k-master Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 39 хвилин тому, МакДо сказав: Колеги, не сваріться))) Вже був проданий 0,1кВтг. Інвертор іноді викидає в мережу якісь копійки, от і накапало за 3 дні))) При zero export у 20 Вт він за місяць продає 1-2 кВтгод Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 7 хвилин тому, k-master сказав: При zero export у 20 Вт він за місяць продає 1-2 кВтгод копійка гривню береже) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 6 хвилин тому, МакДо сказав: копійка гривню береже) Ну при відсутності ЗТ та лічильника під нього це 5-10 грн на місяць попадалова. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 54 минуты назад, МакДо сказал: Колеги, не сваріться))) Вже був проданий 0,1кВтг. Інвертор іноді викидає в мережу якісь копійки, от і накапало за 3 дні))) Це ви встановили галочку на solar sell навпроти обраного режиму? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 10 хвилин тому, Vikctor сказав: Це ви встановили галочку на solar sell навпроти обраного режиму? Ніт. Іноді стою біля інвертору і бачу як при вимиканні потужних приладів чи старті заряду батареї, чи при живленні від сонця на опорі ЛЕП зʼявляються мінусові значення на короткий час. Напевно інвертор так балансує потужностями. Загалом вже продано 1,9кВтг. Причому перші 1,4 в першу годину після старту роботи інвертора. В налаштуваннях порався в сонячну погоду кінця жовтня. Тобто за 1 місяць та 9 днів продано 0,5кВтг в період низької генерації листопада та початку грудня. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 2 хвилини тому, МакДо сказав: Ніт. Іноді стою біля інвертору і бачу як при вимиканні потужних приладів чи старті заряду батареї, чи при живленні від сонця на опорі ЛЕП зʼявляються мінусові значення на короткий час. Напевно інвертор так балансує потужностями. Загалом вже продано 1,9кВтг. Причому перші 1,4 в першу годину після старту роботи інвертора. В налаштуваннях порався в сонячну погоду кінця жовтня. Тобто за 1 місяць та 9 днів продано 0,5кВтг в період низької генерації листопада та початку грудня. Навіть додаток всього не бачить) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 7 годин тому, МакДо сказав: Колеги, не сваріться))) І думок не було. Навпаки, я ж сказала, що не буду сперечатись, бо для вас краще, щоб про всі варіанти була інформація. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 пісдкажіть, чи це норм результат для такої погоди. чи малувато. два стрінга по 4 квт на лонгі 585 7 шт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 20 хвилин тому, newbee2020 сказав: пісдкажіть, чи це норм результат для такої погоди. В мене зараз 300Вт з 15 кВт поля. Неба затягнуте і падає дощ. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Валентин Бандус Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 20 часов назад, newbee2020 сказал: пісдкажіть, чи це норм результат для такої погоди. чи малувато. два стрінга по 4 квт на лонгі 585 7 шт Я два таких же стринга в параллель подключил, более стабильно работает, но пока 2кв в день, непогода совсем((( 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 7 минут назад, Валентин Бандус сказал: Я два таких же стринга в параллель подключил, более стабильно работает, но пока 2кв в день, непогода совсем((( А орієнтування стрінгів однакове? В мене різні скати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Валентин Бандус Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 11 минут назад, newbee2020 сказал: А орієнтування стрінгів однакове? В мене різні скати У меня в одной плоскости 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Григорчук Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 27 минут назад, Валентин Бандус сказал: Я два таких же стринга в параллель подключил, более стабильно работает, но пока 2кв в день, непогода совсем((( А по струму проходить? Виходить 28+А, а трекер хіба не до 26А? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Валентин Бандус Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 20 минут назад, Дмитрий Григорчук сказал: А по струму проходить? Виходить 28+А, а трекер хіба не до 26А? У меня 12кв инвертор, да и сейчас дай бог 1.5 ампера дадут🤣 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Валентин Бандус Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 Хоть какое то освещение после туманных дней Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Григорчук Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 1 час назад, Валентин Бандус сказал: У меня 12кв инвертор, да и сейчас дай бог 1.5 ампера дадут🤣 Я також планую ставити 12квт дея і панелі, у нього 3 трекера(по два стрінга на трекер), максимум 26а на один трекер Ви написали що підключили два стрінга в паралель. Тобто ви підключили два стрінга на один трекер? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Валентин Бандус Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 3 минуты назад, Дмитрий Григорчук сказал: Я також планую ставити 12квт дея і панелі, у нього 3 трекера(по два стрінга на трекер), максимум 26а на один трекер Ви написали що підключили два стрінга в паралель. Тобто ви підключили два стрінга на один трекер? У меня три двойных входа, в один двойной вход два стринга по 9 панелей лонги 585 подключил Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 29 минут назад, Валентин Бандус сказал: Хоть какое то освещение после туманных дней Снег у меня лежит, выработка на 2 лампочки) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Григорчук Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 6 минут назад, Валентин Бандус сказал: У меня три двойных входа, в один двойной вход два стринга по 9 панелей лонги 585 подключил У вас вже давно так працює? Просто це виходить перегруз по струму. В мене в планах класти і тому зарис активно по форумам читаю про це все. І на іншому форумі у однієї люди дея вийшла з ладу через це. У нього правда був 3-х фазний на 12квт, але там також 26а на трекер. Я звісно не експерт, але краще запитати тех.підтримку деї чи можна так робити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 25 хвилин тому, Дмитрий Григорчук сказав: Просто це виходить перегруз по струму. Це як таке може бути? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 24 минуты назад, Дмитрий Григорчук сказал: У нього правда був 3-х фазний на 12квт, але там також 26а на трекер. Трохи не так. В 3-фазном 12кВт один трекер 13А та другий 13А+13А, тобто лишень один з двох умовно подвійний. Окрім цього сила струму не той показник, що спричинить пошкодження інвертору, бо він просто відріже зайве, тобто знизиться ККД поля. Зрозуміло що є межі розумного і не можна наприклад з'єднати 10 панелей паралельно і підключити таке поле до інвертору. А гарантовано спалить ваш інвертор зайва напруга поля. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 Втілення мрій вітчизняного альтернативщіка) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 2 години тому, Дмитрий Григорчук сказав: Я також планую ставити 12квт дея і панелі, у нього 3 трекера(по два стрінга на трекер), максимум 26а на один трекер Ви написали що підключили два стрінга в паралель. Тобто ви підключили два стрінга на один трекер? А ось даташит з офіційного сайту. Хм… Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 підскажіть, а чому оптимальна точка напруги сонячного поля 370В для перетворення? чому не 230? чи не 460? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 25 хвилин тому, newbee2020 сказав: підскажіть, а чому оптимальна точка напруги сонячного поля 370В для перетворення? чому не 230? чи не 460? Бо 230В – це середньоквадратичне значення, а амплітудне – 325В (230х1.41, 1.41– корінь з двох). Неможливо нарізати 325В із DC шини із меншою напругою, тому як мінімум має бути 325. Але шина має пульсації, бо це конденсартори і відповідно в піку напруги є найбільша вихідна потужність і найбільше просідає напруга на конденсаторах, тому потрібен запас і типово це десь 15%. Відповідно маємо 325*1.15≈370В. 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз