mib Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 2 минуты назад, allanek сказал: Далі не буду питати. Здивувало, що вентилятор працює 24/7, тому і спитала. Відповідь теж здивувала та кожен сам собі вирішує, що для нього комфортно. У меня же дом герметичный, естественной вентиляции нет, только принудительная На вытяжках стоят и механические выключатели и релешки, но практика показала что комфортней не выключать Насчет 24/7 в тех же квартирах естественная вентиляция так и работает, ну это конечно при условии что она не забитая 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 1 хвилину тому, mib сказав: У меня же дом герметичный, естественной вентиляции нет, только принудительная Я пам'ятаю, що в вас СІП, тому і не стала продовжувати вас запитувати чи пов'язано це з технологією вашого будинку. 2 хвилини тому, mib сказав: Насчет 24/7 в тех же квартирах естественная вентиляция так и работает, ну это конечно при условии что она не забитая Принцип, згодна, схожий, але виконання різне. Природна циркулює собі сама, якщо вентканал дозволяє, але ніяких затрат чи приладів вона не потребує, крім правильного вентканалу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 1 час назад, mib сказал: На зиму про окно в с/у забудьте, да и на лето тоже Чего вдруг!? У меня санузлы с окнами, на 5 минут открыл, и порядок) Змінено 5 годин тому користувачем DimaF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 час назад, allanek сказал: Я пам'ятаю, що в вас СІП, тому і не стала продовжувати вас запитувати чи пов'язано це з технологією вашого будинку. Так любой дом если правильно построен будет герметичным это не связано с технологией 1 час назад, allanek сказал: Принцип, згодна, схожий, але виконання різне. Природна циркулює собі сама, якщо вентканал дозволяє, але ніяких затрат чи приладів вона не потребує, крім правильного вентканалу. Вытяжка потребляет 10-15 ватт, я бы не назвал это прям затратами 28 минут назад, DimaF сказал: Чего вдруг!? У меня санузлы с окнами, на 5 минут открыл, и порядок) Потоки воздуха идут иначе, особенно если окно рядом с вытяжкой Ну и по правилам приток в чистых помещениях отток в грязных, с/у относится к грязному помещению 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 12 минут назад, mib сказал: Потоки воздуха идут иначе, особенно если окно рядом с вытяжкой Ну и по правилам приток в чистых помещениях отток в грязных, с/у относится к грязному помещению Окно с вертикальным вентканалом на крышу, творят чудеса) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 5 минут назад, DimaF сказал: Окно с вертикальным вентканалом на крышу, творят чудеса) Если они в разных концах помещения то спору нет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 48 хвилин тому, mib сказав: Так любой дом если правильно построен будет герметичным это не связано с технологией Тільки чомусь ванні кімнати себе дуже по-різному поводять. Ви перша людина, від якої я почула, що в її будинку витяжка працює 24/7, тому що 2 години тому, mib сказав: практика показала что комфортней не выключать Ви під комфортом що маєте на увазі? Бо тут третю сторінку мова за постійну вологість і чому в когось вона є, а в когось сухо та комфортно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) Коли трохи змерз надворі то довго стою під гарячою водою, можливе осідання пари на дзеркалі і біля кабіни, але вийшов, відкрив двері і проходу Д150 через стіну вистачає аби швидко все прийшло в норму. А так для притоку цілком достатньо щілини під дверима санвузла. кожен сам собі робить комфортні умови по своєму бюджету і своєму розумінню, але таке враження, що той хто запитав хоче почути відповідь та на воно тобі? )) Змінено 3 години тому користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nesnakomez Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 44 минуты назад, allanek сказал: тут третю сторінку мова за постійну вологість Вы не внимательно читаете. Речь о повышенном содержании влаги в воздухе и способности вентиляции быстро заменять этот воздух более сухим. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lug Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) Давно тому назад вент труба из моего подвала ( отверстие в потолке на фото) - выходила в стене под свесом крыши так точно, как у ТС на фото. Приточная труба тоже есть. Но конденсата было столько, что весь потолок - в каплях - см. фото. Пришлось трубу через крышу вывести выше конька на метр. Сразу всё наладилось, и подвал просох буквально в 3 дня. Правильная естественная вентиляция - это страшная сила 🙂 Змінено 3 години тому користувачем lug 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 58 минут назад, allanek сказал: Ви під комфортом що маєте на увазі? Бо тут третю сторінку мова за постійну вологість і чому в когось вона є, а в когось сухо та комфортно. Умеренную влажность, до 50 считаю комфортной Но я больше о постоянном притоке свежего воздуха, соответственно что бы пришел свежий нужно старый выдуть через вентиляцию Я точно не скажу, так что бы не искать но по памяти нужно 30 кубов свежего воздуха в час на одного человека, нас трое тоесть грубо 100 кубов Там еще есть и про подмену толи половины толи сколько то там объема воздуха в помещении у меня это грубо 300 кубов, работает две вытяжки которые в теории могут выкинуть 200 кубов, но думаю что чуть меньше пусть будет как раз 150 кубов 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 1 година тому, allanek сказав: Ви перша людина, від якої я почула, що в її будинку витяжка працює 24/7 Тут на форумі є немало людей з примусовою вентиляцією з рекуперацією і у всіх них витяжка працює 24/7. Це нормальна практика, бо якщо витягувати повітря із брудних зон, то свіже повітря поступає в чисті, а це потрібно 24/7, якщо будинок для постійного проживання. Змінено 2 години тому користувачем volomoto 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 8 хвилин тому, Nesnakomez сказав: Вы не внимательно читаете. Якщо я читаю, що 21.10.2025 в 16:21, Nesnakomez сказав: После приема душа нужно еще 3-4 часа работы вентилятора, чтобы хоть более - менее провентилировать помещение. 21.10.2025 в 17:34, Nesnakomez сказав: Даже, если в ванной комнате включить обогреватель, это несколько улучшает ситуацию, но не решает ее. 21.10.2025 в 16:21, Nesnakomez сказав: накапливается много пара, все запотевшее, по стенам течет конденсат. то, в моєму розумінні, річ про постійну вологість. Я не знаю скільки вас людей в родині і не завжди ви, мабуть, приймаєте душ всі одночасно. Тож час на те, щоб позбутися конденсату збільшується. Сюди додам ще мокрі рушники, якім теж треба сохнути і якщо вони у ванній кімнаті, навряд чи це поліпшує становище з вологістю. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Если говорить только про с/у то вот тут на графике видно когда принимался душ, и даже видно 2 стирки когда она доставалась что бы, белье перенести в сушку 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nesnakomez Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 48 минут назад, lug сказал: выходила в стене под свесом крыши так точно, как у ТС на фото Разница есть- у меня речь о принудительной вентиляции. У меня задача- в нужное время много и быстро. 17 минут назад, allanek сказал: в моєму розумінні, річ про постійну вологість. Вы со мной спорите о чем я тему открыл?)) Если один человек быстро помоется, в течении 2-3 минут, даже горячей водой- вообще не критично. Если трое подряд, да еще и не спеша- от половины высоты помещения до потолка- пар как в натуральной бане. Но это не значит, что влагу невозможно выветрить сутками с помещения. Т.е. влажность повышенная не круглосуточно. Вообще, я, размещая тему в разделе вентиляция и кондиционирование надеялся, что может кто то, кто занимается профессионально вентиляцией даст ответ о конфигурации текущего канала(учитывая детали: сечение, длина участков, градус поворота, выход канала)- влияет ли текущая конфигурация на эффективность принудительной вентиляции или в данном случае можно пренебречь всеми этими деталями и искать проблему в другом месте. Мне не интересно- брать и переделывать ВСЁ! Тем более, никто из присутствующих в теме точную причину не знает, а комментарии от разных людей про температуру и воздухообмен - сильно противоречивы. Змінено 2 години тому користувачем Nesnakomez Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 39 хвилин тому, mib сказав: Но я больше о постоянном притоке свежего воздуха, соответственно что бы пришел свежий нужно старый выдуть через вентиляцию Ви постійно знаходитесь у ванній кімнаті та дихаєте тим повітрям? Мені не дуже зрозуміло, що в вашому розумінню "старе повітря". Без графиків та норм. Я завжди казала , що ванна кімната дуже важлива для мене, бо з неї починається мій ранок і закінчується мій день. Тому для мене це не просто приміщення за призначенням. Але в мене відчуття комфорту не згідно графікам, а згідно тому, чи маю я бажання знаходитись у ванній кімнаті, чи легко мені там дихається, чи нема неприємних запахів, вже не кажу за підвищену вологість та плісняву. Мені не потрібно дивитись на різні датчики, щоби зрозуміти, що коїться у ванній кімнаті. Вікно та Вильпе з мотором, яке вмикається при потребі на недовгий час, у ванній кімнаті чудово справляються з відчуттям мого комфорту. Я не заперечую того, що в вас інші вимоги і було цікаво послухати. 3 хвилини тому, Nesnakomez сказав: Вы со мной спорите о чем я тему открыл?)) Ні, роблю висновки на підставі того, що читаю в ваших дописах. Цитати з них я навела вище. Змінено 2 години тому користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 2 минуты назад, allanek сказал: Ви постійно знаходитесь у ванній кімнаті та дихаєте тим повітрям? Я говорю в комплексе за весь дом, вытяжки в ванных в моем случае это просто точки выброса старого воздуха Тоесть свежий зашел через микро в гостинной, прошел гостинную коридор и выдула его уже вытяжка в с/у Или свежий зашел в окна спален а вышел через вытяжку второго с/у Тоесть я за вентиляцию в целом, не только с/у и я почти уверен что у Незнакомца проблема с влажностью во всем доме Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 хвилину тому, mib сказав: Я говорю в комплексе за весь дом,...Тоесть я за вентиляцию в целом, не только с/у Тут тема про ванну кімнату, мені, навіть, зауваження зробили, що я не так трактую проблему. Тому і мої питання до вас були, виключно, за ванну кімнату. 3 хвилини тому, mib сказав: я почти уверен что у Незнакомца проблема с влажностью во всем доме Зараз і вам перепаде на горіхи))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 2 минуты назад, allanek сказал: Тут тема про ванну кімнату, мені, навіть, зауваження зробили, що я не так трактую проблему. Тому і мої питання до вас були, виключно, за ванну кімнату. Зараз і вам перепаде на горіхи))) Да, но ведь проблему надо лечить в комплексе Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 хвилину тому, mib сказав: Да, но ведь проблему надо лечить в комплексе 20 хвилин тому, Nesnakomez сказав: Мне не интересно- брать и переделывать ВСЁ! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 час назад, lug сказал: Пришлось трубу через крышу вывести выше конька на метр. Сразу всё наладилось, и подвал просох буквально в 3 дня Горизонтальная плоскость (подшивка кровли) является экраном, который создает аэродинамическое препятствие выходящему из трубы потоку воздуха, Сбоку тоже еще один экран - стена. В результате, сверху, на выходе из трубы создается область повышенного давления. Небольшого, но все же ... Вот эта аэродинамическая "пробка" и уменьшает вентиляцию. Причем неважно, это естественная или принудительная вентиляция. Выведя трубу на свободное пространство - эта "пробка" исчезнет. 1 час назад, lug сказал: Правильная естественная вентиляция - это страшная сила ... отож ! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nesnakomez Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 32 минуты назад, mib сказал: почти уверен что у Незнакомца проблема с влажностью во всем доме Нет, не во всем. Да и в ванной как я уже написал раньше- проблема не постоянной высокой влажности, а при конкретных условиях. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 14 минут назад, Nesnakomez сказал: Нет, не во всем. Да и в ванной как я уже написал раньше- проблема не постоянной высокой влажности, а при конкретных условиях. Мы на второй круг заходим, для начала просто не выключайте вытяжку будет мало добавьте отопления пока проблема не уйдет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 26 минут назад, mib сказал: Мы на второй круг заходим Похоже, это бесполезно. Все пути решения проблемы уже озвучены. А толку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз