5квт взагалі немає чи залежить від версії ПО?

Посилання на коментар

28 хвилин тому, LOS8800 сказав:

інверторі deye 5квт взагалі немає чи залежить від версії ПО?

У мене в Сансинку є такий пункт, а вони близнюки. Тому або від версії прошивки або погано шукаєте.

До речі,  а чим цей режим кращий гірший? Був би добрим - би позамовчуванню активували... Чи є з ним якийсь "вихлоп" і за яких умов?

Посилання на коментар

40 минут назад, porterlv сказал:

У мене в Сансинку є такий пункт, а вони близнюки. Тому або від версії прошивки або погано шукаєте.

До речі,  а чим цей режим кращий гірший? Був би добрим - би позамовчуванню активували... Чи є з ним якийсь "вихлоп" і за яких умов?

Бачив такий режим у 6квт ному, думав спробувати, але у мене в меню немає там де в 6квт му бачив

Посилання на коментар

7 хвилин тому, LOS8800 сказав:

Бачив такий режим у 6квт ному, думав спробувати, але у мене в меню немає там де в 6квт му бачив

У вас в коробці з інвертору лежала синенька книжчека. Там на картинках ближче до кінця пошукайте в розділі меню Advanced settings 

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Что то я похоже донастраивался :-) Сейчас он переходит на акб когда по одной из фаз ниже 200 вольт, хотя стоит 175 возможно какой то галочки не хватает или наоборот лишняя стоит, может кто то что то увидит?

IMG_20250301_154743.jpg

IMG_20250301_154731.jpg

IMG_20250301_154719.jpg

IMG_20250301_154707.jpg

IMG_20250301_154702.jpg

IMG_20250301_154658.jpg

IMG_20250301_154643.jpg

IMG_20250301_154639.jpg

Посилання на коментар

21 минуту назад, volomoto сказал:

Отут заберіть галочки

Убрал, буду наблюдать, спасибо, и если можно в двух словах что я сделал :-)

IMG_20250301_162702.jpg

Посилання на коментар

6 часов назад, LOS8800 сказал:

Доброго дня, підкажіть, режиму "mppt multi-point scanning" в інверторі deye 5квт взагалі немає чи залежить від версії ПО?

Есть, но для этого нужно прошивку обновить. У меня панели не затеняются, поэтому разницы не заметил.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, mib сказал:

Что то я похоже донастраивался :-) Сейчас он переходит на акб когда по одной из фаз ниже 200 вольт, хотя стоит 175 возможно какой то галочки не хватает или наоборот лишняя стоит, может кто то что то увидит?

В заводские настройки сбросьте и делов.

Посилання на коментар

28 минут назад, professori сказал:

В заводские настройки сбросьте и делов.

Сбросил, скрины это после сброса, но вот эти 200 волтт никуда не делись

После последних изменений что посоветовал @volomotoниже 200 сеть еще не просаживалась

Но один раз был перекос 15% и он сеть вырубил

Наблюдаю дальше :-(

Посилання на коментар

@volomotoпохоже помогло, ну как минимум ниже 200 начало работать, по перекосу выбивало пару раз, но я так понимаю с этим ничего не сделать, но вот на настройку 175 оно начало реагировать после ваших рекомендаций

1518288353_2025-03-0123_09_16.png.df2b18348b3996f6147ef1544a895c26.png

наблюдаю дальше

• Лайк 3
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...