АлександрБ. Опубліковано: В понеділок в 07:53 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 07:53 3 минуты назад, SantehnikPPR100 сказал: и на схеме нет обратного клапана, а он есть. Так точно, он стоит после счетчика, забыл изобразить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В понеділок в 07:55 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 07:55 (змінено) 33 хвилини тому, АлександрБ. сказав: Це квартира, котла не має. От з цієї схеми і потрібно було починати! Тоді варіанта у мене два: 1. Бреше перший манометр 2. Бреше манометр редуктора але скоріше перший Змінено В понеділок в 07:56 користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В понеділок в 09:00 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 09:00 А водой при этом пользуются? Вода реально "холодная")? Может давление от того, что вода в трубах нагревается в квартире? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: В понеділок в 09:06 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 09:06 Пользуются. Вообще, все описано в первом посте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В понеділок в 09:46 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 09:46 А не хочете спробувати поміняти манометри місцями? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: учора в 18:38 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 18:38 (змінено) Значит так. Пересмотрел кучу ютубов, практически большинство (из адекватных) причиной этого явления называет - температурное расширение того объема воды, который заключен после редуктора. Это вся разводка до потребителей. И если система собрана на хорошей базе, и герметично (как говорил один мой знакомый, - "граматически"), и длина разводки (т.е объем воды) большая, то и перепад давлений будет довольно большой. Затем также пообщался с представителем ФАР. Объяснение было аналогичным. Это нормальное обыденное явление и совершенно безопасное. И что этот вопрос задает каждый первый чайник. А каждый второй, соответственно, - уже не чайник. Спросил, знаю ли я, что такое физика. Услышав "Да", огорчился, сказав, что мне не повезло, т.к. это обязательно бывает у всех, кто учил физику. Для тех, кто просто ходили в школу - этот феномен не проявляется. Змінено учора в 18:42 користувачем АлександрБ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: учора в 19:01 Поділитись Опубліковано: учора в 19:01 То есть нужно купить расширительный бачок? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: учора в 19:15 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 19:15 В идеале - да, можно установить. Но подавляющее большинство систем работают и без него. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: учора в 19:22 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 19:22 (змінено) И еще один важный вывод : Причина этого явления - наличие редуктора. Без редуктора такого временного повышения давления, с последующим медленным возвращением к норме - не будет. Однако, тогда появляется риск ловить гидроудары из питающей сети, которые могут повредить приборы. Такая вот дилемма. Змінено учора в 19:23 користувачем АлександрБ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: учора в 19:42 Поділитись Опубліковано: учора в 19:42 Цікава версія 58 хвилин тому, АлександрБ. сказав: если система собрана на хорошей базе, ….и длина разводки (т.е объем воды) большая Особливо якщо взяти до уваги, що розводка квартири то так, вона там ду-уже велика і так нагрівається, що бойлер можна не чіпляти. Особливо коли тиск росте так швидко як у вас. Цитата Давление упало - меньше 2. Закрыл оба крана - сразу 4. И очень медленно ползет вверх. Останавливается на 5. Чи може у вас труба ХВ прокладена впритул до ГВ? Тоді ще міг би припустити. (Трохи) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: учора в 19:51 Поділитись Опубліковано: учора в 19:51 (змінено) 30 минут назад, АлександрБ. сказал: риск ловить гидроудары Вот мы с шефом пришли к такому заключению. Что именно гидроударами набивает давление. Т.к. это дело было в колодце и до теплого дома 20 метров трубы еще в земле. Никакого теплового расширения как бы...хотя это все не важно... по сути гашения гидроударов редуктором то я вообще не понял. От гидроударов есть специальные бачки. Змінено учора в 19:54 користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: учора в 20:10 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 20:10 (змінено) 19 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: по сути гашения гидроударов редуктором то я вообще не понял Возможно, я неправильно написал. Имелось ввиду от критического повышения давления извне. А какими темпами оно может повышаться - не суть важно. Главное - редуктор ограничит его на установленном уровне. Вообще то, я не специалист, и не мне объяснять сантехнические премудрости. Змінено учора в 20:12 користувачем АлександрБ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: учора в 20:11 Поділитись Опубліковано: учора в 20:11 (змінено) 20 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав: Вот мы с шефом пришли к такому заключению. Что именно гидроударами набивает давление. Сподіваюсь це не за ситуацію у квартирі АлександраБ? Бо якось важкувато буде швидко набити 4-5 гідроударами з 3. АлександрБ., а часом у вас немає десь «замикання» з контуром ГВ? Припустимо, що десь якийсь змішувач перепускає на ХВ? Змінено учора в 20:13 користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: учора в 20:11 Поділитись Опубліковано: учора в 20:11 Не, и там на 1 бар рывками поднималось за минуту где то Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: учора в 20:37 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 20:37 (змінено) а часом у вас немає десь «замикання» з контуром ГВ? Точно стверджувати не буду. Але всі (... аж три) крани нові, та якісного виробника. Вся арматура та фітінги - також. Але справа навіть не у кранах. Картина того, що відбувається - повністю вкладається у логіку, хвізику отого вищенаписаного пояснення, та не суперечить моїм уявленням. І мені важко уявити існування ще якоїсь, їншої причини. Але ж, з іншого боку, вік живи - вік вчися. Змінено учора в 20:39 користувачем АлександрБ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: учора в 20:38 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 20:38 (змінено) дел Змінено учора в 20:39 користувачем АлександрБ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: учора в 20:49 Поділитись Опубліковано: учора в 20:49 (змінено) 12 хвилин тому, АлександрБ. сказав: Картина того, що відбувається - повністю вкладається у логіку, хвізику отого вищенаписаного пояснення, та не суперечить моїм уявленням. А скільки ж у вас метрів розводки? У мене десь метрів 20 і такого явища не спостерігаю. Редуктор стоїть. 12 хвилин тому, АлександрБ. сказав: Але всі (... аж три) крани нові, та якісного виробника. Вся арматура та фітінги - також. Якщо ви читали про мій бойлер то я вам скажу, що у мене теж все було ок багато років, але звідки мені було знати про те, що рукожоп-сантехнік перекрутив зʼєднання аварійного клапана і той відьно пропускав воду у обидва боки. Тобто, я намагаюсь уявити звідки можуть ноги рости у вашого явища і це лише мої версії. Змінено учора в 20:50 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз