Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Бухтить плитка на балконі - хто винен?

andrey savchyn

Рекомендовані повідомлення

1 година тому, MAESTRO DNEPR сказав:

...и это правильно... ибо единственной гарантией любого договора является совесть. Если совести нет, то никакие договора не помогут.

Це тому, що в нас ринок будівельних послуг наче Дикий Захід. І наскільки я розумію, нема чітких регламентів виконання договорів, якщо вони взагалі є, ті договори.

"Совість", як гарантія, це в випадку ТС, коли нема ніяких юридичних домовленостей, крім обіцянок на словах.Там, де закони працюють, не користуються поняттям "совість", бо дотримуються виконання Договору. Знов таки, це з особистого досвіду.

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, allanek сказал:

Це тому, що в нас ринок будівельних послуг наче Дикий Захід. І наскільки я розумію, нема чітких регламентів виконання договорів, якщо вони взагалі є, ті договори.

"Совість", як гарантія, це в випадку ТС, коли нема ніяких юридичних домовленостей, крім обіцянок на словах.Там, де закони працюють, не користуються поняттям "совість", бо дотримуються виконання Договору. Знов таки, це з особистого досвіду.

Я за англійске право, де усний договір має силу письмового. Думаю, там би топікастер навіть не встиг би винести це питання на обговорення, бо йому б вже давно все переробили як слід.

Посилання на коментар

1 годину тому, Миколайчик сказав:

Я за англійске право

Ви ж, наче, будівельник чи маєте дотичне відношення до будівництва? Як і MAESTRO DNEPR. Тож нема сумніву, що обидва люди прагматичні. Але ж, чомусь, як тільки річ зайшла за Договір та чітке його виконання, ви почали про "сферичного коня в вакуумі" під назвою "англійське право", а в MAESTRO DNEPR, взагалі, замість виконання Договору з'явилось поняття "совість" та його, судячи зі смайликів під моїми дописами, дуже веселить згадування про Договір. Ось і відповідь ТС від будівельників. Щоб не трапилось, на будівельному ринку України все залежить від "доброї волі" виконавця. В пору і мені скористатись смайликом "ха-ха" - :classic_laugh:

Про совість та "сферичного коня в вакуумі" я можу розмовляти лише в випадку, якщо я знаю будівельників, з якими маю справу, не перший раз і розумію їх поведінку в різних ситуаціях. В інших випадках треба йти до ворожки, бо коли виникає конфлікт, то приклад ТС є показовим.

Панове, не смішить про "совість" та "англійське право" на теренах України.

PS. Звісно, що забудовник-виконавець це дорога в двох напрямках. Як гарні, так і погані люди є по обидві боки. І коли стається конфлікт, то правда десь посередині.

Змінено користувачем allanek
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Усім дякую за поради

В тому що я сам винен - є частина правди, хочу гарантій і не хочу розбиратись - наймай по договору, щоб все юридично було правильно

Інакше самому розбиратись, контролювати і надіятись що все буде ок

Доречі, як приклад совісті - бруківщики через пів року після робіт самі запропонували приїхати і виправити усі косяки за свій рахунок

• Лайк 2
Посилання на коментар

13 хвилин тому, andrey savchyn сказав:

В тому що я сам винен - є частина правди, хочу гарантій і не хочу розбиратись - наймай по договору, щоб все юридично було правильно

В мене достатній досвід  з будівельниками. І були відношення з договором, і було, коли просто домовлялись. Тоді  сідали  та писали ціни за етапи робіт та додаткові послуги. І, звісно, обговорювали , яким чином оплачувати етапи робіт. По договору ніколи не було якихось питань чи конфліктів, все виконувалось чітко, тому і про "совість" не було потреби згадувати. Без договору, за весь час пам'ятаю лише один прикрий випадок і той був пов'язаний з форумним сантехником. Але були і інші будівельники з форуму, про яких згадую з вдячністю і з якими спілкувалась ще багато років. Тож тут вже яка ваша вдача. 

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 годину тому, andrey savchyn сказав:

Усім дякую за поради

Інакше самому розбиратись, контролювати і надіятись що все буде ок

Доречі, як приклад совісті - бруківщики через пів року після робіт самі запропонували приїхати і виправити усі косяки за свій рахунок

світ не без добрих людей. а бабуся казала так: добрих людей, все одно більше..але це не значить,що ти повинен бути лохом)

Посилання на коментар

4 години тому, allanek сказав:

казав один стройбан: наша гарантія закінчується, коли ми збираємо інструмеенти. і це він реально казав при перщій зустрічі))

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...