Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вибір глибинного насосу

sly

Рекомендовані повідомлення

Так я про те саме...

Чого тільки стоїть його витягнути з водою в трубі🤐

Змінено користувачем SantehnikPPR100
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

18.11.2025 в 08:34, МаТраС сказав:

То з цього треба було й починати) може у Вас 125 , вн. 114, то і всі питання відпадуть.

Та в мене 110 мм - це точно, я про Вашу питав.

Посилання на коментар

Тема наче жива і кращой для запитання не знайшов. Така проблема - маю свердловину виключно для зовнішніх потреб. Здебільшого автополив та ще якись дрібниці по двору. В будинку централізоване водопостачання. Свердловина 12м з 50мм  трубою. Рівень води взагалі десь 3-4м. Дебет практично нескінченний. Пару разів забував вимкнути насос і він поливав город всю ніч, поки я не згадував. А це могло бути й 12 годин поспіль. Маю дві проблеми - насос доводиться змінювати раз на 3-4 роки й неможливо на тривалий термін зробити користування свердловиною безвідмовним. Насоси беру китайські, бо змінювати італійські раз на 3-4 роки так собі ідея. Але наче це більш-менш якісний китай. Вже другий від одного виробника. Останній ось цей.  Кожного разу одна й та сама проблема - перші місяць-два все працює майже ідеально. Тобто при відкритті крану на ділянці, чи відкритті електромагнитних клапанів в системі автополиву, чи активації водорозетки трапляється те що й повинно - в потрібному місці тече вода. Але через якийсь час це відбувається через раз, а потім ще рідше і нарешті поки не залізти в приямок і не долити 50-200мл води в заливний отвір насосу кина не буде. Я втомився з цим боротись й тому вирішив зробити нормальну свердловину в тому ж приямку й встановити глибинний насос. Вимоги таки - безвідказна работа насоса протягом тривалого терміну й впевнений тиск в системі хоча б 3 бара. І нарешті запитання - для моїх умов який мінімально необхідний діаметр свердловини обрати? Бо бачив насоси й на 3 дюйми і значно більші.

Посилання на коментар

Я про скважины. не. буду отвечатть, а вот про насосы... А с чего вы взяли , что это проблемы из-за насосов (?) может обратный клапан плохо держит. А какой у вас гидроаккумулятор и как часто обслуживается? А какая автоматика на насосах ? Переезжает с одного на другой " "старое доброе"(?)

Посилання на коментар

3 минуты назад, SantehnikPPR100 сказал:

Я про скважины. не. буду отвечатть, а вот про насосы... А с чего вы взяли , что это проблемы из-за насосов (?) может обратный клапан плохо держит. А какой у вас гидроаккумулятор и как часто обслуживается? А какая автоматика на насосах ? Переезжает с одного на другой " "старое доброе"(?)

Думаю що роблема в насосах, бо спершу вони всі працюють ідеально, або майже ідеально. Вся інша обв'язка незмінна. В тому числі і зворотній клапан. Навіщо мені ГА в приямку свердловини, яка працює здебільшого (95%) для автополиву? Мені свого гіморою вистачає - тож додатковий не потрібен. Автоматика Pedrollo EASY PRESS II. Останнє речення занадто складне для мене, тому не зрозумів.

Посилання на коментар

38 хвилин тому, Vikctor сказав:

Я втомився з цим боротись й тому вирішив зробити нормальну свердловину в тому ж приямку й встановити глибинний насос.

Хто ж це дав таку пораду, цікаво чи хтось ризикне на таке? Зазвичай нову роблять не ближче 5 метрів від старої.

хоча всього 12 метрів image.gif.81251b04b5f09be0357655584eba4fa7.gif

Посилання на коментар

28 минут назад, Vikctor сказал:

Навіщо мені ГА

Чтоб давление поддерживать, когда клапан пропускает и автоматика не так дро...тся.

У насоса эжектор изнашивается и он подъемную силу теряет сильно если воздух попадает в него, а так они по 10 лет работают.

Я так и думал, что педроло... Старый добрый

Посилання на коментар

6 минут назад, Фрай сказал:

Хто ж це дав таку пораду, цікаво чи хтось ризикне на таке? Зазвичай нову роблять не ближче 5 метрів від старої.

хоча всього 12 метрів image.gif.81251b04b5f09be0357655584eba4fa7.gif

Я ще ни з кім не радився. Виходжу з того що новий приямок на вже облаштованій ділянці не варіант. І взагалі не бічу проблем.

7 минут назад, SantehnikPPR100 сказал:

Чтоб давление поддерживать, когда клапан пропускает и автоматика не так дро...тся.

У насоса эжектор изнашивается и он подъемную силу теряет сильно если воздух попадает в него, а так они по 10 лет работают.

Я так и думал, что педроло... Старый добрый

Виходжу з того, що РБ для автополиву зло. Ця тема обговорена всебічно й широко.  В будинку до речі встановлений накопичувач на півкуба, бо влітку тиск води вдень мізерний або взагалі відсутній. Там Скала2 теж без РБ працює вже років 5 і все добре з ним. Але в котельні умови ідеальні - сухо й тепло. А в приямку насоси тупо гниють. Хоча відмовляють через інші причини - здебільшого гумові прокладки вмирають з часом. Якраз на 3-4 роки їх вистачає. Капитальний ремонт коштує половину вартісті насоса й невиправданий, бо потім відремонтований насос здихає десь за рік.

• Лайк 1
Посилання на коментар

18 хвилин тому, Vikctor сказав:

І взагалі не бічу проблем.

Бо то може стати проблемою бурильників

• Лайк 1
Посилання на коментар

18 минут назад, Фрай сказал:

Бо то може стати проблемою бурильників

З цього боку я про це не думав. Але ж всього 12м і труба ПНТ. Вони ж не п'яні буритимуть.

Посилання на коментар

То треба ж якось там пересуватися навколо скважини і там буде болото...

Зы, так скала частотник, ей бак и не нужен...

Тем более что Screenshot_20251120-133749.jpg.7a4d1d0be30237befea0427d7dd314e9.jpg

Посилання на коментар

1 минуту назад, SantehnikPPR100 сказал:

То треба ж якось там пересуватися навколо скважини і там буде болото...

Таки нюанси я вже з виконавцем обговорю. Коли робили цю свердловину екскаватор викопав яму й встановив кільця без перекриття і лишень після цього прийшли бурильники. Болото якщо й було, то ззовні приямка. Пересуватись вони й наразі зможуть - я ж не ізверг.)

• Хаха 1
Посилання на коментар

56 минут назад, Vikctor сказал:

І взагалі не бічу проблем.

Я весной обсуждал вариант новой скважины, на другой горизонт, в действующем приямке, то бурильщик сказал без проблем (2*2  метра размер).

Но не глубокая, где то 22 м.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...