Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Муки вибору бюджетного гібриду ("гуманітарій"). Перші кроки в темі.

Nikolay Cherednichenko

Рекомендовані повідомлення

В сусідній темі людина виклала ціни на інвертора (правда б.в.) - хто шукає той знайде і нові.

А акумулятори продаються не тільки нові (не батареї) (ну деякі пишуть , що нові продають хоча я не вважаю акуми які зібрали в батарею , а потім через два три роки розібрали новими).

Доречі, ті закладки, що в мене були на олх або вже нема, або підняли ціну.

Ще на тому тижні продавалися зварені з нових іві 105 заводські збірки 16s за 12000грн - вже видалив продавець оголошення (чекає ажіотажу мабуть).

Ціни на інвертори вже теж китайці підняли.

Той же сандісолар новий був зі знижками близько 12к , вже 17

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 минут назад, SantehnikPPR100 сказал:

В сусідній темі людина виклала ціни на інвертора (правда б.в.) - хто шукає той знайде і нові.

Я бачив.   Б/в не розглядав , дешеві нові не знаходив, для глибокого крафту з нестандартними підходами не маю досвіду і знань. (Все впирається в ціну батареї-це ж найдорожче)

Ще на тому тижні продавалися зварені з нових іві 105 заводські збірки 16s за 12000грн - вже видалив продавець оголошення

5 квт. Мені трошки замало, якби дві збірки за ту ж ціну-то дуже добре але сумнівно (якщо збірка не має сюрпризів-ми ж причини продажу не знаємо)

(чекає ажіотажу мабуть).

Варіанту що чувак продав-ви не розглядаєте принципово?))

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
Посилання на коментар

Ні, бо в нього більше сотні їх було, не пам'ятаю точно чи 180 чи шось таке.

Може і перекупив хтось - в нас бариг достатньо.

Посилання на коментар

6 минут назад, SantehnikPPR100 сказал:

Ні, бо в нього більше сотні їх було, не пам'ятаю точно чи 180 чи шось таке.

Може і перекупив хтось - в нас бариг достатньо.

Шось підозріло солодка ціна... 

Не може бути що вони були в збірках на якомусь підприємстві і їх дрючили? За таку ціну і в Україні-там полюбе якісь мутки

Посилання на коментар

На фото були нові - типовий "китайській" полуфабрікат - в один ряд стягнуті стрічкою через торцеві пластини.

Я сам здивувався - це нижче собівартості комірок

Доречі, це міг бути брак - сварка якось дивно виглядала, не так як зазвичай. Жаль не зробив скріншотів.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, SantehnikPPR100 сказал:

Я сам здивувався - це нижче собівартості комірок

Ну от ... + БМС якийсь бідовий (якщо річ йшла про готову 16s збірку)

Чи є сенс ризикувати (якщо не п'єш шампанського🤭)?

Посилання на коментар

Є сенс. Навіть якщо там третина мертвих буде (що наврядчи) Просто збірка, без бмс.

25 євро одна комірка мінімум....

Посилання на коментар

Screenshot_20260812-111618.thumb.png.7ddaa24e1ece25b789316781586805e2.pngScreenshot_20260812-111639.thumb.png.66ad2e8a1fad247724076d2708137b05.png

Шось не вкурив про лоад2, чи можу я налаштувати не по заряду батареї його вмикання а по наявності мережі (він з мережі по байпасу валить 7,2 кВт, щоб ото не робити двохпозиційники)

Трошки попитав електронного ***унця

ШІ каже що можна :

Screenshot_20260812-114608.thumb.png.5a75025803cabc0fc2d8ca04ee7b85e4.png

Посилання на коментар

8 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Чи є сенс ризикувати (якщо не п'єш шампанського🤭)?

Залежно від того чи маєте окреме приміщення для розміщення акумуляторів, які за декілька годин горіння нічого не підпалять.
Більш менш безпечні свинцеві (гелеві, vrla) (не стартерні, де хлюпає електроліт) та призматичні залізофосфатні з ізоляцією між комірками.
Дешево можуть бути літієві NMC, з розборок автоакумуляторів. Але їх краще тримати подалі від іншого майна та житла.
Залізофосфатні типу "блейд" теж не найкращій варіант, комірки мають велику площу контакту між собою, і якщо трапилось КЗ в одній комірці, то вона підпалює сусідню. Бачив як горить 100кВтг батарея.

Змінено користувачем Слободарий
  • Сумно 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

12 часов назад, Слободарий сказал:

Залежно від того чи маєте окреме приміщення для розміщення акумуляторів, які за декілька годин горіння нічого не підпалять.
Більш менш безпечні свинцеві (гелеві, vrla) (не стартерні, де хлюпає електроліт) та призматичні залізофосфатні з ізоляцією між комірками.
Дешево можуть бути літієві NMC, з розборок автоакумуляторів. Але їх краще тримати подалі від іншого майна та житла.
Залізофосфатні типу "блейд" теж не найкращій варіант, комірки мають велику площу контакту між собою, і якщо трапилось КЗ в одній комірці, то вона підпалює сусідню. Бачив як горить 100кВтг батарея.

Мені вже то не актуально. Їдуть призми eve з NKONa. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Мені вже то не актуально. Їдуть призми eve з NKONa. 

Киньте в лічку ссилку на яких саме зупинились. Дякую

Посилання на коментар

1 час назад, hause сказал:

Киньте в лічку ссилку на яких саме зупинились. Дякую

Та я особо не мудрував, взяв найємніші з тих що в наявності (скинув в особисті). З БМС тупанув тільки, взяв з нкону, а можна було дешевше і в Україні

• Лайк 1
Посилання на коментар

Щодо иеми про "горіння"/"шипіння" LifePo4. Чи зреагує китайський датчик диму і CO типу такого: rozetka.com.ua/ua/400174323/p400174323/

Посилання на коментар

Та я особо не мудрував, взяв найємніші з тих що в наявності (скинув в особисті). З БМС тупанув тільки, взяв з нкону, а можна було дешевше і в Україні

В китаї ще дешевше - всеодно чекати... (Тупонув то ще слабо сказано)

Ще треба буде прокладки купляти між комірок ставити, краще eva. А ще 334ті з жорсткими перетинками і одною різьбою - корпус повинен бути жорстким, не на різьбових шпильках, а чисто зтягнуте гвинтами. (Це я так вважаю, а хтось скотчем стягує і все в нього "добре")

Посилання на коментар

28 минут назад, SantehnikPPR100 сказал:

. (Тупонув то ще слабо сказано)

Ок, надіюсь я від цього не помру... (Не всім же бути дуже прохаваними і наябувати долю у всіх можливих позах як де-хто). 

Пи си. :Ви ж рецептом вертіння землі на х...ю не ділетесь😆

Ще треба буде прокладки купляти між комірок ставити, краще eva.

Так треба.

А ще 334ті з жорсткими перетинками і одною різьбою - корпус повинен бути жорстким, не на різьбових шпильках, а чисто зтягнуте гвинтами. (Це я так вважаю, а хтось скотчем стягує і все в нього "добре")

І це я теж в курсі... (Хоча я і дрємучий лох судячи по вашим дописам).

Все буде норм, дякую.

Посилання на коментар

Прийшла залізяка сьогодні, може кому цікаво буде...IMG_20260813_150248.thumb.jpg.38c55e88393d158a19ffd5500599e41a.jpgIMG_20260813_150722.thumb.jpg.be9bdaddffcddaa7f4b71a04aca3a844.jpgIMG_20260813_152425.thumb.jpg.6d8c97016f010130e44a4a8bf703fffa.jpgIMG_20260813_152459.thumb.jpg.bb1992a2547a95982afd93839723139a.jpg

На камеру не вмію працювати, але якось такось:

IMG_20260813_144321.jpg

• Лайк 3
Посилання на коментар

3 часа назад, SantehnikPPR100 сказал:

всередину ні (?)

Що йти за монтіровкою-будемо ковиряти?😁

• Хаха 1
Посилання на коментар

23 години тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

Прийшла залізяка сьогодні, може кому цікаво буде...

А він вміє мішати мережу та сонце чи АКБ та сонце? Якщо нема мережі та сонця мало він буде працювати на АКБ чи буде брати частину з АКБ частину з сонця?

Посилання на коментар

1 час назад, k-master сказал:

А він вміє мішати мережу та сонце чи АКБ та сонце? Якщо нема мережі та сонця мало він буде працювати на АКБ чи буде брати частину з АКБ частину з сонця?

Все вміє, в залежності від виставлених пріоритетів . Може навіть працювати без акумулятора.

Як я розумію залежить на скільки мало сонця, бо для "пробудження" mppt потрібен певний мінімум (на данний апарат пише що від 55 В).  Може лише від батареї, а може бути мало сонця що воно покриватиме лише власні потреби інвертора для перетворення (що теж не погано, бо матимете більше корисної ємності на ваші потреби). 

Може кому знадобиться:GETA_1.5-3.6K_Посібник_UA.pdfGeta-1.5-6K-Datasheet260320.pdf

• Лайк 2
Посилання на коментар

В 13.08.2026 в 15:56, SantehnikPPR100 сказал:

всередину

Ось, якийсь бородатий  іноземець зірвав пломбу і розібрав. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Ось, якийсь бородатий  іноземець зірвав пломбу і розібрав. 

Трохи офігів від наших підприємливих вкраїнчиків,  у середу на цей інвертор підняли ціну на 500, а сьогодні ще на 1000, хоча євро з баксом майже на місці, кому війна, а кому жнива, продовжують скрізь нагнітати, що зимою буде повна Ж..а ...

• Хаха 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

Він того не вартував і без підняття ціни...

Uрd: multiplus 2 48/3000/35-32 gx подешевшав на початку літа і досі за 434+доставка є в наявності.

Змінено користувачем SantehnikPPR100
  • Лайк 1
Посилання на коментар

9 часов назад, hause сказал:

Трохи офігів від наших підприємливих вкраїнчиків,  у середу на цей інвертор підняли ціну на 500, а сьогодні ще на 1000, хоча євро з баксом майже на місці, кому війна, а кому жнива, продовжують скрізь нагнітати, що зимою буде повна Ж..а ...

Комірки на ОЛХ і на сайтах інших теж три дні назад були на 150-200 грн дешевші...

Посилання на коментар

Гість
Ця тема закрита для публікації повідомлень.
  • Створити...