SAN67 Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 1 минуту назад, allanek сказал: Це все, як на мій погляд. Я так не думаю. Пока речь идёт о "хочу" и всё это можно прикинуть в какой-то из программ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 2 хвилини тому, SAN67 сказав: Я так не думаю. Це ваш погляд. Маєте право. Це з власного досвіду чи теоретичне припущення? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 (змінено) 29 хвилин тому, Рибак Дачніков сказав: Да напевно це все обійдеться дорожче чим я думаю но зато буде будинок даже якщо це займе 10 років вот квартира ніколи не стане будинком:) 1. Ніхто не знає, що буде за два місяці або через півроку, не те що через 10. 2. Якщо будівництво не вкладається у 2-3 роки - не варто навіть починати. 3. Концепція приватного будинку занадто переоцінена і фактично перетворилася на фетиш. Змінено 15 грудня 2024 користувачем vadimv 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 34 минуты назад, Рибак Дачніков сказал: Вот я з цієї теми зрозумів що краще класти з цегли а не з газоблоку і прикінь в мене ділянки щей немає а результат вже якись є Дивно, я в цій темі не бачив нічого такого, щоб таке зрозуміти. Для цього щонайменше треба розібратись зі свойствами цих матеріалів і їх відмінностями. Поки скажу лише одне - з цегли буде дорожче при інших рівних. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 33 хвилини тому, SAN67 сказав: Один результат уже есть. Пока нет участка можно, например, прикинуть варианты отделки фасада, геометрию здания, расположение комнат, инженерку, СО и т.д. Пока идёт речь только о "хочу". Я пропоную, поки нема ділянки, вибирати автівку, в темі про електромобілі, гараж, чи навіс, теж вже можна планувати, потім в сб до бездомного, вибрати дружину. Ну а далі, можна вже в Іспанію на відпочинок до Вадима. Форум-це взагалі дороговказ щасливого життя. 9 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 (змінено) 4 хвилини тому, ozor сказав: Форум-це взагалі дороговказ щасливого життя. Конкретно цей форум - це зборище упоротих фетишистів, що витрачають життя на всяку фігню, яка того не варта ) Змінено 15 грудня 2024 користувачем vadimv 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 38 хвилин тому, vadimv сказав: 1. Ніхто не знає, що буде за два місяці або через півроку, не те що через 10. 2. Якщо будівництво не вкладається у 2-3 роки - не варто навіть починати. 3. Концепція приватного будинку занадто переоцінена і фактично перетворилася на фетиш. Краще три місяця і 50000. І вже живуть ніби. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 1 час назад, allanek сказал: Це з власного досвіду чи теоретичне припущення? Это опыт, приобретённый в процессе работы с индивидуальными застройщиками. Было пару случаев, когда приобрели участок под спроектированный дом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 14 хвилин тому, SAN67 сказав: Было пару случаев, когда приобрели участок под спроектированный дом. В мене розмір будинку був скорегований під розмір кухні, тому що будинку ще не було, а кухня була. Це виключення, які не підпадають під загальну картинку. Колись я проїжджала поряд з місцем, про яке сказала, що отут я б мешкала. Тоді я ще не знала, що це не просто ліс, а ділянка в лісі, якраз там, де я і казала, що це мрія. Але ж, знову таки, це виключення. І будинок проектувався вже з погляду на ділянку, а не навпаки. В випадку з ТС, взагалі якась гумористична передача. Звісно, ІМХО. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 16 минут назад, allanek сказал: а кухня була. Це виключення Таких примеров не так и мало, т.ч. называть это исключением, лично я, не могу. Всё индивидуально при индивидуальной застройке. И это нормально, имхо. И с ТС, имхо, всё нормально. Лично я приветствую желание человека получить информацию до начала строительства. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 1 годину тому, vadimv сказав: Конкретно цей форум - це зборище упоротих фетишистів, що витрачають життя на всяку фігню, яка того не варта ) І не кажіть... будуватись вже не модно і не актуально, і навіть писати про будівництво вже не популярно. Нині в тренді - триндіти про свій досвід сімейного життя, бомжування по європам і не тільки, розводити срач про електромобілі, інвертори, акумулятори, каміни, дрова... і т.і. або взагалі ні про що і в різних темах... Лише дві теми (по сантехніці та електриці) ще зберігають той довоєнний "шарм"... бо досі зберігають актуальність... 3 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 (змінено) 1 година тому, SAN67 сказав: Это опыт, приобретённый в процессе работы с индивидуальными застройщиками. Было пару случаев, когда приобрели участок под спроектированный дом. По попередньому бєсплатному проєкту? Саме це ви хочете запропонувати топікстартеру? А так, да, случаі разниє бивают. Змінено 15 грудня 2024 користувачем ozor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 Для ТС... Есть такая поговорка про строительство именно на пост советском пр-ве "первый дом - для врагов, второй - для друзей, третий - для себя" Ваша задача пройти первых два этапа с минимальными затрат и по деньгам и времени. Звиздеж и понты типа " я ща вникну!" не проходят... Дерзайте... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 8 хвилин тому, delic сказав: І не кажіть... будуватись вже не модно і не актуально, і навіть писати про будівництво вже не популярно. Нині в тренді - триндіти про свій досвід сімейного життя, бомжування по європам і не тільки, розводити срач про електромобілі, інвертори, акумулятори, каміни, дрова... і т.і. або взагалі ні про що і в різних темах... Лише дві теми (по сантехніці та електриці) ще зберігають той довоєнний "шарм"... бо досі зберігають актуальність... Насправді, це дійсно цікавіше, ніж шпакльовка, бєтонірованіє, равшан і джамшут і прочая єлектріка з сантєхнікой. Хоча, форум, дійсно допоміг багатьом технічно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 6 хвилин тому, SAN67 сказав: Лично я приветствую желание человека получить информацию до начала строительства. Людина хоче отримати не інформацію, а безкоштовний проект. Це зовсім різні речі. А проектом хтось хоче ділитися, хтось ні. Я, наприклад, не хочу. Бо він розроблявся, виключно, під звички та забаганки родини. Часу витрачено на це було багацько. А людина прийшла та каже- нічого не знаю, нічого не маю, одразу хочу получити проект- безкоштовно. Якби людина спитала, куди піти та подивитись, що і як будують люди, то був би інший погляд на цю тему. А так, четверта сторінка ні про що. Звісно, що це тільки мій погляд. Це мені нагадало, як моя приятелька, що займається дизайном внутрішнього простору, якось зателефонувала і каже- я тут будинок маю в роботі і власники хочуть, щоб я ще і садовим ландшафтом зайнялась, а я по хвойним нічого не розумію. Ти мені швиденько зроби лекцію, щоб я мала хоч якусь уяву. Приблизно і тут те саме- нічого не знаю про будівництво, але хочу, щоб мені дали все безкоштовно і зараз. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 13 хвилин тому, ozor сказав: Насправді, це дійсно цікавіше, ніж шпакльовка, бєтонірованіє, равшан і джамшут і прочая єлектріка з сантєхнікой. Хоча, форум, дійсно допоміг багатьом технічно. Думаю він і досі допомагає, але не тим, хто пише (хоча цим також, але в іншому аспекті), а тим хто читає, притому вже дуже старі пости... 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 15 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 (змінено) 14.12.2024 в 13:55, vadimv сказав: Змінено 15 грудня 2024 користувачем Рибак Дачніков Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 15 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 (змінено) 14.12.2024 в 13:55, vadimv сказав: Змінено 15 грудня 2024 користувачем Рибак Дачніков Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 15 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 14.12.2024 в 13:55, vadimv сказав: А я для себе там нічого і не шукав - мені давно не потрібні ніякі планування по сільських хатах різних регіонів України. Мені було цікаво, чи хтось вже здогадався приладнати штучний інтелект до вирішення доволі простої задачі "створення максимального комфорту для заданої кількості людей мінімальними витратами". То так і ті проектанти і роблять і їм потім плати , а якщо сам зробиш то потрібен толковий хтось щоб перевірив : ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 Тому і треба зразу знайти толкового, щоб під ваш клапоть, намалював вашу збочену мрію. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 19 минут назад, Рибак Дачніков сказал: То так і ті проектанти і роблять і їм потім плати , а якщо сам зробиш то потрібен толковий хтось щоб перевірив : ) Ви хоч розумієте різницю між ескізом, архітектурним проектом і конструкторським проектом? Ви насправді вважаєте, що все це зможете зробити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 48 минут назад, Alvalk сказал: Ви хоч розумієте різницю між ескізом, архітектурним проектом і конструкторським проектом? Ви насправді вважаєте, що все це зможете зробити? Та ладно, гуцулів найняти, вони без вот єтого вашего все побудують)) 2 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
архітектор Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 1 година тому, DimaF сказав: Та ладно, гуцулів найняти, вони без вот єтого вашего все побудують)) По-перше, "гуцули" - це совкове узагальнення будівельників з заходу України. Насправді Гуцульщина - це лише невелика частина Івано-Франківської області (плюс зовсім невеликі частки сусідніх областей). По-друге: ці люди мають руки з плечей, і традиції забудови, які відрізнялися від територій, які були під російською імперією. Це давало їм якісні переваги і за це ще й зневажали поганялом "гуцули". По-третє. В Україні катастрофічний брак кадрів. Совкові викладачі які ще затрималися - виховують совкових студентів в 2024 році. Студенти не отримують практику, бо де її зараз отримаєш в Україні в цивільному будівництві? Будівельники або мобілізовані, або не їдуть на будівництво навіть в межах області. По-четверте - будівельний бум зараз в Карпатах, там не вистачає робочих рук і ж кращі умови і гроші. Раніше були нахабні невігласи, які вважали, що за 10-20 тис. уо. без проєкту щось збудують. Може з тим ринком і починали щось, далеко не всім виходило дійти до середини. Але поговорити на форумах любили. Зараз об'єктивно відпали ще й будівельники з процесу, тому ні знань, ні умінь, ні традицій брати немає звідки 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 1 час назад, DimaF сказал: Та ладно, гуцулів найняти, вони без вот єтого вашего все побудують)) Щось мені підказуе, шо трохи навпаки. Гуцули спочатку наймуть на свою будову, а ось на зароблені може і тут вдасться нормально побудуватись. 😁☝️ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 Попробую пояснить ТС реальность по готовому проекту... Итак, смотрим на название темы. 90 или 110 м2 по сегодняшним ценам на готовность "заноси мебель" 1200-1500/м2 разница уже под 30 000 долл. Ну то такое. Проект по составные частям (в общих чертах для общего понимания не углубляясь в детали) : АР - архитектурные решения, тут у Вас возникают вопросы по расположению дома на участке, помещений, окон и тд и тп, короче все что связано с организацией жизни и пространства в доме, а так же внешний вид. КР - конструкторське решения. В этом раздели на основании АР инженеры делают расчёты строительных конструкций (армирование, бетон, материал стен и тд и тп). Это уже конкретика по вопросам привязанных к гео условиям, вашим фобиям, фин возможностям и тд. Тут на 99,5 процентов вы никогда не будете пользоваться этим разделом купленного б/у проекта в полной мере. ИС - инженерные сети (это то что вы хотели - з усіма комунікаціями)... Тут вообще - начиная с того что у вас септик может находится в противоположном углу участка, заканчивая имеющимися энерго ресурсами и тд. Далее не буду вдаваться в подробности, тут проектантов хоч греблею гати Короче... Купить готовый или типовой проект - это ваше решение про выкинуть деньги (Имхо) . Заказать индивидуальный - другой вариант, но имеет смысл если Вы точно-точно уверены что будете следовать каждой бубочке проекта. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз