Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Приточно-витяжна вентиляція з рекуператором

TaurosRMK

Рекомендовані повідомлення

5 годин тому, TaurosRMK сказав:

Подумав чи можна якось фільтрувати конденсат після рекуперації, щоб використовувати його у зволожувачах? 

Спробуйте, поділіться потім досвідом.

Зі свого боку розкажу. В мене два джерела конденсату: рекуператор та сушка для білизни. Обидва варіанти ідуть напряму в каналізацію. Бо обидва мають певні аромати у складі. З сушки конденсат пахне миючими засобами, конденсат з рекуператора теж має певний аромат, яким він видно насичується від відпрацьованого витяжного повітря. Фільтрувати конденсат від запаху напевно можна колоною з активованим вугіллям. Але сам би таким не займався.

Змінено користувачем Dmode
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

нагадую - в мене зволожувачі забирають 12-18 литрів щодоби. навряд чи конденсат покриє більше ніж третина від цього об'єму. тож все одно треба осмос. а якщо він вже є, то який сенс брати частину брудньої води для зволожувача?!

доречі, багато років в квартирі зволожувач працював на воді з під крану

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, shneider_vova сказав:

нагадую - в мене зволожувачі забирають 12-18 литрів щодоби. навряд чи конденсат покриє більше ніж третина від цього об'єму. тож все одно треба осмос. а якщо він вже є, то який сенс брати частину брудньої води для зволожувача?!

доречі, багато років в квартирі зволожувач працював на воді з під крану

Скільки штук є? Працюють 24/7, якісь розумні чи просто включив і працює без перестану?

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, TaurosRMK сказав:

Скільки штук є? Працюють 24/7, якісь розумні чи просто включив і працює без перестану?

 

3 штуки. вони то розумні (можуть підтримувати певний рівень вологи), але вони створюють локальну зону зволоження навкруги себе, тож частіше за все включаю на 24/7

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 годин тому, shneider_vova сказав:

але вони створюють локальну зону зволоження навкруги себе

Напевно в мене якийсь особливий випадок. Коли працює зволожувач C&H-3545, що розрахований на 30м2 у спальні 18м2, вологість підіймається і в сусідній кімнаті. А сьогодні, під час роботи зволожувача вийшов в залу і став свідком туману. Не знаю, чи то туман від води, чи від розчинених в ній солей, але якщо навіть так, то цей маркер показує, що воно дісталося і залу. ПВУ в цей час працює. Можливо це через те, що у блоці спалень три канали подачі та один канал витяжки, а в залі 2 каналу подачі і 4 канали витяжки?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Калібрування/перевірка сенсора температури і вологості (без створення міні лабораторії 😁). 

Маю SHT30 в такому корпусі, планую його вмонтувати перед теплообмінником на витяжці, щоб моніторити вологість витяжного повітря. За контроль температури в цій самій точці буде відповідати сенсор РТ1000, так що SHT30 брався тільки для моніторингу вологості.

Підключив сьогодні до ESP D1 Mini і побачив що показники з кімнатним датчиком трохи відрізняються. Датчик Xiaomi (той що білий з екраном) звичайно не можна приймати за еталон, але тим не менше різниця є. Подумав внормується через деякий час, тому що підключав в іншому місці, але поки що ні, показники відрізняються. Взяв ще один датчик Xiaomi і один дешевий, поставив всі датчики в одному місці, це приблизно на висоті 1.5 м від підлоги. Через деякий час показники датчиків Xiaomi практично вирівнялися, показники чорного датчика також дуже близькі, а от SHT30 практично без змін, показує трохи інші результати. Показники вологості відрізняються приблизно на 9% в більшу сторону, а температура приблизно на 0.4-0.5С більша, що не так критично і можна списати на похибку всіх датчиків. За півтора години різниця по вологості збірігалася на тому ж рівні.

З вологістю щось не то, а як впевнитися які з датчиків показують найбільш точніші показники поки не знаю. Тому тут потрібно якось це перевірити, щоб впевнитися у вірності показників SHT30, чи то він так багато бреше, чи може то всі інші датчики брешуть. Не так критично було б при різниці в 2-3%, але 9% то вже трохи багато і якщо ці показники на стільки більші від реальних, то тоді щось потрібно думати, чи інший датчик замовити, чи коригувати цей додавши похибку в коді.

Можливо сенсор має "прогрітися" і через деякий час показники будуть точніші? 

Залишу поки на ніч, подивлюся що буде.

Прихований текст

IMG_20240216_150615529.thumb.jpg.d8f3bcac71ea35402cdb8605eda99781.jpg

IMG_20240222_221409908.thumb.jpg.643448a0b39902ff2cd720f35b578468.jpg

image.png.c2c8708433e080dc52be9ff1daa09f97.png

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

14 годин тому, TaurosRMK сказав:

Датчик Xiaomi (той що білий з екраном) звичайно не можна приймати за еталон, але тим не менше різниця є

Вище приводив приклади які можуть бути розбіжності навіть в однакових моделях сенсорів, не кажучи про різні моделі.

14 годин тому, TaurosRMK сказав:

як впевнитися які з датчиків показують найбільш точніші показники поки не знаю.

Перевіряти над насиченими розчинами хімічно чистої солі (>99%). З вашим сенсором це досить просто зробити, бо він на дроті та займає малий об'єм.

Хоча би по двом точкам по низькій вологості та по високій.

За високу точку (75%) можна взяти натрій хлор (кухонна сіль) якщо вона без протизлипних агентів та не йодована. За низьку наприклад MgCl2 (33%) та NaOH (7%, обережно бо їдке). 

Ось тут можете прочитати про процес більш детально. Тут меньш детально але від Bosch про калібрування BME280.

Для власників сигарних шаф калібрування сенсорів вологості буденна процедура, бо для них важливі точні показники. 

14 годин тому, TaurosRMK сказав:

Можливо сенсор має "прогрітися" і через деякий час показники будуть точніші? 

Не будуть, бо ви не знаєте який з них і на скільки бреше. Лише перевірка в еталонному середовищі описаному вище може внести ясність.

Змінено користувачем Dmode
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 годин тому, Dmode сказав:

Не будуть, бо ви не знаєте який з них і на скільки бреше. Лише перевірка в еталонному середовищі описаному вище може внести ясність.

Зрозуміло, попробую розібратися з цим і зробити тест. За ніч прогнозовано нічого не змінилися, лише видно що сенсори реагують однаково, тільки різні показники видають.

У SHT30 є функція підігріву сенсору, включив її і значення по вологості більш-менш вирівнялися, але в такому випадку температуру показує +26С, тому що сенсор гріється. Також для порівняння поставив SHT30 і Xiaomi на компютерний корпус зверху, там є вентилятор, який видуває з корпусу. Включив його на максимум і в той момент показники по вологості вирівнялися, а по температурі наоборот різниця збільшилася. Але це напевно через те, що Xiaomi в закритому корпусі, а SHT30 відкритий і обдувається краще. Зменшував оберти вентилятора і вологість по SHT30 збільшувалася. Мабудь це обдування сенсору якраз прирівнялося до функції підігріву, тому що з компютера дуло десь +29С.

Прихований текст

image.thumb.png.f7e41adbb3a5244be554308c6b1b9b4f.png

Підігрів сенсору SHT30

image.png.36ead08d9539526e65775215b6052502.png

Обдування вентилятором

image.thumb.png.c9bb4e3682d93bc8e41939c23acf9770.png

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

38 хвилин тому, TaurosRMK сказав:

У SHT30 є функція підігріву сенсору, включив її і значення

З включеним підігрівом дані є спотвореними. Ця функція не для постійної роботи. Для "кімнатної" вологості вона не потрібна. Вона для динамічних умов високої вологості з можливістю конденсації, для короткочасних прогрівів перед зняттям даних щоб вивести чутливий елемент з насиченого стану. Дані в такому режимі знімаються після того, як сенсор охолов.

 

Змінено користувачем Dmode
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

До речі, є ще датчик GY-21 з сенсором HTU21, підключив, той взагалі показував на 6-7% нижчу вологість від датчиків Xiaomi, а в порівнянні з SHT30 різниця вже 15%. Цікаво, дуже цікаво 🧐

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Привіт! Якщо є гардеробна кімната у спальні на мансардному поверсі, там має бути якась вентиляція?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 хвилин тому, Андрій Миколайович сказав:

Привіт! Якщо є гардеробна кімната у спальні на мансардному поверсі, там має бути якась вентиляція?

Привіт. Якщо там живе людина і кімната без вікна, то бажано.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Процес пішов, помістив в контейнер 2 датчики (GY-21 та SHT30), а також дешевий китайський з екранчиком, щоб було для порівняння.

Пройшло зовсім небагато щоб про щось говорити, але SHT30 показує 80.5%, GY-21 - 67.3%, і трохи ще росте по 0.1%. Температура приблизно однакова на обох сенсорах, +24.4С / +24.2С відповідно. Датчик з екраном показує 74% і +24.1С, дуже цікаво 🤣 Чекаю до ранку.

На алі у продавця в описі вказано таке, виходить якщо провести таку процедуру, то сенсор автокалібрується чи як? Ця процедура з сіллю наче підходить під другу умову, вологість 75% і температура +24С. Написав продавцю, подивлюся що відпише.

Цитата

7. Sensors exposed to extreme working conditions or chemical vapor can be restored to the calibration state by the following treatment:

Drying: at 80℃ and humidity < 5%RH for more than 10 hours;

Rehydration: keeping at 20-30℃ and humidity > 75%RH for 12 hours;

 

Прихований текст

IMG_20240223_194700171.thumb.jpg.0d4b00344e75ca142327473eeb33caac.jpg

 

Змінено користувачем TaurosRMK
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, TaurosRMK сказав:

Процес пішов, помістив в контейнер

Опишіть що робите, бо по фото якась муть виглядає.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

39 хвилин тому, Dmode сказав:

Опишіть що робите, бо по фото якась муть виглядає.

Та нормально виглядає 🤣

Взяв харчовий контейнер, помістив туди невелику тару в яку насипав солі і змішав з водою, вийшла густа каша. Закріпив два сенсори до контейнера на зелену ізоленту (напевно треба було синьою, забув). Кришку від контейнеру не використовував, тому що вона не закриється через провід від сенсора, тому накрив контейнер одноразовим пакетом, який навколо контейнера обмотав скотчем, щоб було герметично. Сенсори не торкаються ні стінок, ні пакета зверху. На тому все.

Прихований текст

 

IMG_20240223_222655196.thumb.jpg.6be0f77b62a34f94c341debda5c2d4e8.jpg

IMG_20240223_222622803.thumb.jpg.17072f85703ad63145735b415c619c5e.jpg

 

Змінено користувачем TaurosRMK
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

30 хвилин тому, TaurosRMK сказав:

Взяв харчовий контейнер,

Така конфігурація вимагає дуже багато часу для врівноваження. Може бути кілька діб. А також не рекомендується поміщату туди щось, що може грітися, як то наприклад повербанк чи особливо ESP. Бо такі девайси призводять до температурної нерівномірності всередині контейнера і значної похибки.

Для того щоб досягти за кілька годин рівноваги об'єм повітря над розчином не повинен перевищувати 25см3 на 1см2 поверхні розчину. І чим меньше повітря тим краще.  Пластикові тари можуть бути гігроскопічними, і впливати на час врівноваження.

Тому для вашого сенсора більш точним і швидшим рішенням була б скляна тара, з кришкою, через яку продіваєте сенсор.

image.png.7c8cf4a91e48ad9e6ffa5f0cfd08782b.png

Фірмові калібраційні ємності виглядають ось так. В них десь 2~4см3 повітря на 1см2 розчину. Тому вони порівняно швидко забезпечують врівноважений стан як по вологості так і по рівномірності температури в обємі над розчином.

image.png.00a5beb2f7c16a2f1585c8f588f09ae1.png

 

На фото не видно, що це насичений розчин, бо він повністю прозорий. Сипте туди ще солі, щоб було явно видно що вона там є у вигляді кристалів, які вже не розчиняються. Важливим є не кількість розчину, а його площа поверхні що контактує з повітрям. Сіль має бути чистою без антизлипаючих домішок і не йодована, бо інакже похибка теж можу бути значною.

