Игорь Long Опубліковано: В п'ятницю в 15:54 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 15:54 2 часа назад, kruchenik сказал: В якому плані дочекався? Пвд замовлення? Розкажіть чим вам він сподобався (китаєць?) Авто з Голандії, б/у... китаєць відбій, в них один плюс - батарея Катл, остальне "китай"... сподобався чим? Краще сядьте, проїдьте, отримайте свою думку, може вона не співпаде з моєю 🙂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: В п'ятницю в 16:14 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 16:14 2 часа назад, kruchenik сказал: Яка бодяга? Заправляюсь роками майже де попало (ну крім явно палевних азс) нічого страшного не сталося. І чого повинно лякати нововведення, це ж норма з ЄС, який резон бодяжить якщо є конкуренція і який не який контроль якості теж Укрнафта палевне азс? А БРСМ? Колись даже чек виліз на Хонді після заправці на Воге.... ну а 90-ті просто страшно згадувати. Останні років 10-15 хоч Окко мене не підводило. Все залежить який у вас двигун, наприклад зараз на моїй Санті 3,3л GDI, прямий вприск, йому треба бенз дійсно 95й, а не бодяга. У нас бодяжили завжди, або присадками, або тим же спиртом, а зараз будуть це робити ще й по закону. З ЄС не порівнюйте, там є контроль і виконання законів, у нас є на лапу контролю і продаємо далі.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kruchenik Опубліковано: В суботу в 06:17 Поділитись Опубліковано: В суботу в 06:17 13 годин тому, Игорь Long сказав: Укрнафта палевне азс? А БРСМ? Колись даже чек виліз на Хонді після заправці на Воге.... ну а 90-ті просто страшно згадувати. Останні років 10-15 хоч Окко мене не підводило. Все залежить який у вас двигун, наприклад зараз на моїй Санті 3,3л GDI, прямий вприск, йому треба бенз дійсно 95й, а не бодяга. У нас бодяжили завжди, або присадками, або тим же спиртом, а зараз будуть це робити ще й по закону. З ЄС не порівнюйте, там є контроль і виконання законів, у нас є на лапу контролю і продаємо далі.. Вітаю, цікавить все ж досвід айді4 Європа бо теж до такої логіки прихожу, сісти проїхати давно вже не працює зі мною, обираю по експлуатаційним критеріям, а за 10 хв їзди цього не отримаєш. Стосовно азс - в мене теж хондівський мотор зараз 3.5 з прямим вприском, пробіг 250 ткм вік 10 років. Де тільки не заправляв, і укрнафта і брсм в тому числі нуль проблем, свічки замінив на 160 ткм вперше, паливний фільтр ще жодного разу. Здебільшого заправляю окко звич 95 або укрнафта, але трапляються і вог і кло і шелл. Крім Акури ще декілька бензинок катаються мною або я їх заправляю (сім'я, бізнес) все норм. Ну я розумію що в нас бардак, але не настільки, конкуренція все ж присутня і робить свою справу. Може пару місяців позаправляю 98й від гріха подалі але це перестраховка. Соррі за офтоп. Напишіть про айді 4 плз Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: В суботу в 07:36 Поділитись Опубліковано: В суботу в 07:36 (змінено) 15 часов назад, Игорь Long сказал: З ЄС не порівнюйте, там є контроль Та хватит эти мифы из 90-х тащить)) Точно такой же бензин как у нас на сетевых АЗС... Просто GDI это тупиковая ветвь в моторостроении, с ними всегда проблемы. Змінено В суботу в 07:46 користувачем DimaF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В суботу в 07:46 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 07:46 8 хвилин тому, DimaF сказав: Та хватит эти мифы из 90-х тащить)) Точно такой же бензин как у нас на сетевых АЗС... угу, тільки чомусь авто на повному баку їдуть відсотків на 20 більше )) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: В суботу в 07:47 Поділитись Опубліковано: В суботу в 07:47 Только что, irina1969 сказал: угу, тільки чомусь авто на повному баку їдуть відсотків на 20 більше )) Не замечал такого ваще ни разу... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В суботу в 09:16 Поділитись Опубліковано: В суботу в 09:16 1 година тому, irina1969 сказав: угу, тільки чомусь авто на повному баку їдуть відсотків на 20 більше )) Звісно, що Чорногорія не ЕС, але і тут в нас був випадок, коли відчули різницю в якості бензину. Поки 2 місяці їздили на орендованій автівці, то остання заправка була відчутно поганої якості. Якщо вже Тойота Yaris це відчула, то дійсно погана. АЗС була інша, до цього постійно заправлялись на одній заправці. Ну і навантаження на кишеню, як тільки пересіли на електричку, теж відчули одразу. Звісно, що на користь електрички. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: В суботу в 16:50 Поділитись Опубліковано: В суботу в 16:50 9 часов назад, kruchenik сказал: Напишіть про айді 4 плз Я не знаю, які нюанси Айді 4 як електромобіля вас цікавлять. Після кількох місяців поїздок на Кіа Ніро супруги я для себе остаточно вирішив, що теж перехожу на електротягу. Але якщо діти теж собі купили Ніро, бо вона оптимально закриває їх потреби, то мені потрібно була машина з більшим багажником, великим салоном з посадкою кросовера, зручними сідушками через проблемну спину, запасом пробігу не менше 400км літом і потужністю двигуна +/- 200 лошадок. Перебравши десяток варіантів, зупинився на Айді 4. Максимальну комплектацію не потягнув, вийшла Pro, це десь середня, але в ній для мене достатньо всяких плюшек : підігріви сідушек, лобового і руля, утримання в полосі, адаптивний круїз, система запобігання зіткненню і т.д. Деякий мінус на перших порах, що майже все керування з екрану, кнопок мало і вони всі сенсорні, але за пару тижнів вже звикаєш... я вище писав, що електричка це як смартфон на колесах 🙂 Авто 2021р, СОХ батареї на сьогодні 95% ( ячейки всі ідеалі, дисбалансу нема зовсім), сьогодні з'їздів на могили до рідних, по кругу вийшло 430км. Вночі зарядив авто на 100%, зранку показник запасу був 443км, половину дороги селами швидкість була 50-70, половину по трасі поставив круїз 110, на обгонах 120-130. Розхід загальний вийшов 18квт/100км, зміг би в принципі на одному заряді впритик вернутися, але це занадто. Сіли в Коростені в обід поїсти в кафе, підключив на Евачардж авто, за 20хв качнуло десь 20квт, списало з балансу 340грн, заїзжав дома в гараж на табло було 120км запасу, як раз ці 20квт. По кругу поїздка 430км обійшлася десь в 500грн, ра***те самі скільки вам виходить. Якісь конкретні питання - задавайте. 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В суботу в 17:52 Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:52 (змінено) 1 година тому, Игорь Long сказав: що електричка це як смартфон на колесах 🙂 В нас з останнім оновленням додалась функція регуліровки положення сидінь зі смартфону. Зручно. Змінено В суботу в 17:52 користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: В суботу в 18:03 Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:03 6 минут назад, allanek сказал: В нас з останнім оновленням додалась функція регуліровки положення сидінь зі смартфону. Зручно. Молодець Маск, майстер маркетінга 😁А в чому зручність? Для пасажира погратися від скуки я ще розумію, а в чому прикол водію на ходу зі смартфона регулювати сідушку я не даже розумію... не простіше буде як у нас на Ніро пам'ять сидінь на 2 водіїв ? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seksinika Опубліковано: В суботу в 18:13 Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:13 Ну в Тесле память сидений на много водителей, а софт Ниро и рядом с софтом Теслы не стоял, точно так же как и софт аЙДи 4 вместе с функционалом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В суботу в 18:22 Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:22 12 хвилин тому, Игорь Long сказав: Молодець Маск, майстер маркетінга 😁А в чому зручність? Для пасажира погратися від скуки я ще розумію, а в чому прикол водію на ходу зі смартфона регулювати сідушку я не даже розумію... не простіше буде як у нас на Ніро пам'ять сидінь на 2 водіїв ? це цікаве питання. я довго реготав з водія тесли, який вимушений був зупинитися та довго шукати в меню як щось вмикнути, що на нормальній машині однією кнопкою робиться. я вже не кажу що це може бути небезпечно якщо щось треба швидко зробити не відволікаючись від дороги. пам'ять сидінь треба якщо багато водіїв, а якщо один? мені в одній машині сподобалося що тільки сидіння потрібно було рухати для пасажирів з різницею в зрості в 20см, а в дзеркала все було видно обом за тих же налаштувань. тобто відсутність пам'яті не була великою проблемою. софт? навіть не знаю. навіщо в машині софт? як ми без софта десятками років їздили і не помічали його відсутності взагалі? було б непогано щоб з'явився варіант на батарейках, але з повністю аналоговим керуванням та звичними стрілочками на приборці, а то реально крім дастера вже нема що вибрати без екранів. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: В суботу в 18:34 Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:34 19 минут назад, seksinika сказал: Ну в Тесле память сидений на много водителей, а софт Ниро и рядом с софтом Теслы не стоял, точно так же как и софт аЙДи 4 вместе с функционалом. Не спорю, что Тесла первопроходец по софту, просто вопрос как к водителю - часто пользуетесь настройкой сидений со смартфона ? 🙂 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В суботу в 18:41 Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:41 6 хвилин тому, Игорь Long сказав: Не спорю, что Тесла первопроходец по софту, просто вопрос как к водителю - часто пользуетесь настройкой сидений со смартфона ? 🙂 мені така функція в деяких машинах подобається. коли кнопочкою з заднього сидіння переднє можна посунути щоб ноги витягнути. в теслі така є? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В суботу в 18:45 Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:45 (змінено) 1 година тому, Игорь Long сказав: а в чому прикол водію на ходу зі смартфона регулювати сідушку я не даже розумію... не простіше буде як у нас на Ніро пам'ять сидінь на 2 водіїв ? А чому регулювати сидіння водію потрібно на ходу? Мені, як пасажирці ця функція зручна. Можу гратися, коли забажаю. І таки це зручніше, ніж звичний спосіб. Може для когось це і сприймається, як маркетинг. Для мене це лише додаткова функція. Змінено В суботу в 19:11 користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: В суботу в 19:09 Поділитись Опубліковано: В суботу в 19:09 1 хвилину тому, US7IGN сказав: пам'ять сидінь треба якщо багато водіїв, а якщо один? мені в одній машині сподобалося що тільки сидіння потрібно було рухати для пасажирів з різницею в зрості в 20см, а в дзеркала все було видно обом за тих же налаштувань. тобто відсутність пам'яті не була великою проблемою. в мене пам'ять на двох водіїв, по факту раз налаштував і забув. Це не те чим постійно користуєшся. Для пасажирів пам'ять на трьох, там воно більше потрібне. Ну але це таке. Тут більше корисна функція "комфортна посадка" - це коли сидіння від'їжджає назад щоб легше було вилізти чи залізти за руль а потім приймає налаштування з пам'яті. 4 хвилини тому, US7IGN сказав: було б непогано щоб з'явився варіант на батарейках, але з повністю аналоговим керуванням та звичними стрілочками на приборці, а то реально крім дастера вже нема що вибрати без екранів. в шкоді крім екрана, на відміну від ID4 знизу є фізичні кнопки. Аварійка, блокування дверей, обігрів скла переднього, заднього, кліма, камери і ще там щось. Підрульових перемикачів теж тьма, аж забагато (поворотники, склоочисники, круїз), на рулі теж купка фізичних кнопок. І навіть збоку є двзшний рудимент кнопка "старт/стоп", хоча вона непотрібна, так як все заводиться з педалі гальм. Єдине що основна приборка досить таки куца (щоб я не забував що то ваг на мінімалках, в єтроні побагатше), я б хотів там бачити повноцінний стрілочний спідометр, а не цифровий. Хоча загалом все досить зручно, я не відчуваю якогось дискомфорту, діло привички. Ну тобто в процесі їзди тицяти в монітор по суті не дуже і треба. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: В суботу в 19:11 Поділитись Опубліковано: В суботу в 19:11 24 минуты назад, allanek сказал: А чому регулювати сидіння водію потрібно на ходу? Мені, як пасажирці ця функція зручна. Можу гратися, коли забажаю. І таки це зручніше, ніж звичний спосіб. Чомусь думаю, що ви не водій... а як іграшка пасажиру згоден на всі 100% 🙂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В суботу в 19:26 Поділитись Опубліковано: В суботу в 19:26 2 хвилини тому, Игорь Long сказав: Чомусь думаю, що ви не водій... Я вже не раз казала, що волію бути пасажиром поряд з водієм. За руль не сідаю вже давно, можу іноді. Хоча б для того, щоб розуміти різницю між S та Y. 3 хвилини тому, Игорь Long сказав: а як іграшка пасажиру згоден на всі 100% 🙂 Так я про це і кажу. Ну і ще одна додаткова функція, чому б і ні))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seksinika Опубліковано: В суботу в 19:44 Поділитись Опубліковано: В суботу в 19:44 1 час назад, Игорь Long сказал: Не спорю, что Тесла первопроходец по софту, просто вопрос как к водителю - часто пользуетесь настройкой сидений со смартфона ? 🙂 Ни разу не пользовалась, но могу включить со смартфона как обогрев тех сидений, так и охлаждение, ну и там еще кучу всего за одно). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seksinika Опубліковано: В суботу в 19:45 Поділитись Опубліковано: В суботу в 19:45 1 час назад, US7IGN сказал: мені така функція в деяких машинах подобається. коли кнопочкою з заднього сидіння переднє можна посунути щоб ноги витягнути. в теслі така є? Смотря в какой. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kruchenik Опубліковано: учора в 04:47 Поділитись Опубліковано: учора в 04:47 11 годин тому, Игорь Long сказав: Якісь конкретні питання - задавайте Дякую за розгорнуту відповідь! Як ходовка? Відчувається надмірна вага автомобіля? Як тестували акумулятор перед покупкою (отой дисбаланс комірок чи як там)? 20 квт год за 20 хв це спеціальна якась швидкісна зарядка? Як загалом якість зборки? Запаска є в комплекті? Задній ряд зручний (нахилити, скласти, вперед назад рухається? ). Який у вас об'м акумулятора? Якісь є типові мінуси конкретної цієї моделі? В якому режимі експоуатуєте (місто чи траса, який кілометраж?) вибачте за багато питань Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: учора в 07:56 Поділитись Опубліковано: учора в 07:56 2 часа назад, kruchenik сказал: Дякую за розгорнуту відповідь! Як ходовка? Відчувається надмірна вага автомобіля? Як тестували акумулятор перед покупкою (отой дисбаланс комірок чи як там)? 20 квт год за 20 хв це спеціальна якась швидкісна зарядка? Як загалом якість зборки? Запаска є в комплекті? Задній ряд зручний (нахилити, скласти, вперед назад рухається? ). Який у вас об'м акумулятора? Якісь є типові мінуси конкретної цієї моделі? В якому режимі експоуатуєте (місто чи траса, який кілометраж?) вибачте за багато питань Будь ласка, продовжимо 🙂 В мене по ходовці все ок, у Європи норм стаби, ричаги та інше, це не Китай, головне щоб там авто вчасно обслуговувалось на ділері. По вазі тяжче відчувається бензинка Санта фе, хоча він легший і в ньому 297 лошадок... електрика по старту, прискоренню, триманню на дорозі за рахунок низького центру тяжіння через батарею веде себе зовсім інакше. Тестував остаточно вже тут, бо брав за гарну ціну через гарантії знайомих, но це не проблема. Якщо самі не в темі, то тут є куча підборщиків по Україні або гонщиків звідти, які перед покупкою протестують там стан авто, скинуть вам всі данні і ви самі будете вирішувати брати чи не брати цю машину. Мені повний звіт по Ніро коштував 1,5к грн, комп'ютерна діагностика Айді в Київі на профі СТО 2к. По зарядкам: іх існує 3 вида роз'ємів, для Америки, для Китаю і для Європи. Для заряджання вдома повільним перемінним струмом від 2квт до 11квт за годину (залежить що дозволяє вам ваша мережа, 1 фаза у вас вдома чи 3, приймає авто по 1 фазі чи по 3х) достатньо зарядки з комплекта, але я докупив на Аліку станцію за 190 у.е, вона видає в Айді 11квт, керується по файваю і т.д. На платних зарядках з постійним струмом є різні коннектори, найбільше як правило європейських CCS 2 ( швидкісна, в кожному авто свій максімум прийому квт, в Айді до 120квт/год ) і Type 2 ( повільна, в Айді 22квт).... хоча зараз вже достатньо і китайських джбті, і американських чадемо. Якість зборки на рівні, нарікань ніяких. Запасок у електричок майже не зустрічав, як правило компресор, балон з піною. Супруга 2 тижні тому була в Румунії, зловила саморіз, шина в нуль... підкачала компресором, доїхала до найближчого шиномонтажу, зробила і поїхала далі. Задній ряд даже не звертав уваги чи регулюється, але сидіти зручно... ремені треба пристібувати даже там, повсюди датчики, буде машина сваритися 😄 У Айді офіційно об'єм 82квт,(існують з меншою батарейкою), але це брутто, нетто 77кв. Виробники граються з цим показником, наприклад на Ніро корейці зразу пишуть 64квт і це нетто, це доступні квт для використання. Експлуатація на 80% місто, 20% траса... по крайній мірі поки війна буде десь так. По мінусам: це більше до комплектації моєї машини - нема безключового доступу, електробагажника, айді лайт світла. Загально як до моделі - швидко звик, що на Ніро підрулеві лепестки для управління рекуперацією і в них 3 положення + нульова, можна вибирати під себе, а в Айді або Д - їзда без рекуперації, або Б - їзда з рекуперацією. Поведінка педалі гальм, треба або звикнути, або можна програмно поміняти - при натисканні десь до 60-70% ходу авто гальмує дуже плавно, бо робить це за рахунок рекуперації і тільки якщо цього не достатньо, то уже в кінці підключаються самі тормоза і машина різко стає. Все ок, залишились питання - задавайте, допоможу чим зможу 🤝 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз