Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

JK BMS проблеми роботи по відсотку заряду. Які шляхи подолання?

Слободарий

Рекомендовані повідомлення

при перемиканні  на 100% відбуваеться калібрування, обнулення похибки в розрахунку soc. чим більше циклів зарядок без перемикання до 100%, тим більша похибка розрахунку SOс.     

Змінено користувачем Александр Аврамчук
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, AnMig сказав:

Короче, або моя бмс живе своїм життям, або я чогось не розумію.

При першому заряді батарея заряджається до 100%. При кожному наступному розряд/заряд, вона уже не ніколи не набирає 100%, а залишається на 99%. При чому ігноруючи напругу комірок. На фото нижче можна побачити:
1. напруга комірок вище ніж SOC-100%, але заряд в перший день 100%, на другий день 99%.
2. загальна напруга на другий день, навіть, вища (55,34), ніж в перший день (55,33).
3. залишкова ємність в перший день повна, а на другий день уже мінус 3аг.

Мені воно не заважає, головне щоб напруга була ОК. Але незрозуміла ось ця залишкова ємність. Чому вона щодня зменшується, навіть якщо батарея заряджена більше ніж SOC-100%? Підозрюю, що саме через зменшення залишкової ємності вона не показує 100%. Як воно це рахує?.... 🤔

image.thumb.png.1c5d924984147a4990d444c3593e3e73.png

все правильно - БМС провела балансування+калібрування (100%) і пропонує банкам відпочинок (RFV) згідно налаштувань таймера. От тільки RFV має бути ненасиченим, зазвичай 3,35-3,37v

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 часа назад, AnMig сказал:

Але незрозуміла ось ця залишкова ємність.

У меня похожее поведение когда в бмс включен флоат мод, не совсем ваш случай но похоже

И вот после обновления приложения для андроид пропала вкладка контрол, где оно вкл/выкл

Или я его найти не могу, может кто подскажет?

А на айфоне пока старая версия там вкладка есть и я выключил, так как полтзуюсь им только когда лето и батарея в режиме хранения, а начиная с осени каждый день заряд/разряд

Посилання на коментар

28 хвилин тому, mib сказав:

Или я его найти не могу, может кто подскажет?

В чардж контрол, проскролить надо.

1407722581_Screenshot_20260910-142455_JKBMS.thumb.png.ff1a69e2fcb45ae0ae4105698b092777.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Добрий день панство. Маю питання. Накінець дійшли руки все зібрати і підключити (автоматика, батарея і лінії резервного живлення , поки-що без панелей)

Як я зрозумів (а ви мене поправте якщо я не правий): БМС-це загальний "запобіжних" який має забезпечити безпечний діапазон роботи збірки і відбалансувати при необхідності? Відповідно на БМС треба виставити максимальну верхню безпечну напругу для заряду і  мінімальну нижню безпечну для розряду, все інше треба керувати безпосередньо з інвертора (недозаряд 5% і не розряд нижче 10-15% умовно)? Просто як новачок-хочу переконатися чи правильно я розумію логіку?

Пи.си.: Інвертор з батареєю в мене спілкується по CAN, відсотки SOC чітко передає без проблем.

Посилання на коментар

25 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

Добрий день панство. Маю питання. Накінець дійшли руки все зібрати і підключити (автоматика, батарея і лінії резервного живлення , поки-що без панелей)

Як я зрозумів (а ви мене поправте якщо я не правий): БМС-це загальний "запобіжних" який має забезпечити безпечний діапазон роботи збірки і відбалансувати при необхідності? Відповідно на БМС треба виставити максимальну верхню безпечну напругу для заряду і  мінімальну нижню безпечну для розряду, все інше треба керувати безпосередньо з інвертора (недозаряд 5% і не розряд нижче 10-15% умовно)? Просто як новачок-хочу переконатися чи правильно я розумію логіку?

Пи.си.: Інвертор з батареєю в мене спілкується по CAN, відсотки SOC чітко передає без проблем.

До, но учесть, что на самом верху по напряжению достаточно совсем немного чтобы напряжение стало "вредным" 3.65+. После 3.5 до 3.65 там емкости почти нет, поэтому напряжение резко взлетает. Потому лучше в бмс верхнюю межу ставить например 3.6. Ну это как я себе ставлю 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

23 часа назад, ЯД сказал:

До, но учесть, что на самом верху по напряжению достаточно совсем немного чтобы напряжение стало "вредным" 3.65+. После 3.5 до 3.65 там емкости почти нет, поэтому напряжение резко взлетает. Потому лучше в бмс верхнюю межу ставить например 3.6. Ну это как я себе ставлю 

Ага, я поставил 3.61, думаю катастрофы не произойдет!?))?

Вот так выставил:

Screenshot_20260923-113156.thumb.png.d66c936ccf6ce49924d38e4be046ed97.pngScreenshot_20260923-113101.thumb.png.237926e959193de3636d3eb199d49726.pngScreenshot_20260923-113112.thumb.png.af78c87b6dd9349dadb18dec8042f6e8.pngScreenshot_20260923-113120.thumb.png.88513e389296a5d82713217dc2ed951d.png

Screenshot_20260922-191254.png

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...