Змінено користувачем Dmode
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 хвилин тому, Dmode сказав:

Така конфігурація вимагає дуже багато часу для врівноваження. Може бути кілька діб. А також не рекомендується поміщату туди щось, що може грітися, як то наприклад повербанк чи особливо ESP. Бо такі девайси призводять до температурної нерівномірності всередині контейнера і значної похибки

В контейнері тільки сенсори, ESP поза контейнером.

9 хвилин тому, Dmode сказав:

Тому для вашого сенсора більш точним і швидшим рішенням була б скляна тара, з кришкою, через яку продіваєте сенсор.

Поки так хай стоїть до ранку, завтра буде видно що з того вийшло.

10 хвилин тому, Dmode сказав:

На фото не видно, що це насичений розчин, бо він повністю прозорий. Сипте туди ще солі, щоб було явно видно що вона там є у вигляді кристалів, які вже не розчиняються. Важливим є не кількість розчину, а його площа поверхні що контактує з повітрям. Сіль має бути чистою без антизлипаючих домішок і не йодована, бо інакже похибка теж можу бути значною.

В моєму випадку сіль дрібного помолу, яка була на кухні, не йодована, без домішок (принаймні на упаковці нічого про це не вказано, просто сіль). Розчин не прозорий, просто на фото не видно, тому що тара білого кольору, сіль логічно також біла, тому її не видно. По кількості на око сипав, в тій тарі шар солі приблизно 7-8мм по всій площі тари.

Почекаю вже до завтра, можливо повторю з меншою тарою. Мають бути скляні баночки від дитячих пюре, здаєтсья по 80 грам, думаю підійдуть.

Прихований текст

image.png.2b18f5b9028b21cdcb6b04ee98bb6b74.png

На даний час пройшло майже 3.5 години, показники вологості по SHT30 приблизно на 1.5 години виросли до 82.2%, потім трохи знизилися до 81.6% (зміна температури в приміщенні) і зараз вернулися на позначку 82.1%.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Якось так, за 14 годин SHT30 показує 83% / +24С, HTU21 - 71% / +23.7С, і що дивно, дешевий датчик з екраном показує 83% / +23.8С, що практично рівно SHT30. При кімнатному повітрі датчик з екраном показував приблизно однакові показники з датчиками Xiaomi, а SHT30 на 9% більше по вологості, а от в контейнері з сіллю показники вирівнялися. GY-21 (HTU21) зберіг різницю по відношенню до SHT30 що в контейнері, що при кімнатному повітрі.

Зовсім не зрозуміло що не так... В одному середовищі показники рівні, в іншому відрізняються.

Попробую зараз меншу ємність взяти і повторити.

image.thumb.png.daeff508ee81a3fda20742f619d7e4ad.png

image.thumb.png.a0628519835e3615d3e52a1cc0168bab.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

24 хвилини тому, TaurosRMK сказав:

Попробую зараз меншу ємність взяти і повторити.

Чому температура коливається в діапазоні 1С ? В такому експерименті температурна незмінність є важливою. 

image.png.5545b717bf8a0c6d2f9549c00b44ead4.png

13 годин тому, TaurosRMK сказав:

невелику тару в яку насипав солі і змішав з водою, вийшла густа каша.

Ось переклад американського стандарту:

"10.2.2 Розмістіть певну кількість обраної солі на дні ємності на глибину близько 4 см для солей з низькою відносною вологістю або на глибину близько 1,5 см для солей з високою відносною вологістю.

10.2.3 Додайте воду приблизно по 2 мл, ретельно перемішуючи після кожного додавання, доки сіль не зможе абсорбувати більше води, що демонструється наявністю вільної рідини. Хоча система насиченого розчину визначається наявністю надлишкової кількості нерозчиненої речовини, перевага надається мінімізації присутньої вільної рідини для зручності використання та для мінімалізації впливу на стабільність у разі змін температури."

Тобто у сіль маленькими порціями додається вода, поки не впевнитесь що з'явилась вільна рідина. Воду бажано брати дистильовану або після осмосу.

24 хвилини тому, TaurosRMK сказав:

В одному середовищі показники рівні, в іншому відрізняються.

Тому калібрування робиться по кількох точках. Зараз у вас є тільки одна.

 

Змінено користувачем Dmode
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

50 хвилин тому, Dmode сказав:

Чому температура коливається в діапазоні 1С ? В такому експерименті температурна незмінність є важливою.

Тому що температура в приміщенні також коливається, особливо за ніч, коли котел не гріє, а працює по програматору, якщо температура падає, то включається котел і гріє до певної температури, відповідно температура повітря в кімнаті змінюється, а через пластиковий контейнер ці зміни також передаються.

58 хвилин тому, Dmode сказав:

Ось переклад американського стандарту:

"10.2.2 Розмістіть певну кількість обраної солі на дні ємності на глибину близько 4 см для солей з низькою відносною вологістю або на глибину близько 1,5 см для солей з високою відносною вологістю.

10.2.3 Додайте воду приблизно по 2 мл, ретельно перемішуючи після кожного додавання, доки сіль не зможе абсорбувати більше води, що демонструється наявністю вільної рідини. Хоча система насиченого розчину визначається наявністю надлишкової кількості нерозчиненої речовини, перевага надається мінімізації присутньої вільної рідини для зручності використання та для мінімалізації впливу на стабільність у разі змін температури."

Тобто у сіль маленькими порціями додається вода, поки не впевнитесь що з'явилась вільна рідина. Воду бажано брати дистильовану або після осмосу

Ну я ж згадував вище, без міні лабораторії в домашніх умовах ))) То сіль відбірну потрібно, то виміряти кількість солі і води, то вода спеціальна, то температурні умови...

1 година тому, Dmode сказав:

Тому калібрування робиться по кількох точках. Зараз у вас є тільки одна.

В наявності тільки сіль кухонна, інших солей для низьких вологостей немає, їх ще шукати потрібно. Так що поки з однією точкою розібратися.

---

Якось так, залишаю до вечора, подивлюся через 6-8 годин.

Прихований текст

IMG_20240224_120103648.thumb.jpg.cbd8d754aa3aea586bd5611bfbdb93d2.jpg

IMG_20240224_120111651.thumb.jpg.5b5dd4c77f46110f044d66ba29b26498.jpg

IMG_20240224_120149259.thumb.jpg.e215fb96a3ed13eb04d46c7f4879ca6e.jpg

IMG_20240224_120551515.thumb.jpg.4feaba9ca4af54559d485c687c8199b8.jpg

IMG_20240224_112509654.thumb.jpg.3d5748364bbd23c4c45a206bc7599fdd.jpg

IMG_20240224_115406364.thumb.jpg.0cfc4f637df962dffb7e63f3d00a58d7.jpg

 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Пройшло 3 години, поки що можна сказати що сенсор все ж таки трохи бреше в більшу сторону. Вологість по SHT30 тримається на позначці 83.7% ±0.3%, HTU21 - 71.2% ±0.3%.

По даташиту похибка ±2%, максимум ±4.5% на діапазоні 10-90%. А по факту вигладає на 8-8.5% різниці. У HTU21 показники більш близькі до реальності.

image.png.b8c59702888a4edb7633573d913c5f1c.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Поки сенсор в банці, залишу навіть до завтра, хай стоїть, але думаю нічого не зміниться в показниках. Шукати іншу сіль для низької вологості поки немаю бажання, все ж таки це більш специфічні солі, просто в магазині чи на вагу їх напевно не купити. Тому поки обійдуся замірами з кухонною сіллю. Які дії мають бути дільше? Просто записати похибку в коді ESPHome і хай буде? Орієнтуватися на то, що в сольовому розчині має бути ~75%, а показує 83%, то можна зробити зміщення на цих 8% і миритися з цим. Можна задати лінійну залежність, але потрібно як мінімум два показники, а є тільки один для високої вологості. 

Або простіше замовити інший сенсор, може в того показники будуть більш близькі до референсних.

Просто дуже дивно чому аж така велика похибка. Наче виробник вказує маскимум 4.5%, а тут аж 8%.

Змінено користувачем TaurosRMK
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 години тому, TaurosRMK сказав:

просто в магазині чи на вагу їх напевно не купити

  • MgCl2 99%
  • NaOH 99% (потім можна використати для прочистки труб каналізаційних)
4 години тому, TaurosRMK сказав:

Які дії мають бути дільше?

Нема змісту зупинятись на пів дорозі, коли ці пів дороги нічого вам поки не дали, окрім розуміння які показники відповідають верхній точці калібрування.

4 години тому, TaurosRMK сказав:

Або простіше замовити інший сенсор, може в того показники будуть більш близькі до референсних.

Навіщо та лотерея, якщо ви вже зробили половину роботи. Якби можна було купити(зробити) якийсь супер-точний сенсор, то ані виробники цих же дорогих сенсорів не виробляли би професійні калібрувальні набори, ані користувачі яким важлива точність (як наприклад поціновувачі сигар) не калібрували би свої сенсори, раз на якийсь час. Бо то калібрування з часом пливе. А який зоопарк з показників різних сенсорів можна отримати я викладав вище.

4 години тому, TaurosRMK сказав:

Наче виробник вказує маскимум 4.5%, а тут аж 8%.

Реальність вона така. Продати у роздріб пересічному споживачу можна і те, що не прийме великий вендор. Користувач посилання на статтю якого викладав вище, вів розмову з інженером Сенсіріон щодо того, чому можуть бути такі розбіжності. Той висловив припущення, що сенсори могли бути забрудненими якимись VOC, що призводить до зміщення калібрування. Такі сенсори потім продають китайці як нові, задешево, бо пересічному і так зійде.

Змінено користувачем Dmode
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Dmode сказав:
  • MgCl2 99%
  • NaOH 99% (потім можна використати для прочистки труб каналізаційних)

Бачив цей сайт, подивлюся, може продовжу експеримент. Але питання все рівно не зрозуміле, що далі робити, от буде показник при реальних 75% і 7%, просто в коді esphome записати залежність реальних і фактичних показників, і на тому все, чи ще якісь додаткові прибори потрібні?

2 години тому, Dmode сказав:

Реальність вона така. Продати у роздріб пересічному споживачу можна і те, що не прийме великий вендор. Користувач посилання на статтю якого викладав вище, вів розмову з інженером Сенсіріон щодо того, чому можуть бути такі розбіжності. Той висловив припущення, що сенсори могли бути забрудненими якимись VOC, що призводить до зміщення калібрування. Такі сенсори потім продають китайці як нові, задешево, бо пересічному і так зійде.

Ех, можливо китайці продають такі сенсори, а можливо мені просто пощастило зловити один на тисячу 😄

---

Вчора переглядав даташити сенсорів різних виробників, там згадується наступне, що сенсор можна відновити до заводського калібрування. Тільки не зрозуміло чи потрібно обидва пунки виконати по черзі, чи якийсь з двох, підозрюю що все ж таки обидва. І що в результаті буде, сенсор скине поточні показники до заводських, чи потрібно це якось "зашити" в сенсор? Поки не розумію цього.

Наче варіант з "сольовою" банкою підходить під другий пункт, температура близько +23.5С і вологість мала б бути десь 75.4%, хоча може тут потрібно реально більше, а не всього на 0.4-0.5%. Якщо ще другий пункт можна якось придумати вдома, то перший вигладає складнішим. Тут потрібно включати якийсь нагрівач який буде підтримувати температуру +80-85С і шукати місце де низька вологість, наче висока температура має висушити повітря кругом нагрівача. Чи ставити сенсор в духову шафу на температуру 80С, але є підозки що кабель поплавиться )) Якісь не прості експерименти, напевно більше часу і ресурсів потребують, ніж просто змиритися з тим, що попався сенсор не точний.

Поки не знаю чи варто цим всім заморочуватися, чи відкласти до моменту коли буде бажання і час, тому що зараз трохи не до того, та й датчик не такий критичний що не можна без нього обійтися. В крайньому випадку можна використати GY-21 (HTU21), який виявився більш точним, 71.1% на даний час, 4% не така велика похибка.

 

image.png.3cf3bc31fbce2eff92bec715fa00cf19.png

image.png.41d60acfd4ab185b1555960c2b1500ad.png

 

Змінено користувачем TaurosRMK
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...