yur43 Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня (змінено) 8 хвилин тому, mib сказав: А вы все батареи одной есп32 читаете? Или для каждой батареи свой есп ? якщо питання мені, то ESP я не використовую, штатно JK-BMS до інвертора по CAN. Інформацію про дизбаланс і напруги комірок Luxpower видає HA через штатну інтеграцію. Якщо питання загальне, то однієї ESP достатньо щоб знімати показники з гірлянди батарей, які працюють в групі. Змінено 17 червня користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 17 червня Автор Поділитись Опубліковано: 17 червня 3 часа назад, mib сказал: Если две, то без доп устройств какой план? Чаще заряжать до 100% ? И как вообще этот разбег между батарей проявляется ? Отключает раньше времени разряд или ? Підозрюю, що маленьких струмів БМС не бачить, або погано рахує. Було таке, що взимку падала з 20% до нуля швидко, а нещодавно скакнула з 90% до 100%. Особливо актуально, якщо в системі кілька батарей і невелике споживання. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 17 червня Автор Поділитись Опубліковано: 17 червня 6 часов назад, МакДо сказал: це якийсь унікальний метод. Можете пояснити, як ви то бачите в деталях? Тут напевно краще буде смарт шунт разом з yambms. А шо це таке смарт шунт разом з yambms? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 17 червня Автор Поділитись Опубліковано: 17 червня 4 часа назад, volomoto сказал: Ні, бо для того є інші інструменти. БМС не буде працювати без підключених комірок, тому прийдеться ту головну підключити до якоїсь однієї батареї, але тоді у випадку якихось аварій в одній збірці головна БМС буде рубати всю систему. Спочатку написав пост, а потім уявив те, про що Ви написали. Але у мене за пару років БМС без достатнього розряду всіх комірок не вирубались ні разу. Тобто це не проблема. Проблема, скоріше у тому, що необхідно вивести "голі" контакти головної батареї для підключення решти батарей. Через них можна пошкодити батарею. Або кількість БМС має бути N+1. Зате, можна використовувати неінверторні БМС (окрім головної) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 23 хвилини тому, Слободарий сказав: А шо це таке смарт шунт разом з yambms? Погугліть) то окремі гаджети) не безкоштовна затія Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 1 година тому, mib сказав: А вы все батареи одной есп32 читаете? Или для каждой батареи свой есп ? В моєму випадку інвертор бачить SoC від смарт шунта, що бачить малі струми (здається від 0,3мА). І пофіг який SoC на окремих АКБ. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 4 минуты назад, МакДо сказал: В моєму випадку інвертор бачить SoC від смарт шунта, що бачить малі струми (здається від 0,3мА). І пофіг який SoC на окремих АКБ. Я про это, тут вроде вижу 4 отделтных бмс Я просто в ХА передаю через есп так что бы видеть все ячейки и их баланс, инвертор видит только сок Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 2 хвилини тому, mib сказав: ХА передаю через есп diysolarforum.com/threads/yambms-jk-bms-can-with-new-cut-off-charging-logic-open-source.79325/ отут автор живе 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 31 минуту назад, yur43 сказал: diysolarforum.com/threads/yambms-jk-bms-can-with-new-cut-off-charging-logic-open-source.79325/ отут автор живе У меня сейчас через github.com/syssi/esphome-jk-bms Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 3 хвилини тому, mib сказав: сейчас через це першоджерела, а ямбмс - то збірний комбайн 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 1 годину тому, mib сказав: Я про это, тут вроде вижу 4 отделтных бмс Я просто в ХА передаю через есп так что бы видеть все ячейки и их баланс, инвертор видит только сок І так далі, і тому подібне 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 10 минут назад, МакДо сказал: І так далі, і тому подібне Ну вот бмс через что подключены в ХА Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 25 хвилин тому, mib сказав: Ну вот бмс через что подключены в ХА Yambms на основі esp32 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 30 минут назад, МакДо сказал: Yambms на основі esp32 О уже ближе Есп32 одна на все акб или их 4 штуки ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 1 година тому, mib сказав: О уже ближе Есп32 одна на все акб или их 4 штуки ? На одній esp32 всі Бмс (бере інфу з Master BMS) і смарт шунт 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 1 минуту назад, МакДо сказал: На одній esp32 всі Бмс (бере інфу з Master BMS) і смарт шунт Я наверно уже всем надоел Тоесть получается есп подключена только к мастер батарее где 19я версия И она видит все батареи сразу включая их ячейки и температуры ? Ну и сок сколько ампер заходит выходит и тд, тоесть так же как я сейчас вижу свою одну батарею ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 2 хвилини тому, mib сказав: И она видит все батареи сразу включая их ячейки и температуры ? Ну и сок сколько ампер заходит выходит и тд, тоесть так же как я сейчас вижу свою одну батарею ? Так. І там ще багато плюшок у вигляді керування. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 13 минут назад, МакДо сказал: Так. І там ще багато плюшок у вигляді керування. Спасибо, я когда до дела дойдет еще попристаю с вопросами Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 6 вересня Поділитись Опубліковано: 6 вересня (змінено) Чому мій акумулятор при зарядці не доходить до 100%, а лишається на 99%? SOC 100% заданий 3.445в. Він щосекунди скаче: заряд/розряд/спокій. Струм в районі ±0-2А. Всі комірки 3.434в - 3.436в (одна комірка 3.428в). І так весь час. Чому комірки не заряджаються до заданих 3.445в а тримаються на 3.435в? Інвертор Deye. Бмс JK-PB2A16S20P. Щось не так із налаштуваннями бмс? Бо в інверторі я не бачу, що налштовувати крім струму заряду і розряду. Cell Count - 16 Capacity - 314.0Ah Bal. Delta - 0.010v Bal. Start - 3.40v Max. Bal. Current - 2.0A Cell OVP - 3.500v Cell RCV - 3.450v SOC 100% - 3.445v Cell OVPR - 3.400v Cell UVPR - 2.900v Soc 0% - 2.890v Cell UVP - 2.800v PowerOff - 2.78v Continued ChgCurr - 130.0A Chg OCP Delay - 3s Chg OCPR Time - 60s Continued DsgCurr. - 200.0A Dsg OCP Delay - 300s Dsg OCPR Time - 60s PreDsg Time - 5s Discharge OCP 2 - ON Charge Float Mode - OFF RCV Time - 0.5h Cell RFV - 3.350v Volt. Calibration - 54.95v Змінено 6 вересня користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 6 вересня Поділитись Опубліковано: 6 вересня (змінено) 25 хвилин тому, AnMig сказав: Чому мій акумулятор при зарядці не доходить до 100%, а лишається на 99%? SOC 100% заданий 3.445в. Він щосекунди скаче: заряд/розряд/спокій. Струм в районі ±0-2А. Всі комірки 3.434в - 3.436в (одна комірка 3.428в). І так весь час. Чому комірки не заряджаються до заданих 3.445в а тримаються на 3.435в? Інвертор Deye. Бмс JK-PB2A16S20P. Щось не так із налаштуваннями бмс? Бо в інверторі я не бачу, що налштовувати крім струму заряду і розряду. Cell Count - 16 Capacity - 314.0Ah Bal. Delta - 0.010v Bal. Start - 3.40v Max. Bal. Current - 2.0A Cell OVP - 3.500v Cell RCV - 3.450v SOC 100% - 3.445v Cell OVPR - 3.400v Cell UVPR - 2.900v Soc 0% - 2.890v Cell UVP - 2.800v PowerOff - 2.78v Continued ChgCurr - 130.0A Chg OCP Delay - 3s Chg OCPR Time - 60s Continued DsgCurr. - 200.0A Dsg OCP Delay - 300s Dsg OCPR Time - 60s PreDsg Time - 5s Discharge OCP 2 - ON Charge Float Mode - OFF RCV Time - 0.5h Cell RFV - 3.350v Volt. Calibration - 54.95v у мене такі , такий протокол. працює нормально. стало працювати нормально після заміни протокола на pylon Змінено 6 вересня користувачем Александр Аврамчук Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 6 вересня Поділитись Опубліковано: 6 вересня (змінено) 30 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав: у мене такі , такий протокол. працює нормально. Хм. У мене теж протокол pylontech. По напругах, бачу у вас те саме (крім захисту від перенапруги). А при 100% яка напруга по факту у вас на комірках? І різниця між найнижчою і найвищою? Змінено 6 вересня користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 6 вересня Поділитись Опубліковано: 6 вересня 4 години тому, AnMig сказав: А при 100% яка напруга по факту у вас на комірках? Може хтось ще поділиться? Цікавить які задані: 1) 100% SOC, вольт 2) дельта балансування, вольт І які значення фактичні при 100% заряді і відбалансованій батареї: 3) напруга комірки макс 4) напруга комірки мін Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 6 вересня Поділитись Опубліковано: 6 вересня 6 годин тому, AnMig сказав: Чому Прошивка БМС має бути нова. БМС має бути головною = адреса 0000. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 6 вересня Поділитись Опубліковано: 6 вересня (змінено) 20 хвилин тому, yur43 сказав: Прошивка БМС має бути нова. БМС має бути головною = адреса 0000. Так остання, ніби V19.28. На бмс протокол: 002 - PYLON-low-voltage-V1.2 На інветорі: Lithium Mode = 00. Deye бачить бмс (температуру/заряд...). Коли лише встановив, то на бмс стояв протокол 000 і інвертор не бачив бмс. Але після зміни на 002 - побачив. Тому не впевнений, що проблема в цьому Змінено 6 вересня користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 6 вересня Поділитись Опубліковано: 6 вересня 6 годин тому, AnMig сказав: Хм. У мене теж протокол pylontech. По напругах, бачу у вас те саме (крім захисту від перенапруги). А при 100% яка напруга по факту у вас на комірках? І різниця між найнижчою і найвищою? напруга 55.5 в цілому по даним інвертору. різниця між комірками після балансування згідно налаштувань бмс менше 0.01в. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз