vadimv Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 11.12.2024 в 20:50, delic сказав: зроби сам за 5 хвилин безкоштовно Вибрав варіант 55-65 м2, далі чотири варіанти - всі з однією спальнею. ) При тому, що у мене для цієї площі є 6 варіантів з двома спальнями. )) Карочє - в топку. ))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 (змінено) 7 часов назад, Рибак Дачніков сказал: А в чому ж вони там сильно зекономлять в чому я не зможу Будівники зазвичай мають від продавців суттєві знижки на будматеріали. До того ж, будуючи будинки на продаж, вони беруть матеріали не "як для себе" а як подешевше. Щоб економити, щонайменше потрібно розбиратись, що до чого, і де можна взяти матеріали дешевше, а де ні. 7 часов назад, Рибак Дачніков сказал: Я так поняв проект тільки по коробці спочатку , а каналізація , сантехніка і електрика походу? На каналізацію, сантехнику, електрику проект можна не робити, достатньо розуміння (вашого або тих, хто буде це робити). А на коробку краще зробити Але почніть з ескізу. З меблями. Згодом, коли буде приходити розуміння, викинете його і переробите з нуля ще разів 10-20, а потім вже можна на базі цього ескізу робити проект. До речі, при грамотном проектуванні також можна зекономити набагато більше грошей, ніж коштує сам проект. Наприклад, звичайний прямокутний дах буде набагато дешевше складного Прямокутний будинок з прибудованою терасою буде дешевше, ніж якщо тераса заглиблена в цей прямокутник. Якщо будинок довгий, то простий розрахунок покаже, що його периметр більше за квадратний при однаковій площі будинку. Тобто площа стін і об'єм стрічки фундаменту також буде більше. Виключення - якщо в квадратному будинку знадобиться більш складний фундамент. Тут знов таки потрібно розуміння або конструктор. Якщо розкидати кухню і два санвузла по різним точкам будинку, це буде дорожче по вентіляції, водопроводу, каналізації, ніж якщо принаймні якась пара буде поруч. 1 м2 коридору коштує стільки ж скільки 1м2 кімнати. Якщо вдастся зробити коридор менше при однакових кімнатах, то загальна площа будинку (і вартість будівніцтва) теж буде менше. Є взагалі безкоридорні рішення, але це на любителя, підходить не кожному. Якщо при проектуванні правильно врахувати сторони світу, отримаєте більше комфорту і зекономите на опаленні. Список можна продовжувати... Змінено 14 грудня 2024 користувачем Alvalk 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 1 годину тому, vadimv сказав: Вибрав варіант 55-65 м2, далі чотири варіанти - всі з однією спальнею. ) При тому, що у мене для цієї площі є 6 варіантів з двома спальнями. )) Карочє - в топку. ))) Всі ті проекти - це зібрані планування по сільських хатах різних регіонів України. Тобто це досвід поколінь. Тож так, вибір планувань там обмежений. Але мене чомусь не дивує, що ви там нічого для себе не знайшли... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 14 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 2 години тому, Alvalk сказав: Будівники зазвичай мають від продавців суттєві знижки на будматеріали. До того ж, будуючи будинки на продаж, вони беруть матеріали не "як для себе" а як подешевше. Щоб економити, щонайменше потрібно розбиратись, що до чого, і де можна взяти матеріали дешевше, а де ні. На каналізацію, сантехнику, електрику проект можна не робити, достатньо розуміння (вашого або тих, хто буде це робити). А на коробку краще зробити Але почніть з ескізу. З меблями. Згодом, коли буде приходити розуміння, викинете його і переробите з нуля ще разів 10-20, а потім вже можна на базі цього ескізу робити проект. До речі, при грамотном проектуванні також можна зекономити набагато більше грошей, ніж коштує сам проект. Наприклад, звичайний прямокутний дах буде набагато дешевше складного Прямокутний будинок з прибудованою терасою буде дешевше, ніж якщо тераса заглиблена в цей прямокутник. Якщо будинок довгий, то простий розрахунок покаже, що його периметр більше за квадратний при однаковій площі будинку. Тобто площа стін і об'єм стрічки фундаменту також буде більше. Виключення - якщо в квадратному будинку знадобиться більш складний фундамент. Тут знов таки потрібно розуміння або конструктор. Якщо розкидати кухню і два санвузла по різним точкам будинку, це буде дорожче по вентіляції, водопроводу, каналізації, ніж якщо принаймні якась пара буде поруч. 1 м2 коридору коштує стільки ж скільки 1м2 кімнати. Якщо вдастся зробити коридор менше при однакових кімнатах, то загальна площа будинку (і вартість будівніцтва) теж буде менше. Є взагалі безкоридорні рішення, але це на любителя, підходить не кожному. Якщо при проектуванні правильно врахувати сторони світу, отримаєте більше комфорту і зекономите на опаленні. Список можна продовжувати... Дякую змістовно буду вивчати далі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 1 година тому, delic сказав: Всі ті проекти - це зібрані планування по сільських хатах різних регіонів України. Тобто це досвід поколінь. Тож так, вибір планувань там обмежений. Але мене чомусь не дивує, що ви там нічого для себе не знайшли... А я для себе там нічого і не шукав - мені давно не потрібні ніякі планування по сільських хатах різних регіонів України. Мені було цікаво, чи хтось вже здогадався приладнати штучний інтелект до вирішення доволі простої задачі "створення максимального комфорту для заданої кількості людей мінімальними витратами". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 Три сторінки відповідей, були б значно змістовнішими, якщо б ви озвучили приблизний бюджет, який ви плануєте витратити на будівництво. Ну, і бажано визначитися, скільки вам не шкода витратити на проект. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 14 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 8 годин тому, ozor сказав: Три сторінки відповідей, були б значно змістовнішими, якщо б ви озвучили приблизний бюджет, який ви плануєте витратити на будівництво. Ну, і бажано визначитися, скільки вам не шкода витратити на проект. Для початку думаю 35к а далі з часом дороблювати а за проект нехотілось зовсім платити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 35 хвилин тому, Рибак Дачніков сказав: Для початку думаю 35к а далі з часом дороблювати а за проект нехотілось зовсім платити Все, можна розходитись, новосілля не буде. 3 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 1 час назад, BugS сказал: Все, можна розходитись, новосілля не буде. Это было понятно ещё с первого сообщения. Три страницы накрапали... поражаюсь)) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 15 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 6 годин тому, MAESTRO DNEPR сказав: Это было понятно ещё с первого сообщения. Три страницы накрапали... поражаюсь)) Ну незнаю я думаю мені хватить на перший рік на другий рік ще 10-15к на 3 ще 10к так і добудую . А тобі сразу давай "мільйон" 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 30 минут назад, Рибак Дачніков сказал: Ну незнаю я думаю мені хватить на перший рік на другий рік ще 10-15к на 3 ще 10к так і добудую . А тобі сразу давай "мільйон" Участок есть уже с электричеством? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 15 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 6 хвилин тому, DimaF сказав: Участок есть уже с электричеством? Немає 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 9 минут назад, Рибак Дачніков сказал: Немає Тогда пока не о чем говорить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 15 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 (змінено) 1 година тому, Рибак Дачніков сказав: Немає Ну незнаю мені є що шукати ,а то як прийде час можна багато чого упустити но всеодно всім дякую Змінено 15 грудня 2024 користувачем Рибак Дачніков 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 1 годину тому, Рибак Дачніков сказав: Ну незнаю мені є що шукати ,а то як прийде час можна багато чого упустити но всеодно всім дякую Можна зробити як з проектом...треба шукати ділянку, якою власники не користуються і попросити, так ще більше можна "з економити"...скільки Вам років! ( це не питання) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 (змінено) 3 години тому, Рибак Дачніков сказав: Ну незнаю я думаю мені хватить на перший рік на другий рік ще 10-15к на 3 ще 10к так і добудую 35+15+10=60 на 90-110 кв.м без ділянки? Не хватить. Для розуміння, у мене було: - 25 000 ділянка (вже зі світлом, газом і водою) - 5 000 підготовка ділянки до будівництва (сарай, огорожа, документи, в т.ч. проект) - 20 000 х 3 сезони - 7 000 доведення ділянки після будівництва (бесідка, навіс, паркан, плитка) і це все на будинок площею 80 кв.м (перший поверх, горище-мансарду не рахуємо) і це все у 2009-2015 роках Змінено 15 грудня 2024 користувачем vadimv 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 1 час назад, Рибак Дачніков сказал: мені є що шукати Лично я считаю. что поступаете правильно. Есть время разобраться с конфигурацией здания в первом приближении. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 8 хвилин тому, SAN67 сказав: Лично я считаю. что поступаете правильно. Есть время разобраться с конфигурацией здания в первом приближении. А як розібратися з конфігурацією будинку, якщо в людини ще ділянки немає ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 15 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 1 година тому, vadimv сказав: 35+15+10=60 на 90-110 кв.м без ділянки? Не хватить. Для розуміння, у мене було: - 25 000 ділянка (вже зі світлом, газом і водою) - 5 000 підготовка ділянки до будівництва (сарай, огорожа, документи, в т.ч. проект) - 20 000 х 3 сезони - 7 000 доведення ділянки після будівництва (бесідка, навіс, паркан, плитка) і це все на будинок площею 80 кв.м (перший поверх, горище-мансарду не рахуємо) і це все у 2009-2015 роках Да напевно це все обійдеться дорожче чим я думаю но зато буде будинок даже якщо це займе 10 років вот квартира ніколи не стане будинком:) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 15 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 35 хвилин тому, allanek сказав: А як розібратися з конфігурацією будинку, якщо в людини ще ділянки немає ? Вот я з цієї теми зрозумів що краще класти з цегли а не з газоблоку і прикінь в мене ділянки щей немає а результат вже якись є 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 4 хвилини тому, Рибак Дачніков сказав: і прикінь в мене ділянки щей немає а результат вже якись є По-перше,"прикінь", нема чого мені "тикати". По-друге- в вас нічого не має, бо то все, що ви вважаєте, що в вас є, то пусті балачки. Але ви це зрозумієте, коли , дійсно, зберетесь купити ділянку та будувати будинок. А поки я почекаю відповіді SAN67 на моє питання до нього. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 38 минут назад, allanek сказал: А як розібратися з конфігурацією будинку, якщо в людини ще ділянки немає ? Один результат уже есть. Пока нет участка можно, например, прикинуть варианты отделки фасада, геометрию здания, расположение комнат, инженерку, СО и т.д. Пока идёт речь только о "хочу". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 5 часов назад, Рибак Дачніков сказал: Ну незнаю я думаю мені хватить на перший рік на другий рік ще 10-15к на 3 ще 10к так і добудую . А тобі сразу давай "мільйон" Во-первых, не хватит. Во-вторых, не "тобі", а Вам. И в-третьих, не ипите людям моск пустой болтовнёй... купите квартиру, если у Вас действительно есть хоть 30т. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 15 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2024 Тільки що, SAN67 сказав: Пока нет участка можно, например, прикинуть варианты отделки фасада, геометрию здания, расположение комнат, инженерку, СО и т.д. Ні, всього цього, якраз, не можна. Бо це дорога в нікуди. тому що нема ділянки і нема розуміння, який будинок можна побудувати та як його розташувати. Все, що можна, то визначитись в якому стилі подобаються будинки та як вони влаштовані всередині. Це все, як на мій погляд. Погляд людини, що 3 роки займалась тим, що міркувала над проектом будинку та його виглядом. І робила це вже маючи ділянку. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз