Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Наш будинок біля Вишгороду.

Taisiya

Рекомендовані повідомлення

51 хвилину тому, Gonchik сказав:

Щоб просто посмажити шашлик - цілком достатньо мангалу на колесах.

Цілком слушне рішення.

У мене переносний мангал для гарної погоди і чавунна барбекю-вставка в камін у альтанці для поганої, але буває й так, що незручні обидва варіанти, бо немає даху над переносним.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, tansss сказал:

Не дотягнуть вони її туди (знаю розташування). Це ж Осещина! Там пісок і вглибь і вширь і вверх, все одно для оттіеї споруди  треба щось колхозити з попідвипідвертом. Або насоси...

А як тоді розташувати зливну систему?

Посилання на коментар

2 минуты назад, Фрай сказал:

Цілком слушне рішення.

У мене переносний мангал для гарної погоди і чавунна барбекю-вставка в камін у альтанці для поганої, але буває й так, що незручні обидва варіанти, бо немає даху над переносним.

Хочеться побудувати і забути.В нас і на колесах і переносне,але все якесь на 1-н рік виглядає.вигорає на сонці дуже.

Посилання на коментар

В мене питання людини, що має досвід з гостьовим будиночком. Taisiya, скажіть, ви думали над тим, як будете обслуговувати оте все "господарство" взимку? Ви розумієте, що вам буде потрібно опалювати, хоча б, на мінімумі, оте все ?

Про рішення з каміном- не розумію навіщо його городити, якщо зараз є гарні "буржуйки", з якими ніяких проблем. Купив, поставив та насолоджуйся. І головне, що в вас купа місця економиться. Про велику мийку... я згодна з Танею5- краще поставити посудомийку та невелику кухонну мийку. Вже мовчу про окрему піч-барбекю чи як вона там правильно зветься. Особливо для мене, то зовсім нераціональне рішення. Розумію, що зараз ви не згодні з такими думками. Зрозумієте, про що тут мова була, коли почнете користуватися та настане черга обслуговувати все це "добро".

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

38 минут назад, Taisiya сказал:

Хочеться побудувати і забути....

Про невеличкий більярд в сауні не забули?

• Хаха 2
Посилання на коментар

30 минут назад, allanek сказал:

Ви розумієте, що вам буде потрібно опалювати, хоча б, на мінімумі, оте все ?

Отожбо!

Багато хто не розуміе що режим єксплуатаціі будівлі диктуе проектні рішення!

"Мокрі" зони в окремій будівлі та ще й з використанням пару разів на місяць взимку це така собі історія.

І вже виникае питання хто чи що для кого?

• Лайк 1
Посилання на коментар

53 минуты назад, allanek сказал:

В мене питання людини, що має досвід з гостьовим будиночком. Taisiya, скажіть, ви думали над тим, як будете обслуговувати оте все "господарство" взимку? Ви розумієте, що вам буде потрібно опалювати, хоча б, на мінімумі, оте все ?

Про рішення з каміном- не розумію навіщо його городити, якщо зараз є гарні "буржуйки", з якими ніяких проблем. Купив, поставив та насолоджуйся. І головне, що в вас купа місця економиться. Про велику мийку... я згодна з Танею5- краще поставити посудомийку та невелику кухонну мийку. Вже мовчу про окрему піч-барбекю чи як вона там правильно зветься. Особливо для мене, то зовсім нераціональне рішення. Розумію, що зараз ви не згодні з такими думками. Зрозумієте, про що тут мова була, коли почнете користуватися та настане черга обслуговувати все це "добро".

Для взимку воно й будується.Полюбляємо сауну.

Дуже сподобався камін.Хоч невеличкій,але must have.

Про глибоку мийку.2-риболови і всі грибники.І рибу почистити,і гриби перемити і казан від жиру відмити.

Про барбекю. Хочеться і взимку і влітку використовувати.

Посилання на коментар

8 минут назад, Taisiya сказал:

Взимку муроване барбекю забирає на себе багато тепла. Тобто вугілля швидко холоне. Треба або довго палити, або швидко смажити)

Змінено користувачем Gonchik
  • Лайк 1
Посилання на коментар

5 хвилин тому, Taisiya сказав:

Для взимку воно й будується.Полюбляємо сауну.

Ще раз. Цю споруду вам треба буде опалювати не тільки тоді, коли ви вирішили  сауною скористатись, а всю зиму треба буде опалювати, бо в вас є мокрі зони. Ми проектували гостьовий будинок таким чином, щоби ванна кімната та зона кухні були сконцентровані в одному місці. для розуміння щоб підтримувати гостьовий будинок(55кв.м) в жилому стані, взимку було достатньо килима електричної ТП розміром 0,7кв.м.

11 хвилин тому, Taisiya сказав:

2-риболови і всі грибники.І рибу почистити,і гриби перемити

І риболовлю полюбляю, і гриби збирати теж. Діло ваше, звісно, що вам зручніше. Казан так казан)))

14 хвилин тому, Taisiya сказав:

А ви не дивились в бік електричного вбудованого  грилю. В мене в квартирі був такий. Чудова річ. Зручно  та смачно.

45335551.webp

Посилання на коментар

Вже і не пам'ятаю скільки воно виходило за зиму, але зовсім небагато. Вмикали  той килимок, коли вже зовсім був добрячий "-". Але  розуміли ще на етапі проекту, що будинок повинен мати мінімальні витрати на опалювання, тому внутрішне оздоблення було повністю з дерева (вагонка та імітація бруса), крім ванної кімнати, де була плитка. Рішення себе повністю виправдало. Тому і намагаюсь звернути увагу на те, що мінімізує експлутаційні витрати потім. До того ж, я добре собі уявляю, що таке, коли ділянка та будинок  лише на електриці.

Посилання на коментар

6 годин тому, allanek сказав:

Вже і не пам'ятаю скільки воно виходило за зиму, але зовсім небагато. Вмикали  той килимок, коли вже зовсім був добрячий "-". Але  розуміли ще на етапі проекту, що будинок повинен мати мінімальні витрати на опалювання, тому внутрішне оздоблення було повністю з дерева (вагонка та імітація бруса), крім ванної кімнати, де була плитка. Рішення себе повністю виправдало. Тому і намагаюсь звернути увагу на те, що мінімізує експлутаційні витрати потім. До того ж, я добре собі уявляю, що таке, коли ділянка та будинок  лише на електриці.

Глянув тх. Від 140 до 220 вт на годину. Хай ,візьмемо 200.×24×4,65=22 грн. Шара. Тим більше,якщо вмикати періодично

Посилання на коментар

8 часов назад, allanek сказал:

А більш детально можете відобразити на малюнку,плані вашого гостьового будинку?Будемо дуже вдячні.

Посилання на коментар

Якщо взяти ідею з килимом електр.теплого полу,який фундамент потрібен?Треба,напевно, повністю бетонувати.Робити таку собі плиту?

Яка повинна бути подача води?Скважина одна,а воду треба підвести і до будинку і до сауни.Виходить,треба робити приямок 100%?А як по насосу?Треба один,чи два?

Вибачте,багато запитань але хочемо вже повністю визначитись з об'ємами робіт.

Посилання на коментар

16 хвилин тому, Taisiya сказав:

Якщо взяти ідею з килимом електр.теплого полу,який фундамент потрібен?Треба,напевно, повністю бетонувати.Робити таку собі плиту?

Яка повинна бути подача води?Скважина одна,а воду треба підвести і до будинку і до сауни.Виходить,треба робити приямок 100%?А як по насосу?Треба один,чи два?

Вибачте,багато запитань але хочемо вже повністю визначитись з об'ємами робіт.

А ви що хотіли плитку на землю класти ?) До Вас наче збирався Тансс- толковий будівельник. Нашо тоді строичити скільки? Він за 40 хв все розкаже

Змінено користувачем МаТраС
  • Лайк 1
Посилання на коментар

7 минут назад, МаТраС сказал:

А ви що хотіли плитку на землю класти ?) До Вас наче збирався Тансс- толковий будівельник. Нашо тоді строичити скільки? Він за 40 хв все розкаже

У Вас якесь особисте непорозуміння с Тансс?

Форум відкривався для обміну досвідом,думками,проектами.Тому,кожний,хто відкрив свою тему по будівництву,чекає розумних підсказок,ідей не від одного ррофесіонала,а декількох.Щоб для себе обрати найбільш вигідний варіант.Не наробити помилок в будівництві.

А пол в сауні(по відео на ютубі)роблять і дерев'яним і бетонують,щоб обкласти плиткою.Якщо,я щось зрозуміла невірно,то не  ображусь,коли виправите.Дякую.

Посилання на коментар

18 годин тому, 90BCO сказав:

Про невеличкий більярд в сауні не забули?

Тенісний стіл, бібліотека, пілон, трєнажорка, список можна продовжувати.

• Лайк 1
Посилання на коментар

17 хвилин тому, Taisiya сказав:

Вас якесь особисте непорозуміння с Тансс?

🤣Оце так  логіка.  БронеЗалібетонно просто. У мене до нього лише подяка велика,бо коли тріснула коробка,я чуть не посідів в свій час, а він і ще люди швидко дали поради,як зупинити то.отакі непорозуміння в мене з ним

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, МаТраС сказал:

🤣Оце так  логіка.  БронеЗалібетонно просто. У мене до нього лише подяка велика,бо коли тріснула коробка,я чуть не посідів в свій час, а він і ще люди швидко дали поради,як зупинити то.отакі непорозуміння в мене з ним

Вибачте.Я зрозуміла,що Ви з сарказмом про Тансс.

Посилання на коментар

1 час назад, Taisiya сказал:

Але,якщо серйозно,хто як робив?

От, у сусіда (фото) дуже схожа споруда, про яку Ви мрієте. Я її називаю "конно-спортивный комплекс" 🤣

Так от, там окрема скважина, окрема каналізація, душ, тепла підлога (електрична), каменка, мангал/шмангал...

П.С.: але, в нього грошів багато сім'я велика.

image.png.31f5b53041ffcdeab70214151fc9466f.png

• Лайк 1
  • Хаха 5
Посилання на коментар

7 минут назад, 90BCO сказал:

От, у сусіда (фото) дуже схожа споруда, про яку Ви мрієте. Я її називаю "конно-спортивный комплекс" 🤣

Так от, там окрема скважина, окрема каналізація, душ, тепла підлога (електрична), каменка, мангал/шмангал...

П.С.: але, в нього грошів багато сім'я велика.

image.png.31f5b53041ffcdeab70214151fc9466f.png

То не сім'я велика,то один будинок для дружини,інший для чоловіка."Как говорится,жене-фен,а Вам -шуй"Все по фен-шую.

• Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар

1 минуту назад, Taisiya сказал:

То не сім'я велика,то один будинок для дружини,інший для чоловіка."Как говорится,жене-фен,а Вам -шуй"Все по фен-шую.

Тут Вам усі хочуть пояснити, що "хотелкі" цікаві, поки про них мрієш.

Коли туди ввалив купу грошей, а розтопити сауну зайвий раз вже важко/ліньки, а ще потрібно за басейном доглядати, плюс газон, плюс ще купа "корисних" речей...

• Лайк 3
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...