Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

JK BMS проблеми роботи по відсотку заряду. Які шляхи подолання?

Слободарий

Рекомендовані повідомлення

4 хвилини тому, AnMig сказав:

Так остання, ніби V19.28. На бмс протокол: 002 - PYLON-low-voltage-V1.2 На інветорі: Lithium Mode = 00. Deye бачить бмс (температуру/заряд...).

Коли лише встановив, то на бмс стояв протокол 000 і інвертор не бачив бмс. Але після зміни на 002 - побачив. Тому не впевнений, що проблема в цьому

остання прошивка 34, не знаю чи че впливає. 

Змінено користувачем Александр Аврамчук
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 хвилин тому, AnMig сказав:

Так остання, ніби V19.28. На бмс протокол: 002 - PYLON-low-voltage-V1.2 На інветорі: Lithium Mode = 00. Deye бачить бмс (температуру/заряд...). Коли лише встановив, то на бмс стояв протокол 000, тоді інвертор не бачив бмс. Але після зиіни на 002 - побачив. Тому не думаю, що проблема в цьому

Последняя 19.31 вроде. В последней прошивке есть протокол дее.

1679511583_Screenshot_20260906-153355_JKBMS.thumb.png.98ef7aad8d47d854741a232c1e806c3c.png

И по идее скАчки должны длится не постоянно, а в течение времени из бмс для флоата (RCV time)

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

10 хвилин тому, ЯД сказав:

1679511583_Screenshot_20260906-153355_JKBMS.thumb.png.98ef7aad8d47d854741a232c1e806c3c.png

И по идее скАчки должны длится не постоянно, а в течение времени из бмс для флоата (RCV time)

так, протокол деї є. але у мене на такій прошивці  до 100 вмикалося з глюка та , вже точно не пам'ятаю . спитав в профільному телеграм каналі. порадили вибрати протокол

pylon. з цим протоколом працює нормально вже рік на різних інверторах і батареях . може у автора показник напруги суттево різниця між даними бмс і інвертору? 

Посилання на коментар

14 хвилин тому, ЯД сказав:

Посилання на коментар

4 години тому, Александр Аврамчук сказав:

напруга 55.5 в цілому по даним інвертору. різниця між комірками після балансування згідно налаштувань бмс менше  0.01в. 

55.5 це в середньому 3.465 +- 10мв. Не розумію як таке вийшло з вашими налаштуваннями.

У мене з тими ж самими заряд взагалі на 3.435 припиняється, а далі 2 години балансування. Потім вічний заряд/розряд/спокій щосекунди 

Змінено користувачем AnMig
Посилання на коментар

2 години тому, ЯД сказав:

Тобто це:

13 хвилин тому, AnMig сказав:

2 години балансування. Потім вічний заряд/розряд/спокій щосекунди 

Не нормальна поведінка, вірно?

Посилання на коментар

5 годин тому, Александр Аврамчук сказав:

напруга 55.5 в цілому по даним інвертору. різниця між комірками після балансування згідно налаштувань бмс менше  0.01в. 

Я трохи не про це запитував. Якщо є можливість дати відповідь на питання, був би дуже вдячний 🙂

Посилання на коментар

13 годин тому, AnMig сказав:

55.5 це в середньому 3.465 +- 10мв. Не розумію як таке вийшло з вашими налаштуваннями.

У мене з тими ж самими заряд взагалі на 3.435 припиняється, а далі 2 години балансування. Потім вічний заряд/розряд/спокій щосекунди 

Без поняття. Мене влаштовує. працює нормально. До 100 заряджає, барансується. До речі, у мене через годину балансування переходить на режим floating знижуючи напругу . 

Посилання на коментар

1 година тому, Александр Аврамчук сказав:

Без поняття. Мене влаштовує

Невже важко сказати яка напруга на комірках? Не розумію чому для вас це секрет такий 🤔

Посилання на коментар

13 хвилин тому, AnMig сказав:

Невже важко сказати яка напруга на комірках? Не розумію чому для вас це секрет такий 🤔

для цього мені ніобхідно бути поряд з акб і зконектитися з акб по блютуз саме в момент зарядки  на 100 . ці дні не маю такої можливості. і у мене дві батарейки різної ємності з різних комірок з різною дельтою на початку балансування. і обидві нормально працюють при однакових налаштуваннях. не розумію що вам десть інформація про дельту?  

Посилання на коментар

11 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав:

для цього мені ніобхідно бути поряд з акб і зконектитися з акб по блютуз саме в момент зарядки  на 100 . ці дні не маю такої можливості. і у мене дві батарейки різної ємності з різних комірок з різною дельтою на початку балансування. і обидві нормально працюють при однакових налаштуваннях. не розумію що вам десть інформація про дельту?  

Розумію, тоді питань нема. Я хотів порівняти на скільки увас soc100% відрізняється від фактичного значення при повному заряді от і все.

Бо в мене комірки по факту не дотягують на 10-20мв. Можливо тому ніколи не пише 100% заряд. Якщо це не ОК, то шукав би в цьому напряку. Якщо ж це ОК (якщо у вас так само) то шукав би іншу причину

Посилання на коментар

45 хвилин тому, AnMig сказав:

Можливо тому ніколи не пише 100% заряд.

Это специально добавили, по просьбе людей) но не "всегда", а несколько часов. Для того, чтобы было время на баланс и борьба с лифтом значения соч. 

Сколько у вас РСВ тайм на бмс? По умолчанию он вроде 6 часов. Включен ли чардж флота мод?

У меня стоит час и мод выключен. 99 держит похоже как раз этот час (я не засекал) и успевает отбалансировать, и потом переключаться в 100 соч. 

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

29 хвилин тому, ЯД сказав:

Сколько у вас РСВ тайм на бмс? По умолчанию он вроде 6 часов. Включен ли чардж флота мод?

У меня стоит час и мод выключен. 99 держит похоже как раз этот час (я не засекал) и успевает отбалансировать, и потом переключаться в 100 соч. 

RCV time 0.5 год. Charge Float Mode виключений. Повністю заряджена і відбалансована батарея стоїть на позначці 99% тиждень. Після розряду, заряду і балансування знову стає 99%.

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 хвилин тому, AnMig сказав:

RCV time 0.5 год. Charge Float Mode виключений. Повністю заряджена і відбалансована батарея стоїть на позначці 99% тиждень. Після розряду, заряду і балансування знову стає 99%.

Ну тогда хз. А попробуйте протокол дее, может там в протоколе аилонтек что то добавлено? Это так, метод тыка)

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, AnMig сказав:

Розумію, тоді питань нема. Я хотів порівняти на скільки увас soc100% відрізняється від фактичного значення при повному заряді от і все.

Бо в мене комірки по факту не дотягують на 10-20мв. Можливо тому ніколи не пише 100% заряд. Якщо це не ОК, то шукав би в цьому напряку. Якщо ж це ОК (якщо у вас так само) то шукав би іншу причину

перевірте покази бмс і інвертору. може суттево відрізняються. я відкалібрував свої бмс під дею. у мене показують однаково. 

Посилання на коментар

20 годин тому, AnMig сказав:

Може хтось ще поділиться? Цікавить які задані:

1) 100% SOC, вольт

2) дельта балансування, вольт

І які значення фактичні при 100% заряді і відбалансованій батареї:

3) напруга комірки макс

4) напруга комірки мін

Спецом пошел посмотреть. Только дошло 100. Идет заряд мелким током во время балансировки после достижения 100 соч 

Может у вас сильно мало в параметрах соч 100 и аккум принимает все что может?

1824887734_Screenshot_20260907-110732_JKBMS.thumb.png.4ce0707ac81f7b2478681e7b865ab8df.png

1258060474_Screenshot_20260907-110739_JKBMS.thumb.png.ca771f0f57a893a352e21b15b7e92aa4.png

Апд. Ну и нет тех скачков, на аккум идет мелкий заряд 

Screenshot_20260907-111616_Chrome.png.066f12a3f1e98cd1bff004984b1642e4.png

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

Хотя раньше у меня в настройка протекшн и соч были ниже, тоже около 4.45, и было похоже на то что у вас. 

Посилання на коментар

така потужність заряду при 100%. тому що на 100 перемикається по напрузі а не ступіні заряду. такий алгоритм... 0,5квт ще залилося в акб після 100%.    

image.thumb.png.df826432c59052c4de791b2619f2d4fa.png

Посилання на коментар

06.09.2026 в 08:48, AnMig сказав:
Cell RCV - 3.450v
SOC 100% - 3.445v

Між ними дуже мала різниця, тому може не досягнутись ситуація, щоб фактична напруга була вищою SOC 100%. Зробіть різницю хоча б 30мВ і все тоді запрацює. Ну і 

06.09.2026 в 08:48, AnMig сказав:
Cell OVP - 3.500v

я б підняв хоча б до 3.6

• Дякую 1
Посилання на коментар

8 годин тому, ЯД сказав:

А попробуйте протокол дее, может там в протоколе аилонтек что то добавлено? Это так, метод тыка)

Попробував, перезавантажив інвертор. Без змін - дозаряджати він не захотів.

6 годин тому, volomoto сказав:

Між ними дуже мала різниця, тому може не досягнутись ситуація, щоб фактична напруга була вищою SOC 100%. Зробіть різницю хоча б 30мВ і все тоді запрацює. Ну і 

Так, це воно! Дякую. З новими значеннями [Cell OVP - 3.550v]  [Cell RCV - 3.475v] [SOC 100% - 3.445v] акумулятор зарядився до 100%. Напруга на комірках стала 3,450-3,460

Але це не вилікувало момент із скаканням charge/discharge/idle зі струмами 0,37A / -0,12А / 0,0А. В принципі, воно виглядає природньо, але не розумію чому в інших форумчан цього немає. Charge Float Mode у БМС виключений, але в інверторі Не стоїть галочка на Disable Float Charge.

І ще питання. Чи варто звернути увагу на комірку 1? Під час заряджання вона має найвищу напругу. Підчас балансування або розряду - найнижчу. Коли батарея заряджена і відбалансована всі комірки як один з різницею в 2-3мв, а перша аж 7-8мв (в другій половині відео видно).

Прихований текст

Посилання на коментар

4 хвилини тому, AnMig сказав:

Але це не вилікувало момент із скаканням charge/discharge/idle зі струмами 0,37A / -0,12А / 0,0А. В принципі, воно виглядає природньо, але не розумію чому в інших форумчан цього немає. Charge Float Mode у БМС виключений, але в інверторі Не стоїть галочка на Disable Float Charge.

Это нормально 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Короче, або моя бмс живе своїм життям, або я чогось не розумію.

При першому заряді батарея заряджається до 100%. При кожному наступному розряд/заряд, вона уже не ніколи не набирає 100%, а залишається на 99%. При чому ігноруючи напругу комірок. На фото нижче можна побачити:
1. напруга комірок вище ніж SOC-100%, але заряд в перший день 100%, на другий день 99%.
2. загальна напруга на другий день, навіть, вища (55,34), ніж в перший день (55,33).
3. залишкова ємність в перший день повна, а на другий день уже мінус 3аг.

Мені воно не заважає, головне щоб напруга була ОК. Але незрозуміла ось ця залишкова ємність. Чому вона щодня зменшується, навіть якщо батарея заряджена більше ніж SOC-100%? Підозрюю, що саме через зменшення залишкової ємності вона не показує 100%. Як воно це рахує?.... 🤔

image.thumb.png.1c5d924984147a4990d444c3593e3e73.png

Посилання на коментар

1 година тому, AnMig сказав:

Короче, або моя бмс живе своїм життям, або я чогось не розумію.

При першому заряді батарея заряджається до 100%. При кожному наступному розряд/заряд, вона уже не ніколи не набирає 100%, а залишається на 99%. При чому ігноруючи напругу комірок. На фото нижче можна побачити:
1. напруга комірок вище ніж SOC-100%, але заряд в перший день 100%, на другий день 99%.
2. загальна напруга на другий день, навіть, вища (55,34), ніж в перший день (55,33).
3. залишкова ємність в перший день повна, а на другий день уже мінус 3аг.

Мені воно не заважає, головне щоб напруга була ОК. Але незрозуміла ось ця залишкова ємність. Чому вона щодня зменшується, навіть якщо батарея заряджена більше ніж SOC-100%? Підозрюю, що саме через зменшення залишкової ємності вона не показує 100%. Як воно це рахує?.... 🤔

image.thumb.png.1c5d924984147a4990d444c3593e3e73.png

Подсчет идет по потраченным и заряженным Ач, а не по напряжению. И как бы правильно, но есть нюанс. Инвертор всегда тянет какие то ватты с аккума, а БМС не достаточно чувствительная ловить такие мелкие токи и идет "дрифт". 

Но вроде на в19 улучшили по сравнению с 15. 

Апд 

А вообще на 3.45 это я бы и ожидал. Там 0.05В разницы еще что то значат. Потому поставил себе на 3.5 как 100

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

Хотя не, дрифт дает обратный эффект - показывает 100, а на деле меньше.

Я думаю что просто в те милливольты еще может влезть сколько то ампер часов, в принципе не страшно)

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...