delic Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 6 хвилин тому, Borisg сказав: Що до компакт-плити (HPL) , то головна її перевага - водостійкість, вона дозволяє встановлювати мийку під стільницю, а це набагато зручніше в користуванні. в штучний камінь можно мийку врізати в рівень з поверхнею стільниці - ще зручніше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Borisg Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 37 минут назад, delic сказал: в штучний камінь можно мийку врізати в рівень з поверхнею стільниці - ще зручніше. Звичайно, камінь ще краще за своїми характеристиками, а на кварцит можна і гарячу пательню ставити, але і ціна вже зовсім інша. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 Не повірите, але щойно замовив і проплатив, виходить набагато дешевше ніж замовляти у нашому зажертому селі. )) І це стосується будь-чого, бетон замовляти з Борщаги дешевше ніж на місцевому жбк Лишилось визначитись з розмірами тумби під шафу і дати на розпил. На Віярі запропонував заробити на мені знайомому, він має там знижки і я сказав, що мене цікавить лише термін. сьогодні рівно 7 днів як чекаю на пропозицію, тобто сума і термін виготовлення. 1 година тому, Borisg сказав: Що до компакт-плити (HPL) , то головна її перевага - водостійкість, вона дозволяє встановлювати мийку під стільницю Так, але далеко не з кожної HPL. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Borisg Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 18 минут назад, Фрай сказал: Так, але далеко не з кожної HPL. Не розумію, що ви маєте на увазі, плита яка використовується для стільниць(компакт плита, HPL стільниця, може бути плутанина з назвами) водостійка, бо це суцільний HPL пластик. Якщо це ДСП/МДФ або інший деревопохідний матеріал вкритий HPL то звісно він не водостійкий. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 Трохи пізніше зайду в майстерню сфоткаю шматок 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) 2 години тому, Фрай сказав: 3 години тому, Borisg сказав: Що до компакт-плити (HPL) , то головна її перевага - водостійкість Так, але далеко не з кожної HPL. На підтвердження своїх слів можу привести масу прикладів з того ж Гугля: Можно ли ставить горячее на HPL столешницу? Устойчивость к высоким температурам и бытовой химии. На поверхность можно без опасения ставить горячую посуду: пластик выдерживает температуру до 600 градусов. 12 вер. 2019 р. Какую температуру выдерживает HPL? Высокий показатель. Долговечность цвета – 4-5 баллов. Высокий показатель. Термоустойчивость – HPL выдерживает температуры от – 40°C до +135°C. Чего боится HPL пластик? Одно из свойств HPL — высокая плотность, что блокирует попадание грязи и различных красителей в структуру пластика, а также предотвращает рост микробов внутри панелей. Это значит, что изделия из HPL не боятся карандашей и маркеров, цветных жидкостей (чай/кофе, соки, вино) и уличной пыли. 15 бер. 2023 р. Каковы недостатки HPL? Одним из самых больших недостатков столешниц из ламината высокого давления является то, что их нельзя использовать в экстремальных условиях . Это означает, что они имеют низкую устойчивость к бактериям, химикатам и коррозии. Они также имеют низкую устойчивость к грибкам и плохо выдерживают среды, в которых присутствует вода и влага. 17 жовт. 2023 р. У декого може і дах поїхати, але ж ви розумієте, що це все відноситься до різних видів HPL. Змінено 11 грудня 2024 користувачем Фрай 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Borisg Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 Саме просте пояснення яке я надаю замовникам звучить так, "Знаєте пластик, який на звичайній стільниці ? От це він тількі у багато шарів, відповідно і якості його такі самі, може пошкрябатись, не варто перегрівати, але до води стійкий." Тому що всім відомо, що роспухає від води не пластик, а основа з ДСП. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 5 хвилин тому, Borisg сказав: Тому що всім відомо, що роспухає від води не пластик, а основа з ДСП. Ось! А вона може бути не тільки з дсп, а й з двп, мдф і навіть паперу. А тепер питання, яким чином у вас стає стійким зріз на мийці? Бо мені треба буде чимось обробити дсп і краще хорошого клею пва нічого не знаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Borisg Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) 31 минуту назад, Borisg сказал: От це він тількі у багато шарів Так ось же, я ж кажу , компакт-плита , це тільки пластик, без ДСП Спойлер Змінено 11 грудня 2024 користувачем Borisg Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 7 годин тому, Фрай сказав: Трохи пізніше зайду в майстерню сфоткаю шматок Отакий вологи не боїться Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 В 05.12.2024 в 12:00, murava сказал: зварив - і всіх дєлов Нє, не зовсім так. - зварив аргоном - і всіх дєлов. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Borisg Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 22 часа назад, Фрай сказал: Отакий вологи не боїться Це поки на нього води не налити) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 11.12.2024 в 18:26, Фрай сказав: Ось! А вона може бути не тільки з дсп, а й з двп, мдф і навіть паперу. А тепер питання, яким чином у вас стає стійким зріз на мийці? Бо мені треба буде чимось обробити дсп і краще хорошого клею пва нічого не знаю. я торці постформінгу під врізну мийку спочатку кілька разів вкривав нітролаком, спочатку трохи розводив розчинником 645+- і так кілька разів , поітм вже силіконом той що як герметик під врізну мийку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 Я силіконом обробляв, але він з часом стає ніяким, а це знайшов пораду майстра по стільницям за пару разів ПВА, але якийсь 70-й чи щось таке. але то треба мати час, бо перший раз він зайде в пори, висохне, а потім вже другий раз по сухому, а потім по сухому ще й фольга на самоклейці. Ну, це під варочну поверхню, типу того, щоб при нагріванні ще й не так виходили шкідливі випари з смоли. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 Добрий вечір! Купив шафки для ванної кімнати з неізольованими торцями ДСП, які не видно. Хочу їх закрити від вологи. Поки розглядаю грунтовку або шпаклівку по дереву. Що порадите? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 Ігор, купіть кромку відповідного кольору і розміру та власноруч пришпандьорте. Я саме зараз займаюсь стільницею і тумбами, на вирізану поверхню стільниці двічі клей Д4, на нього зараз поклею стрічку фольгу люмінійову, а на торці тумб клею кромку. Нічого особливого, мені для цього вистачає фену будівельного і прикатку металеву куплену про запас ще до війни. ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vinnie Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 2 часа назад, Фрай сказал: Ігор, купіть кромку відповідного кольору і розміру та власноруч пришпандьорте. Я саме зараз займаюсь стільницею і тумбами, на вирізану поверхню стільниці двічі клей Д4, на нього зараз поклею стрічку фольгу люмінійову, а на торці тумб клею кромку. Нічого особливого, мені для цього вистачає фену будівельного і прикатку металеву куплену про запас ще до війни. ) якшоб марвел знімав про стройфорум виб були головним героєм за півроку жодної теми без вашої участі 💪 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 (змінено) 3 години тому, vinnie сказав: за півроку жодної теми без вашої участі 💪 Ви в цьому впевнені? Я не лізу в теми у яких маю брак досвіду чи компетенції, хіба що за консультацією, але то таке, от що змушує вас слідкувати за цим та ще й вести якусь статистику? На всяк випадок попереджаю, чоловіки мене не цікавлять! Змінено 28 грудня 2024 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 І по темі, щойно встановив таки варильну поверхню, хай їй грець! Стільки незрозумілих питань для першого разу, але якось упорався, підключив, перевірив на виток газу, завтра займусь духовкою. А на годиннику 04:10 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 (змінено) 10 годин тому, Игорь&Ира сказав: Добрий вечір! Купив шафки для ванної кімнати з неізольованими торцями ДСП, які не видно. Хочу їх закрити від вологи. Поки розглядаю грунтовку або шпаклівку по дереву. Що порадите? 1. Водостійкий ПВА 2. Якщо ящик розбірний - заїхати на Віяр і закромкувати в цеху підрізки... по часу на дорогу і чергу те саме вийде що і колхоз феном Змінено 28 грудня 2024 користувачем MaxS Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 4 години тому, MaxS сказав: 1. Водостійкий ПВА 2. Якщо ящик розбірний - заїхати на Віяр і закромкувати в цеху підрізки... по часу на дорогу і чергу те саме вийде що і колхоз феном Яка ж гарна і самовпевнена порада! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 (змінено) 36 хвилин тому, Фрай сказав: Яка ж гарна і самовпевнена порада! Погана порада закромкувати на виробництві? Можна і вдома, тільки щоб по людські і не меламіновою стрічкою, то треба ще й 4-5 струбцин довгих, а не тільки фен. Змінено 28 грудня 2024 користувачем MaxS Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 1 час назад, MaxS сказал: Погана порада закромкувати на виробництві? Можна і вдома, тільки щоб по людські і не меламіновою стрічкою, то треба ще й 4-5 струбцин довгих, а не тільки фен. Та нехай пробують. Може їм нравіцца, або у них тильна чи невидима сторона. Притомні меблярі ніколи не будуть кромкувати плиту самі, якщо є змога віддати на виробництво, бо там без обладнання колгосп получаеться, а без досвіду - жах. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 100%. Розкроїти ще можна без сколів, підібрати гарну пилу, шину і диск і перевести кілька листів ДСП. Кромкування щось серйозніше за меламін - ну нафіг. Малий кромкувальник нормальний по ціні авто і якість після сотні метрів проб і помилок тільки буде... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 6 годин тому, murava сказав: Та нехай пробують. Може їм нравіцца, або у них тильна чи невидима сторона. Притомні меблярі ніколи не будуть кромкувати плиту самі, якщо є змога віддати на виробництво, бо там без обладнання колгосп получаеться, а без досвіду - жах. Матка боска, дядькИ, що ви чешете? Ви хоч читали про що йшла мова? 22 години тому, Игорь&Ира сказав: Купив шафки для ванної кімнати з неізольованими торцями ДСП, які не видно. Хочу їх закрити від вологи. Що порадите? Людина має розібрати витратити день на те щоб завезти з дачі на Віяр для кромкування пари метрів на шафі? У мене це буде 500-1000грн лише на дорогу. Чи ви самі притомні? або моя стільниця, їй на моє прохання зробили кромкування з усіх сторін і радіус в тон, але сам виріз не «кромкується», якщо ви не в курсі. Куплена у Епіку нова тумба під духову шафу також не мала кромку з тилу, це 3 метри крайка за смішною ціною і 10-20 хвилин роботи. Але якщо руки з попи ростуть чи пихатість не дозволяє то будь ласка, везіть на Віяр, а ще краще викликайте фахівця-дизайнера для розробки проекту з кромкування, він викличе бригаду, демонтують, перевезуть, закромкують, повернуть і встановлять на місце. і ви так поважно за келихом божоле чи порцією ірландського будете пишатися собою як обійшлися без «колхозного» крайкування. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз