razzil Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 13 годин тому, k-master сказав: Щоб казати що все ок то треба після цього в теплий день, під повною потужністю подивитись на ту панель тепловізором. Тобто є можливість механічно пошкодити генеруючі елементи без пошкодження скла? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 подавати струм на панелі в зворотьному напрямку? а вони від того не деградують, якщо їх як теплу підлогу використовувати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 На рідкість обдарований руськомовний киянин. Підозрюю ви чи не єдиний поціновувач його творчості. Я його саме ось так собі і уявляв - в шкіряной куртці з міховим комірцем, а шапка Bona це вже приємний бонус. Напевно він дійсно інженер і навіть дійсно знає закон Кіргофа, але його стирільність в питаннях дахобудування і відчутно різной здатності сніга затримуватись на різних покрівлях, а також на однакових покрівлях в залежності від різниці кутів нахилу вражає. Я вже мовчу про залежність наявності/відсутньості снігу на дахах будинків мансардного типу від якості утеплення скатів. В мене після першого снігу теж дивним чином сонячні панелі самоочистилися значно раніше ніж це відбулося в цілому на даху, бо тупо скло більш слизьке ніж запечена глина. І для цього навіть не знадобилося впіндюрювати оці жахливі конструкції для панелей на південной стіні. Я вже мовчу про культуру виконання закріплення панелей на скатах у відео... Такий видатний інженер і не може найняти адекватних виконавців, які зроблять те саме але естетично привабливо. Окрема пісня - прохід кабелів крізь конькову планку. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Самусев С.Э. Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 А я тоже попытался посмотреть ролики пана в шапке Bona, увы не вспомню как его зовут. Ну идей много у него... Но меня как то настораживает сочетание апломба и очень небрежного монтажа. Проехали в общем. Сам задумался по поводу подогрева. Коллеги, закидайте тапками мою очевидную идею: Исходные данные Угол 45% Расположение гридов восток и запад Панелей суммарно 22 шт, расположены в два ряда с зазором между рядов 300 мм. Идея применить 20-30 Вт/м саморегулирующийся кабель, прикрепив его к нижнему алюминиевому профилю панелей каждого ряда. Крепить каким то п-образным пластиком, как накладной клипсой - для плотности примыкания и лучшей теплопередачи. Включение, на начальном этапе ручное. Разогрев должен по моему мнению вызвать сход снежного покрова с панелей, подтаивание сугроба в горизонтальном межпанельном промежутке и как следствие - большая часть панелей уже станет открытой. А дальше солнце свое дело сделает. Ну а в перспективе умная автоматика. Типа анализируем общий световой поток, сравниваем с выработкой, включаем нагрев на определенно время и пр. Мои сомнения Греющий кабель какой мощности применить? Искать сразу что то на 40+ Вт/м или среднемощностные должны справится? Метод крепления клипсой на рант имеет право на жизнь? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 58 хвилин тому, Vikctor сказав: Я його саме ось так собі і уявляв - в шкіряной куртці з міховим комірцем, а шапка Bona це вже приємний бонус. А я собі уявляю, що він пердить в пробірку, потім дуже прискіпливо винюхує все з неї і завжди залишається задоволеним результатом. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 Він знімає на фазенді, що знаходиться у смт. Глеваха. Кияни та область мають чітку асоціацію цього населеного пункту з психіатричною лікарнею, що там знаходиться. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 1 годину тому, newbee2020 сказав: подавати струм на панелі в зворотьному напрямку? а вони від того не деградують, якщо їх як теплу підлогу використовувати? Струм подається так як звичайно, там є приклад коли чистий стринг розігрів ті що під снігом. Ідея цікава, але не досліджена. Для початку треба перевірити однорідність нагріву тепловізором, чи не буде локальних перегрівів. Якщо нагрів в межах одного ФЕМ однорідний, перевірити однорідність в стрингу. А тоді можна робити реалізацію. Я уявляю це як джерело струму з обмеженням напруги. Можливо в майбутньому алгоритм буде вбудовано безпосередньо в інвертор, він схожий на розморожування зовнішнього блоку кондиціонера. За кордоном таких людей називають винахідниками, їх відкриття патентують, вони отримують гроші. Стидно таварісчі. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 56 минут назад, volomoto сказал: А я собі уявляю, що він пердить в пробірку, потім дуже прискіпливо винюхує все з неї і завжди залишається задоволеним результатом. Вимушиний визнати, що ваша уява про зовнішній світ яскравіша за мою 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 шось я подивився ролік, не дуже зрозумів концепт. в мене панелі під снігом виробляють умовно 20-50вт, з урахуванням КПД це означає що десь біля 100вт вон гріються. нашо їх штучно ще догрівати? Є велика підозра що проблема не в нагріві а в тому що снігу нема куди діватися коли він сповзає по теплим панелям 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 (змінено) 1 час назад, МакДо сказал: Він знімає на фазенді, що знаходиться у смт. Глеваха. Кияни та область мають чітку асоціацію цього населеного пункту з психіатричною лікарнею, що там знаходиться. В цілому ділянка в жирному місці поряд з лісом з дорослими соснами. В мене і близько нічого подібного немає. 1 час назад, Самусев С.Э. сказал: Крепить каким то п-образным пластиком Чомусь я думаю що ви не перший хто задумався над подібним і напевно хтось вже реалізував. В очикуванні його/їх відповіді можу тільки порадити чим кріпити. Чесно кажучи на практиці до бокових граней кріпиться значно надійніше, бо на верхньой/нижней не вистачає трохи глибини, але в цілому по 2-3 кріплення на панель повинні впоратись. Змінено 22 листопада 2024 користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 40 минут назад, yur43 сказал: За кордоном таких людей називають винахідниками, їх відкриття патентують, вони отримують гроші. Стидно таварісчі. А іноді божевільні то просто божевільні. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 (змінено) ... Змінено 22 листопада 2024 користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 20 хвилин тому, standov сказав: шось я подивився ролік, не дуже зрозумів концепт. в мене панелі під снігом виробляють умовно 20-50вт, з урахуванням КПД це означає що десь біля 100вт вон гріються. нашо їх штучно ще догрівати? Є велика підозра що проблема не в нагріві а в тому що снігу нема куди діватися коли він сповзає по теплим панелям мої поля вже який день ніяк себе не проявляють ідея дядька полягає у використанні втрат напівпровідників, якими являються ФЕМ, для розморожування снігу на них. Логічно буде врахувати температуру повітря і подати на стринг пропорційно потужність. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 12 минут назад, yur43 сказал: мої поля вже який день ніяк себе не проявляють ну чого ніяк, по графіку приблизно так само, відповідно тепла там *4, цього має бути більш ніж достатньо щоб підтопити нижній слой щоб воно по ньому з'їхало вниз, і воно так і робить але потім натикається на поверхню шершаву і все, затор, починає робити кучугури. Тобто додатковий мімімальний нагрів саме панелей нічого не дасть, гріти так щоб воно прямо випаровувало сніг то якась дичина, Імхо більш логічно гріти теплим шнуром під панелями шоб воно прибирало ту кучу, але то не точно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 21 минуту назад, yur43 сказал: мої поля вже який день ніяк себе не проявляють ідея дядька полягає у використанні втрат напівпровідників, якими являються ФЕМ, для розморожування снігу на них. Логічно буде врахувати температуру повітря і подати на стринг пропорційно потужність. Згадав - в тих його відео, що ви викладали раніше, він стверджував що його якісні панелі (які він обирає за опіром, вимірюючи його перед купівлею) непогано генерують і під снігом. Вчора в мене весь час дощіло - тобто небо цілий день не просто у хмарах а геть темне. Але 800Вт згенерувало... Для мене це якось дивно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Самусев С.Э. Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 35 минут назад, Vikctor сказал: В цілому ділянка в жирному місці поряд з лісом з дорослими соснами. В мене і близько нічого подібного немає. Чомусь я думаю що ви не перший хто задумався над подібним і напевно хтось вже реалізував. В очикуванні його/їх відповіді можу тільки порадити чим кріпити. Чесно кажучи на практиці до бокових граней кріпиться значно надійніше, бо на верхньой/нижней не вистачає трохи глибини, але в цілому по 2-3 кріплення на панель повинні впоратись. Великолепно! Даже если под этот проект не пойдет - производители саморегулирующих не жалуют металлические крепления, так просто для удобства прокладки соларного кабеля сойдет. Низкий поклон и большое спасибо! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 (змінено) 28 минут назад, Vikctor сказал: Для мене це якось дивно. та ну в мене теж під снігом генерують, сніг все-ж пропускає світло до певної товщини. З поля 3.3к десь 20-30вт коли сніг сантиметрів 5 повністю дає, коли починає десь відтаювати то зростає. нічого звісно не відбирав, головне щоб інвертор не відсікав по низькій напрузі. Полік по чуткам ще більше може в таких умовах. То-ж таке. вся ця потужність буде викушана інвертором на власне споживання і ще і не вистачить ПС. в мене і в темряві генерує )) коли камери починають перемикатися в уф панелі ще давали напругу і потужність 11вт Змінено 22 листопада 2024 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 6 минут назад, standov сказал: та ну в мене теж під снігом генерують, сніг все-ж пропускає світло до певної товщини. З поля 3.3к десь 20-30вт коли сніг сантиметрів 5 повністю дає, коли починає десь відтаювати то зростає. нічого звісно не відбирав, головне щоб інвертор не відсікав по низькій напрузі. ПС. в мене і в темряві генерує )) коли камери починають перемикатися в уф панелі ще давали напругу і потужність 11вт Ви за своїми панелями довше спостерігаєте, а мене все ще легко здивувати. Причина ще в тому, що всього півроку тому я взагалі вважав (хоча й не висловлювався про таке відверто) несповна розуму тих, хто встановлює в себе СЕС. Причин такого мого ставлення багато, але здебільшого агресивна реклама продавців панелей, яки брехали про швидку окупність проєктів за 3-5 років, та приклади сусідів, яки засирали конструкціями своїх панелей всю свою ділянку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 2 минуты назад, Vikctor сказал: Причин такого мого ставлення багато, але здебільшого агресивна реклама продавців панелей, яки брехали про швидку окупність проєктів за 3-5 років, та приклади сусідів, яки засирали конструкціями своїх панелей всю свою ділянку. я 5 років тому був абсолютно впевнений що єдиний, фінансово-виправданий, спосіб намагатися використовувати сонце в побуті то самозливні геліоколектори. Але потім китайці обвалили вартість панелей до зовсім фантастичних цифр і все стало трошечки не так ) 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 1 час назад, Vikctor сказал: Згадав - в тих його відео, що ви викладали раніше, він стверджував що його якісні панелі (які він обирає за опіром, вимірюючи його перед купівлею) непогано генерують і під снігом. прояснилось тепер 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 1 час назад, standov сказал: я 5 років тому був абсолютно впевнений що єдиний, фінансово-виправданий, спосіб намагатися використовувати сонце в побуті то самозливні геліоколектори. Але потім китайці обвалили вартість панелей до зовсім фантастичних цифр і все стало трошечки не так ) а потім обвалились ціни на акуми (комірки на 15квтг стали коштувати в районі 1000 дол) і це ще більше збільшило популярність сонця також 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 Колеги, чекаю на приїзд монтажної бригади для заміни лічильна на GAMA 3ф з модемом. Боюсь, що вони приїдуть і почнуть монтаж в мій старий щиток, в якому ніфіга не видно через віконечко. Думаю на всяк випадок взяти собі NIK DOT.3. Скажіть, хто вже мав досвід, чи ок цей щиток? В нього все влізе? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 (змінено) 6 минут назад, МакДо сказал: Колеги, чекаю на приїзд монтажної бригади для заміни лічильна на GAMA 3ф з модемом. Боюсь, що вони приїдуть і почнуть монтаж в мій старий щиток, в якому ніфіга не видно через віконечко. Думаю на всяк випадок взяти собі NIK DOT.3. Скажіть, хто вже мав досвід, чи ок цей щиток? В нього все влізе? Не факт. Собі теж дивився на такий. Виробник не вказує точних розмірів саме відділення для лічильника - лише загальні розміри боксу. Але ті лічильники під яки він пропонується значно поступаються по висоті лічильнику GAMA 3ф. По ширіні та глибіні вони близькі. Так що тут лотерея. Доречі серез безкоштовних послуг від ДТЕК є й шліфування доглядового віконця лічильника у випадках коли погано видно показники. Змінено 22 листопада 2024 користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 7 хвилин тому, Vikctor сказав: Не факт. Собі теж дивився на такий. Виробник не вказує точних розмірів саме відділення для лічильника - лише загальні розміри боксу. Але ті лічильники під яки він пропонується значно поступаються по висоті лічильнику GAMA 3ф. По ширіні та глибіні вони близькі. Так що тут лотерея. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз