BugS Опубліковано: учора в 04:28 Поділитись Опубліковано: учора в 04:28 7 годин тому, ambaluk сказав: На "хлопський розум", я можу той кабель використати чи ні? бо так і не зрозумів. Якщо можу, то яким чином це зробити розумно. Якщо мідь, то можна. 3 фази та нуль. Землю додати окремо 1х10мм 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: учора в 10:52 Поділитись Опубліковано: учора в 10:52 15 часов назад, Ihor Chumak сказал: А підкажіть, це ж у вас мідь? Чи алюміній? Бо у мене теж 18 кВт і закопана 4*10 мідь. мідь 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: учора в 11:32 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 11:32 (змінено) 7 часов назад, BugS сказал: Якщо мідь, то можна. 3 фази та нуль. Землю додати окремо 1х10мм Так, мідь. Отож нуль зробити 6мм2? чи краще якусь одну фазу НЕ ПОТУЖНУ (по типу освітлення там), а 10ку на нуль? Змінено учора в 11:32 користувачем ambaluk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: учора в 11:58 Поділитись Опубліковано: учора в 11:58 24 минуты назад, ambaluk сказал: чи краще якусь одну фазу НЕ ПОТУЖНУ (по типу освітлення там), а 10ку на нуль? Якщо таке розподілення навантаження буде постійним, то можна. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: учора в 12:48 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 12:48 46 минут назад, ashim1990 сказал: Якщо таке розподілення навантаження буде постійним, то можна. Отже я мабуть тоді так планую... 1 фаза (10мм2) на кухню (котел, холодильник, духовка СВЧ Чайник) 2 фаза (10мм2) зарядка електрички 3 фаза (6мм2) все освітлення в домі інтернет+сигн+відео+ворота гараж та основні 4 (10мм2) нуль 5 прокидую ще окремо один 1*10мм2 землю від контура біля бдинку Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: учора в 13:02 Поділитись Опубліковано: учора в 13:02 02.04.2026 в 16:05, ambaluk сказав: Планується 3 фази, потужністью 12-14кВ 05.04.2026 в 19:18, ambaluk сказав: пише Azovkabel 2016 3x10 +1x6 , незнаю що з ним робити Не чудіть, строк служби КГ 4 роки і його не можна в стаціонарну проводку, візьміть ВВГнг 5x6 і все 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: учора в 13:20 Поділитись Опубліковано: учора в 13:20 13 хвилин тому, normal сказав: строк служби КГ 4 роки за яких умов? чи залежить строк від умов використання? 14 хвилин тому, normal сказав: його не можна в стаціонарну проводку обгрунтуйте чому 15 хвилин тому, normal сказав: КГ взагалі, з чого ви взяли що мова про КГ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: учора в 13:21 Поділитись Опубліковано: учора в 13:21 1 годину тому, ambaluk сказав: Так, мідь. Отож нуль зробити 6мм2? чи краще якусь одну фазу НЕ ПОТУЖНУ (по типу освітлення там), а 10ку на нуль? Я вже 2 рази казав. Вирішувати вам. Який тип кабелю? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: учора в 14:06 Поділитись Опубліковано: учора в 14:06 41 хвилину тому, vbb сказав: взагалі, з чого ви взяли що мова про КГ? А пардон, може і не КГ, то я по назві так нагуглив 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 16 часов назад, normal сказал: Не чудіть, строк служби КГ 4 роки По-перше, як написано в документації "...не менше 4 років...". І це в умовах використання для рухомих з'єднань, навіть у важких (шахта) умовах. При стаціонарному використанні строк служби набагато, в рази більший. В технічних звітах є дописи навіть про 30 років. У мене на деяких об'єктах кабелі КГ працюють вже більше 10 років. Використовуються для підключення ДГУ до систем резервування. Зараз вони не мають ознак якогось фізичного зносу. Але, слід зазначити, що всі кабелі такого типу ми обслуговуємо, вони захищені від прямого сонця, періодично змащуються рекомендованими заводом-виготовлювачем мастилами, тощо. Але для використання в якості стаціонарної проводки ці кабелі (КГ, КГТП) не рекомендуються, для цього є інші різновиди. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 6 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 6 годин тому В 08.04.2026 в 16:21, BugS сказал: Я вже 2 рази казав. Вирішувати вам. Який тип кабелю? ВВГ 3х10 + 1х6 мідь, АЗОВКАБЕЛЬ 2016р, зберігався в темному гаражі 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 6 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 6 годин тому В 08.04.2026 в 16:02, normal сказал: Не чудіть, строк служби КГ 4 роки і його не можна в стаціонарну проводку, візьміть ВВГнг 5x6 і все в мене ВВГ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) В 08.04.2026 в 14:32, ambaluk сказал: Отож нуль зробити 6мм2? чи краще якусь одну фазу НЕ ПОТУЖНУ (по типу освітлення там), а 10ку на нуль? Краще так не робити. З "електричної" точки зору таке роподілення не заборонене і буде працювати. А от з організаційно-логічної та експлуатаційної зручності та наглядності - це повний АЛЛЄС ! Навіщо так заплутувати і себе і інших. Ну от, Ви особисто, ще можете тримати у пам'яті, що у нормальному, по-людськи зробленому кабелі, десь там, переплутані перерізи фазних проводів. А якщо, припустимо, у Ваше електрохазяйство змушений буде полізти хтось інший (діти, онуки, найманий електрик ...). Нахіба йому оті головоломки. Або, з часом, захочете погратися з навантаженнями на різних фазах. Або десь, кудись додадуться додаткові нагрузки. І що тоді ? - Перелопачувати усю комутацію, щит ? Або просто перекинути фази місцями (на те завжди існує багато причин !!! ). До речі, гарні хлопчики, (котрі слухалися маму, татка, і також порад на Форумі), - то відразу встановлюють перемикачі, щоби перекидати фази одним рухом. Також варто розуміти, що нульовий провід геть не потрібен такого ж перерізу як і фазний. У нормальному стані мережі, як тут вже писали, струм у "нулі" відсутній, майже. Навіщо там 10 ?.. там і 6 забагато. Тому послаблювати один з робочих проводів нормального кабеля, та ще й заради незрозумілого, невиправданого збільшення "символічного" нуля, - це дуже дивна процедура. Трьохфазний кабель залиште для фаз як є. Решту дотягніть за необхідності та реалістичного підходу. Змінено 3 години тому користувачем АлександрБ. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) В 08.04.2026 в 14:58, ashim1990 сказал: В 08.04.2026 в 14:32, ambaluk сказал: чи краще якусь одну фазу НЕ ПОТУЖНУ (по типу освітлення там), а 10ку на нуль? . В 08.04.2026 в 14:58, ashim1990 сказал: Якщо таке розподілення навантаження буде постійним, то можна. Навіщо Ви даєте такі поради ? І підштовхуєте недосвічених до прийняття недалекоглядних та некоретних рішень. - - - - От, спитаю Вас : - Скажіть, чи можна зберігати діхлоретан, перелитий у пляшку "Козацької Ради" у холодильнику ? Поряд з банкою солоних огірків. Пляшка ж скляна, їй же нічого не станеться. І діхлоретану також корисно, довше не зіпсується. Змінено 3 години тому користувачем АлександрБ. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому В 05.04.2026 в 19:17, ambaluk сказал: я 20 ку буду Це замало, кабель жорсткий, не гнеться, а довжина - не один метр. Радив би трубу не менше двох діаметрів від кабеля. Коли почнете затягувати - зрозумієте. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 1 час назад, АлександрБ. сказал: От, спитаю Вас : - Скажіть, чи можна зберігати діхлоретан, перелитий у пляшку "Козацької Ради" у холодильнику ? Поряд з банкою солоних огірків. Пляшка ж скляна, їй же нічого не станеться. І діхлоретану також корисно, довше не зіпсується. Ні, це неправильно. Ось так у мене зберігається в холодильнику гіпохлорит натрію: Змінено 2 години тому користувачем ashim1990 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 час назад, АлександрБ. сказал: Також варто розуміти, що нульовий провід геть не потрібен такого ж перерізу як і фазний. У нормальному стані мережі, як тут вже писали, струм у "нулі" відсутній, майже. Навіщо там 10 ?.. там і 6 забагато. Тому послаблювати один з робочих проводів нормального кабеля, та ще й заради незрозумілого, невиправданого збільшення "символічного" нуля, - це дуже дивна процедура. оце коротко і ясно, дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) Ще таке питання, суто оргінізаційне. Електрик каже, поки ремонти будуть покласти тимчасово такий щиток, щоб майстри собі користувались. Типу підтягнути ввід до нього (це одразу в гаражі при вході). А від нього потім (коли брудні роботи закінчаться) кинути далі до основного (інша сторона гаражу ближче до сер будинку) де буде розподілення вже по будинку. Але я думаю, може краще не різати ввідний кабель на шляху до основного щитка, типу лишні контакти. Яка думка профі? Змінено 1 година тому користувачем ambaluk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 15 минут назад, ambaluk сказал: оце коротко і ясно, дякую. Не забувайте, що теоретик каже про однакове навантаження по всіх фазах. У Вас зовсім не так. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз