msyrotenko Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому Доброго дня, Хочу зробити тверде покриття на майданчику 5 соток на промисловому підприємтсву, де буде заїзжати вантажівка пару раз на місць 25т. Києвська область, грунт - пісок. Розлянув варіанти: бетон, готові бетонні плати, асфальт. Як я зрозумів, бетонне покриття виходить дешевше ніж плити і асфальт. Є пару питань: 1. Чи дистатньо буде шару бетону 20 см? 2. Яку арматуру брати, щоб покриття витримало навантаження? 3.Чи потрібен подвійний шар армування, чи може одного шару вистачить? 4. Знайомий пропонував покласти сітку армуючу d-5 мм (100*100 мм), але я так розумію, вона може не витримати? Враховуючи поточні ціни на бетон / метал хочеться оптимізувати ці витрати. Підкажть будь ласка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому У мене парковка у дворі такої товщини, робив спеціально аби потім міг заїхати тяжкий міксер, заїздив для розвантаження камаз з ФЕМами, стояв пів-дня, все ок. Армування 12-ю арматурою. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msyrotenko Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 1 час назад, Фрай сказал: У мене парковка у дворі такої товщини, робив спеціально аби потім міг заїхати тяжкий міксер, заїздив для розвантаження камаз з ФЕМами, стояв пів-дня, все ок. Армування 12-ю арматурою. Зрозумів. Дякую дуже. -товшина бетона яка у Вас? -з якіим кроком робили армування? -армування в один шар? Змінено 7 годин тому користувачем msyrotenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 4 часа назад, msyrotenko сказал: 1. Чи дистатньо буде шару бетону 20 см? 2. Яку арматуру брати, щоб покриття витримало навантаження? 3.Чи потрібен подвійний шар армування, чи може одного шару вистачить? 1. Буде... даже с запасом, можна робити і 150мм, але під нею треба зробити щебеневу подушку 50-100мм 2-3. Арматура 12А400С, одна сітка 150х150мм 5 часов назад, msyrotenko сказал: 4. Знайомий пропонував покласти сітку армуючу d-5 мм (100*100 мм) 4.Така сітка применяется лише для стяжки, відмостки та доріжок 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msyrotenko Опубліковано: 5 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 5 годин тому Підкажіть будь ласка, а якщо взяти 12 арматуру і вязати з кроком 200х200мм, чи буде це теж прийнятно? Чи все ж таки потрібно робити саме 150х150мм? P.S.: виявляється розмір комірки (200х200 чи 150х150) дуже впливає на бюджет (+30%), який і так вже десь у космосі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 час назад, msyrotenko сказал: -товшина бетона яка у Вас? Для вас еще важно качество бетона, а не просто толщина. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 1 час назад, msyrotenko сказал: а якщо взяти 12 арматуру і вязати з кроком 200х200мм, чи буде це теж прийнятно? Так, при товщині плити 200мм можно і 200х200... бетон краще замовлять заводский В20Р4 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз