SantehnikPPR100 Опубліковано: У вівторок в 10:24 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 10:24 (змінено) Так я про те саме... Чого тільки стоїть його витягнути з водою в трубі🤐 Змінено У вівторок в 10:25 користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Тушелюб Опубліковано: учора в 14:31 Поділитись Опубліковано: учора в 14:31 18.11.2025 в 08:34, МаТраС сказав: То з цього треба було й починати) може у Вас 125 , вн. 114, то і всі питання відпадуть. Та в мене 110 мм - це точно, я про Вашу питав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому Тема наче жива і кращой для запитання не знайшов. Така проблема - маю свердловину виключно для зовнішніх потреб. Здебільшого автополив та ще якись дрібниці по двору. В будинку централізоване водопостачання. Свердловина 12м з 50мм трубою. Рівень води взагалі десь 3-4м. Дебет практично нескінченний. Пару разів забував вимкнути насос і він поливав город всю ніч, поки я не згадував. А це могло бути й 12 годин поспіль. Маю дві проблеми - насос доводиться змінювати раз на 3-4 роки й неможливо на тривалий термін зробити користування свердловиною безвідмовним. Насоси беру китайські, бо змінювати італійські раз на 3-4 роки так собі ідея. Але наче це більш-менш якісний китай. Вже другий від одного виробника. Останній ось цей. Кожного разу одна й та сама проблема - перші місяць-два все працює майже ідеально. Тобто при відкритті крану на ділянці, чи відкритті електромагнитних клапанів в системі автополиву, чи активації водорозетки трапляється те що й повинно - в потрібному місці тече вода. Але через якийсь час це відбувається через раз, а потім ще рідше і нарешті поки не залізти в приямок і не долити 50-200мл води в заливний отвір насосу кина не буде. Я втомився з цим боротись й тому вирішив зробити нормальну свердловину в тому ж приямку й встановити глибинний насос. Вимоги таки - безвідказна работа насоса протягом тривалого терміну й впевнений тиск в системі хоча б 3 бара. І нарешті запитання - для моїх умов який мінімально необхідний діаметр свердловини обрати? Бо бачив насоси й на 3 дюйми і значно більші. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому Я про скважины. не. буду отвечатть, а вот про насосы... А с чего вы взяли , что это проблемы из-за насосов (?) может обратный клапан плохо держит. А какой у вас гидроаккумулятор и как часто обслуживается? А какая автоматика на насосах ? Переезжает с одного на другой " "старое доброе"(?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 3 минуты назад, SantehnikPPR100 сказал: Я про скважины. не. буду отвечатть, а вот про насосы... А с чего вы взяли , что это проблемы из-за насосов (?) может обратный клапан плохо держит. А какой у вас гидроаккумулятор и как часто обслуживается? А какая автоматика на насосах ? Переезжает с одного на другой " "старое доброе"(?) Думаю що роблема в насосах, бо спершу вони всі працюють ідеально, або майже ідеально. Вся інша обв'язка незмінна. В тому числі і зворотній клапан. Навіщо мені ГА в приямку свердловини, яка працює здебільшого (95%) для автополиву? Мені свого гіморою вистачає - тож додатковий не потрібен. Автоматика Pedrollo EASY PRESS II. Останнє речення занадто складне для мене, тому не зрозумів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 38 хвилин тому, Vikctor сказав: Я втомився з цим боротись й тому вирішив зробити нормальну свердловину в тому ж приямку й встановити глибинний насос. Хто ж це дав таку пораду, цікаво чи хтось ризикне на таке? Зазвичай нову роблять не ближче 5 метрів від старої. хоча всього 12 метрів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 28 минут назад, Vikctor сказал: Навіщо мені ГА Чтоб давление поддерживать, когда клапан пропускает и автоматика не так дро...тся. У насоса эжектор изнашивается и он подъемную силу теряет сильно если воздух попадает в него, а так они по 10 лет работают. Я так и думал, что педроло... Старый добрый Змінено 10 годин тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 6 минут назад, Фрай сказал: Хто ж це дав таку пораду, цікаво чи хтось ризикне на таке? Зазвичай нову роблять не ближче 5 метрів від старої. хоча всього 12 метрів Я ще ни з кім не радився. Виходжу з того що новий приямок на вже облаштованій ділянці не варіант. І взагалі не бічу проблем. 7 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Чтоб давление поддерживать, когда клапан пропускает и автоматика не так дро...тся. У насоса эжектор изнашивается и он подъемную силу теряет сильно если воздух попадает в него, а так они по 10 лет работают. Я так и думал, что педроло... Старый добрый Виходжу з того, що РБ для автополиву зло. Ця тема обговорена всебічно й широко. В будинку до речі встановлений накопичувач на півкуба, бо влітку тиск води вдень мізерний або взагалі відсутній. Там Скала2 теж без РБ працює вже років 5 і все добре з ним. Але в котельні умови ідеальні - сухо й тепло. А в приямку насоси тупо гниють. Хоча відмовляють через інші причини - здебільшого гумові прокладки вмирають з часом. Якраз на 3-4 роки їх вистачає. Капитальний ремонт коштує половину вартісті насоса й невиправданий, бо потім відремонтований насос здихає десь за рік. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 18 хвилин тому, Vikctor сказав: І взагалі не бічу проблем. Бо то може стати проблемою бурильників 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 18 минут назад, Фрай сказал: Бо то може стати проблемою бурильників З цього боку я про це не думав. Але ж всього 12м і труба ПНТ. Вони ж не п'яні буритимуть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) То треба ж якось там пересуватися навколо скважини і там буде болото... Зы, так скала частотник, ей бак и не нужен... Тем более что Змінено 9 годин тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 1 минуту назад, SantehnikPPR100 сказал: То треба ж якось там пересуватися навколо скважини і там буде болото... Таки нюанси я вже з виконавцем обговорю. Коли робили цю свердловину екскаватор викопав яму й встановив кільця без перекриття і лишень після цього прийшли бурильники. Болото якщо й було, то ззовні приямка. Пересуватись вони й наразі зможуть - я ж не ізверг.) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 56 минут назад, Vikctor сказал: І взагалі не бічу проблем. Я весной обсуждал вариант новой скважины, на другой горизонт, в действующем приямке, то бурильщик сказал без проблем (2*2 метра размер). Но не глубокая, где то 22 м. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 годину тому, Vikctor сказав: З цього боку я про це не думав. Але ж всього 12м і труба ПНТ. Вони ж не п'яні буритимуть. У мене свердловина 30м практично в будинку, хотів пробурити нову на 80-90 поряд з будинком, але вони відмовились і пояснили, що вже мали проблеми з вийманням бура, а я згадав як колись бачив намотаний на бур свисток 50-ки. Теж били свердловину поряд і попали на стару. Справа в тому, що бур не обовʼязково йде суворо вертикально вниз. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Як розрахувати який насос потрібен? Криниця, загальна глибина від рівня землі десь 7.5-8 м, дзеркало води гуляє в залежності від пори року, але якщо не помиляюся менше 2 метрів не буває (після сильних дощів), а в інший час зазвичай нижче. Від криниці в будинок до ГА і фільтрів прокладена ПНД 32 мм, загальна довжина від криниці (без врахування вертикальної ділянки в глибину) десь 25-27 м. І дальше підлючені споживачі. Який насос потрібен, щоб міг нормально подавати воду в будинок? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) Да практически любой самовсасывающий можно установить, jet, taifu ....да куча их. В характеристиках указывают максимальную высоту подьема (не напор, а именно подьем). Смотрите по цене и наличию. Ну т.е. не надо прям в колодец насос опускать. Змінено 1 година тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 56 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 56 хвилин тому 34 хвилини тому, SantehnikPPR100 сказав: самовсасывающий А з погружних? Наприклад, є всякі бюджетні варіанти, потіжність 0.25-0.37 кВт, напір 40-60 м, під силу такому буде подавати воду в будинок? Насос не як основний, а як резервний. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 48 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 48 хвилин тому Менше 50 м напору не бажано, це буде 3-3.5 бара в будинку. А так дивлячись на потужність, то 0.5 кВт і більше повинно вистачити , якщо душ не тропічний 😄 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз