Jurkinru Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 Начитался кучу тем - в голове каша Прошу совета: исходные данные - есть дом на приватизированном участке вообще без каких-либо документов, по срока строительства подпадает под упрощенную регистрацию. вопрос - кто и сколько раз будет приходить сам дом смотреть? Я так понимаю, что придет инспектор БТИ, замеряет-осмотрит, чтоб сделать ТП. А будет-ли кто-то ходить на объект на последующем(-щих) этапе(-ах)? Из ГАСК или еще от куда, тут уже не понимаю... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Надежда Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 по срока строительства подпадает под упрощенную регистрацию. вопрос - кто и сколько раз будет приходить сам дом смотреть? Я так понимаю, что придет инспектор БТИ, замеряет-осмотрит, чтоб сделать ТП. А будет-ли кто-то ходить на объект на последующем(-щих) этапе(-ах)? Из ГАСК или еще от куда, тут уже не понимаю... Дождемся нового приказа и будем знать, кого нам Приказ в дом пошлет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Jurkinru Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 А как было по старому? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Надежда Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 А как было по старому? По 91 приказу на дома свыше 300 м.кв. нужно было кроме БТИ найти сертифицированного инженера по технадзору, заплатить ему денежку, пригласить домой, все показать\рассказать и получить от него ОТЧЕТ о техобследовании. Ну, и инспектор ГАСКа прибегал без приглашения, чтобы штраф за эксплуатацию 6800 грн. выписать. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Jurkinru Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 Спасибо! А в маленькие домики (105м) гости еще ходили? Или БТИшник был единственным и потому любимым))? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Надежда Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 Спасибо! А в маленькие домики (105м) гости еще ходили? Или БТИшник был единственным и потому любимым))? Независимо от площади Ну, и инспектор ГАСКа прибегал без приглашения, чтобы штраф за эксплуатацию 6800 грн. выписать. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Soyka Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 Если дом не эксплуатируется, то и штраф не выписывали. У меня штрафа не было. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Natali1962 Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 И мы дом не эксплуатировали , а штраф выписали- 850 грн!!! ! А у Nobel те же исходные , а штраф 170 !! И у Soyka те же исходные, а штрафа нет!!! Одно и тоже уравнение , а результат почему- то разный! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Надежда Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 И мы дом не эксплуатировали , а штраф выписали- 850 грн!!! ! А у Nobel те же исходные , а штраф 170 !! И у Soyka те же исходные, а штрафа нет!!! Одно и тоже уравнение , а результат почему- то разный! Потому что штраф вам выписывался за самострой, он 170-850 грн. Кто победнее одет и умеет давить на жаласть - тому 170, кто "побогаче выглядит" - 850, ну, а глядя на Сойку, инспектор хотел даже из своего кармана ей на хлеб\молоко дать, но ограничился невыпиской штрафа 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Soyka Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 Потому что штраф вам выписывался за самострой, он 170-850 грн. Кто победнее одет и умеет давить на жаласть - тому 170, кто "побогаче выглядит" - 850, ну, а глядя на Сойку, инспектор хотел даже из своего кармана ей на хлеб\молоко дать, но ограничился невыпиской штрафа Не-еее! Меня не было, а то б наверное дал на сигареты, я поступила умнее - выдвинула тяжелую артилерию - маму в норковой шубке!:D Против нее все инспектора впадают в ступор и отнимается речь! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Надежда Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 я поступила умнее - выдвинула тяжелую артилерию - маму в норковой шубке!:D Мама умалчивает, чем "умаслила" инспектора, что он штраф не выписал??? ;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Natali1962 Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 Так и я инспектора встречала в робе! И такая вся взьерошенная( часа два вещи в контейнер сносили, следы прятали ). Не помогло!!!:D Девочки, за комментарии спасибо!!! Смеялась от души!!!:D А если серьезно : закон один , а вот результат ....на лицо!!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Soyka Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 Мама умалчивает, чем "умаслила" инспектора, что он штраф не выписал??? ;) Назвала его "лапочкой":oops: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Надежда Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 Так и я инспектора встречала в робе! И такая вся взьерошенная Не помогло!!!:D !!! Последнее сообщение Сойки доказало обратное. Встречать, как говорится, нужно было "с помытой шеей" :D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Soyka Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 Последнее сообщение Сойки доказало обратное. Встречать, как говорится, нужно было "с помытой шеей" :D и не только:D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
djordj Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 Да, мы (киевляне) такие жалкие. У меня тоже обошлось без штрафа. Думаю, что такое "прочтение" закона было кому-то выгодно. Мелочь, а приятно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Надежда Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 Да, мы (киевляне) такие жалкие. . Сойкина киевская неэксплуатируемая пристройка на фоне киевских особняков - миллионников заслуживала снисхождения. А наши домики в селах смотрятся по-буржуински, следы эксплуатации в сарайчик не засунешь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
djordj Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 Эксплуататоры проклятые. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Soyka Опубліковано: 12 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2013 Эксплуататоры проклятые. Во-во! Вуек эксплуатировали, а теперь за это платить не хотят! 6800 грн это недоплаченная зарплата!:D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zalex_ua Опубліковано: 16 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2013 Старая процедура (91 приказ) действительна до 30.01.2013 г. Пока отправите, пока получат, действие приказа закончится. А к новому закону, продлившему оформление самостроев, процедуры оформления (приказа) пока нет. Ну, хотя бы то, что в законе 5496-17 четко зафиксировали не платить штраф за эксплуатацию (6800 грн) - уже хорошо. Я в прошлом году не подала декларацию, очень не хотелось доказывать незаконность данного штрафа. Надежда, скажіть будь-ласка згідно якої статті і якого закону раніше могли нараховувати цей штраф ? А то я в іншій темі за цей аспект схоже передчасно турбувався. Дякую ! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Надежда Опубліковано: 16 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2013 (змінено) Надежда, скажіть будь-ласка згідно якої статті і якого закону раніше могли нараховувати цей штраф ? А то я в іншій темі за цей аспект схоже передчасно турбувався. Дякую ! Исходя из ситуации, в которой Вы оказались (строительство дома без разрешения в 2011 году), и не платить штрафы, установленные Законом Украины «О внесении изменений к некоторым законодательным актам Украины относительно усиления ответственности и усовершенствования государственного регулирования в сфере градостроительной деятельности» от 22.12.2011г. № 4220-VI:- Вам нужно, чтобы в Техпаспорте БТИ дата постройки стояла до 12.03.2011г. Если у Вас земля приобретена не позднее 2010 года, тогда Вы можете попасть под оформление дома как самострой по Закону 5496-17 zakon2.rada.gov.ua/laws/show/5496-17 Змінено 16 лютого 2013 користувачем Надежда Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zalex_ua Опубліковано: 16 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2013 Исходя из ситуации, в которой Вы оказались (строительство дома без разрешения в 2011 году), и не платить штрафы, установленные Законом Украины «О внесении изменений к некоторым законодательным актам Украины относительно усиления ответственности и усовершенствования государственного регулирования в сфере градостроительной деятельности» от 22.12.2011г. № 4220-VI:- Вам нужно, чтобы в Техпаспорте БТИ дата постройки стояла до 12.03.2011г. Если у Вас земля приобретена не позднее 2010 года, тогда Вы можете попасть под оформление дома как самострой по Закону 5496-17 zakon2.rada.gov.ua/laws/show/5496-17 Так, я розумію що в мене є шанс по оновленому (сподіваємось, поки що чекаємо) Наказу №91 ввести як самострой, сподіваюсь вдасться скласти Техпаспорт БТІ з датою до 12.03.2011. Ділянкою ж володію вже досить давно. Але аспект мого питання в попередньому коментарі стосувався штрафу саме за проживання будинку без здачі в експлуатацію. Згідно чого він встановлювався раніше і чому, як ви кажете, його тепер не повинно бути ? Чи може ... гммм ... ось проскочила думка - може якщо я йду по Наказу №91 то логічно що я вже "давно" проживаю і якраз в цьому випадку дія згаданого штрафу на мене не поширюється ? Цікавить саме штраф за проживання без введення в експл. До речі, а коли і як ми, тут на форумі , можемо дізнатись що вже наприклад з'явився оновлений наказ №91 ? Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sov1178 Опубліковано: 17 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 17 лютого 2013 Цікавить саме штраф за проживання без введення в експл. А мне интересно дано ли определение термину "эксплуатация" применительно к теме где-нибудь в законах? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bs_kiev Опубліковано: 18 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 18 лютого 2013 Я так розумію, що платимо штраф за самобуд згідно: Стаття 96. Порушення вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил під час будівництва Порушення вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил та затверджених проектних рішень під час нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту об'єктів чи споруд - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А не платимо за експлуатацію згідно: Стаття 96. ..................... Експлуатація об'єктів будівництва, які завершені будівництвом з 19 січня 2012 року та не прийняті в експлуатацію, а також наведення недостовірних даних у декларації про готовність об'єкта до експлуатації, вчинені щодо об'єктів I категорії складності, - тягнуть за собою накладення штрафу від трьохсот п'ятдесяти до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Діяння, передбачені частиною одинадцятою цієї статті, вчинені щодо об'єктів II категорії складності, - тягнуть за собою накладення штрафу від чотирьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Добавлено через 17 минут Хоча є ще наступна стаття: Стаття 97. Самовільне будівництво будинків або споруд Самовільне будівництво будинків або споруд, а так само самовільна зміна архітектурного вигляду будинків або споруд під час експлуатації- тягне за собою накладення штрафу на громадян від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від дев'яти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна 1973 Опубліковано: 18 лютого 2013 Поділитись Опубліковано: 18 лютого 2013 Я так розумію, що платимо штраф за самобуд згідно: Стаття 96. Порушення вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил під час будівництва Порушення вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил та затверджених проектних рішень під час нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту об'єктів чи споруд - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А не платимо за експлуатацію згідно: Стаття 96. ..................... Експлуатація об'єктів будівництва, які завершені будівництвом з 19 січня 2012 року та не прийняті в експлуатацію, а також наведення недостовірних даних у декларації про готовність об'єкта до експлуатації, вчинені щодо об'єктів I категорії складності, - тягнуть за собою накладення штрафу від трьохсот п'ятдесяти до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Діяння, передбачені частиною одинадцятою цієї статті, вчинені щодо об'єктів II категорії складності, - тягнуть за собою накладення штрафу від чотирьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Добавлено через 17 минут Хоча є ще наступна стаття: Стаття 97. Самовільне будівництво будинків або споруд Самовільне будівництво будинків або споруд, а так само самовільна зміна архітектурного вигляду будинків або споруд під час експлуатації- тягне за собою накладення штрафу на громадян від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від дев'яти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Штраф за самобуд згідно закону 5496-17 внесені зміни у закон Про регулювання містобудівної діяльності zakon2.rada.gov.ua/laws/show/3038-17/page3 Пункт 9, Розділ V ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ Добавлено через 10 минут Але аспект мого питання в попередньому коментарі стосувався штрафу саме за проживання будинку без здачі в експлуатацію. Згідно чого він встановлювався раніше і чому, як ви кажете, його тепер не повинно бути ? . Згідно з цим законом зміни в Кодексі України про адміністративні правопорушення zakon2.rada.gov.ua/laws/show/5496-vi штрафу саме за проживання будинку без здачі в експлуатацію не повинно бути (завершені будівництвом з 19 січня 2012 року ). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз