viktor02 Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня (змінено) Всім привіт! Друзі,чи має хтось з присутніх на форумі досвід проживання в будинку без видимого цоколя? Якраз зараз на етапі проектування.Бачив роботи прораба,де бруківка на вулиці ,практично,вже йде в рівень напольним покриттям всередині приміщення.Наскільки це практично? Перше фото зроблене весною,коли йшов мокрий сніг.Як бачимо на фото,на стінах оздоблення вже трішки мокре.Хоча прораб стверджує,що на стіни внизу нанесена якісна гідроізоляція (я йому вірю) і проникання вологи на внутрішні стіни приміщення не буде.Разом з тим,я все-таки хочу, щоб був невеличкий цоколь на дві сходинки,як,наприклад,на другому фото.В кого які думки,буду вдячний за практичні коментарі. Змінено 22 квітня користувачем viktor02 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня 21 минуту назад, viktor02 сказал: кого які думки,буду вдячний за коментарі. Ну лично мое мнение, то без цоколя можно строить где нибудь на юге Италии или Франции. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня В мене є досвід проживання, але в старому будинку і в Одеській обл. де не дуже великі снігові навантаження і ще мій будинок на височині. Особисто гідроізолював і утеплював стіни. Мені таке рішення не подобається, я б все ж таки зробив собі цоколь 200-400 мм (як ви кажете "на дві сходинки"). Банально коли двері закриваєш то тягнеться сміття (листя,пір'я тощо). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня 2 години тому, viktor02 сказав: Як бачимо на фото,на стінах оздоблення вже трішки мокре.Хоча прораб стверджує,що на стіни внизу нанесена якісна гідроізоляція (я йому вірю) Гідроізоляція тут нідочого. Мокріє зовнішній шар оздоблення , а мокріє він , тому що зв`язаний з бетоном вимощення або грунтом і капілярне підсмоктування не дає йому швидко висохнути. Це , банальний брак виконання вузла примикання. 2 години тому, viktor02 сказав: практичні коментарі. Таке рішення (без цоколя) , як паравило вимушене , наприклад коли будинок знаходиться на схилі і не хочеться городити високий цоколь. Але , це потребує правильного вирішення вузла примикання стіна/вимощення. Недоліки: під час дощів заляпується брудом нижня частина стіни (лікується м`яким вимощенням) ; потребує постійного/негайного прибирання снігу навколо будинку; Переваги: більш якісне утеплення вузла стіна/фундамент. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня "Хата без підмурка і верха, то не хата" (моя мама). ..єслі шо то так приблизно і живемо з 2020р, мінусів не бачу крім того шо лопатою для снігу треба орудувать акуратно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня 9 хвилин тому, yur43 сказав: мінусів не бачу крім того шо лопатою для снігу треба орудувать акуратно. А під час дощів , низ стін заляпуєтся брудними бризками ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня 43 хвилини тому, andrey_ka сказав: А під час дощів , низ стін заляпуєтся брудними бризками ? звідки там взятися бруду? Хіба що трохи пилу накопилось в штукатурці і від вологи з'являється грибок, але то особливість штукатурки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня 16 хвилин тому, yur43 сказав: звідки там взятися бруду? В залежності , що ми розумієм під словом "бруд" Говорячи про бруд я маю на увазі , що після дощу (навіть якщо щойно замести вимощення) низ стіни відрізняється за кольором від вищої частини, видно наслідок бризк брудної води. Особливо , якщо дощ сильний , а звиси даху невеликі. Воно легко змиваєтся , а після висихання легко змітається , але таке явище присутнє , особливо помітне на світлому оздоблені. 25 хвилин тому, yur43 сказав: Хіба що трохи пилу накопилось в штукатурці і від вологи з'являється грибок, але то особливість штукатурки. Ні , грибок , то нештатна ситуація. То сигнал , що щось зроблене не так. Фасадна штукатурка , фарба , в загалом оздоблення , спеціально розробляється , щоб протистояти зовнішнім впливам на стіни. І , якщо на фасаді з`являється грибок , то це ніяк не особливість матеріалу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня (змінено) 15 хвилин тому, andrey_ka сказав: Ні , грибок , то нештатна ситуація. То сигнал , що щось зроблене не так. Фасадна штукатурка , фарба , в загалом оздоблення , спеціально розробляється , щоб протистояти зовнішнім впливам на стіни. І , якщо на фасаді з`являється грибок , то це ніяк не особливість матеріалу. в швах тротуарної плитки з'являється такий мох, ото там зародки такого самого, я не знаю чи то грибок, чи як його ще назвати. Бризкати на стіну буде незалежно від того чи ми назвемо її цоколем, чи фасадом. І лінію розмежування можна провести довільно, вище чи нижче. І захищати ту нижню частину доведеться. Мені сподобалася концепція без сходинок. Цоколь в мене 5 сантиметрів. А штукатурний шар внизу тільки в одному зовнішньому кутові (північний захід) позеленів, аж в радіусі 5 см, мене це абсолютно не турбує. Змінено 22 квітня користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня (змінено) 53 хвилини тому, yur43 сказав: в швах тротуарної плитки з'являється такий мох, ото там зародки такого самого, я не знаю чи то грибок, чи як його ще назвати. Мох в швах , це точно така сама нештатна ситуація. Це означає , що шви постійно перезволожені , в купі з відсутністю сонця дає мох. А перезволоження швів пояснюється досить легко , бруківка лежить на бетонній основі і вода не може вільно через шви пройти далі у грунт. Бруківка лежить же на бетоні , правильно? 53 хвилини тому, yur43 сказав: Бризкати на стіну буде незалежно від того чи ми назвемо її цоколем, чи фасадом. І лінію розмежування можна провести довільно, вище чи нижче. І захищати ту нижню частину доведеться. Не обов`язково якось додатково захищати цей уявний цоколь , штатного фасадного оздоблення цілком достатньо. Просто , при виборі безцокольного варіанту потрібно мати на увазі таке явище. І , або обирати оздоблення не зовсім світле , або взагалі не звертати на це уваги (якщо воно не парить). Головне правильно зробити примикання вимощення до будинку. 53 хвилини тому, yur43 сказав: А штукатурний шар внизу тільки в одному зовнішньому кутові (північний захід) позеленів, аж в радіусі 5 см, мене це абсолютно не турбує. Ну турбує чи ні , це особисто ваша справа. Але факт появи позеленіння (навіть на 5см) свідчить про перезволоження цього кута. Змінено 22 квітня користувачем andrey_ka 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня 6 хвилин тому, andrey_ka сказав: Мох Сфотографував те страшне місце. Моху немає, але відколовся (або лопатою збили) цілий сантиметр вугла. Бетону немає, під плиткою пінопласт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня (змінено) 5 годин тому, yur43 сказав: Сфотографував те страшне місце. Моху немає, але відколовся (або лопатою збили) цілий сантиметр вугла. Сантиметр , це серйозно. Думаю , будинок вже не врятувати. 5 годин тому, yur43 сказав: Бетону немає, під плиткою пінопласт. Це , майже одне і те ж. Основа , яка не пропускає через себе воду. Змінено 22 квітня користувачем andrey_ka 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viktor02 Опубліковано: 23 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня 17 часов назад, yur43 сказал: Сфотографував те страшне місце. Моху немає, але відколовся (або лопатою збили) цілий сантиметр вугла. Бетону немає, під плиткою пінопласт. 1.У вас колір стіни сірий,набризгів бруду від плитки на ній видно не буде,мені подобається. 2.А ті 5 сантиметрів цоколя між плиткою і стіною "голі"? 3. Чому при монтажі пінопласту не опустили його аж до самої плитки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 23 квітня Поділитись Опубліковано: 23 квітня 28 хвилин тому, viktor02 сказав: 2.А ті 5 сантиметрів цоколя між плиткою і стіною "голі"? 3. Чому при монтажі пінопласту не опустили його аж до самої плитки? 2. Там плоский шифер, як захист наступного пінопласту. 3. Дав відмостці 5 см свободи, може їй захочеться піднятись або опуститись. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз