anabioz Опубліковано: В четвер в 16:09 Поділитись Опубліковано: В четвер в 16:09 (змінено) Поділіться досвідом, може є якісь зносостійкі покриття. Виробники/продавці лякають, що шар двухкомпонентного епоксидного лаку з часом зітреться і плями від жиру будуть вже в шарі штукатурки. Технічно зробити плитку/керамограніт/скло - не вийде. Або буде "шо попало". Змінено В четвер в 20:52 користувачем anabioz Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: учора в 08:43 Поділитись Опубліковано: учора в 08:43 16 часов назад, anabioz сказал: Поділіться досвідом, може є якісь зносостійкі покриття. Виробники/продавці лякають, що шар двухкомпонентного епоксидного лаку з часом зітреться і плями від жиру будуть вже в шарі штукатурки. Технічно зробити плитку/керамограніт/скло - не вийде. Або буде "шо попало". Єдине що знаю, що під епоксидку необхідна основа міцністю 30 МПа. Ваша штукатурка має таку міцність? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: учора в 09:40 Поділитись Опубліковано: учора в 09:40 (змінено) Та ви ту епоксидку самі повідтираєте, коли будете мити і відшкрябувати жир від стіни. Не кажучи про пароочисник,який як раз такі питання добре миє. Якщо не пізно, переробіть концепт фартуха, бо з досвіду: якщо на кухні нормально готувати, а не від випадку до випадку, то оці всі модні рішення лише в каталогах добрі. Змінено учора в 09:41 користувачем murava 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: учора в 10:19 Поділитись Опубліковано: учора в 10:19 (змінено) Є ще фарби всілякі міцні - типу емалей КО, або для дорожної розмітки, наприклад. Там головне потім пару днів у приміщення не заходити, щоб не задихнутися. Це все лірика і жарти, краще приліпити вже плитку якусь - є і довга і широка і фігурна. Незрозумілі обмеження ТС і чому він не хоче плитку. Змінено учора в 10:25 користувачем Миколайчик Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 17 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 18 годин тому, murava сказав: Та ви ту епоксидку самі повідтираєте, коли будете мити і відшкрябувати жир від стіни. Не кажучи про пароочисник,який як раз такі питання добре миє. Якщо не пізно, переробіть концепт фартуха, бо з досвіду: якщо на кухні нормально готувати, а не від випадку до випадку, то оці всі модні рішення лише в каталогах добрі. Тоді чим замінити епоксидний лак, щоб і до тертя і до температури жиру було зносостійке? Керамограніт як крайній варіант компромісу, але з естетикою не пляше, тільки через зручність і таке собі буде. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 12.06.2025 в 18:09, anabioz сказав: /скло - не вийде. Або буде "шо попало". А чому скло не розглядаєте? Не оті "скіналі" з малюнком, а прозоре скло. Я так 2 рази робила. Тому і питаю. Єстетику не порушує і легко мити. Може і існують гарні покриття, що витримують чищення від жиру та плям, але я того не знаю. За темою слідкую, бо цікаво , яке рішення приймете. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nosatiy Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому защитный воск Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому Іконка. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) 4 часа назад, anabioz сказал: Тоді чим замінити епоксидний лак, щоб і до тертя і до температури жиру було зносостійке? Керамограніт як крайній варіант компромісу, але з естетикою не пляше, тільки через зручність і таке собі буде. Давайте ще раз - якщо це не просто виставкова кухня в салон для заманухи, а кухня для людини,яка готує і має хочаб одне око, яке бачитиме бруд з подальшим прибиранням - там не так вже і багато варіантів. І оці всі новомодні покриття в такому випадку не проживають і півроку. Спробуйте хпл плиту замість отєтого вот усього. Навіть скло буде погано - ви то прозоре чи непрозоре скло задовбетесь мити. Хоча, китайці цю проблему давно вирішили оригінально, але явно поможе. Спойлер Змінено 12 годин тому користувачем murava 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 59 хвилин тому, murava сказав: Хоча, китайці цю проблему давно вирішили оригінально, але явно поможе. Декілька разів бачив в кіно , як на кухні за плитою стоїть (чи приклеєний чи вбудований ) лист нержи. Спадало на думку вживити в основу за плитою магніти і на час приготування приліплювати туди лист нержи. Після готовки зняв - помив - сховав. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 7 хвилин тому, andrey_ka сказав: Декілька разів бачив в кіно , як на кухні за плитою стоїть (чи приклеєний чи вбудований ) лист нержи. Спадало на думку вживити в основу за плитою магніти і на час приготування приліплювати туди лист нержи. Після готовки зняв - помив - сховав. і мити не треба Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 8 хвилин тому, irina1969 сказав: і мити не треба Нє , таке не приліпиш. З цього тільки шапочку на голову зручно робити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 8 хвилин тому, irina1969 сказав: і мити не треба Іра, наче в тебе нема фартуха на кухні? То чим в тебе дерево покрите? І чи задоволена ти? Бо я закривала в гостьовому будиночку дерево склом, якраз в зоні витяжка- варильня. дуже задоволена. Перед цим робила скло на всю кухню в квартирі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 3 години тому, andrey_ka сказав: Нє , таке не приліпиш. З цього тільки шапочку на голову зручно робити. хто я така що б з профі сперечатись...от мені цікаво, як Ви собі розумієте сам процес? тобто, після того як жінка напрацювалась на кухні, а щоб заляпати фартух треба гарно попрацювати, у неї залишається купа сил та часу, щоб зняти лист нержавійки і помити ? Зазвичай на плиті стоять всякі каструлі, які ще гарячі щоб іх ховати... треба познімати то все з плити, зняти лист((тю, то взагалі легко і помити руцями то в посудомийку він не влазить, він і в мийку не сильно влазить, але то дрібнички але буде як у фільмі красиво, аж страшно !!!! 3 години тому, allanek сказав: Іра, наче в тебе нема фартуха на кухні? То чим в тебе дерево покрите? І чи задоволена ти? Бо я закривала в гостьовому будиночку дерево склом, якраз в зоні витяжка- варильня. дуже задоволена. Перед цим робила скло на всю кухню в квартирі. не нема і не буде...просто пофарбовано тією ж фарбою що і сам будинок...мию зазвичай тоді коли мию варочну, звичайними засобами для кухні. головне не засератись і якщо щось попало зразу протирати...але у мене дерево Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 41 хвилину тому, irina1969 сказав: але у мене дерево Тому і спитала, що дерево. Але зі штукатуркою я б була обережнішою та шукала б рішення більш стійке до забруднення. Особливо в зоні витяжки - варильні. 41 хвилину тому, irina1969 сказав: не нема і не буде...просто пофарбовано тією ж фарбою що і сам будинок... Та я ж не кажу, що тобі треба. Я про досвід. В мене було і зробила б знову, якщо була б потреба. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 13 хвилин тому, irina1969 сказав: хто я така що б з профі сперечатись...от мені цікаво, як Ви собі розумієте сам процес? Перед готовкою дістаєте цей лист і прикладаєте до стіни. Далі готуєте. Після готовки (коли каструлі вже холодні) поприбирали все поховали далі знімаєте цей лист протираєте його , (нерж на те і нерж що її досить легко мити , та там і мити немає що , покласти на стіл та витерти) і ховаєте. Наприклад під плитою між шкафчиками залишити або сформувати шілину у 2мм. і ховати туди цей лист. Це приблизно займе стільки ж часу , як сховати каструлю в посудомийку. 48 хвилин тому, irina1969 сказав: Зазвичай на плиті стоять всякі каструлі, які ще гарячі щоб іх ховати... А ви миєте фартух , коли на плиті стоять гарячі каструлі ? 33 хвилини тому, irina1969 сказав: але буде як у фільмі красиво, аж страшно !!!! То кіно не про фартух. То просто реальні кухні попали в кадр. А так як я пов'язаний з будівництвом та ремонтами , то і звертаю увагу на такі речі , профдеформація. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 36 хвилин тому, andrey_ka сказав: Перед готовкою дістаєте цей лист і прикладаєте до стіни. Далі готуєте. Після готовки (коли каструлі вже холодні) поприбирали все поховали далі знімаєте цей лист протираєте його , (нерж на те і нерж що її досить легко мити , та там і мити немає що , покласти на стіл та витерти) і ховаєте. Наприклад під плитою між шкафчиками залишити або сформувати шілину у 2мм. і ховати туди цей лист. Це приблизно займе стільки ж часу , як сховати каструлю в посудомийку. Оте все ваша жінка чи ви особисто робите на кухні? І щилину заздалегідь передбачили, коли проектували кухню? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 2 хвилини тому, allanek сказав: Оте все ваша жінка чи ви особисто робите на кухні? Оте все , це що ? Якщо ви про лист нержи , так в мене його немає (поки що). Мене просто попросили описати логіку процесу. 5 хвилин тому, allanek сказав: І щилину заздалегідь передбачили, коли проектували кухню? Ні , але організувати таку щілину навіть в існуючій кухні не складе ніякої проблеми , ну принаймні для мене. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 8 хвилин тому, andrey_ka сказав: Оте все , це що ? Оте все, що я процитувала. Я ж вас цитувала. 8 хвилин тому, andrey_ka сказав: Мене просто попросили описати логіку процесу. То це тільки в вашій голові таке? 10 хвилин тому, andrey_ka сказав: Ні , але організувати таку щілину навіть в існуючій кухні не складе ніякої проблеми , ну принаймні для мене. Згодна, що нема проблеми в голові скласти все, що завгодно. Головне, що той, хто просить поради вчасно зрозумів, де йому про досвід кажуть, а де про картинки з голови. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 6 хвилин тому, allanek сказав: То це тільки в вашій голові таке? Так. 7 хвилин тому, allanek сказав: Головне, що той, хто просить поради вчасно зрозумів, де йому про досвід кажуть, а де про картинки з голови. Головне - це просто читати усі повідомлення. Цитата Спадало на думку вживити в основу за плитою магніти і на час приготування приліплювати туди лист нержи. Після готовки зняв - помив - сховав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 4 хвилини тому, andrey_ka сказав: Головне - це просто читати усі повідомлення. Просто читати можна белетристику. Там не треба сортувати прочитане. А в даному випадку ви, чомусь вирішили, що можна роздавати поради лише тому, що то в вашій голові таке склалось.В тому і річ, що я не тільки читаю, ще і роблю висновки, де, дійсно , щось корисне радять, а де скажимо так, наповнюють контент форуму. Тому і питання задаю, що читаю уважно. Добре, почекаю на anabioz(a), послухаю його висновки з прийняття рішень. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 26 хвилин тому, allanek сказав: А в даному випадку ви, чомусь вирішили, що можна роздавати поради лише тому, що то в вашій голові таке склалось. Я вирішив роздати поради ??? Може це ви вирішили , що я вирішив ?! Процитуйте , будь ласка , роздані поради , бо я жодної поради не надавав. Змінено 7 годин тому користувачем andrey_ka Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Simpapula Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому Ще є варіант поставити плиту з кришкою, що відкидається на час приготування і закриває плиту після нього. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 13 хвилин тому, Simpapula сказав: Ще є варіант поставити плиту з кришкою, що відкидається на час приготування і закриває плиту після нього. Порада дня просто. А коли мішати, ти картонки ставити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Simpapula Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 2 минуты назад, МаТраС сказал: Порада дня просто. А коли мішати, ти картонки ставити Навіщо картонки, якщо треба захистити фартук. Кришки на плити для цього придумали. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз