Buzios Опубліковано: учора в 06:51 Поділитись Опубліковано: учора в 06:51 (змінено) В півметрі від будинку капітальний погріб. Вік обох за 60 років. Десь 30 років назад до будинку приробили кухню і санвузол, от і утворилася ця відстань в 50см. (синій сарайчик - легка дерев'яна споруда, там питань нема) Розміри погріба (без сходів) - 2.2х2.5х2.5 м. В фіналі посаджу на цьому місці квіти і кущі. Як я це бачу: - шви цегли надземної частини підпиляти болгаркою і потім розбити кувалдою, але обережно, бо цегла ще згодиться - склепіння... хз, витягнути найвищий камінь в арці і воно само завалиться на дно погріба? Як це безпечно зробити? щоб і мене не завалило - підземні стіни залишаю як є - на дно засиплю з півметра твердого будівельного сміття: шматки бетону, розчину, черепиці, вище - грунт з ями для септику, яка копатиметься неподалік екскаватором. В проекції початку сходів пролягатиме каналізаційна труба до септика. Треба якось додатково ущільнити це місце? Також думаю в основну яму погріба установити заземлення. Чи є якісь нюанси? Чи на загальних підставах? Змінено учора в 06:56 користувачем Buzios Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: учора в 07:05 Поділитись Опубліковано: учора в 07:05 В погребе пол - земля? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Buzios Опубліковано: учора в 07:07 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 07:07 так, типу глини/суглинку. Води за 4 роки ніколи не бачив. Погріб сухий, аж занадто - всі фрукти/овочі сохнуть і в'януть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Buzios Опубліковано: 10 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 10 годин тому нема ідей? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому А яких ідей вам потрібно? Як зламати погріб? Та по своєму бюджету, але навіщо? Сохне у вас мабуть тому, що дуже близько до поверхні, перегрів. Я не знаю справжню мету вашого бажання засипати та що ви отримаєте у підсумку, грядку, клумбу? Може краще зробити реставрацію, нагорі ревізію поверхні і реконструкцію з каркасною надбудовою, а що в ній буде то вже на ваше бачення. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Buzios Опубліковано: 10 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 1 хвилину тому, Фрай сказав: А яких ідей вам потрібно? Як зламати погріб? саме так. Точніше, акуратно розібрати 2 хвилини тому, Фрай сказав: Та по своєму бюджету, але навіщо? бажано власними силами, він не потрібен 2 хвилини тому, Фрай сказав: що ви отримаєте у підсумку, грядку, клумбу? написав же: 25.07.2025 в 09:51, Buzios сказав: В фіналі посаджу на цьому місці квіти і кущі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 3 хвилини тому, Buzios сказав: саме так. Точніше, акуратно розібрати Бочковий перфоратор та трохи натхнення. Від отого що ви кажете (вийняв центральну цеглу і воно все впало ) нічого не вийде. Ну виймите ви центральну цеглу , арка просто знову зійдетьося і знову доведеться виймати центральну цеглу. Пошагово починаючи зверху арки і просуваючись вниз розбирати цеглу. ПС. Різати шви болгаркою немає ніякого сенсу , тільки пилюки наковтаєтесь. 25.07.2025 в 09:51, Buzios сказав: Також думаю в основну яму погріба установити заземлення. Чи є якісь нюанси? А як ви його будете встановлювати , на подіум , на ящичок чи як ? Опишіть логіку (послідовність) процесу. Як тільки ви спробуєте це зробити одразу зрозумієте , що це гіблоє дєло. 25.07.2025 в 09:51, Buzios сказав: В проекції початку сходів пролягатиме каналізаційна труба до септика. Треба якось додатково ущільнити це місце? Додатково не треба , достатньо базового. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Buzios Опубліковано: 9 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 11 хвилин тому, andrey_ka сказав: Від отого що ви кажете (вийняв центральну цеглу і воно все впало ) нічого не вийде. так я ж і не хочу щоб впало і мене привалило. Тобто, склепіння починати з центральної цегли і по одному можна виймати? 13 хвилин тому, andrey_ka сказав: Опишіть логіку (послідовність) процесу. після розбірки склепіння утвориться яма 2х2х2. В ній без копання грунта/забивання в грунт спокійно установити конструкції заземлення і потихеньку засипати грунтом 16 хвилин тому, andrey_ka сказав: Бочковий перфоратор та трохи натхнення. зубилом буде важче і довше? чи взагалі неможливо? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Багато дурної і брудної роботи собі придумуєте. Мо краще облагородити і використовувати за призначенням? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Buzios Опубліковано: 9 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Ну от з чого ви за мене вирішили про дурну роботу? Чи я схожий на того, який не знає для чого існують погреби? Це не спонтанна ідея. В мене є норм погріб 4х6, Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 32 хвилини тому, Buzios сказав: так я ж і не хочу щоб впало і мене привалило. Тобто, склепіння починати з центральної цегли і по одному можна виймати? Та немає різниці з якої починати. Отак як ви , відкривши двері починаєте заходити у підвал , отак поступово і розбирати цеглу. 34 хвилини тому, Buzios сказав: після розбірки склепіння утвориться яма 2х2х2. В ній без копання грунта/забивання в грунт спокійно установити конструкції заземлення і потихеньку засипати грунтом Спочатку вивчіть питання облаштування заземлення. конструкція заземлення не встановлюється , це не пральна машина чи газова плита. Елементи заземлення потрібно забивати у землю , щоб був максимальний контакт з землею.Якщо це штирьове зеземлення , то його простіше забити десь поближче до ГРЩ. Якщо це щось на кшталт трикутника , то має бути місце , рівнобедрений трикутник 3х3х3м . Просто поклавши залізяку на дно ями та засипавши її землею ви не добєтесь необхідного опору. 50 хвилин тому, Buzios сказав: після розбірки склепіння утвориться яма 2х2х2. Вона і зараз у вас там є. Чому одразу не зробите там заземлення? А потім вже розбирати / засипати. 46 хвилин тому, Buzios сказав: зубилом буде важче і довше? Так , зубилом буде важче і довше. Хоча залежить від кладки , може там цегла відділяється від розчину руками. Треба пробувати. 47 хвилин тому, Buzios сказав: чи взагалі неможливо? Можливо все. Звідки я знаю ваші можливості. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому Якщо екскаватор буде копати септик, то екскаватором зняти верхній шар грунту до цегли, ковшом завалити стелю погреба і засипати все зверху землею з ями септика. Тим паче, що підлога не забетонована Чи вам конче потрібна стара цегла з погребу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз