Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Каркасный бассейн

Дмитрий111

Рекомендовані повідомлення

37 хвилин тому, AnMig сказав:

Вітаю. Хтось зтикакався з передозуванням коагулянту?
Після набору води (днів 3 набирав, фільтр включати не міг). Вода була мутною. Підняв pH чи то до 7.4 чи то до 7.6 (важко точно сказати по шкалі). Закинув шок хлору aqua doctor 8 таблеток (на 16м3). Лишив піщаний фільтр на ніч. На другий день вода чиста не стала як минулого року - далі мутна, хоча чистіша набагато (ніяких комах чи іншого бруду вже не було). Вирішив що треба коагулянт. В магазинах не було гранульованого. Купив в картушах aqua doctor сульфат алюмінію. Один картуш на 50м3. Трохи забагато подумав, але також з дуру подумав, що картуш не можна розривати. Думаю - закину на кілька годин лише, щоб весь не встиг розчинитися. Включив фільтр, закинув на години 4-5. Десь половина, або 2/3 картуша розчинилося. Витягнув, вимкнув фільтр і пішов чекати щоб бруд осів... А бруд не осів навіть за 16годин. Вода далі мутна - дно ледь видно. ChatGPT каже що при передозуванні сульфатом алюмінію, він не виведеться і вода буде ще більше мутна через якісь зміни заряду і т.д. Я йому вірю, але не зажди. Люди порадьте що робити? Невже спускати воду? 😩Чи потрібно повністю спускати? Які заміри і чим провести? Зараз pH ~7.4, хлор ~1.7-2.0
На фото палка занурена на 1м.

І таке питання. Чи може ФЛОКУЛЯНТ очистити цю молочну воду?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 годин тому, AnMig сказав:

Вітаю. Хтось зтикакався з передозуванням коагулянту?
Після набору води (днів 3 набирав, фільтр включати не міг). Вода була мутною. Підняв pH чи то до 7.4 чи то до 7.6 (важко точно сказати по шкалі). Закинув шок хлору aqua doctor 8 таблеток (на 16м3). Лишив піщаний фільтр на ніч. На другий день вода чиста не стала як минулого року - далі мутна, хоча чистіша набагато (ніяких комах чи іншого бруду вже не було). Вирішив що треба коагулянт. В магазинах не було гранульованого. Купив в картушах aqua doctor сульфат алюмінію. Один картуш на 50м3. Трохи забагато подумав, але також з дуру подумав, що картуш не можна розривати. Думаю - закину на кілька годин лише, щоб весь не встиг розчинитися. Включив фільтр, закинув на години 4-5. Десь половина, або 2/3 картуша розчинилося. Витягнув, вимкнув фільтр і пішов чекати щоб бруд осів... А бруд не осів навіть за 16годин. Вода далі мутна - дно ледь видно. ChatGPT каже що при передозуванні сульфатом алюмінію, він не виведеться і вода буде ще більше мутна через якісь зміни заряду і т.д. Я йому вірю, але не зажди. Люди порадьте що робити? Невже спускати воду? 😩Чи потрібно повністю спускати? Які заміри і чим провести? Зараз pH ~7.4, хлор ~1.7-2.0
На фото палка занурена на 1м.

Приховати вміст

IMG_20250606_153922.thumb.jpg.b1c94e19c8a0352cf8de8c6a281e0049.jpgIMG_20250606_153915.thumb.jpg.a8da8fc7f300a7b968dec4f45f696489.jpgIMG_20250606_153730.thumb.jpg.70e9468fb6318241421bcf2bc4ab6fc1.jpg

Краще не у чата питати, а дзвонити представникам виробника.

В мене таке було. Просто чекайте і фільтруйте. Фільтр у вас пісочний?

Посилання на коментар

10 годин тому, МакДо сказав:

Краще не у чата питати, а дзвонити представникам виробника.

В мене таке було. Просто чекайте і фільтруйте. Фільтр у вас пісочний?

Фільтр пісочний. Швидше за все проблема не в подвійній дозі коагулянту (там вище в темі жінка писала, що взагалі коагулянта дала в декілька разів більше). Думаю що проблема в тому, що я його додав не в скімер як по інструкції, а в поплавок. Тому що - о чудо! - через 36 годин бруд нарешті осів на дні. Правда, вода мутнувата трохи далі була. Бруд зібрав пилососом в каналізацію. Додав альгіцид, через 4год виключив фільтр, і додав флокулянт. На ранок вода стала вже прозорою. Піду ще пропилосошу.

Змінено користувачем AnMig
Посилання на коментар

52 хвилини тому, AnMig сказав:

Фільтр пісочний. Швидше за все проблема не в подвійній дозі коагулянту (там вище в темі жінка писала, що взагалі коагулянта дала в декілька разів більше). Думаю що проблема в тому, що я його додав не в скімер як по інструкції, а в поплавок. Тому що - о чудо! - через 36 годин бруд нарешті осів на дні. Правда, вода мутнувата трохи далі була. Бруд зібрав пилососом в каналізацію. Додав альгіцид, через 4год виключив фільтр, і додав флокулянт. На ранок вода стала вже прозорою. Піду ще пропилосошу.

При нагоді зніміть клапан з фільтруючого Баку. Скоріш за все коагуляція зклеїла верхній шар піщаної засипки.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, МакДо сказав:

При нагоді зніміть клапан з фільтруючого Баку. Скоріш за все коагуляція зклеїла верхній шар піщаної засипки.

Випилососив кубів півтора мабуть в канаву. А бруд все є і є. Думаю - скоро так весь басейн спущу. Вирішив з пилососа пустити через фільтр назад в басейн. Так робив минулого року слабшим картриджним. І на моє здивування - з фільтра пішла брудна вода. Тобто все що я пилососив - все виливалося назад в басейн. 😱Зупинив. Треба діставати свій старий картриджний і ним пилососити. Розчарований я цими пісочними фільтрами. 😔
Попробую купити піску меншої фракції (0,4-0,8). Може в цьому справа. А може й дійсно, як ви кажете - коагуляція склеїла пісок в ньому. Буду розбирати, дивитися.
Зворотню промивку, якщо що, роблю час від часу

Змінено користувачем AnMig
Посилання на коментар

UPD: картриджний фільтр також видає муть. Схоже, проблема в дуже дрібному бруді, що ніякий фільтр не бере

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...