Игорь&Ира Опубліковано: В понеділок в 18:35 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 18:35 6 годин тому, DimaF сказав: )) Хороший фільм. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: В понеділок в 18:43 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 18:43 2 години тому, nata1 сказав: 170 мм достатньо. Я брала трубу 150 мм, обгортала її спочатку папером, а потім - автомобільною обезшумкою (щоб обезшумка не приклеїлась до труби), вставляла трубу в отвір і обмазувала по колу цементно - піщаним розчином прямо рукою в гумовій рукавичці. На наступний день трубу обережно виймала і ще підмазувала отвір зсередини. Вийшло правильне коло 165 - 170 мм. Потім на раструб труби одягнула розетту, намотала полоску мата з керамічного волокна, закріпила її на клей і вставила в отвір. Мат з керамічного волокна Ви хочете сказати, що все можна зробити власноруч без пічника? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nata1 Опубліковано: В понеділок в 19:22 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 19:22 36 хвилин тому, Игорь&Ира сказав: Ви хочете сказати, що все можна зробити власноруч без пічника? Я робила сама. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: У вівторок в 05:34 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 05:34 10 годин тому, nata1 сказав: Я робила сама. Ви на форумі консультувалися про всі нюанси чи може це все вже розписано? Я б почитав, аби не надокучати питаннями в непрофільний темі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nata1 Опубліковано: У вівторок в 15:13 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 15:13 9 годин тому, Игорь&Ира сказав: Ви на форумі консультувалися про всі нюанси чи може це все вже розписано? Я б почитав, аби не надокучати питаннями в непрофільний темі. Не консультувалась. Все ж просто: збираєш димохід за схемою «по диму» - верхня труба надівається на нижню , починаючи від печі, і вставляєш в цегляну шахту. Все. Хвилин 15 роботи. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: У вівторок в 16:10 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 16:10 (змінено) 55 хвилин тому, nata1 сказав: Не консультувалась. Все ж просто: збираєш димохід за схемою «по диму» - верхня труба надівається на нижню , починаючи від печі, і вставляєш в цегляну шахту. Все. Хвилин 15 роботи. Тоді одразу питання по темі: 1. Збираю по диму, тобто наступна труба одягається на попередню. Горизонтальна труба з невеликим підйомом (2-3 см на 1 мп труби) входить в стіну: диму легше виходити, конденсату - стікати в піч. Чи не буде конденсат протікати на стиках труб? 2. Поки не можу уявити, як завести горизонтальну трубу на глибину 15 см в канал і з'єднати з вертикальною трубою. Змінено У вівторок в 16:11 користувачем Игорь&Ира Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: У вівторок в 16:28 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 16:28 Вам же картинку даже показали - в стене коротыш с раструбом. печь с дымоходом придвигаете и вставляете дымоход в раструб. Конденсата скорей всего будет такой мизер , что вы его не увидите на стыках. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nata1 Опубліковано: У вівторок в 16:32 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 16:32 13 хвилин тому, Игорь&Ира сказав: 1. Горизонтальна труба з невеликим підйомом (2-3 см на 1 мп труби) входить в стіну: диму легше виходити, конденсату - стікати в піч. Чи не буде конденсат протікати на стиках труб? 2. Поки не можу уявити, як завести горизонтальну трубу на глибину 15 см в канал і з'єднати з вертикальною трубою. 1. Без підйому. Коліно 90° + труба 25 см. Я так розумію, що у Вас негільзований цегляний димохід. Конденсат буде стікати по цеглі. В металеві труби він не попаде. 2. Просто вставити в отвір цегляного каналу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому (змінено) 13 годин тому, SantehnikPPR100 сказав: Вам же картинку даже показали - в стене коротыш с раструбом. печь с дымоходом придвигаете и вставляете дымоход в раструб. Конденсата скорей всего будет такой мизер , что вы его не увидите на стыках. Дякую, тепер зрозуміло. Бо спочатку перебирав варіанти монтажу, якщо піч одразу поставити на законне місце. Значить, і декоративні панелі можна змонтувати без розрізання. Мастика на стиках не захистить від протікання? Змінено 20 годин тому користувачем Игорь&Ира Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 13 годин тому, nata1 сказав: 1. Без підйому. Коліно 90° + труба 25 см. Я так розумію, що у Вас негільзований цегляний димохід. Конденсат буде стікати по цеглі. В металеві труби він не попаде. 2. Просто вставити в отвір цегляного каналу. В мене піч буде під 45 до стіни, тому труба 50 см з обрізанням. Канал 14*14 см з червоної повнотілої цегли (не гільзований). Ви про конденсат в цегляному каналі, а я про можливий конденсат в горизонтальній металевій трубі. Може випустити трубу в канал на 1-2 см, аби не капало з нього на цеглу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому Конденсат: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ks6 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 2 часа назад, Игорь&Ира сказал: а я про можливий конденсат в горизонтальній металевій трубі У вас там температура дыма в среднем около 250 -300 градусов. Откуда вообще там может появиться конденсат? Чисто теоретически, это если на улице минус 30, в доме месяц никто не жил, отопления не было. И вот вы разожгли газету и пару тресок и дальше не топите. Вот этот первый дым на ледяной трубе оставит пару капель. Нет у вас там вообще никаких проблем. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 3 часа назад, Игорь&Ира сказал: Канал 14*14 см з червоної повнотілої цегли (не гільзований). Ви про конденсат в цегляному каналі, а я про можливий конденсат в горизонтальній металевій трубі. Ежли канал внутри теплового контура дома, конденсата нэ будэ. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому (змінено) 3 години тому, SON сказав: Ежли канал внутри теплового контура дома, конденсата нэ будэ. Посеред будинку, в якому радіатором опалення на двох поверхах: перший поверх - опалюється, другий поверх - нежитлові кімнати, підтримання плюсової температури, горище (майже 4 м по димоходу) - неутеплене, не опалюється. Змінено 13 годин тому користувачем Игорь&Ира Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 4 години тому, ks6 сказав: У вас там температура дыма в среднем около 250 -300 градусов. Откуда вообще там может появиться конденсат? Чисто теоретически, это если на улице минус 30, в доме месяц никто не жил, отопления не было. И вот вы разожгли газету и пару тресок и дальше не топите. Вот этот первый дым на ледяной трубе оставит пару капель. Нет у вас там вообще никаких проблем. Режим тління або «економ» (низька температура газів): Сучасні закриті топки мають високий ККД і режим тривалого горіння. Якщо перекрити подачу повітря, щоб дрова ледь тліли, температура димових газів на виході в трубу падає нижче 100°C–140°C. Поки дим долітає до верхівки труби, він остигає нижче точки роси (+50°C) і випадає рясним конденсатом. Фаза розпалювання (холодний старт): У перші 15–30 хвилин після розпалювання каміна сама внутрішня нержавіюча труба ще холодна (має температуру навколишнього середовища). Гарячий дим, торкаючись холодного металу, миттєво конденсується, поки труба повністю не прогріється. Період після згасання: Коли камін повністю згас, але шибер або заслінка зовнішньої подачі повітря залишилися відкритими. Через камін продовжує йти природний протік повітря, який швидко охолоджує димохід зсередини, викликаючи випадання вологи з повітря кімнати чи вулиці. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому непонятно каким боком это к печке стальной дымоход которой чуть больше метра и врежется в кирпичный - думать нужно как утеплить кирпичный чтоб не рассыпался а не про сталь. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ks6 Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 8 минут назад, anabioz сказал: Режим тління або «економ» (низька температура газів): Сучасні закриті топки мають високий ККД і режим тривалого горіння. Якщо перекрити подачу повітря, щоб дрова ледь тліли, температура димових газів на виході в трубу падає нижче 100°C–140°C. Поки дим долітає до верхівки труби, він остигає нижче точки роси (+50°C) і випадає рясним конденсатом. А зачем такое делать? Что бы что? Что нужно сделать чтобы в полтора метрах черной трубы от топки до дымохода появился конденсат? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 1 годину тому, SantehnikPPR100 сказав: ... думать нужно как утеплить кирпичный чтоб не рассыпался а не про сталь. Хіба таке можливо? Не бачив, аби цегляний димохід утеплювали. На горищі можу обклеїти мінватою. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 1 годину тому, ks6 сказав: А зачем такое делать? Це їх фішка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 23 минуты назад, Игорь&Ира сказал: Хіба таке можливо? Не бачив, аби цегляний димохід утеплювали. На горищі можу обклеїти мінватою. Странно. а рассыпавшиеся дымоходы/оголовки тоже не видели? печка горит - на холодном кирпиче конденсируется влага из дыма, печка потухла - влага замёрзла в кирпиче, современному много циклов не понадобится. Не верите мне - гугл тоже самое пишет Змінено 10 годин тому користувачем SantehnikPPR100 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ks6 Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 16 минут назад, Игорь&Ира сказал: Це їх фішка. В смысле фишка? Режим тления? И чего? Убрать до минимума приток кислорода для горения и закрыть шибер? А когда это делается? Явно не при розжиге.И не при среднем горении. На нейтралке на авто тоже можно катиться. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 4 години тому, SantehnikPPR100 сказав: Странно. а рассыпавшиеся дымоходы/оголовки тоже не видели? печка горит - на холодном кирпиче конденсируется влага из дыма, печка потухла - влага замёрзла в кирпиче, современному много циклов не понадобится. Не верите мне - гугл тоже самое пишет Село для мене не чуже, але в нормального господаря такого не бачив, як і утеплення димохода. В мене стояк 80*60 см на 4 канали. Достатньо буде утеплити мінватою в 10 см? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому более чем Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз