mib Опубліковано: 22 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 4 часа назад, banderivec сказал: А ще в мене стоїть Торрсервер (github.com/aatrubilin/hassio-torrserver), для перегляду фільмів з торентів у високій якості зразу на телевізорі. Тобто зразу без завантаження. тим можна і на всю завантажити малинку. У меня он поямо на телевизоре и смотрю четез num, но если фильм или сериал старый и мало раздающих, тормозит тогда качаю в ХА через qbitorrent и смотрю локально через vlc Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 (змінено) 8 часов назад, banderivec сказал: Можна детальніше, чи посилання на інструкцію. Потрібно теж отримувати температуру з 4 температурних датчиків. Думав може є готові рішення зігбі, але на алішці не знайшов. Найшов що на есп32 можна, але от як підключити там декілька, так і не знайшов інфи. Може ще конфігом для ЕСП поділитесь. Паралельно - маєтсья на увазі кожен датчик передає дані у свою сутність(сенсор)?! DS18B20 це класичний 1-Wire датчик. На малюнку "класична" схема підключення до esp8266/esp32 в "паралель" декількох DS18B20 на один "цифровий" pin. По досвіду на одиному "цифровому" піні в esphome стабільно працюють до 8-ми DS18B20. При більшій кількості на пін починаються "глюки" Якщо треба більше 8-ми підключити то просто "розкидуєте" на 2 піни. Наприклад для esp32 можна 8 шт. DS18B20 на Gpio15 і 8 шт. DS18B20 на Gpio14, і так далі поки піни/даласи не закінчаться;-( Конфіг/код YAML для esphome (esphome.io/components/sensor/dallas_temp.html) дуже простий (приклад для 16-ти DS18B20): -------------- # створюємо дві 1-Wire шини one_wire: - platform: gpio pin: GPIO14 id: one_wire_1 - platform: gpio pin: GPIO15 id: one_wire_2 # створюємо температурні сенсори на датчиках DS18B20 sensor: - platform: dallas_temp address: 0xEE3C01D0758DC821 # унікальна адреса датчика DS18B20 name: "Temp Sensor 01" one_wire_id: one_wire_1 accuracy_decimals: 2 # точність вимірювання до 2-го знака після коми .......тут по аналогії 2,3,4,5,6,7......... - platform: dallas_temp address: 0xEE3C01D0758DC828 name: "Temp Sensor 08" one_wire_id: one_wire_1 accuracy_decimals: 2 - platform: dallas_temp address: 0xEE3C01D0758DC831 name: "Temp Sensor 09" one_wire_id: one_wire_2 accuracy_decimals: 2 .......тут по аналогії 10,11,12,13,14,15......... - platform: dallas_temp address: 0xEE3C01D0758DC838 name: "Temp Sensor 16" one_wire_id: one_wire_2 accuracy_decimals: 2 Головне - кожен DS18B20 має свію унікальну адресу в форматі 0xEE3C01D0758DC821. Дізнатися адреси датчиків в esphome дуже просто. Спочатку в коді YAML вказуєте тільки секцію "one_wire", і робите "Install". Після того як скомпілюється і завантажиться в esp-шку прошивка дивитесь логи (прямо в інтерфейсі esphome). Як тільки прошивка "стартує", якщо все правильно підключено і датчики "живі" esp почне сканувати створені 1-Wire шини і відображати адреси "знайдених" датчиків (доречі на 1-Wire існує багато і інших датчиків тиску/вологості/струму/протоку і т.д). Ви маєте побачити щось на кшталт такого: ---------------- [04:44:23][I][app:100]: ESPHome version 2024.10.0 compiled on Oct 18 2024, 16:12:40 [04:44:23][C][logger:185]: Logger: [04:44:23][C][logger:186]: Level: DEBUG [04:44:23][C][logger:188]: Log Baud Rate: 0 [04:44:23][C][logger:189]: Hardware UART: UART0 ...... [04:44:23][C][gpio.one_wire:020]: GPIO 1-wire bus: [04:44:23][C][gpio.one_wire:021]: Pin: GPIO14 [04:44:23][C][gpio.one_wire:080]: Found devices: [04:44:23][C][gpio.one_wire:082]: 0xee3c01d0758dc828 (DS18B20) [04:44:23][C][gpio.one_wire:082]: 0x863c01d075e43328 (DS18B20) [04:44:23][C][gpio.one_wire:082]: 0x600121122fbf8022 (DS18B20) [04:44:23][C][gpio.one_wire:082]: 0xd83c63e381e54428 (DS18B20) [04:44:23][C][gpio.one_wire:082]: 0xd83c63e381e54431 (DS18B20) [04:44:23][C][gpio.one_wire:082]: 0xd83c63e381e5c511 (DS18B20) [04:44:23][C][gpio.one_wire:020]: GPIO 1-wire bus: [04:44:23][C][gpio.one_wire:021]: Pin: GPIO15 [04:44:23][C][gpio.one_wire:080]: Found devices: [04:44:23][C][gpio.one_wire:082]: 0xd83c63e381e54451 (DS18B20) [04:44:23][C][gpio.one_wire:082]: 0xd83c63e381e54319 (DS18B20) [04:44:23][C][gpio.one_wire:082]: 0xd83c63e381e54293 (DS18B20) [04:44:23][C][gpio.one_wire:082]: 0xd83c63e381e52387 (DS18B20) [04:44:23][C][gpio.one_wire:082]: 0xd83c63e381ebc517 (DS18B20) [04:44:23][C][gpio.one_wire:082]: 0xd83c63e381e5a412 (DS18B20) Це доречі реальній вивід лога в моїй системі контролю і управляння контурами теплих підлог. З цього виводу лога ви і берете адреси знайдених датчиків, додаєте в код YAML секцію "sensor", і підставляєте в "address:" адреси ваших рельних датчиків які ви отримали при виводі лога. Після цого інсталите новий YAML і отримуєте в HA свої температурні сенсори через інтеграцію ESPHome Змінено 23 листопада 2024 користувачем xkansler 6 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 30 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 Не хотел я ввязываться во все эти умные темы, но случайно наткнулся в тумбочке на древний нетбук асус, с атомом 32 бит и 2 гб оперативы и веником на террабайт, на который я когдато поставил фрибсд и сделал НАС. И подумал чего ему пылится и решил поставить НА а на 32 бита не так то все хорошо) В итоге 8 часов лазинья по гуглу и пинками сборки ХА и всех зависимостей таки получилось запустить) Терь буду придумывать как и что б туда "настроить". Думаю пока чисто для сборки статов пока что первый вопрос - зарегать новое устройство/ датчик и пр., это надо платы докупать/ устройства с модбас, или в принципе можно стучать на устройсва если есть АПИ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 30 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 3 хвилини тому, ЯД сказав: зарегать новое устройство/ датчик и пр., это надо платы докупать/ устройства с модбас, или в принципе можно стучать на устройсва если есть АПИ? Якщо вже є сенсор з сумісним API то так. Але більшість сенсорів переносних де довго батарейки живуть будуть на ZigBee та потребують наявності окремого ZigBee роутера. Плати сонофф мають свою інтеграцію. Плати esp інтегруються через вбудований в НА esphome, до них може бути приєднано багато різних сенсорів. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 30 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 7 часов назад, ЯД сказал: пока что первый вопрос - зарегать новое устройство/ датчик и пр., это надо платы докупать/ устройства с модбас, или в принципе можно стучать на устройсва если есть АПИ? Возможно у вас что то уже есть из sonoff, tuya, akara, xiaomi ? Под них есть готовые интеграции что то через облако что то условно локальное что то локальное Если нет ничего то наверно более поавильно будет начинать с zigbee устройств, для этого нужно купить шлюз у меня самый дешевый с алишки за грубо 300 грн, а дальше розетки как репиторы и они собирают данные по потреблению ну и датчики температуры, протечки и кнопки Можно подключиться к jk bms для этого нужна esp32 с блютуз и вайфай она выступит в роле моста Тут главное с чего то начать, а потом с алишки пойдет поток посылок со всякими датчиками релешками и тд и тп 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 30 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 (змінено) 13 хвилин тому, mib сказав: Возможно у вас что то уже есть из sonoff, tuya, akara, xiaomi ? Под них есть готовые интеграции что то через облако что то условно локальное что то локальное Если нет ничего то наверно более поавильно будет начинать с zigbee устройств, для этого нужно купить шлюз у меня самый дешевый с алишки за грубо 300 грн, а дальше розетки как репиторы и они собирают данные по потреблению ну и датчики температуры, протечки и кнопки Можно подключиться к jk bms для этого нужна esp32 с блютуз и вайфай она выступит в роле моста Тут главное с чего то начать, а потом с алишки пойдет поток посылок со всякими датчиками релешками и тд и тп Не, у меня нет такого) Пока что есть желание на 3 устройства - пву, котел и инвертор) на инвертор видел есть что-то, на Вентс - возможно тоже, на ней есть модбас тсп. Котел - надо изучать Змінено 30 листопада 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 30 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 (змінено) 18 минут назад, ЯД сказал: Не, у меня нет такого) Пока что есть желание на 3 устройства - пву, котел и инвертор) на инвертор видел есть что-то, на Вентс - возможно тоже, на ней есть модбас тсп. Котел - надо изучать Вот по srne Допис у темі 'Гібридні інвертори SRNE - відгуки власників, корисна інформація' greenpowertalk.tech/threads/gibridni-invertori-srne-vidguki-vlasnikiv-korisna-informacija.1355/post-25596 community.home-assistant.io/t/srne-inverter-integration-help/609730 Змінено 30 листопада 2024 користувачем mib Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 30 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 (змінено) 5 годин тому, mib сказав: Вот по srne Допис у темі 'Гібридні інвертори SRNE - відгуки власників, корисна інформація' greenpowertalk.tech/threads/gibridni-invertori-srne-vidguki-vlasnikiv-korisna-informacija.1355/post-25596 community.home-assistant.io/t/srne-inverter-integration-help/609730 Не, у меня у доме люкс, там по идее можно донглу указать адрес НА и есть вроде уже и код для обработки Срне в квартире, и родителям в квартиру, как резерв. На столько стабильное, что вообще можно не смотреть) Змінено 30 листопада 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 30 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 42 минуты назад, ЯД сказал: Не, у меня у доме люкс, там по идее можно донглу указать адрес НА и есть вроде уже и код для обработки Срне в квартире, и родителям в квартиру, как резерв. На столько стабильное, что вообще можно не смотреть) Да под люкс есть, тут много кто интегрировал Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 3 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2024 (змінено) Похоже первым будет газовый котел. Нашел человека, который напилил уже железо для многих систем отопления, с EBus и интеграции в ха и опенхаб и ещё куда-то. с доставкой в Украину. Причем именно для Украины бесплатно. И снова это Нидерланды. Заказал, как приедет попробую) Змінено 3 грудня 2024 користувачем ЯД 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 3 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2024 Стоит добавить, что человек вернул мне деньги за заказ и отправил бесплатно... Но, я связался с ним и в итоге сделал донат на сумму заказа. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 10 годин тому, ЯД сказав: Похоже первым будет газовый котел. Нашел человека, который напилил уже железо для многих систем отопления, с EBus и интеграции в ха и опенхаб и ещё куда-то. с доставкой в Украину. Причем именно для Украины бесплатно. И снова это Нидерланды. Заказал, как приедет попробую) Що за котел? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 47 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Що за котел? Будерус 172і и их же RC310 термостат 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 11 годин тому, ЯД сказав: Похоже первым будет газовый котел. Нашел человека, который напилил уже железо для многих систем отопления, с EBus и интеграции в ха и опенхаб и ещё куда-то. с доставкой в Украину. Причем именно для Украины бесплатно. И снова это Нидерланды. Заказал, как приедет попробую) Є лінк кудись? Глянути про шо мова Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 І мені лінк. Дякую 🙂 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 3 години тому, beavis сказав: Є лінк кудись? Глянути про шо мова 3 години тому, TaurosRMK сказав: І мені лінк. Дякую 🙂 bbqkees-electronics.nl/ bbqkees-electronics.nl/wiki/index.html 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 3 часа назад, ЯД сказал: bbqkees-electronics.nl/ bbqkees-electronics.nl/wiki/index.html Це все "форки" ноги яких ростуть звідси - ebusd.eu/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sapozhnik Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 Просто про свій досвід ))) Робив на кшалт "з гармати по горобцям". Треба було двічі на добу міняти режим роботи гібридного інвертора. За 2.5 бакса зробив Wi-Fi-свисток для нього. За допомогою "якоїсь мами" встановив HA на свій домашній сервак з убунтою та написав сценарії. Все... на цьому можна б й історію закінчити. Випадково прикрутив до нього пилосос, камери хіквізіон та два теліка підтягнулись, але це реально для мене непотрібно. Навіщо він мені ще, в двокімнатній квартирі, ... хз Єдина користь, крім двох моїх сценаріїв, пару раз, під час орківських атак, примусово/превентивно дозарядив батарейки, встановивши максимальний струм заряду. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 (змінено) 7 часов назад, sapozhnik сказал: Просто про свій досвід ))) Робив на кшалт "з гармати по горобцям". Треба було двічі на добу міняти режим роботи гібридного інвертора. За 2.5 бакса зробив Wi-Fi-свисток для нього. За допомогою "якоїсь мами" встановив HA на свій домашній сервак з убунтою та написав сценарії. Все... на цьому можна б й історію закінчити. Випадково прикрутив до нього пилосос, камери хіквізіон та два теліка підтягнулись, але це реально для мене непотрібно. Навіщо він мені ще, в двокімнатній квартирі, ... хз Єдина користь, крім двох моїх сценаріїв, пару раз, під час орківських атак, примусово/превентивно дозарядив батарейки, встановивши максимальний струм заряду. Не буду Вас навертати до секти "прихильників локальних систем управління розумними будинками (РБ)" (Home Assistant (HA), Domoticz, OpenHAB, NodeRED ets.), але навіть у міській квартирі для РБ завжди можна знайти гідне застосування. На сьогодняшний день, наприклад для НА, можливості практично безмежні і упираються вони не в власний функціонал а в "фантазії" і розуміння власника що йому потрібно і що йому хочеться! У вашому кейсі я, можливо, розвинув тему далі. Так WiFi свисток за ... це класно, але.. Спробуйте трохи "погратися" в РБ. Додайте до НА наприклад, можливість взаємодіяти, з пристроями на протоколі Zigbee (через ZHA або Zigbee2MQTT). Додавання Zigbee до HA це питання від ~$10 (за USB донгл) до ~$30 (за SLZB-06P або SLZB-06M). А далі: - наприклад, якщо у Вас стоїть тепловий лічильник, по Zigbee термометру ($5-$10) в кожну локацію, де є батарея, на яку Ви встановите Zigbee термостат (від ~$20). автоматизаціями ствоюєте "температурні" розклади - вночі наприклад в спальні 19°C (як на мене так комфортніше спати) а з ранку 21°C. Вдень можна "приспустити" температуру до 20°C, коли нікого вдома нема (датчики руху або присутності), і т.д. Таким чином отримаєте комфорт і в кінці місяця матимете профіт в рахунку за тепло. - маючи інтегрований в НА інвертор, Ви включивши через розумні Zigbee розетки (від $5) тих споживачів які "їдять" більше 500Вт зможете автоматизувати їх "апетит" в залежності від поточного стану SOC батарей або орківських атак (Ukraine Alarm) - у Квазіса ( ) є гарно розписані сценарії на цю тему. І так далі. Основна ідея цього допису полягає в тому що - встановив НА і "За 2.5 бакса зробив Wi-Fi-свисток", насправді є "з гармати по горобцям". НА це потужний інструмент за допомогою якого можна робити життя комфортнішим (не наступаючи на свій гаманець) а можна його використовувати "з гармати по горобцям". Але Ви в будь-якому випадку рухаєтесь в правильному напрямку, головне не зупиняйтесь... )) Змінено 5 грудня 2024 користувачем xkansler 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sapozhnik Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 13 часов назад, xkansler сказал: а сьогодняшний день, наприклад для НА, можливості практично безмежні і упираються вони не в власний функціонал а в "фантазії" і розуміння власника що йому потрібно і що йому хочеться! Я розумію і це реально цікава тема. Зазвичай я кидаюсь на такі речі, бо "просто хочу"... Але я дійсно не придумав, де реалізація буде дуже корисна для мене та ще й можливо принесе фінансову економію. Наприклад, температуру в кімнатах регулюють звичайні данфоські термостати і це мене повністю влаштовує. Вкладати додаткові кошти на термометр + головку, економічно сенсу нема, аби тільки похизуватись перед друзями. Незважаючі, що я працюю дома с початку ковіда, споживання моєї квартири настільки мале, що термін окупності вай-фай розетки мабуть декілька років. За останній місяць споживання 180 кВт і це враховуючи, що зараз є втрати на перетворюванні інвертора і плюс я додатково ще перетягнув свій сервак на мережу квартири, тобто реально десь під 150 ват зазвичай в мене. Бойлером не користуюсь - це в мене аварійне джерело нагріву, теплих полів нема, освітлення ледівське, та й маю звичку вимикати за собою, ... та інше Мабуть єдині речі, які дійсно потребують сценаріїв - робот-пилосос та камери спостереження (з реєстратором). Але вони мають свій повноцінний функціонал і сенсу дублювати його нема. Зараз замовив собі пару плат з ESP, бо потрібно зробити пару індивідуальних речей... можливо, якщо "постигну" дзен, та розберусь з написанням коду, бо yaml в HA мене бісить, то все ж такі підсяду на цю глу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 ну в квартирі мабуть і справді багато сценаріїв не актуальні, стосовно "де", можете подивитися мої реальні кейси в цій темі(опенхаб але не приципово) https://www.stroimdom.com.ua/topic/234719-prakticheskaya-avtomatizatsiya-doma-na-baze-openhab/page/6/. Стосовно інвертора, в мене автоматизація змінює автоматично струм заряду в залежності від наявності гріда, бо я інколи заряджаю від генератора і він має обмежену потужність. Що знову таки для квартири не актуально. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 (змінено) От тепер я з питанням. Спаяв esp32 з платкою до RS485. Закинув код звідси (github.com/slipx06/Sunsynk-Home-Assistant-Dash/blob/main/ESPHome-1P-Sunsynk-Deye.yaml) трохи підігнавши під себе. Першу ніч все працювало, а вже з відучора єсп почала регулярно відпадати від мережі і не переконекчується без ресету (кабель відключаю/підключаю). Діод на єсп при цьому світить, тож з живленням типу все ок. Встановлена десь в 30 см від свистка Деї - чи чутлива єсп до інших wifi пристроїв? На роутері обом видав постійні IP. Змінено 10 грудня 2024 користувачем beavis Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) В 10.12.2024 в 12:53, beavis сказал: чи чутлива єсп до інших wifi пристроїв есп чутлива до перешкод і має "трошки" альтернативну реалізацію вотчдога, є багато кейсів коли перешкодою вибиває радіочастину есп (вона відвалюється але не переподключається) але вотчдог вважає що все нормально і допомагає лише ребут по живленню. Дея, як будь який інвертор, в момент генерації синусоїди може давати суттєві перешкоди, спробуйте відсунути есп від деї. В тасмоті є текст де вони радять в таких проблемах "спробувати інший модуль"(с). Змінено 11 грудня 2024 користувачем standov 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 19 хвилин тому, standov сказав: В тасмоті є текст де вони радять в таких проблемах "спробувати інший модуль"(с). Хз шо вони мають на увазі під іншим модулем, але пару годин тому взяв другу єсп на ch340c, зараз все на неї закинув і буду наблюдати. Якщо буде відвалюватись - буду думати куди її відсунути. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 6 минут назад, beavis сказал: Якщо буде відвалюватись - буду думати куди її відсунути. в мене теж розжиг газкотла вирубає, вайфай відвалюється, до есп не достучатися, якщо увімкнути лог то видно що вона в цей час продовжує робити просто сама в собі без вайфаю. поки відсунув подалі - наблюдаю 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз