sat-prof Опубліковано: учора в 12:28 Поділитись Опубліковано: учора в 12:28 1 година тому, Vikctor сказав: Якщо таке можлито, то я досі не зустрічав в жодному тематичному суспільстві того, кому б це вдалося адекватно зробити. Шкода, тоді не знаю як бути щоб не спалити інвертор? Батарея може максимум видати 100А - +- 2.3kw Інвертор SRNE спокійно потягне і 3100Вт там запобіжник по низькій 150А встановлений. Завжди не проконтролювати хто і що підключає до 220В. Приклад : Випадково включили бойлер + фен (забулися) або щось що споживає більше 100А по батареї. BMS відрубує напругу на виході. Інвертор з навантаженням не завершує правильно роботу. (що там транзистори по керуванні матимуть)? Зараз AGM, і такого статися не може. Напруга буде на виході батареї навіть при 3кВт. (просяде і собі вимкне інвертор вихід 220В на низькій напрузі на батареї). 4 години тому, ЯД сказав: Не надо так делать. Сравните напряжения лифера и кислотных а так же графики падения напряжения по нагрузке. У кислотных оно меньше - лифер будет на всю катушку пытаться их зарядить. Кроме того, 100А для лифера и кислоты - кислота просядит по напряжению очень сильно, быстро достигнет состояния "пусто" и будет тянуть лифер за собой на дно Я думав буде ефект великого конденсатора коли підключу AGM до lifepo4. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: учора в 12:36 Поділитись Опубліковано: учора в 12:36 6 минут назад, sat-prof сказал: Я думав буде ефект великого конденсатора коли підключу AGM до lifepo4. Давненько его не смотрю так что чем закончился эксперемент не знаю, но он как раз эксперементировал свинец плюс лифер youtube.com/@user-aleksey1302?si=91SCqq4oXcC07XMw 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sat-prof Опубліковано: учора в 13:45 Поділитись Опубліковано: учора в 13:45 5 годин тому, ЯД сказав: 100А для лифера и кислоты - кислота просядит по напряжению очень сильно, быстро достигнет состояния "пусто" и будет тянуть лифер за собой на дно AGM буде просідати тільки коли є навантаження на ньому велике. А так, чому йому просідати? Все навантаження бере на себе LIFEPO4, а він відпочиває та чекає часу Х коли BMS вимкне батарею. Налаштування всі залишу як для AGM паралельно підключу ліфер. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: учора в 15:10 Поділитись Опубліковано: учора в 15:10 (змінено) А може хтось з присутніх авторитетно дати відповідь на тупе запитання - шкідливо (чи ні) користування косаркою чи ще якимось агрегатом з великим пусковим струмом? Так само цікавить як впливає на інвертор чи ліфепо зварювальний апарат (інверторний). Чим ризикуєш, наприклад, при потужності інвертора 5.6кВт? Змінено учора в 15:11 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: учора в 18:04 Поділитись Опубліковано: учора в 18:04 2 години тому, Фрай сказав: Так само цікавить як впливає на інвертор чи ліфепо зварювальний апарат (інверторний). інвертор 5 кВт, зварювальний якийсь дешевий, варив і не думав про погане, проканало Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому В 07.07.2025 в 22:11, Enot123h сказал: Та пальцями не очень понятно, и площадь у неї больше других. Если греется больше то и охлаждается лучше. Тепловизора нет попробую залудить плохой контакт перемычки в последовательной цепи будет приводить только к нагреву плохого контакта , наврят он будет поднимать или снижать напряжение какой то из последовательно соединенных ячеек . Возможно ячейка ( ячейки ) на которых быстрее поднимается напряжение при заряде , имеют меньшую емкость , чем остальные ячейки , поэтому она ( они) быстрее заряжаются и напряжение на них быстрее растет ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому (змінено) 10 годин тому, yur43 сказав: інвертор 5 кВт, зварювальний якийсь дешевий, варив і не думав про погане, проканало Справа в тому, що я вже три роки періодично кошу, варю і грію бойлер, але бойлер то не страшно, бо влончив і пішло 2 кВт, а як воно реагує інвертор на все те, що має високий пусковий струм? Бо поки косиш то мінімум разів 10-15 запускаєш, якісь релюшки-куюшки, тіристори-сімистори чи контакти-мантакти не підгорають передчасно? додано вранці: Ранок був чудовий, перший раз за три роки за ніч посадив батарейки до 7%. Згадав одного тут свого позаштатного критика-почітатєля, що сміявся з мого бажання встановити якусь сигнальну лампку включення насоса. Вчора ввечері довго і ретельно поливав усе, а наостанок вирішив долити води у свій міні-ставочок, кинув шлаг у воду… Мені подзвонили, була важлива розмова, потім пішов прийняв душ, поголився, повечеряв, почитав і тд. А о 6-й ранку повідомлення, що хаб сигналки не в мережі. Інвертор в аварії, батареї нуль, не можу зрозуміти куди пішли 9кВт?!!! Коли бачу … отакої, треба терміново щось робити з попередженням подібного, бо якщо раптом десь прорив то насос свої 3 з лишнім куби буде качати довго. Змінено 13 годин тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 9 годин тому, Фрай сказав: Коли бачу … отакої, треба терміново щось робити з попередженням подібного, бо якщо раптом десь прорив то насос свої 3 з лишнім куби буде качати довго. в мене в криниці датчик рівня, він вимкне насос при критичному рівні. Насос споживає 500w , батарейку не висадить. По будинку три датчики протікання, у випадку прориву самі вимкнуть насос. Розумний будинок повідомить про всі аварійні ситуації. .. тижня три тому потекло, там де немає датчика (вже додав), вимочив тазік води 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому Ха, датчики в будинку і в мене стоять, а це ж надворі навколо ставчика. завдяки тому, що одразу зробив запобіжні отвори для переливу вода стікала дуже тихо. Прийшла мисля, чи не придумали такої розетки чи перехідника який би вимикав споживача через певний час? Бо судячи з графіка насос споживає 1-1.2кВт, це мені якраз на ніч і вистачило Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 11 часов назад, Фрай сказал: Згадав одного тут свого позаштатного критика-почітатєля, що сміявся з мого бажання встановити якусь сигнальну лампку включення насоса. Наче він пропонував встановити її (лампу) в спальні, щоб ви точно побачили ту небажану подію. І в чому він був неправий? Взагалі у адекватной людини не може бути налаштувань системи ДБЖ, при яких акб можна просадити до 7%. І вдогонку - я не уявляю сценарієв, при яких мені довелось би думати чи можу я собі дозволити увімкнути той чи інший прилад, бо обирав потужність інвертору з таким розрахунком. Виключення - електрокотел чи автозарядка, вмикати які в автономному режимі тупо. Інверторні прилади відрізняються відсутністю значних пускових струмів. П.С.: пропоную встановити згадану червону лампу в спальню також на утюг, бо з роками пам'ять не покращуватиметься. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Навіть не сумнівався у розумових здібностях опонента, особливо коли інший його опонент показав фотки з власними інструментами, а йому так само не дійшло що саме той мав на увазі? )) Розумію, дуже складно прочитати уважно, що писав той до кого «…іспітиваю та-акую лічную нєпріязнь!» 12 годин тому, Фрай сказав: як воно реагує інвертор на все те, що має високий пусковий струм? Де тут мова за інвертор який має високий пусковий струм? 1 годину тому, Vikctor сказав: І вдогонку - я не уявляю сценарієв, при яких мені довелось би думати Тому, що думати це не ляпнуть щось і надути щоки, щоб казатись вище зростом. Варто пошукати у цих темах кількість своїх поневірянь з налаштуваннями і чи є подібні мої? Бо я за три роки один раз мав бажання щось там налаштувати і то вчасно згадав правило, не чіпай те, що працює і все. може тому, що я не шукав по обʼявлєніям де подешевше і не ліпив його сам, а запросив фахівців? 1 годину тому, Vikctor сказав: Взагалі у адекватной людини не може бути налаштувань системи ДБЖ, при яких акб можна просадити до 7%. Адекватной людина у блекаут не чекала поки впаде ціна, а пішла і купила собі СЕС з батарейками PYLONTECH з гарантією тут в Україні, а не у Китаї як її жлобкуватий опонент який весь час у спільноти прохає різноманітні поради по налаштуванню. Довідка для особливо обдарованих сантехніків: Батарея Pylontech US2000С, витримує (нібито) 6000 циклів при 95% глибині розряду, що становить 5%! Інвертор вимкнув подачу при 7%, що тут не так? 1 годину тому, Vikctor сказав: П.С.: пропоную встановити згадану червону лампу в спальню також на утюг, бо з роками пам'ять не покращуватиметься. Що можна чекати від сантехніка який плює в руку замовника? Який «фахівець» такі й поради! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Налаштовано дійсно неправильно, якщо не залишився якийсь необхідний об'єм енергії в батарейці на блекаут. В мене наприклад 40% "на чорний день". LiFePo контрольованого розряду/заряду не боїться, так шо гуляйте в обидві сторони, на здоров'я. А хто там з чого збирав і як купував, то не важливо. Пацани, шо ви в самом дєлє? Перестаньте. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 12 хвилин тому, yur43 сказав: А хто там з чого збирав і як купував, то не важливо. Та звичайно що ні! але неважливо за тих хто купує, що хоче і не понтується, бо мені наприклад реально цікаво читати як ви купуєте комірки, складаєте, тулите у якісь обгортки, навіть сам пропонував комусь варіанти з мілітарі-тари. А тут той випадок коли хтось пересів з Жигуля на Шкоду і вже на всіх дивиться так ніби він бога за бороду ухопив, іномарка ж! )) але до теми 12 хвилин тому, yur43 сказав: Налаштовано дійсно неправильно, якщо не залишився якийсь необхідний об'єм енергії в батарейці на блекаут Отут не зрозумів який мені в тому буде сенс якщо мене не буде вдома? Тобто, у батарейці буде 40% запасу, а морозильник потік? Ну, це я так образно, бо мені вистачає потужності на безперебійну підтримку живлення будинку, бо у мою відсутність підключені лише холодильник, морозильник, телевізори, компи, та інша переферія, а от коли в справу йдуть кавоварка, бойлер, витяжка, пралка і тд то тоді вже потрібно хороше сонце, нема куди приткнути зайві панелі та й бажання такого немає. Змінено 7 годин тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 3 години тому, yur43 сказав: в мене в криниці датчик рівня, він вимкне насос при критичному рівні. Який? бо теж на них дивлюсь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому саме просте рішення Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 21 хвилину тому, beavis сказав: Який? бо теж на них дивлюсь www.aliexpress.com/item/4000415423859.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.422.7c381802bU1XJ1 в мене таке 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 17 хвилин тому, Фрай сказав: саме просте рішення Нє, мені треба шось розумне) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 2 часа назад, Фрай сказал: Де тут мова за інвертор який має високий пусковий струм? Я розумію що вікові обмеження когнітівних здібностей у вашому випадку вже надто помітні, тому доведеться цітувати щоб донести як до 9-річного. Запитання: 21 час назад, Фрай сказал: цікавить як впливає на інвертор чи ліфепо зварювальний апарат (інверторний). Чим ризикуєш, наприклад, при потужності інвертора 5.6кВт? Відповідь: 4 часа назад, Vikctor сказал: Інверторні прилади відрізняються відсутністю значних пускових струмів. Як цей момент ще розжувати, щоб зрозумів дідусь я вже не знаю. 3 часа назад, Фрай сказал: може тому, що я не шукав по обʼявлєніям де подешевше і не ліпив його сам, а запросив фахівців? І як - задоволені фахівцями, що налаштували інвертор з можливістю розрядити акб до 7%? Ну аби вам подобалось. 3 часа назад, Фрай сказал: Адекватной людина у блекаут не чекала поки впаде ціна, а пішла і купила собі СЕС з батарейками PYLONTECH з гарантією тут в Україні, а не у Китаї як її жлобкуватий опонент який весь час у спільноти прохає різноманітні поради по налаштуванню. Це ж тільки окремі мудрі від природи дідусі, що потребують встановлення червоних сигнальних ламп у спальні, щоб не забути щось вимкнути, все знають від народження, а я вчуся у процесі і не гребую порадами спільноти. Бо інакше навіщо взагалі спілкуватись на будівельному форумі а ніж прагнучі дізнатись щось нове. 3 часа назад, Фрай сказал: Довідка для особливо обдарованих сантехніків: Батарея Pylontech US2000С, витримує (нібито) 6000 циклів при 95% глибині розряду, що становить 5%! Інвертор вимкнув подачу при 7%, що тут не так? Ваша батарея - можете хочь в нуль розряджати. Але вона так само складається з комірок lifepo4 як і будь-яка інша з китаю чи навіть з Папуа Новой Гвінеї. І лишень підстаркуватий довбень не чув що не бажано розряджати батарею на основі ціх елементів нижче 15-20%. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз