Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Відновлення фундаменту

k.dmutriy

Рекомендовані повідомлення

31 хвилину тому, k.dmutriy сказав:

Для чого плиту? 

1.Рівномірне розподілення наватаження на фундамент.

2, Вільне планування. Зможете ставити простінки там де вам заманеться.

3. Надійна основа під майбутню підлогу.

34 хвилини тому, k.dmutriy сказав:

Прив'язка то всеодно буде до фундаменту.

Тільки зовнішні стіни.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Maryan_bhfz сказал:

100%, я б теж саме так і робив, тут купа переваг. 0 ризику від просідання основи під підлогою, не потрібні фундаменти під перестінки, заливаючи одразу всю плиту набагато простіше добитись рівної чорнової основи у всьому будинку. Ну і плита буде таким собі армопоясом для існуючого фундаменту. 

А можна таким способом долити фундаментрої стрічки а потім на верх залити плиту? 

Все-таки не знаю як оптимальніше зробити. Красивий вид відкривається з 2 поверху на першому майже не видно краси

Посилання на коментар

13 хвилин тому, k.dmutriy сказав:

А можна таким способом долити фундаментрої стрічки а потім на верх залити плиту? 

Все-таки не знаю як оптимальніше зробити. Красивий вид відкривається з 2 поверху на першому майже не видно краси

Сходите ви за красою на 2 поверх перший раз самі, другий з гостями. А потім краса буде там, де тераса та кава ближче.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, BugS сказал:

Сходите ви за красою на 2 поверх перший раз самі, другий з гостями. А потім краса буде там, де тераса та кава ближче.

Маєте рацію. Але кожен ранок прокидатись з гарним виддом теж не погано. 

Посилання на коментар

11.11.2024 в 20:11, k.dmutriy сказав:

Чи можу я розвалити все до фундамента і побудувати будинок з газобетону? Будинок який зараз є побудований в 1 кірпіч 

Якщо спиратись на написане то фінансово ви спроможні?

Коли так то робіть з нього господарчий блок чи знесіть до дідька, бо силікатна цегла не той матеріал, що вартий уваги,

вона не дозволить вам заощадити у подальшому ні на опаленні ні на охолодженні.

і будуйте з газоблоку 40см обкладеного чимось таким, що не потребує регулярного фарбування, ніякого ппс з короєдом!!!

(З власного досвіду зараз)

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, k.dmutriy сказав:

Сусіди в напрямку гарного виду вже збудовані? Якщо раптом вони побудують 3 поверхи, та варіант "Але кожен ранок прокидатись з гарним виддом теж не погано" теж не поганий). 

Посилання на коментар

16 минут назад, BugS сказал:

Сусіди в напрямку гарного виду вже збудовані? Якщо раптом вони побудують 3 поверхи, та варіант "Але кожен ранок прокидатись з гарним виддом теж не погано" теж не поганий). 

Там не вийде будувати. Там яр.

Посилання на коментар

22 минуты назад, Фрай сказал:

Якщо спиратись на написане то фінансово ви спроможні?

Коли так то робіть з нього господарчий блок чи знесіть до дідька, бо силікатна цегла не той матеріал, що вартий уваги,

вона не дозволить вам заощадити у подальшому ні на опаленні ні на охолодженні

і будуйте з газоблоку 40см 

О. Дякую за пораду про силікатну цеглу. Я планував будувати 2 стіни по 150мм і між ними 150-200 засипати утеплювач. Бачив як будуєть таким способом. 

Змінено користувачем k.dmutriy
Посилання на коментар

У мене тільки є нюанс в тому як другий поверх будувати в 2 стіни? Я бачив як будують в 1 то вони повністю піднімають стіни накривають і потім засипають утеплювач бо перекриття обперте на внутрішню стіну а дах на зовнішню і є можливість засипати. А при 2 поверхах нормально буде оберти перекриття на внутрішню стіну (напевно краще перекриття часто ребристі зробити і закласти газоблоком) і далі продовжити стіни, а вже вкінці засипати утеплювач прям з даху

Посилання на коментар

37 хвилин тому, k.dmutriy сказав:

Щоб милуватись видом потрібно велике панорамне вікно.

minimalist-chalet-with-amazing-view-pufikhomes-1.jpg.0a2ab9954554e3901df316eb9b49f494.jpg

Щоб поставити велике панорамне вікно , потрібно знести фронтон . Знесете фронтон потрібно міняти систему даху. При заміні даху впертесь в необхідність армопояса , який із за великого вікна закільцевати не так то просто і.т.д , і.т.п. І це тільки єдина забаганка гарного виду. І все це потрібно зробити на основі старого будинку , побудованого без жодного розрахунку якимось дядьком ,по принципу  шо вкрав з того і будую.

Змінено користувачем andrey_ka
Посилання на коментар

7 хвилин тому, k.dmutriy сказав:

Я планував будувати 2 стіни по 150мм і між ними 150-200 засипати утеплювач

А навіщо такі заморочки?

Повірте, що газоблок у 40см вас приємно здивує, кондиціонер так точно буде непотрібен.

Посилання на коментар

24 минуты назад, andrey_ka сказал:

Щоб милуватись видом потрібно велике панорамне вікно.

minimalist-chalet-with-amazing-view-pufikhomes-1.jpg.0a2ab9954554e3901df316eb9b49f494.jpg

Щоб поставити велике панорамне вікно , потрібно знести фронтон . Знесете фронтон потрібно міняти систему даху. При заміні даху впертесь в необхідність армопояса , який із за великого вікна закільцевати не так то просто і.т.д , і.т.п. І це тільки єдина забаганка гарного виду. І все це потрібно зробити на основі старого будинку , побудованого без жодного розрахунку якимось дядьком ,по принципу  шо вкрав з того і будую.

Тут питання валити до фундаменту чи залишити все-таки перший. Враховуючи що силікатна цегла не самий хороший варіант то валити до фундаменту. Але тепер враховуючи заглубленість фундаменту, тріщину в ньому встає питання чи залишати сам фундамент. Я читав що знести фундамент це порушити (розпорошити ) грунт і на тому місці новий краще не робити одразу

Посилання на коментар

28 минут назад, Фрай сказал:

А навіщо такі заморочки?

Повірте, що газоблок у 40см вас приємно здивує, кондиціонер так точно буде непотрібен.

Енерго ресурси не дешевшають, мені здається лишнім утеплення не буде. Це стосується як опалення так і охолодження. І будувати з легких блоків простіше не треба піднімати тяжкі великі блоки

Посилання на коментар

Не аргумент, суцільне міцніше.

5 хвилин тому, k.dmutriy сказав:

питання валити до фундаменту чи залишити все-таки перший

Коли знесете стіни зробите експертизу фундамента і тоді вже будете приймати рішення зносити чи підсилювати та розширити. ІМХО

А ділянка не дозволяє побудувати будинок поряд, а цей поки використати як склад і житло для будівельників ?

• Лайк 1
Посилання на коментар

15 хвилин тому, k.dmutriy сказав:

Але тепер враховуючи заглубленість фундаменту, тріщину в ньому встає питання чи залишати сам фундамент.

ІМХО. Якщо вас влаштовує геометрія , то залишити + підсилиться плитою.

17 хвилин тому, k.dmutriy сказав:

Я читав що знести фундамент це порушити (розпорошити ) грунт і на тому місці новий краще не робити одразу

І скільки , писали , чекати? Мабуть , треба років з 50 , щоб материковість грунту відновилась.

ІМХО , дурня. Для цього існують усілякі ущільнюючі пристрої.

Посилання на коментар

25 минут назад, Фрай сказал:

Не аргумент, суцільне міцніше.

Коли знесете стіни зробите експертизу фундамента і тоді вже будете приймати рішення зносити чи підсилювати та розширити. ІМХО

А ділянка не дозволяє побудувати будинок поряд, а цей поки використати як склад і житло для будівельників ?

Дозволяє. Я в принципі думав якщо все погано то фундамент частково знести а частково залишити під терасу щоб не вкоротити грунт на всій ділянці 

Посилання на коментар

11 минут назад, andrey_ka сказал:

ІМХО. Якщо вас влаштовує геометрія , то залишити + підсилиться плитою.

З плитою це прям хороша ідея. Так, а долити стрічку щоб збільшити площу забудови і накрити все плитою так можна? 

Посилання на коментар

12 хвилин тому, k.dmutriy сказав:

З плитою це прям хороша ідея. Так, а долити стрічку щоб збільшити площу забудови і накрити все плитою так можна? 

Мабуть , можна , якщо лити все разом. Але такі речі має розраховувати конструктор.

Посилання на коментар

Ніякого криміналу не бачу, план:

• оту пристройку без даху розібрати і зробити нормальну прибудову (якщо невистачає площі)
  • отой балкон з дерева зрізати і викинуть
  • розміри вікон цілком пристойні, тому просто замінити на МП
  • все утеплити 10см ППС
  • внутрішні роботи і новосілля
  • відмостка, ділянка і т.д.
Посилання на коментар

ИМХО... все трещины не существенны... что в стенах, что в фундаменте. Я бы снёс полностью "второй этаж", отлил бы хороший армопояс над первым этажом, перекрыл бы пустотными плитами либо деревом... и из газоблока выложил бы полноценный второй этаж. Но всё это только после того, как сделал бы шурфы под каждой стенкой фундамента и убедился бы в глубине его заложения... и что его не поставили "на лыжи".

• Лайк 1
Посилання на коментар

36 хвилин тому, normal сказав:

все утеплити 10см ППС

Що це дасть по силікатній цеглі в один ряд?

1 година тому, k.dmutriy сказав:
1 година тому, Фрай сказав:

Дозволяє. Я в принципі думав якщо все погано то фундамент частково знести а частково залишити під терасу щоб не вкоротити грунт на всій ділянці

А якщо дозволяє то робіть нове, вийде і краще і дешевше, а цей потім перепланувати у баньку, майстерню, та що завгодно на свій смак і розсуд.

організаційно починати будівництво при наявності великого приміщення набагато легше

• Лайк 1
Посилання на коментар

9 часов назад, normal сказал:

Ніякого криміналу не бачу, план:

• оту пристройку без даху розібрати і зробити нормальну прибудову (якщо невистачає площі)
  • отой балкон з дерева зрізати і викинуть
  • розміри вікон цілком пристойні, тому просто замінити на МП
  • все утеплити 10см ППС
  • внутрішні роботи і новосілля
  • відмостка, ділянка і т.д.

1. На тому місці де стоїть добудова по плану ми хочемо там терасу, в тому кутку буде кухня. 

2. Вікон мало, і треба щоб вони були в підлогу і панорамні в вітальні.

3. А 10 см це не мало для стіни в один кірпіч?

Посилання на коментар

Погоджусь з Маестро майже повністю...🤝

Почав би з геології. Поверхнево:

Там де тріщина в фундаменті, потрібно його посилити, збільшити глибину.

Зробити чоронову зтяжку армованну, з забурюванням в існуючий фунд. Зверху еппс, та чистова зтяжка.

Другий поверх розібрати, залити армо-пояс по першому, і бажано перекривати дерев'яними балками, для зменшення ваги! Плити ПК в данному випадку не

раджу.

Якщо проліт більше ніж 6м(5,7м)., треба буде заливати стрічку в середині будинку, або "розділяти" проліт швелерами.

Другий поверх тільки газобетон D400, товщина 25-30см(не більше), і під загальне утеплення фасаду орієнтовно мін.100мм(краще 150мм) базальту.

Цоколь та відмостка обов'язкова гідроізоляція+еппс.

Посилання на коментар

• Проще было бы купить участок без дома, и строить с чистого листа.
  • Лайк 2
Посилання на коментар

9 часов назад, Фрай сказал:

Що це дасть по силікатній цеглі в один ряд?

А якщо дозволяє то робіть нове, вийде і краще і дешевше, а цей потім перепланувати у баньку, майстерню, та що завгодно на свій смак і розсуд.

організаційно починати будівництво при наявності великого приміщення набагато легше

Воно просто стоїть рівно по центру ділянки і зробити хоз споруду по центру буде не ок. Єдиний варіант як на мене якщо будувати нове з 0 це перед цим будинком побудувати новий а старий розвалити коли буде коробка нового. Фундамент або демонтувати або використати як основу для тераси

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...