Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Захист декоративної штукатурки в зоні варильної поверхні

anabioz

Рекомендовані повідомлення

Поділіться досвідом, може є якісь зносостійкі покриття. Виробники/продавці лякають, що шар двухкомпонентного епоксидного лаку з часом зітреться і плями від жиру будуть вже в шарі штукатурки. 

Технічно зробити плитку/керамограніт/скло - не вийде. Або буде "шо попало". 

Змінено користувачем anabioz
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• anabioz змінив заголовок на Захист декоративної штукатурки в зоні варильної поверхні
16 часов назад, anabioz сказал:

Поділіться досвідом, може є якісь зносостійкі покриття. Виробники/продавці лякають, що шар двухкомпонентного епоксидного лаку з часом зітреться і плями від жиру будуть вже в шарі штукатурки. 

Технічно зробити плитку/керамограніт/скло - не вийде. Або буде "шо попало". 

Єдине що знаю, що під епоксидку необхідна основа міцністю 30 МПа. Ваша штукатурка має таку міцність? 

• Дякую 1
Посилання на коментар

Та ви ту епоксидку самі повідтираєте, коли будете мити і відшкрябувати жир від стіни.

Не кажучи про пароочисник,який як раз такі питання добре миє.

Якщо не пізно, переробіть концепт фартуха, бо з досвіду: якщо на кухні нормально готувати, а не від випадку до випадку, то оці всі модні рішення лише в каталогах добрі.

Змінено користувачем murava
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Є ще фарби всілякі міцні - типу емалей КО, або для дорожної розмітки, наприклад. Там головне потім пару днів у приміщення не заходити, щоб не задихнутися. Це все лірика і жарти, краще приліпити вже плитку якусь - є і довга і широка і фігурна. Незрозумілі обмеження ТС і чому він не хоче плитку.

Змінено користувачем Миколайчик
Посилання на коментар

18 годин тому, murava сказав:

Та ви ту епоксидку самі повідтираєте, коли будете мити і відшкрябувати жир від стіни.

Не кажучи про пароочисник,який як раз такі питання добре миє.

Якщо не пізно, переробіть концепт фартуха, бо з досвіду: якщо на кухні нормально готувати, а не від випадку до випадку, то оці всі модні рішення лише в каталогах добрі.

Тоді чим замінити епоксидний лак, щоб і до тертя і до температури жиру було зносостійке? 

Керамограніт як крайній варіант компромісу, але з естетикою не пляше, тільки через зручність і таке собі буде. 

Посилання на коментар

12.06.2025 в 18:09, anabioz сказав:

/скло - не вийде. Або буде "шо попало". 

А чому скло не розглядаєте? Не оті "скіналі" з малюнком, а прозоре скло. Я так 2 рази робила. Тому і питаю. Єстетику не порушує і легко мити. Може і існують гарні покриття, що витримують чищення від жиру та плям, але я того не знаю. За темою слідкую, бо цікаво , яке рішення приймете.

Посилання на коментар

4 часа назад, anabioz сказал:

Тоді чим замінити епоксидний лак, щоб і до тертя і до температури жиру було зносостійке? 

Керамограніт як крайній варіант компромісу, але з естетикою не пляше, тільки через зручність і таке собі буде. 

Давайте ще раз - якщо це не просто виставкова кухня в салон для заманухи, а кухня для людини,яка готує і має хочаб одне око, яке бачитиме бруд з подальшим прибиранням - там не так вже і багато варіантів. І оці всі новомодні покриття в такому випадку не проживають і півроку.

Спробуйте хпл плиту замість отєтого вот усього.

Навіть скло буде погано - ви то прозоре чи непрозоре скло задовбетесь мити.

Хоча, китайці цю проблему давно  вирішили :) оригінально, але явно поможе.

Спойлер

-10898173871914310125.thumb.jpg.246499e2c47834e6e42721c8e343c39a.jpg

Змінено користувачем murava
  • Дякую 1
Посилання на коментар

59 хвилин тому, murava сказав:

Хоча, китайці цю проблему давно  вирішили :) оригінально, але явно поможе.

Декілька разів бачив в кіно , як на кухні за плитою стоїть (чи приклеєний чи вбудований ) лист нержи.

Спадало на думку вживити в основу за плитою магніти і на час приготування приліплювати туди лист нержи. Після готовки зняв - помив - сховав.

• Хаха 1
Посилання на коментар

7 хвилин тому, andrey_ka сказав:

Декілька разів бачив в кіно , як на кухні за плитою стоїть (чи приклеєний чи вбудований ) лист нержи.

Спадало на думку вживити в основу за плитою магніти і на час приготування приліплювати туди лист нержи. Після готовки зняв - помив - сховав.

і мити не треба

image.png.edd60fe67fd8a762f29c5ac3c038211a.png

Посилання на коментар

8 хвилин тому, irina1969 сказав:

і мити не треба

Нє , таке не приліпиш.  З цього тільки  шапочку на голову зручно робити.

Посилання на коментар

8 хвилин тому, irina1969 сказав:

і мити не треба

Іра, наче в тебе нема фартуха на кухні? То чим в тебе дерево покрите? І чи задоволена ти? Бо я закривала в гостьовому будиночку дерево склом, якраз в зоні витяжка- варильня. дуже задоволена. Перед цим робила скло на всю кухню в квартирі. 

Посилання на коментар

3 години тому, andrey_ka сказав:

Нє , таке не приліпиш.  З цього тільки  шапочку на голову зручно робити.

хто я така що б з профі сперечатись...от мені цікаво, як Ви собі розумієте сам процес?

тобто, після того як жінка напрацювалась на кухні, а щоб заляпати фартух треба гарно попрацювати, у неї залишається купа сил та часу, щоб зняти лист нержавійки і помити ? Зазвичай на плиті стоять всякі каструлі, які ще гарячі щоб іх ховати... треба познімати то все з плити, зняти лист((тю, то взагалі легко і помити руцями то в посудомийку він не влазить, він і в мийку не сильно влазить, але то дрібнички

але буде як у фільмі красиво, аж страшно !!!!

3 години тому, allanek сказав:

Іра, наче в тебе нема фартуха на кухні? То чим в тебе дерево покрите? І чи задоволена ти? Бо я закривала в гостьовому будиночку дерево склом, якраз в зоні витяжка- варильня. дуже задоволена. Перед цим робила скло на всю кухню в квартирі. 

не нема і не буде...просто пофарбовано тією ж фарбою що і сам будинок...мию зазвичай тоді коли мию варочну, звичайними засобами для кухні. головне не засератись і якщо щось попало зразу протирати...але у мене дерево

Посилання на коментар

41 хвилину тому, irina1969 сказав:

але у мене дерево

Тому і спитала, що дерево. Але зі штукатуркою я б була обережнішою  та шукала б рішення більш стійке до забруднення. Особливо в зоні витяжки - варильні. 

41 хвилину тому, irina1969 сказав:

не нема і не буде...просто пофарбовано тією ж фарбою що і сам будинок...

Та я ж не кажу, що тобі треба. Я про досвід.  В мене було і зробила б знову, якщо була б потреба. 

Посилання на коментар

13 хвилин тому, irina1969 сказав:

хто я така що б з профі сперечатись...от мені цікаво, як Ви собі розумієте сам процес?

Перед готовкою дістаєте цей лист і прикладаєте до стіни. Далі готуєте. Після готовки (коли каструлі вже холодні)  поприбирали все поховали далі знімаєте цей лист протираєте його , (нерж на те і нерж що її досить легко мити , та там і мити немає що , покласти на стіл та витерти) і ховаєте. Наприклад під плитою між шкафчиками залишити або сформувати шілину у 2мм. і ховати туди цей лист. Це приблизно займе стільки ж часу  , як сховати каструлю в посудомийку.

48 хвилин тому, irina1969 сказав:

Зазвичай на плиті стоять всякі каструлі, які ще гарячі щоб іх ховати...

А ви миєте фартух , коли на плиті стоять гарячі каструлі ?

33 хвилини тому, irina1969 сказав:

але буде як у фільмі красиво, аж страшно !!!!

То кіно не про фартух. То просто реальні кухні попали в кадр. А так як я пов'язаний з будівництвом та ремонтами , то і звертаю увагу на такі речі , профдеформація.

Посилання на коментар

36 хвилин тому, andrey_ka сказав:

Перед готовкою дістаєте цей лист і прикладаєте до стіни. Далі готуєте. Після готовки (коли каструлі вже холодні)  поприбирали все поховали далі знімаєте цей лист протираєте його , (нерж на те і нерж що її досить легко мити , та там і мити немає що , покласти на стіл та витерти) і ховаєте. Наприклад під плитою між шкафчиками залишити або сформувати шілину у 2мм. і ховати туди цей лист. Це приблизно займе стільки ж часу  , як сховати каструлю в посудомийку.

Оте все ваша жінка чи ви особисто робите на кухні? І щилину заздалегідь передбачили, коли проектували кухню? 

Посилання на коментар

2 хвилини тому, allanek сказав:

Оте все ваша жінка чи ви особисто робите на кухні?

Оте все , це що ?

Якщо ви про лист нержи , так в мене його немає (поки що).

Мене просто попросили описати логіку процесу.

5 хвилин тому, allanek сказав:

І щилину заздалегідь передбачили, коли проектували кухню?

Ні , але організувати таку щілину навіть в існуючій кухні не складе ніякої проблеми , ну принаймні для мене.

Посилання на коментар

8 хвилин тому, andrey_ka сказав:

Оте все , це що ?

Оте все, що я процитувала. Я ж вас цитувала.

8 хвилин тому, andrey_ka сказав:

Мене просто попросили описати логіку процесу.

То це тільки в вашій голові таке?

10 хвилин тому, andrey_ka сказав:

Ні , але організувати таку щілину навіть в існуючій кухні не складе ніякої проблеми , ну принаймні для мене.

Згодна, що нема проблеми в голові скласти все, що завгодно. Головне, що той, хто просить поради вчасно зрозумів, де йому про досвід кажуть, а де про картинки з голови.

Посилання на коментар

6 хвилин тому, allanek сказав:

То це тільки в вашій голові таке?

Так.

7 хвилин тому, allanek сказав:

Головне, що той, хто просить поради вчасно зрозумів, де йому про досвід кажуть, а де про картинки з голови.

Головне - це просто читати усі повідомлення.

Цитата

Посилання на коментар

4 хвилини тому, andrey_ka сказав:

Головне - це просто читати усі повідомлення.

Просто читати можна белетристику. Там не треба сортувати прочитане. А в даному випадку ви, чомусь вирішили, що можна роздавати поради лише тому, що то в вашій голові таке склалось.В тому і річ, що я  не тільки читаю, ще і роблю висновки, де, дійсно , щось корисне радять, а де  скажимо так, наповнюють контент форуму. Тому і питання задаю, що читаю уважно.  

Добре, почекаю на anabioz(a), послухаю його висновки з прийняття рішень.

Посилання на коментар

26 хвилин тому, allanek сказав:

А в даному випадку ви, чомусь вирішили, що можна роздавати поради лише тому, що то в вашій голові таке склалось.

Я вирішив роздати поради ???

Може це ви вирішили , що я вирішив ?!

Процитуйте , будь ласка , роздані поради  , бо я жодної поради не надавав.

Змінено користувачем andrey_ka
Посилання на коментар

Ще є варіант поставити плиту з кришкою, що відкидається на час приготування і закриває плиту після нього. 

Посилання на коментар

13 хвилин тому, Simpapula сказав:

Ще є варіант поставити плиту з кришкою, що відкидається на час приготування і закриває плиту після нього. 

Порада дня просто. А коли мішати, ти картонки ставити 

Посилання на коментар

2 минуты назад, МаТраС сказал:

Порада дня просто. А коли мішати, ти картонки ставити 

Навіщо картонки, якщо треба захистити фартук. Кришки на плити для цього придумали.

spacer.png

• Хаха 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...