Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Наш будинок біля Вишгороду.

Taisiya

Рекомендовані повідомлення

20 часов назад, POZITIFF сказал:

Сам собі.

Будемо дуже вдячні,почути Ваші поради та зауваження.

По розмірам,нічого не підскажете?Розташування,розміры?Вже визначились:буде проект буквою-Г.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 годин тому, allanek сказав:

Тоді я перепрошую, що  Матраса не так зрозуміла.

Да ради Христа) ми самі цю жіночку не розуміємо)) в неї, як і у всіх нас на початку: коні, люди...все змішалися.  Замість того, щоб зробити проекти, дивлячись на рівень аналітики... людина готова посідіти)

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 годин тому, МаТраС сказав:

людина готова посідіти)

" У самурая є тільки шлях". Кожен збирає свої граблі  як може. Взагалі, то "біг по граблям" , це улюблене на форумі. Перефразіруя - хто скаже, що в нього їх нема (я про граблі), хай першим кине в мене своїми. Я спокійно до цього відношусь. Для того і форум, щоб задавати питання, відповідати та ділитись інформацією чи щось радити, якщо є бажання. Будівництво і в мирні часи було нелегкою справою, а зараз, то нема про що і казати.

Але так, згодна, я б теж замовила проект , бо тут багато забаганок, які потребують конкретних знань. Тож цікаво буде подивитись на результат)))

Про свердловину. Свого часу мені та сусідці свердловину робив Аквабазис. Свердловини поряд, майже однакові. Єдина різниця, що в мене насос Грундфос, а в сусідки Водолій,  хоча легко могла собі дозволити  такий самий Грундфос.  Що маємо? За 12 років в нас ніяких проблем не було, і це з урахуванням того  що навантаження на той насос велике - полив 30 соток саду на чистому піску, це робота насосу годинами. А в сусідки раз на 2-3 роки щось стається. Так само і з септіком - ми викликали машину раз на рік , а в сусідки, схоже, що ті кільця зовсім накрились, бо того літа бочка приїздила до неї 3 рази за 2 місяця. І це на чистому піску. І вона не замовляла септік , як я, відомому на форумі  "спеціалісту" - це мої "граблі", за які я розрахувалась переробкою дренажу. Так в мене це чи не единий випадок був за всі роки, а сусідка могла б вже своє будівництво окупити, якби організувала екскурсії до себе з назвою " Як не треба будуватись". Тож помилки робимо ми всі. Питання лише в фінансових спроможностях того бігу по граблям. І як швидко ми робимо висновки з того бігу. Звісно, якщо  взагалі, їх робимо. 

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 4
Посилання на коментар

3 години тому, allanek сказав:

" У самурая є тільки шлях". Кожен збирає свої граблі  як може. Взагалі, то "біг по граблям" , це улюблене на форумі. Перефразіруя - хто скаже, що в нього їх нема (я про граблі), хай першим кине в мене своїми. Я спокійно до цього відношусь. Для того і форум, щоб задавати питання, відповідати та ділитись інформацією чи щось радити, якщо є бажання. Будівництво і в мирні часи було нелегкою справою, а зараз, то нема про що і казати.

Але так, згодна, я б теж замовила проект , бо тут багато забаганок, які потребують конкретних знань. Тож цікаво буде подивитись на результат)))

Про свердловину. Свого часу мені та сусідці свердловину робив Аквабазис. Свердловини поряд, майже однакові. Єдина різниця, що в мене насос Грундфос, а в сусідки Водолій,  хоча легко могла собі дозволити  такий самий Грундфос.  Що маємо? За 12 років в нас ніяких проблем не було, і це з урахуванням того  що навантаження на той насос велике - полив 30 соток саду на чистому піску, це робота насосу годинами. А в сусідки раз на 2-3 роки щось стається. Так само і з септіком - ми викликали машину раз на рік , а в сусідки, схоже, що ті кільця зовсім накрились, бо того літа бочка приїздила до неї 3 рази за 2 місяця. І це на чистому піску. І вона не замовляла септік , як я, відомому на форумі  "спеціалісту" - це мої "граблі", за які я розрахувалась переробкою дренажу. Так в мене це чи не единий випадок був за всі роки, а сусідка могла б вже своє будівництво окупити, якби організувала екскурсії до себе з назвою " Як не треба будуватись". Тож помилки робимо ми всі. Питання лише в фінансових спроможностях того бігу по граблям. І як швидко ми робимо висновки з того бігу. Звісно, якщо  взагалі, їх робимо. 

Да сам я самострій) мій шлях був нелегким. після недоробленого даху, зробив все сам. За виключенням плитки в санвузлі. Страшно було лиш починати) взяв , наприклад літрон якоїсь гарної горілки, заїхав до Сергій31, намалював проект отопления. Він показав як па'яти. За весь час лиш один кран потік.ну і так все зробив. Але дама трохи плава. Я колись мав справу з жіночкою одного міністра,яка вирішила зекономити пару тисяч баксів і взяти на себе обов'язки язки прораба, вникати... сміялися всі. Наслідки само собою..

В мене водолій60/90 13 років. Невбиваємий просто. Кажуть, що нові вже не ті

Змінено користувачем МаТраС
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, МаТраС сказав:

В мене водолій60/90 13 років. Невбиваємий просто. Кажуть, що нові вже не ті

В сусідки Водолій теж років 14, але там все так працює. І на Аквабазис не киваю.

Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

Дорогі форумчани,підскажіть ,який одноконтурний котел і бойлер непрямого нагріву обрати для опалення будинку?Маю на увазі бренд.Якій найкращий?

Опалення тільки електрика,плануємо сонячні батареї.

Посилання на коментар

1 година тому, Taisiya сказав:

,плануємо сонячні батареї.

Взимку вам СЕС не допоможе з опалюванням.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Якщо є тільки електрика, то раджу розглянути варіант звичайних бойлерів замість бойлеру непрямого нагріву (вийде дешевше без відчутного погіршення комфорту).

І якщо можете собі таке дозволити по бюджету - тепловий насос. Якщо буде водяна тепла підлога то вода-вода або повітря-вода. Якщо без водяної теплої підлоги - повітря-повітря. Капіталовкладення болючі, но буде відчутна економія по споживанню електрики.  

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Perforator21 сказал:

Якщо є тільки електрика, то раджу розглянути варіант звичайних бойлерів замість бойлеру непрямого нагріву (вийде дешевше без відчутного погіршення комфорту).

І якщо можете собі таке дозволити по бюджету - тепловий насос. Якщо буде водяна тепла підлога то вода-вода або повітря-вода. Якщо без водяної теплої підлоги - повітря-повітря. Капіталовкладення болючі, но буде відчутна економія по споживанню електрики.  

Да, буде водяна тепла підлога.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, Taisiya сказал:

Дорогі форумчани,підскажіть ,який одноконтурний котел і бойлер непрямого нагріву обрати для опалення будинку?

Якій найкращий?

Протерм Скат (рай), бойлер протерм FE /6 BM (литраж ?)

11111.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 часов назад, Taisiya сказал:

Дорогі форумчани,підскажіть ,який одноконтурний котел і бойлер непрямого нагріву обрати для опалення будинку?Маю на увазі бренд.Якій найкращий?

Опалення тільки електрика,плануємо сонячні батареї.

Протерм скат + бкн дражице со своим тэном - просто и надежно. Бойлер греть по ночному тарифу своим тэном.

В будущем добавить ТН воздух-вода и тут как раз пригодится возможность подключить его к дражице что был куплен ранее.

Если есть деньги то ТН можно сразу ставить, но эл котел все равно очень желателен как резерв на самые холодные дни.

Змінено користувачем eam
  • Лайк 1
Посилання на коментар

5 годин тому, eam сказав:

Если есть деньги то ТН можно сразу ставить, но эл котел все равно очень желателен как резерв на самые холодные дни.

Протеом свій не прийшлось вмикати цієї зими. Для порівняння минулих 2 роки з Протерм до підвищення тарифу сплачував 12 т./ місяць (6т.квт) .  Цей рік навіть 2 тис квт жодного разу не було і рахунки до 4 т/місяць. І це при ідентичних умовах все також не до кінця утеплений будинок та не зашитих містків холоду . 

Це загальна і єдина статистика використання електроенергії інших джерел не має.

Автор, вирішувати  зараз,  а сплачувати завжди. 

• Лайк 2
Посилання на коментар

13 часов назад, Vstar сказал:

Протеом свій не прийшлось вмикати цієї зими. Для порівняння минулих 2 роки з Протерм до підвищення тарифу сплачував 12 т./ місяць (6т.квт) .  Цей рік навіть 2 тис квт жодного разу не було і рахунки до 4 т/місяць. І це при ідентичних умовах все також не до кінця утеплений будинок та не зашитих містків холоду . 

Це загальна і єдина статистика використання електроенергії інших джерел не має.

Автор, вирішувати  зараз,  а сплачувати завжди. 

А что у вас за ТН? Сами собирали?

Посилання на коментар

2 години тому, bulaniy.sv сказав:

А что у вас за ТН? Сами собирали?

Грунт-вода, Buderus 8 квт, в комплекті з догрівачем (патрон 9 квт) та вбудований бойлер 185л не прямого нагріву. Купив на аукціоні eBay, в німеччині.  Купував 4 роки тому і кілька років в підвалі стояв, точно вартість не пам'ятаю орієнтовно 1500 євро з доставкою до дому вийшло. 

• Лайк 4
Посилання на коментар

7 минут назад, Vstar сказал:

Грунт-вода, Buderus 8 квт, в комплекті з догрівачем (патрон 9 квт) та вбудований бойлер 185л не прямого нагріву. Купив на аукціоні eBay, в німеччині.  Купував 4 роки тому і кілька років в підвалі стояв, точно вартість не пам'ятаю орієнтовно 1500 євро з доставкою до дому вийшло. 

А фото можна?

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...