auto-master Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня за нормами на ламінат не можна ставити кухонні меблі/шафи, відповідно під кух.меблі покладемо плитку. Зараз планується покласти ламінат в кухню, відповідно потрібно розуміти, яку відстань від стіни не докладати ламінатом і закласти плиткою? Розумію, що все індивідуально, але хоча б приблизно. Може є якісь правила/норма/стандарти? дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня Не варто. Кладіть ламінат повністю. Якщо захочете в зоні установки кухні надати ламінату ступінь вільності і не притискати його з якоюсь метою, то просто в місцях кухонних ніжок візьмете шурупер і висверлите звичайною коронкою ламінат діаметром 60 мм. Туди встане безпосередньо ножка. Купу раз так роблено, все ок 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня 2 години тому, auto-master сказав: за нормами на ламінат не можна ставити кухонні меблі/шафи, відповідно під кух.меблі покладемо плитку. Зараз планується покласти ламінат в кухню, відповідно потрібно розуміти, яку відстань від стіни не докладати ламінатом і закласти плиткою? Розумію, що все індивідуально, але хоча б приблизно. Може є якісь правила/норма/стандарти? дякую! якщо розляпаєте борщ або вино чи щсь випаде з холодильника то з ламінатом можете мати проблеми. тому я б радив зробити плиткою як мінімум робочу зону де товчуться під час готовки а під обідній стіл вже ламінат 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
auto-master Опубліковано: 27 січня Автор Поділитись Опубліковано: 27 січня 56 хвилин тому, vbb сказав: якщо розляпаєте борщ або вино чи щсь випаде з холодильника то з ламінатом можете мати проблеми. тому я б радив зробити плиткою як мінімум робочу зону де товчуться під час готовки а під обідній стіл вже ламінат та вже вирішили ламінат) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня 3 години тому, vbb сказав: якщо розляпаєте борщ або вино чи щсь випаде з холодильника то з ламінатом можете мати проблеми. тому я б радив зробити плиткою як мінімум робочу зону де товчуться під час готовки а під обідній стіл вже ламінат Мій клієнт затопив об єкт. 4 пачки повністю були в воді . На них були ще пачок по 5. О чудо, навіть не покрутило. Замки цілі. Як згадаю добавлю. Він там з воском був, кронотекс .серію напишу, 10мм . Я спеціально читав уважно, бо це чудо, а не ламінат. Не гірше вініла Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 29 січня Поділитись Опубліковано: 29 січня Пригадую як мені продали ламінат: заходжу взимку в салон покриттів, а там відвідувачів багато, брудний сніг з взуття вкриває всю підлогу сантиметровим шаром і повільно тане. А під снігом ламінат. Продавець шваброю шурх – і показує що з тим ламінатом все гаразд. То я і кажу: куплю цей – мені для кухні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 29 січня Поділитись Опубліковано: 29 січня ЛАМІНАТ KRONOTEX MAMMUT PLUS оце він Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 30 січня Поділитись Опубліковано: 30 січня Чого б я ніколи не робила, так це не стелила ламінат на кухні. Якщо передумаєте, можу викласти свою розкладку плитки на підлозі кухні. З ламінатом знайома добре, був різний, завжди гарної якості, і колись теж була думка постелити його в зоні кухні. Добре, що вчасно передумала. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 30 січня Поділитись Опубліковано: 30 січня В 27.01.2025 в 14:33, auto-master сказал: Може є якісь правила/норма/стандарти? столешницы все +- 60см кухонные нижние модули +- 57 см но есть еще ножки которые утоплены ближе к стене, обычно это 7 см от фасадного края модуля, где ставится нижняя юбка так сказать итого примерно 50 см от стены если это по типичным стандартам 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
auto-master Опубліковано: 31 січня Автор Поділитись Опубліковано: 31 січня 30.01.2025 в 04:25, allanek сказав: З ламінатом знайома добре, був різний, завжди гарної якості, і колись теж була думка постелити його в зоні кухні. Добре, що вчасно передумала. - так чому?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 31 січня Поділитись Опубліковано: 31 січня (змінено) Я дивлюсь на це з точки зору господині на кухні. Як не намагайся, але там насмітив, тут розлив та чимось гепнув по тому ламінату. Плитка нічого з того не помітить- витер вологою ганчиркою або паперовим рушником і все. Ламінат, хоч який вологостійкий, то будеш намагатися , щоби вологи як можна менше на нього попадало. Якісь крихти...якщо ламінат з фаскою, то ці крихти будуть туди попадати- побіжу за пилососом, щоб вони там не затримувались. і якщо щось впаде тяжке, то ще питання, чи витримає те ламінат, чи з'явиться слід від падіння. А його потім треба буде реставрувати ( це з власного досвіду). Ну і все в такому напрямку. Ламінат не вважаю прийнятним для кухні. і це мова за ламінат з вищої цінової ланки. Між цими світлинами 10 років і ще 2 квартири з таким самим рішенням. І таке рішення не тому, що я ретроград. Ні, я відкрита до нового і мені подобаються різні рішення, навіть нестандартні. Але ламінат ніколи б не стелила на кухні. Була думка зробити це в квартирі на останній фотографії, але перерахувала плюси та мінуси і "-" виявилось більше. Для мене, звісно. Повторюсь, мова за ламінат вологостійкий, фаска є в обох варіантах. Без фаски теж був, але з таким самим рішенням- в зоні кухні постелена плитка. Змінено 31 січня користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 31 січня Поділитись Опубліковано: 31 січня (змінено) Дружина вже давно купила комплекти таких "шкарпеток" на кухонні стільці (зі штатними пластиковими накінечниками), бо за пару років під ними навіть керамогранит сколюється, з ламінатом ще не експерементували Змінено 31 січня користувачем normal 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз