andrey_ka Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 45 хвилин тому, allanek сказав: Піч-камін з герметичною камерою. Взагалі нема зовнішньої подачі повітря. Ніяких проблем. І.... Що ви хотіли цим сказати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 Взагалі, я не бачу в темі ні одної людини, хто займається камінами , печами, димарями, які б могли щось порадити. Тож всі дописи або засновані на особистому досвіді і це найкращий варіант; або відображають те, що склалося в голові дописувача та не має відношення до реальної картини. Читаю, бо завжди дивують такі теми. Якби в мене було б щось негаразд та турбувало мене, я б не витрачала час на читання всього цього, а знайшла спеціаліста, щоб зробив огляд каміну та димаря і вислухала його висновок. Звісно, що ця послуга платна. Але це самий короткий шлях до усунення проблеми. Судячи з тих фото, що викладено ТС, проблема може бути і в тому , що розпалюють камін неправильно. Замість того, щоб спочатку дати інтенсивний вогонь, в велику топку кладуть три маленьких поліна і тримають їх там з годину . То як склу не закоптитися при такому режимі горіння? Але я теж роблю висновки лише на досвіді користування піччю-каміном 8 років. Прихований текст 07.11.2024 в 20:20, fimasawina сказав: Чурочки 40х10... вот сейчас горит, через час закину полную корзинку. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ks6 Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 11 часов назад, andrey_ka сказал: що виробники топок взагалі не шарять , вимагаючи для своїх топок приточні канали таких великих діаметрів Шарят конечно. И в Дефро и Савене, похожих по конструкции топках, тоже 125мм патрубок . Но при открытии заслонки , там же не весь кислород участвует в горении, а что заходит в отверстия. Их площадь явно меньше 125, так что 100 думаю хватает. В Кавмете , если не ошибаюсь меньше 125. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ks6 Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 22 минуты назад, allanek сказал: Судячи з тих фото, що викладено ТС, проблема може бути і в тому , що розпалюють камін неправильно. Замість того, щоб спочатку дати інтенсивний вогонь, в велику топку кладуть три маленьких поліна і тримають їх там з годину . То як склу не закоптитися при такому режимі горіння? Да. Основная причина. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 Ніяка топка не використовує весь патрубок подачі, достатньо подивитись всередину: щілина 0.5см² для підмісу з кімнати, щоб не було "бах" при повному перекритті з вулиці щілина 5см² для самої подачі в топку З подачі 125мм в найкращому випадку використовується всього десята її частина, тому ніяке звуження тут не впливає Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 1 година тому, allanek сказав: Взагалі, я не бачу в темі ні одної людини, хто займається камінами , печами, димарями, які б могли щось порадити. Тож всі дописи або засновані на особистому досвіді і це найкращий варіант; або відображають те, що склалося в голові дописувача та не має відношення до реальної картини. А хіба тут є хоч один такий. Ті хто продають їх шараять точно так як і ми з вами , керуючись власним досвідом одного каміна/печі розташованого в себе вдома. Щоб визначити проблему потрібен сервісмен , який спеціалізується іменно на проблемах і має кучу напрацювань (досвід) іменно по ремонту. З монтажників толку буде також мало , бо що монтажник , він змонтував та поїхав , а користується вже замовник. І якщо монтажник відповідальний , то і зробить він все правильно , відповідно і проблем (на яких він би міг заробити досвід) буде мізер , або взагалі не буде. 1 година тому, allanek сказав: Якби в мене було б щось негаразд та турбувало мене, я б не витрачала час на читання всього цього, а знайшла спеціаліста, щоб зробив огляд каміну та димаря і вислухала його висновок. Звісно, що ця послуга платна. Але це самий короткий шлях до усунення проблеми. Ага , спробуйте в цій сфері знайти такого. А якщо ви живете не в столиці , а в якомусь невеликому містечку так взагалі швах. Максимум знаходять якогось діда пічника , який в сучасних топках ні бум бум. 1 година тому, allanek сказав: Судячи з тих фото, що викладено ТС, проблема може бути і в тому , що розпалюють камін неправильно. Замість того, щоб спочатку дати інтенсивний вогонь, в велику топку кладуть три маленьких поліна і тримають їх там з годину . То як склу не закоптитися при такому режимі горіння? Але я теж роблю висновки лише на досвіді користування піччю-каміном 8 років. Пробуйте не додумувати самостійно , а прочитати уважно повідомлення ТС. Тобто , людина завантажила повний камін , повністю відкрила подачу повітря і на виході має брудне скло. І тут вже не важливо як ви його розпалюєте від слова взагалі. Цитата Открываю заслонку (подача с улицы), загружаю полный камин - все равно грязное стекло. ПС...Мабуть , в неї якраз і не виходить дати інтенсивний вогонь , а на фото може бути просто процес догорання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 2 хвилини тому, andrey_ka сказав: Пробуйте не додумувати самостійно , а прочитати уважно повідомлення ТС. Тобто , людина завантажила повний камін , повністю відкрила подачу повітря і на виході має брудне скло. І тут вже не важливо як ви його розпалюєте від слова взагалі. 2 хвилини тому, andrey_ka сказав: Мабуть , в неї якраз і не виходить дати інтенсивний вогонь , а на фото може бути просто процес догорання. "Пробуйте не додумувати самостійно" (с). Ви даєте поради, яким самі не слідуєте. Ще раз, ТС пише і показує, я навіть під спойлером виклала цитату ТС і фото та підкреслила те, яким чином розпалюється камін - "Чурочки 40х10... вот сейчас горит, через час закину полную корзинку."(с) 8 хвилин тому, andrey_ka сказав: Ті хто продають їх шараять точно так як і ми з вами , керуючись власним досвідом одного каміна/печі розташованого в себе вдома. Це з чого такий висновок? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 1 година тому, ks6 сказав: Шарят конечно. И в Дефро и Савене, похожих по конструкции топках, тоже 125мм патрубок . Но при открытии заслонки , там же не весь кислород участвует в горении, а что заходит в отверстия. Их площадь явно меньше 125, так что 100 думаю хватает. В Кавмете , если не ошибаюсь меньше 125. 59 хвилин тому, normal сказав: Ніяка топка не використовує весь патрубок подачі, достатньо подивитись всередину: щілина 0.5см² для підмісу з кімнати, щоб не було "бах" при повному перекритті з вулиці щілина 5см² для самої подачі в топку З подачі 125мм в найкращому випадку використовується всього десята її частина, тому ніяке звуження тут не впливає Навіщо тоді виробник закладає іменно такий діаметр ??? І при тому , при збільшені об`єму топки збільшується і діаметр подачі повітря. ІМХО. Діаметр подачі повітря важливий , адже топка працює не в одному режимі. Коли топка холодна ви при розпалі повністю відкриваєте подачу повітря , частина повітря йде на горіння , а частина на створення необхідної тяги в димоході. А коли вже топка та димохід розігріються , відповідно тяга зросте , тоді вже можна гратись з перекриттям повітря. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 25 хвилин тому, andrey_ka сказав: Навіщо тоді виробник закладає іменно такий діаметр ??? Напевно для сумісності з трубами та автоматикою, де в кожного свій зоопарк, в мене наприклад труба 100мм після трійника ділиться на дві по 80мм які заходять зверху топки по алюмінівій гофрі, щоб холодне повітря краще підігрівалось і не вихолоджувало скло, а в заслонці подачі зроблено десь 6-8 маленьких отворів менше 1см², щоб розподілити повітря по всьому склу і одночасно не перетворити топку на доменну піч від зайвого повітря Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 7 хвилин тому, allanek сказав: "Пробуйте не додумувати самостійно" (с). Ви даєте поради, яким самі не слідуєте. Ще раз, ТС пише і показує, я навіть під спойлером виклала цитату ТС і фото та підкреслила те, яким чином розпалюється камін - "Чурочки 40х10... вот сейчас горит, через час закину полную корзинку."(с) Це її повідомлення не дає чіткого трактування . З чого ви додумали , що це вона почала розпал (ще й неправильний) з 2-3полін? Вона просто зазначила , що ось горить. А , чи це було розпалено з цих 2-3полін чи це залишок з повного завантаження невідомо. Да і не важливо як вона там гралась . 1,2,3 поліна. Важливо , що коли грузиш повну топку і відкриваєш повністю повітря коптиться скло. І це вже проблема не способу розпалки. 12 хвилин тому, allanek сказав: Це з чого такий висновок? Та зі звичайної логіки. Зверніться у будь-який магазин , (наприклад з продажу побутової техніки) з якоюсь проблемою. Вас одразу відправлять у сервісний центр. Ну можуть до цього ще зададати декілька банальних питань типу: чи є напруга розетці і.т.п. Точно те саме буде , якщо ви звернетесь у якийсь салон Печі/каміни. В кращому випадку спочатку вас запитають: чи відкриті всі засувки , чи сухі дрова ви використовуєте і.т.п. Далі вам скажуть , що ми не займаємось ремонтом , бо нафіг воно їм здалось гартись з вашою топкою , вони краще за цей час ще декілька продадуть. ПС.. Ну і досі , жоден з продавців не відгукнувся. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 (змінено) 6 хвилин тому, andrey_ka сказав: Це її повідомлення не дає чіткого трактування . З чого ви додумали , що це вона почала розпал (ще й неправильний) з 2-3полін? Вона просто зазначила , що ось горить. А , чи це було розпалено з цих 2-3полін чи це залишок з повного завантаження невідомо. Досить мені писати, що я щось додумала. Я читаю і роблю висновки. Без всяких інтерпретацій. там чітко сказано, яким чином розпалюється камін. Все, більше не повертаюсь до розмови, бо в мене нема мети довести , що моя точка зору єдина правильна. Є намагання зрозуміти, чому скло закопчується і висновки роблю з того, що пише ТС Можна питання? Скільки років складає ваш досвід користуванням каміном? 5 хвилин тому, andrey_ka сказав: Зверніться у будь-який магазин , (наприклад з продажу побутової техніки) з якоюсь проблемою. Вас одразу відправлять у сервісний центр. І це логічно. бо магазин тільки продає ПТ, а ремонтує сервіс, хоч по гарантії, хоч без неї. Змінено 12 листопада 2024 користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 4 хвилини тому, normal сказав: Напевно для сумісності з трубами та автоматикою, де в кожного свій зоопарк, в мене наприклад труба 100мм після трійника ділиться на дві по 80мм які заходять зверху топки по алюмінівій гофрі, щоб холодне повітря краще підігрівалось і не вихолоджувало скло, а в заслонці подачі зроблено десь 6-8 маленьких отворів менше 1см², щоб розподілити повітря по всьому склу і одночасно не перетворити топку на доменну піч від зайвого повітря Це вже нюанси та покращення і не більше. Збільшується об`єм топки , збільшується діаметр димохода , відповідно для старту/фнішу збільшується і об`єм припливного повітря. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 12 хвилин тому, allanek сказав: Досить мені писати, що я щось додумала. Я читаю і роблю висновки. Добре. Можна , я слово "додумала" , буду заміняти на слово "висновок" ? 16 хвилин тому, allanek сказав: Можна питання? Скільки років складає ваш досвід користуванням каміном? Можна. Та яких там років , так запалював декілька разів , і він ще на стадії , так сказати експериментальної розробки. ПС. А металевої топки (якщо ви про неї) в мене взагалі ніколи не було. 20 хвилин тому, allanek сказав: І це логічно. бо магазин тільки продає ПТ, а ремонтує сервіс, хоч по гарантії, хоч без неї. А якщо топка була встановлена не тими хто продав. Тоді постає проблема у знаходженні відповідного майстра. І у ТС , мабуть, іменно така ситуація. В іншому разі вона б в першу чергу звернулася б до організації , яка проадала та встановила їй топку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
usanin_n Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 В 10.11.2024 в 22:11, fimasawina сказал: 110 труба внизу топки с улицы. Скажите, а почему у вас так заужено сечение подачи воздуха? Какая модель топки? Какой диаметр подачи воздуха по тех. паспорту? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 В 06.11.2024 в 17:42, fimasawina сказал: Довольно большая топка с гильотиной, никогда практические не бывает чистым стекло и футеровка. в мене так само, по футеровке вигорає лише область по центру, скло десь умовно кожні 5-10 протопок чищу. імхо це проблема великої топки (в мене 96) - вона хронічно недогружена і банально не вистачає температури на всю геометрію 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 1 час назад, standov сказал: в мене так само, по футеровке вигорає лише область по центру, скло десь умовно кожні 5-10 протопок чищу. імхо це проблема великої топки (в мене 96) - вона хронічно недогружена і банально не вистачає температури на всю геометрію Колись купив spartherm varia bh на нову хату. І так крутив, і так. Врешті продав. Тепер лише перестану шкодувати))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 4 минуты назад, Gonchik сказал: Колись купив spartherm varia bh на нову хату. І так крутив, і так. Врешті продав. Тепер лише перестану шкодувати))) нічо не понятно але цікаво ) так шо не маю жодних сумнівів в правильності своєї покупки топки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 21 минуту назад, standov сказал: нічо не понятно але цікаво ) так шо не маю жодних сумнівів в правильності своєї покупки топки Давно хотів широкоформатну велику топку, а коли купив, зрозумів, що можуть бути нюанси. Як мінімум різниця в димоходах ( там мусів ставити 250 діаметр). Зваживши всі за і проти, продав. Тепер, читаючи Ваш допис, зрозумів, що в салоні Гаврилівих таки мали рацію. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 2 години тому, standov сказав: в мене так само, по футеровке вигорає лише область по центру, скло десь умовно кожні 5-10 протопок чищу. імхо це проблема великої топки (в мене 96) - вона хронічно недогружена і банально не вистачає температури на всю геометрію А якщо дозавантажити. Пробували добитись чистого скла? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 (змінено) А проблема почистити скло раз на 5-10 протопок? Нехай та футеровка хоть постійно буде чорна (як в дешевих топках) - вогонь видно? Видно! Дров влазить дофіга? Дофіга! Чи вам подобається цілу добу підкидати по полінцю і вдивлятися в білу безодню? Ні... Змінено 12 листопада 2024 користувачем normal 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 57 минут назад, andrey_ka сказал: А якщо дозавантажити. Пробували добитись чистого скла? Та мене скло не дуже парить, раз в пару тижнів в сезон помити засобом взагалі не проблема. Дозавантажувати це-ж тркба умовно на 10 протопок що побачити зміни, то по перше дофіга дров а по друге ну буде дуже пекло в хаті 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 42 минуты назад, normal сказал: А проблема почистити скло раз на 5-10 протопок? Нехай та футеровка хоть постійно буде чорна (як в дешевих топках) - вогонь видно? Видно! Дров влазить дофіга? Дофіга! Чи вам подобається цілу добу підкидати по полінцю і вдивлятися в білу безодню? Ні... Саме так, ізагалі не бачу в тому проблеми. Це просто була ремарка до ТС що такий факт є Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 1 час назад, Gonchik сказал: Давно хотів широкоформатну велику топку, а коли купив, зрозумів, що можуть бути нюанси. Як мінімум різниця в димоходах ( там мусів ставити 250 діаметр). Зваживши всі за і проти, продав. Тепер, читаючи Ваш допис, зрозумів, що в салоні Гаврилівих таки мали рацію. Так є нюанси, але якщо це топуа вписана в дизайн то варіантів нема, я взагалі би хотів 120ту але ну вже занадто дорого було Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 4 хвилини тому, standov сказав: Та мене скло не дуже парить, раз в пару тижнів в сезон помити засобом взагалі не проблема. Дозавантажувати це-ж тркба умовно на 10 протопок що побачити зміни, то по перше дофіга дров а по друге ну буде дуже пекло в хаті Та мене воно парить ще менше ніж вас. Просто було цікаво , чи можливо в принципі у великих топках добитись очищення скла таким чином. Як би в кожній рекламі вихваляють систему чистого скла. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 5 минут назад, andrey_ka сказал: Та мене воно парить ще менше ніж вас. Просто було цікаво , чи можливо в принципі у великих топках добитись очищення скла таким чином. Як би в кожній рекламі вихваляють систему чистого скла. Мені здається що то завжди маркетинг і чисте скло після 10 протопок недосяжне ні в якому кейсі ) на якомусь етапі помітив що скло починає коптитися якщо в кінці протопки перекрити подачу (щоб типу як потухло), з того часу так не роблю і просто чекаю щоб само догоріло 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз