ЯД Опубліковано: учора в 15:16 Поділитись Опубліковано: учора в 15:16 3 хвилини тому, Фрай сказав: Та все ж до теми, бачу як тут всі постійно щось міняють у налаштуваннях, а воно глючить чи не так працює і ці маніпуляції більш просунутих юзерів мене трохи бентежать, а раптом у мене щось не так працює? Бо мої батарейки мені занадто дорого обійшлися, звичайно, що хочу аби довше не турбували. У людей специфические требования и хотелки и они пытаются их сделать. А аккум просто лучше использовать хоть как то) у меня заряд до 100 каждый день, а ночью разряд (где-то то до 80) За 2 месяца 4 кВт из сети. Меня устраивает Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: учора в 15:50 Поділитись Опубліковано: учора в 15:50 31 минуту назад, ЯД сказал: у меня заряд до 100 каждый день, а ночью разряд (где-то то до 80) За 2 месяца 4 кВт из сети. Меня устраивает Вы сильно с этим не усердствуйте, при наличии ЗТ должно быть хоть какое то потребление от сети @Фрайу меня зеленый тариф и я хочу батарею поставить как бы в режим хранения заряженной на 90% на случай если будут отключения, остальное время пока выработка больше чем потребления сеть выступает в качестве акб 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: учора в 15:54 Поділитись Опубліковано: учора в 15:54 1 хвилину тому, mib сказав: Вы сильно с этим не усердствуйте, при наличии ЗТ должно быть хоть какое то потребление от сети Ну там 1-2 кВт все равно с сети инвертор тянет. У меня там в доме сейчас потребление - минипк с ХА, роутер и сам инвертор) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 19.06.2025 в 18:50, mib сказав: в режим хранения заряженной на 90% на случай если будут отключения Вибачте, а вам не здається, що у випадку відключень мережі ваше поле панелей за годину-півтори задує АКБ з 10% до 100%? Взимку такий підхід ще розумію, але зараз - хз. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 година тому, МакДо сказав: у випадку відключень мережі ваше поле панелей за годину-півтори задує АКБ з 10% до 100%? І чим це погано чи шкідливо? «Задує» і заряд вимкнеться, панель замовкне. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 1 час назад, МакДо сказал: Вибачте, а вам не здається, що у випадку відключень мережі ваше поле панелей за годину-півтори задує АКБ з 10% до 100%? Взимку такий підхід ще розумію, але зараз - хз. У нас пока только плановые отключения на ремонт, на час/два Но надо наверно до 80% опустить, но больше по той причине что пока у меня акб на малом напряжении догоняет до 100% хотя и пишет что 90% правда после включения режима флоат на бмс еще не проверял А зимой я наоборот когда нет отключений разряжаю днем до 30% ночью заряжаю до 100% Если вы про то что во время отключений солнце пропадет, так как некуда сливать будет то это не так много у меня акб 16 квт*ч Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 15 минут назад, Фрай сказал: І чим це погано чи шкідливо? «Задує» і заряд вимкнеться, панель замовкне. По ЗТ будет не до продажа А если акб держать полуразряженным то солнце уйдет в акб, а при появлении сети в нее сольется 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 35 хвилин тому, Фрай сказав: І чим це погано чи шкідливо? «Задує» і заряд вимкнеться, панель замовкне. Нічого поганого тут немає. Заряд вимкнеться так само як і в мене. Мав на увазі використовувати АКБ як буфер для продажу, що я і роблю, задаючи в ToU 50%. В сонячні дні надлишкова генерація задуває АКБ до 100%, а при настанні хмар чи вечора, АКБ продається до 50% Змінено 4 години тому користувачем МакДо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 5 минут назад, МакДо сказал: Нічого поганого тут немає. Заряд вимкнеться так само як і в мене. Мав на увазі використовувати АКБ як буфер для продажу, що я і роблю, задаючи в ToU 50%. В сонячні дні надлишкова генерація задуває АКБ до 100%, а при настанні хмар чи вечора, АКБ продається до 50% Но у вас же и панелей больше чем инвертор может продавать в моменте и акб вдвое больше моего, тоесть около 500-700 квт*ч вы таким образом в месяц выигрываете В моем случае это поможет только в случае отключений, а с января таких совокупно было часов 10 в дневное время и панелей у меня 11,6 тоесть я могу все продать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Зрозумів, то у вас забаганки по ЗТ, як би «рибку зʼїсти і на не сісти» )) у мене такого нема то я й не переймаюся, мій термін окупності 100 років 😜 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 9 минут назад, Фрай сказал: у мене такого нема то я й не переймаюся, мій термін окупності 100 років 😜 Окупилось же уже при первом отключении после установки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз