Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Встановлення 1ф інвертора якщо в будинку 3ф

Маниша

Рекомендовані повідомлення

Питання від дилетанта до професіоналів чи тямущих людей. Допоможіть розібратись, будь ласка. Потрібно сформулювати правильно технічне завдання на встановлення інвертора і супутні перетворення домашньої мережі.
1. Є  гібридний однофазний інвертор Solis на 6 кВт та акумулятор літійзалізофосфатний. Ввод в будинок 3ф 15 кВт. Планується підключити інвертор як ДБЖ (колись будуть сонячні панелі, зелений тариф тощо, але  зараз тільки ДБЖ) так, щоб він автоматично вмикався на аварійну групу споживачів, а інших споживачів можна було вмикати вручну якщо треба. 6кВт нам  достатньо якщо не включати великих споживачів - електроавто на зарядку, бойлер тощо.

2. Однофазний генератор планується підключити до інвертора для зарядки акумулятора, якщо довго не буде мережі.

3.  Чи можна підключити інвертор на одну фазу так, щоб коли є світло - працювали всі три фази від мережі і заряджався акумулятор інвертора, а коли світло вимикають, то аварійна група споживачів на одній фазі автоматично починала живитися через інвертор  від акумулятора і вручну можна підключити іншу фазу(чи окрему групу споживачів) до живлення від акумулятора? Потрібно принципово розуміти чи можливе таке підключення, які прилади потрібні і в якій послідовності їх підключати, бо всі електрики мають своє бачення, а деякі кажуть що в такому випадку в нас завжди (і від міської мережі і від акумуляторів) залишиться працювати в будинку тільки одна фаза яка проходить через інвертор, а дві інші працювати не зможуть. Мені здається це дивним.  

4. Є багато питань на які відповідають по різному, наприклад, чи потрібно ставити АВР на вводі до інвертора, або інвертор сам програмується на включення? Ютуб має про це купу відео, але щоб все працювало як нам треба і, головне, безпечно, треба індивідуальний підхід.

5. Інші гілки форума подібні читала, але тема не розкрита, або я не зрозуміла, всі скочуються на інші питання, може не всі побачила. А може хто порадить інженера-електрика в Харкові? Тому що окрім установки інвертора потрібно переробити електро щиток в будинку (розібратися з групами споживачів і фазами підключення).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну с самого простого - АВР не надо, инвертор сам себе АВР)

По основному вопросу - я думаю могут быть нюансы с 3ф потребителями наверное, если одна идет через инвертор.

Не 3ф потребители - им пофигу, они однофазные и сидят на своих фазах. Просто 2 из них без резерва- инвертора 

А по подключению доп нагрузки у резерву - можно, но надо будет много переключателей или что-то типа кросов. И в любом случае порисовать как и что и что возможно будет подключить.

Посилання на коментар

1 година тому, Маниша сказав:

.  Чи можна підключити інвертор на одну фазу так, щоб коли є світло - працювали всі три фази від мережі і заряджався акумулятор інвертора, а коли світло вимикають, то аварійна група споживачів на одній фазі автоматично починала живитися через інвертор  від акумулятора і вручну можна підключити іншу фазу(чи окрему групу споживачів) до живлення від акумулятора? Потрібно принципово розуміти чи можливе таке підключення, які прилади потрібні і в якій послідовності їх підключати, бо всі електрики мають своє бачення, а деякі кажуть що в такому випадку в нас завжди (і від міської мережі і від акумуляторів) залишиться працювати в будинку тільки одна фаза яка проходить через інвертор, а дві інші працювати не зможуть. Мені здається це дивним.  

Трифазні споживачі є?

Ми в офісах неодноразово ставили інвертор віктрон на одну фазу при трифазному вводі.
Як є мережа - то все працює як і працювало на всіх 3 фазах. Інвертор пропускає свою фазу байпасом, нічого там не міняючи.

3 фазні споживачі якщо такі є то будуть працювати при умові наявності міської мережі.

Якщо мережа пропала - то відповідно пропали і 2 фази. А одна фаза перейшла на батарею.
3 фазні споживачі можуть мати нюанси, я би їх від гріха подалі автоматично відключав. 
Наприклад їх можна повішати на вихід AC Out2 (це у віктрона такий є, незнаю як у вашого solis) який теж пропаде при зникненні мережі бо там байпас і відповідно відваляться всі три фази.

АВР нетреба. Але поставте ручний перемикач типу hager sft240 для сервісного режиму. зняти інвертор може колись треба буде.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...