![]() |
|
![]() |
#1 |
Опытный форумчанин
Вы сказали Спасибо: 242
Поблагодарили 142 раз(а) в 100 сообщениях
|
![]()
Нарешті дозрів для відкриття власної гілки.
Маю 18 соток землі під ОСГ приблизно тут і бажання вибратись з Києва і наступний новий рік зустрічати вже в своєму будинку (хай навіть там жила буде тільки одна кімната і санвузол ![]() В будинку буду постійно жити я з жінкою, дитина (зараз мала) + майбутнє поповнення. Періодично будуть наїзджати батьки та брат. Ділянка 30м на 60 м, вузькою стороною орієнтована майже точно на північ. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Опытный форумчанин
|
![]()
Сьогодні був у архітектора, рекомендованого шановним Шарманщиком.
Під час короткої розмови мене зорієнтували на ~300 кв.м. і "коробку під ключ" за ~$600 / кв.м. Показана мені робота (реконструкція офісу ~200 кв.м. на Подолі) мені сподобалась, але орієнтовний бюджет неприємно вражає. Буду думати далі. |
![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
#3 |
Форумчанин
|
![]()
А Вы на какую цену за м2 "под ключ" расчитываете?
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Опытный форумчанин
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Опытный форумчанин
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Опытный форумчанин
|
![]()
Поки що не бачу причин, з яких це треба робити. Будуватись, підключати електрику та газ я можу і на ділянці під ОСГ.
Реєстрація, поштова адресу і т.п. мене найближчі пару років там не цікавлять. Таким чином як я бачу зараз будівництво на ділянці ОСГ зараз менш паперомістке і без помітних суттєвих недоліків. Якщо я десь помиляюсь - просвітіть ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Старожил форума
|
![]() Цитата:
если сельсовет придумает через ваш участок центральную трассу провести - то вам компенсируют только участок осг (даже если там будет дом стоять) если участок под застройку и со строительным паспортом - то есть возможность судиться с сельсоветом и другими органами и не дать себя в обиду. а так у вас по документам - поле я предпочла сделать все доки, а потом строится а не наоборот |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Опытный форумчанин
|
![]() Цитата:
Взагалі-то там тисячі дві чи три таких ділянок ОСГ і сумніваюсь що будуть вести. Але ж і жити планується там не 5 років і незрозуміло що буде в країні через суттєвий час. Дякую, буду думати. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Новичок
Вы сказали Спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
|
![]()
Мария, а как Вам удалось перевести ОСГ? У меня уже год документы лежать у адвоката, которому я заплатил изрядную сумму, но воз и ныне там. Говорит, что сейчас не движутся документы в землеустройстве. Земли то всего 10 соток, хотя в пределах села. Я бы тоже предпочел сначала сделать доки... А так закрадыватся желание как у автора плюнуть на всех чиновников и начать самострой.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Старожил форума
|
![]() Цитата:
но знаю людей, которые занимались переводом. и сейчас действительно не оч хорошая ситуация вам хотя бы нужно иметь а руках решение сельсовета о переводе. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Новичок
Вы сказали Спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
|
![]()
Решение сельсовета было положительное. Далее была, пройдена, по словам адвоката, "техническая часть", но далее по юр. части загвоздка. Что значит ситуация не очень хорошая? Имеется ввиду мораторий на изменение целевого с/х земель? Так у меня ж участок не паевой, купленый и в границах населенного пункта.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Старожил форума
|
![]() Цитата:
ищите выходы помощней |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Опытный форумчанин
|
![]()
Шановні,
Я про зміну призначення ділянки вже зрозумів. Може вам є сенс продовжити обговорення деталей в окремій гілці? ;) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Старожил форума
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Опытный форумчанин
|
![]() Цитата:
![]() Я ледве не півроку ходжу по різних сайтах і дивлюсь проекти і жоден мені не припав до душі. Або занадто великі по п'ятну забудови, або складна криша, або криве планування (типу входу в будинок з гаражу без тамбуру). Саме тому я почав будівництво з вибору архітектора, який, як мінімум адаптує-зробить проект під мене, як максимум - закриє всі питання по будівництву. Тож як тільки буде хоча б ескіз - я його викладу для обговорення ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Опытный форумчанин
|
![]()
Обрав архітектора з командою, які обіцяють робити все і вести роботу до вселення в будинок (і після, як я відчуваю).
Сьогодні їздили разом на ділянку. "Ляпота..." Сніжок лежить, тихо... Правда по дорозі ям повно і знаків "20" понатикали - доведеться шукати інший варіант під'їзду. Зіллю фотки ділянки - викладу. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Опытный форумчанин
|
![]()
Всі архітектори, з якими спілкувався, наполегливо рекомендують перевести ділянку, на якій буду будуватись "під забудову".
Збираю матеріали по процедурі та історії таких дій.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Опытный форумчанин
|
![]()
Підбір посилань з нашого форуму на тему будівництва на землі під ОСГ, під садівництво та зміну цільового призначення землі.
Остання тема мабуть найбільш повно (з відповідями Держкомзему!) розкриває тему будівництва на ОСГ. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Опытный форумчанин
|
![]()
Покрутивши задачі будівництва, зрозумів що мені треба "урізати осетра".
![]() Тому на цей рік ставлю за мету на сусідній ділянці в 6 соток побудувати маленький будинок ~50-70м2, який потім буде експлуатуватись як гостьовий. Як базову зараз розглядаю цю пропозицію від aveoalex. Мав декілька важких розмов з родиною, врешті-решт прийшли до такого формулювання задачі: Мешканці:
З цього випливає необхідність трьох (хоча б маленьких) спалень, і як мінімум однієї з них - на першому поверсі. Склад приміщень:
Зовнішні розміри будинку - макс. 7x7 метрів. Тому планується перший поверх + мансарда. Інженерні системи:
Будівництво буду намагатись зробити дуже економним. Подивимось як вийде ![]() В наступному повідомленні спробую зобразити графічно яке "планування" вийшло в результаті обговорення. Последний раз редактировалось akhavr; 24.03.2009 в 22:30. Причина: поправив інженерні системи |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Опытный форумчанин
|
![]()
Ось, власне, що вдалось наваяти.
З відкритих питань:
Здається ці питання будуть вже визначатись більше технологією. |
![]() |
![]() ![]() |
Текущее время: 06:03. Часовой пояс GMT +2.