Dmode Опубліковано: 10 серпня Поділитись Опубліковано: 10 серпня 6 годин тому, igorrius сказав: чтоб ячейки лучше выравнялись Немає сенсу опускатися нижче цих значень. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 11 серпня Поділитись Опубліковано: 11 серпня Більше двох місяців я не заряджав свою батарею до 100% і за цей час розрахунки SoC в бмс почали жити своїм життям, тоді як віктронівський шунт показував відносно точно: Сьогодні я вирішив зарядити до 100%, щоб все відкалібрувалось і щоб подивитись, який фактичний дріфт розрахунків шунта, але дріфту не виявилось, бо і шунт, і бмски, і YamBMS резетнулись майже в один і той самий час: Якщо є великий дріфт, то спостерігається одне з двох: 1. Стрибок із малого SoC на 100%, як у випадку всіх бмс на середньому графіку. Це тоді, якщо похибка на меншу сторону, тобто розрахунок показує менше, ніж там насправді є. 2. Продовження заряду великим струмом на 99-100%. Це тоді, коли похибка в більшу сторону, тобто розрахунок показує більше, ніж там насправді є. Ось приклад: Якщо ж SoC збільшується пропорційно до енергії, яку поглинув акумулятор, і стає 100%, коли акумулятор перестав поглинати енергію в режимі CV, то значить похибка мінімальна. В моєму випадку це умовно 1%, що є просто ідеально для двох місяців без калібрації. Графік дисбалансу комірок впродовж всього часу заряджання вигладає отак: Балансування тривало одну годину і дельта впала до менше 5мВ при напрузі на комірках 3.55В: 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 11 серпня Поділитись Опубліковано: 11 серпня 3 години тому, volomoto сказав: батарею до 100% і за цей час розрахунки SoC в бмс почали жити своїм життям, Підтверджую, ось мої дані після понад місяця від останньої зарядки до 100%. Напруга вже наближається до межі нульового SOC, a воно показує від 40% до 70%. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 11 серпня Поділитись Опубліковано: 11 серпня Спостерігаю за Люкспаверами і Деями, загалом по 2шт. В Деї БМС JK пливе в меншу сторону, при реальному збільшенні заряду, в Люксах навпаки - показує наприклад 40%, а по факту там "0". БМС майже з однієї партії, однакові налаштування. Видно Дея любить заряджати непомітно малим для JK струмом, а Люкс - розряджати малим струмом. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 серпня Поділитись Опубліковано: 11 серпня Щось в мене все геть інакше відбувається. Я влітку десь раз на місяць заряджаю акб до 100%. Потім знижую до 80-90% і поступово протягом місяця рівень заряду знижується до 50% +-. Але при заряджанні не відбувається якогось стрибка і миттєвої зміни SoC, а йде поступове збільшення рівня заряду. В мене немає детального моніторінгу, але судячи з показників бмс та інвертору - SoC відображається в цілому вірно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 11 серпня Поділитись Опубліковано: 11 серпня У меня когда было 80% то примерно через неделю акб был уже 100% сейчас поставил 70% то за пару недель он доходит до 80% и резкий скачок на 100% пропал, но сейчас еще и дтэк начал помогать заряжаться до 100% или плановые или авария 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 12 серпня Поділитись Опубліковано: 12 серпня (змінено) в чому перевага не заряджати до 100% і потім постійно мучатися з цими розбалансами тощо ? чому б не заряджати постійно до 100% ? для прикладу у мене налаштовано на заряд до 100%. в бмс в налаштуваннях 100% це 3,45в. Змінено 12 серпня користувачем Александр Аврамчук Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 серпня Поділитись Опубліковано: 12 серпня 1 годину тому, Александр Аврамчук сказав: в чому перевага не заряджати до 100% і потім постійно мучатися з цими розбалансами тощо ? чому б не заряджати постійно до 100% ? В моєму випадку потрібно мати запас в батареї, бо потужність DC перевищує потужність АC, яку я можу видати по зеленому тарифу в мережу. Відповідно батарея тримається на умовних 80% і заряджається надлишками сонця, які не влазять в обмеження експорту. Коли сонця стає менеш, то батареї розряджається в мережу, щоб знову досягнути тих же 80%. Ще на одному об'єкті є сильний ріст напруги при експорті, тому налаштовані вольт-ват та вольт-вар характеристики: інвертор зменшує генерацію активної потужності та збільшує споживання реактивної, коли росте напруга в мережі, щоб не спрацювало реле напруги. Тоді також те, що неможливо експортувати в мережі, накопичується в акумуляторі, а коли напруга мережі падає, то віддається в мережу. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 12 серпня Поділитись Опубліковано: 12 серпня 45 хвилин тому, volomoto сказав: тому налаштовані вольт-ват та вольт-вар характеристики: А можете плиз рассказать про эту тему подробнее? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 серпня Поділитись Опубліковано: 12 серпня 54 хвилини тому, ЯД сказав: А можете плиз рассказать про эту тему подробнее? Можу, але в темі про Деє, бо це буде на прикладі того інвертора. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 12 серпня Поділитись Опубліковано: 12 серпня 3 години тому, volomoto сказав: Можу, але в темі про Деє, бо це буде на прикладі того інвертора. Было бы очень интересно. У меня похожая тема с напряжением на одной фазе, как вы описали 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 2 вересня Поділитись Опубліковано: 2 вересня Наступного тижня дійдуть руки зробити другу батарею. Перша батарея на JK BMS PB2A16S20P. На другу думаю поставити JK BMS PB2A16S20P V19 UART 200A 8S-16S з екраном і зробити з неї мастер батарею. На старій батареї прошивка 15.33. Чи треба буде робити однакові прошивки, та чи будуть вони дружити одна з одною? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 вересня Поділитись Опубліковано: 2 вересня 20 хвилин тому, msgarry сказав: Чи треба буде робити однакові прошивки, та чи будуть вони дружити одна з одною? Однакових прошивок там не буде. Вистачить просто оновити до останніх. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: В неділю в 10:27 Поділитись Опубліковано: В неділю в 10:27 В 02.09.2025 в 19:07, msgarry сказал: Наступного тижня дійдуть руки зробити другу батарею. Перша батарея на JK BMS PB2A16S20P. На другу думаю поставити JK BMS PB2A16S20P V19 UART 200A 8S-16S з екраном і зробити з неї мастер батарею. На старій батареї прошивка 15.33. Чи треба буде робити однакові прошивки, та чи будуть вони дружити одна з одною? Руки дійшли доробити лише вчора. Все працює норм. Прошивки не оновлював. Займусь цим сьогодні. Настройки продублював зі старої бмс. Бмс відкалібрував 53.6. Нова батарея трохи розбіглася 0.036 проти 0.015 у старої. Буду батьків переводити з дохлого агм на ліфер. Підкажіть яку бмс взяти для 24В аксіома ismppt bf3000. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: В понеділок в 08:32 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 08:32 22 часа назад, msgarry сказал: Підкажіть яку бмс взяти для 24В В мене на 24В jk-pb16s20p стояла на 8s2p LF105, зручно було на 48В 16s1p мігрувати, перемички перекинув, другий роз'єм балансира вокнув у БМС, налаштування змінив. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 24В аксіома ismppt bf3000 здається не підтримує can. Чі я помиляюсь? Інвертор десь 22-23 рв. Підібрав до нього таку бмс BMS 200A 4S-8S Lifepo4/Li-ion/LTO с активной балансировкой 2A (JK- B2A8S20P) с кнопкой JiKong Підійде до аксіоми? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 час назад, msgarry сказал: 24В аксіома ismppt bf3000 здається не підтримує can. Чі я помиляюсь? Інвертор десь 22-23 рв. Підібрав до нього таку бмс BMS 200A 4S-8S Lifepo4/Li-ion/LTO с активной балансировкой 2A (JK- B2A8S20P) с кнопкой JiKong Підійде до аксіоми? Сама бмс же не инверторная, сможете работать только по напряжению Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз