Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Електромобілі-2.

irina1969

Рекомендовані повідомлення

хворе, що смайл ржущий ставить, не розуміє, що навіть отих 35 кВт достатньо, щоб сходити в магазин, в туалет, трохи відпочити та поїхати собі далі. 

Мені поїздка на 600+ км вийшла трохи дорожче 1000 грн на платних зарядках. І це на сучасному авто, потужному, комфортному та з усіма можливими системами безпеки.

• Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

38 хвилин тому, sly сказав:

От в Вінниці став на зарядку, потужність порту 160 кВт, а дало лише 75. Бо там ще ауді стояла.

Звичайно що ще залежить від станції і кількості машин поряд.
Але я от став на пусту TOKA яка видає 160kwt, але так як батарея була заряджена вже 50+%, то воно більше 70kWT видати взагалі не змогло, а ближче до 80% почало падати до біля 60kWt .  Тоді почав шукати графіки заряду по своїй моделі, уточняти в офіціалів максимально можливий струм, і дізнався оте що вище на картинці. Тобто це сама машина получається обмежила струм.

• Хаха 1
Посилання на коментар

4 минуты назад, vovarpd сказал:

Тобто це сама машина получається обмежила струм.

значить, була потреба. Або температура пішла вверх, або ще щось. Для балансування, звісно, на такій потужності сенсу знижувати немає - все одно не встигне, але ж якась логіка є

• Хаха 1
Посилання на коментар

10 часов назад, sly сказал:

хворе, що смайл ржущий ставить, не розуміє, що навіть отих 35 кВт достатньо, щоб сходити в магазин, в туалет, трохи відпочити та поїхати собі далі. 

Мені поїздка на 600+ км вийшла трохи дорожче 1000 грн на платних зарядках. І це на сучасному авто, потужному, комфортному та з усіма можливими системами безпеки.

объясните смысл наличия электрокара  ? Только выгода на "заправке " ?

Посилання на коментар

1 час назад, Made in USSR сказал:

нет, не только. Если бы мне нужна была исключительно выгода на "заправке", я бы брал с одним мотором, а не двумя, еще бы и сэкономил около 10куе на самом авто.

Хотел новое, большое, современное, мощное, экономное.

Когда выбирал новое авто, дизельных нормальных не нашел. Хотя вон тигуан новый вышел, но у него салон айдишки, комплектация так себе, а цена - дурная.  Бензинки... чтоб понравилось - ценник от 50 куе и нравилось далеко не на 100%.

Я купил электричку в "фулле"и не представляю, что еще может быть в авто. Ну ночного видения вот нет, это да. Список опций занимает несколько страниц.

Но главное - комфорт в управлении. Нет кпп, нет переключений передач, отклик на педаль моментальный. Динамика - в моем авто 6,5 сек до сотни.

При этом у меня сарай на 6 мест и при разложенном третьем ряду еще есть место в багажнике. В предыдущем 7-местном авто при разложенном 3 ряде багажника уже не было. Что у нас еще 6-7 местного нового есть на рынке?

Была у меня инфинити, 3,5 литра атмо, 7 сек до сотни. Ощущения по динамике были близки, если бы не кпп - задержки при старте минимальны, но есть, а переключения весьма ощутимы. Все это влияет на маневренность.

Ну а по системам безопасности - между той же инфинити и моей текущей айдишкой пропасть. Хотя эти все ассистансы частенько бесят, но если лишь один раз сработают по делу - считай, все это было не зря. Например, сама тормозит, если сдавая назад не увидел препятствие... Писал выше - на днях я провтыкал оленя, который ехал-ехал по трассе и вдруг стал на перекрестке - авто просигнализировало и остановилось. Именно в этот раз я действительно провтыкал и мог влететь. 

ДВС авто, особенно современное, может отрыгнуть что угодно в любой момент. В электричке ломаться нечему. Хотя вот у старых етронов есть нюансы по моторам, как и у мерсов В класса с древним тесловским мотором. Но это уже сильно устаревшие авто.

Но можем поговорить и о выгоде "заправки". У меня есть еще и двс, туксон с 45 тыс км пробега. В деньгах разница стоимости заправки - туксон 750 грн на сотню (короткие пробеги, жрет), айдишка - 43 грн на сотню (ночной тариф). Если ездить на айдишке плавно, а не как я - то будет еще меньше.

Был дизель с расходом 6 литров на сотню. Если бы катался исключительно по трассам - да, тогда бы стоимость "заправки" была бы одинаковой. Но увы.

Лично для меня выбор очевиден. 

P.S. думаю, зря я все это писал, так как даже в вопросе был процитирован мой ответ.

Змінено користувачем sly
  • Лайк 5
  • Дякую 1
Посилання на коментар

7 годин тому, sly сказав:

Лично для меня выбор очевиден. 

Питання  " чому електричка" в темі виникає периодично. Варіант, що комусь може подобатись електричка більше і вона влаштовує, в усіх сенсах, більше, ніж ДВС, чомусь у прихильників, виключно, ДВС не вкладається в голові. І щоб ви не розповідали,  питання "чому" буде виникати знову  і знову. 

7 годин тому, sly сказав:

Если бы мне нужна была исключительно выгода на "заправке", 

А чому б і ні? Чому не враховувати цей фактор та робити вигляд, що це неважливо - рахувати  свої гроші? Власники електричок вже давно розуміють, що витрати на експлуатацію автівки, включно з зарядкою, є набагато меншими в порівнянні з ДВС.

Стосовно порівняння витрат. В моєму випадку.

Пальне для ДВС - 1,40евро/літр

кВт зарядки для електрички -  0,11евро.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Я бы сказал там есть очень много чему ломаться и если сломалось ,то ремонт стоит дорого.  В том же Volkswagen ID.6 X не возможно отремонтировать ИНВЕРТОР К ПРИМЕРУ  . Он меняется целиком. Кроме того это китаец ,со всеми вытекающими последствиями со временем. 

• Сумно 1
Посилання на коментар

Ну ось про це я і казала. Скільки б не розповідали, що задоволений електричкою, буде постійне отаке, як зараз про китайця. Цікаво, а в китайцю ДВС немає чому ламатися  і ніяких проблем с часом?  Ну до смішного вже доходить.

PS. Питаю, бо ніколи не їздила на китайцях- на на ДВС, ні на електричках. Взагалі то питання  про китайця гіпотетичне. Бо ламається все- від преміум класу до якоїсь таратайки.Тільки в електричці це явище з розряду "Ось так новина, що щось зламалося", а в ДВС це сприймається звично, бо так і повинно бути.

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар

И смех и грех), больше 10 лет на электричках и меня устаревает абсолютно все), в том числе и то что я не разу даже на ТО не была не говоря уже о ремонтах :lol:, устраивает что езжу от слова бесплатно, но том что при аналогичных показателях но с ДВС валит 15-20 литров бензина и требует внимания.

• Хаха 1
Посилання на коментар

30 хвилин тому, seksinika сказав:

устраивает что езжу от слова бесплатно

2 години тому, allanek сказав:

Стосовно порівняння витрат. В моєму випадку.

Пальне для ДВС - 1,40евро/літр

кВт зарядки для електрички -  0,11евро.

А в моєму випадку в Україні маючи гараж в багатоквартирному будинку в місті тариф 10.49 грн (0.22 євро) за квт і нічного тарифу не існує згідно вказівок НКРЕК, хоча лічильник є і зонний облік був оформлений.

Можливість кинути кабель в гараж з квартири є, але то така трохи сіра схема.

Додати 10-15% втрат на перетворення AC=>DC і по трасі в економ режимі з розходом 15 квт на сотку маєм 180 грн на 100 км. Це 3 літри дизеля, ще є якась економія.
Але якщо заряжати на швидкісних по 18.5 (наприклад ТОКА) тоді 280 грн на сотню, а це вже майже 5 літрів дизеля і получається що дизельний Skoda Kodiaq по трасі буде жерти грошей приблизно так само як його електричний аналог Enyaq.

Це все супер економія якщо є приватний будинок, є тариф для побутових осіб, і є нічний тариф, і взагалі супер якщо є сонячні панелі.  

Але це досить вузьке коло застосування. 

В нас мільйони людей живуть в містах в багатоповерхівках, де не те що гаража, а взагалі можливості кинути кабель з вікна немає. А є лише комерційні зарядні станції по відповідних тарифах.

12 годин тому, Made in USSR сказав:

Сів, "завів" і зразу тепло. Нетреба мерзнути і прогрівати.
Нема вібрацій і дуже еластичний розгін, і це дуже відчутно після пересідання з ДВЗ в якому здавалось що їх наче теж небагато, але все пізнається в порівнянні, і коли пересідаєш назад на ДВЗ то воно вже трактором здається.

Не так часто ТО (в мене раз на 2 роки, а не хоча б раз на рік як в ДВЗ)

Skoda Kodiaq гарантія 2 роки. За гроші можна продовжити ще наче до 4 років.  Його електричний аналог Skoda Enyaq гарантія 5 років (батарея 8 ) без всяких доплат.

При наявності власної розетки - банально економія часу і настрою на заправках, для інтровертів дуже важливо )))

В дворі під вікнами не смердить, в пробці за електричкою приємніше стояти чим за нашими пересічними двз з повирізуваною екологією. Я б дуже хотів щоб всі сусіди спродали свої дизеля і купили електричку але то ще далеко до того ))) Шуму зранку нема, запаху нема. Особливо літом важливо.

Ну і економії на заправці тоже не останнє питання.

Змінено користувачем vovarpd
  • Лайк 7
Посилання на коментар

То что не всем подходит это как бы вопрос не к тем кому подходит), у меня и дом и ноной тариф и квартира с гаражом во дворе.

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, vovarpd сказав:

Це все супер економія якщо є приватний будинок, є тариф для побутових осіб, і є нічний тариф, і взагалі супер якщо є сонячні панелі.  

Але це досить вузьке коло застосування. 

Я про економію казала, як єдиний аргумент з точки зору ДВСніків. В Україні в нас так і було- СЕС + нічний тариф. Про тариф на електроопалення не кажу, бо я вже заплуталась, коли він був чи коли його відміняли. Але він теж був, коли був.

Тут мене в особистих запитували, як з зарядками в Чорногорії, то краще я викладу сюди, що відповіла

"... Публічних зарядок , практично, нема. В Которі тільки одна і вона вмикається лише , якщо зателефонувати в підтримку. І вона не швидка. Ми купили нерухомість  і заряджаємось вдома ( в гаражі). Якщо будете  орендувати помешкання, то питайте, чи є в них розетка десь на дворі чи в гаражі, щоб ви могли зарядитись. Однієї зарядки вам вистачить, щоб проїхати половину Чорногорії, більше 150 км, максимум 200км в день ви не накатаєте. Тож вночі зарядились від звичайної розетки і катаєтесь спокійно цілий день. Інакше ніяк. Якщо десь в готелях, то можуть бути свої зарядки, але я того не знаю. кВт тут дешевий, 11 евроцентів  приблизно.

Коли чоловік їхав з Польщі до Чорногорії, то останній раз заряджався в Хорватії на суперчарджері, потім вже тут, в своєму гаражі. І то ще день їздили на тому, що зарядив в Хорватії."

Я до чого веду. Якби я не розуміла, що електричка не набула і невідомо коли набуде такої масовості, як ДВС, то виглядала б такою ж довбнею, як тут окремі дописувачі, що приходять в тему лише для того, щоб розповісти, що електричка це дурня. Якщо розумієш для чого тобі  електричка та в яких умовах ти збираєшся на ній їздити, тоді не буде наслідків "більше ніколи".

18 хвилин тому, vovarpd сказав:

В нас мільйони людей живуть в містах в багатоповерхівках, де не те що гаража, а взагалі можливості кинути кабель з вікна немає. А є лише комерційні зарядні станції по відповідних тарифах.

Теж знаю випадки, коли піддавшись емоціям купив, бо сподобалась у товариша, потім має отаке - багатоповерхівка, кинути кабель та таке інше. То я розумію, що буде розчарування, бо де була голова, коли купував.

Якби нас щось не влаштовувало чи  не розуміли, чому нам електричка краще за ДВС, то не продавали б одну Теслу і не купляли іншу. Купили б ДВС. Але ні, нема такого бажання- пересісти на ДВС.

• Хаха 1
Посилання на коментар

3 часа назад, Made in USSR сказал:

В том же Volkswagen ID.6 X не возможно отремонтировать ИНВЕРТОР К ПРИМЕРУ

в современніх брендах авто просто гигантский список двигателей, которые неремонтопригодны и меняются целиком. И даже до 100 тыс не дохаживают. И что? В клубе сотни машин и пока по инвертору ни разу не было проблем. Зато когда был в клубе мини - у людей умирали моторы на пробегах 60 тыс км. ЕР6, если о чем-то говорит.

А вообще - мне пофиг, я не должен оправдываться. Я сделал свой выбор, я получаю удовольствие от своего выбора. Есть минусы, есть плюсы. На мнение других мне насрать, потому я счастлив.

3 часа назад, allanek сказал:

А чому б і ні? Чому не враховувати цей фактор та робити вигляд, що це неважливо - рахувати  свої гроші?

в цитаті присутнє слово "исключительно".

Тобто цей фактор теж важливий, але є і інші приоритети.

Змінено користувачем sly
  • Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

3 часа назад, S_Vladimir_79 сказал:

Є чому, але в меншій мірі. 

на порядок в меншій. А може й більше.

Банально, десь бачив статистику - в двс авто декілька сотень рухомих деталей, а в елекро - лише декілька шт. 

Посилання на коментар

2 хвилини тому, sly сказав:

в цитаті присутнє слово "исключительно".

То я зрозуміла. Ось це "исключительно" не до вас, це про те, що єдиний аргумент (исключительно) використовують ті, хто каже, що власники електричок тільки це мають перевагою і то, для них це сумнівна перевага, тому що ....тут починаюється підрахунок.

Посилання на коментар

Только что, allanek сказал:

То я зрозуміла. Ось це "исключительно" не до вас, це про те, що єдиний аргумент (исключительно) використовують ті, хто каже, що власники електричок тільки це мають перевагою і то, для них це сумнівна перевага, тому що ....тут починаюється підрахунок.

так-так, "а як ти до Одеси доїдеш", ага :)

• Лайк 1
Посилання на коментар

сегодня возле офиса сузуки парконулся.. тот самый, sx4...красненький.... пипец, какое оно конченое. Что, в общем-то, многое объясняет.

Змінено користувачем sly
  • Лайк 2
  • Дякую 1
  • Хаха 5
Посилання на коментар

вот канал и вот видео . это о том как ломаются электроавто и насколько порой сложно их ремонтировать в принципе

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

34 минуты назад, Made in USSR сказал:

вот канал и вот видео . это о том как ломаются электроавто и насколько порой сложно их ремонтировать в принципе

Кинули пачку дрожжей в уличный сортир))

• Хаха 2
Посилання на коментар

3 часа назад, Made in USSR сказал:

это о том как ломаются электроавто

и что? Кирпич тоже может сломаться. 

Это ж насколько людям жить, что они сидят и тратят свое время на поиск нафиг ненужной информации, чтоб доказать что-то кому-то, кому это нафиг не нужно.

• Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар

промотал видео. Да, с ручками проблема есть. Решается элементарно. Компрессор умер? На вышеупомянутом туксоне, который у нас как второе авто, компрессор умер на 15 тыс км пробега. Может, ну его, те автомобили, пешком ходить?

• Хаха 1
Посилання на коментар

дело не в компрессоре как таковом . Я дал канал ( очень компетентный ) по проблемам электрички . Возможно будет интересно. Я имею несколько автомобилей в пользовании( и мощные кроссоверы и экономные атмосферники ) ,но электрички нет . Я присматривался к покупке электрички  давно ,но пока что то сдерживает ( может сильно не печет 😀 ) . КАК прикольный гаджет я вполне допускаю его наличие ,но как единственное авто в прифронтовом городе ,нет конечно.

• Лайк 2
Посилання на коментар

09.05.2025 в 11:20, sly сказав:

А вообще - мне пофиг, я не должен оправдываться. Я сделал свой выбор, я получаю удовольствие от своего выбора. Есть минусы, есть плюсы. На мнение других мне насрать, потому я счастлив.

Вот и чудненько) смысл тратить время спор с ютубканалами?) только практика, только хардкор! )

У меня в перспективе тоже есть мысль прибрести двухмоторный ID (если на хайпе Теслы не просядут до цены пылесоса, или не появится альтернативы ID)

Вопрос как у электрички обстоят дела с тасканием грузов на прицепах? что им разрешено (по инструкции, а что нет)?

Крутящий момент как бы намекает, но всегда есть детали (а я пока на плотное изучение время не тратил).

Мои задачи: выдёргивать из воды лодку, это с прицепом до тонны(и на необорудованных слипах), и как идея, ещё может быть таскание более тяжелого прицепа на несколько тонн (но не часто) по более-менее ровному, ну и возможно(хотя оно как бы и не жмёт) лодка станет больше в размерах. 

Дизельный СУВ в пользовании есть, продавать его смысла нет, но и две машины держать как то гиморно (чем старше становлюсь, тем удобнее делаю свою жизнь, убирая из неё лишнюю суету с вещами).

• Хаха 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...