andrey_ka Опубліковано: 14 вересня Поділитись Опубліковано: 14 вересня 14 хвилин тому, ЯД сказав: Самое простое - как мистер Фрай предложил - ОК перед насосом. І що він дасть ? Насос вімкнеця , висмокче з себе всю воду , а далі пустота. Далі буде ось; Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 14 вересня Поділитись Опубліковано: 14 вересня 32 хвилини тому, andrey_ka сказав: Поставити на вході в ГА кран , щоб мати можливість обслуговування і відсікання ГА від системи. А хіба ставлять ГА без крана? 48 хвилин тому, LITMANENko сказав: 2 години тому, andrey_ka сказав: У вашого реле є така функція ? Думаю, що немає. Інакше б я помітив що насос запускається, хоча ніхто не користується водою От тому у мене і стоїть отака компоновка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 вересня Поділитись Опубліковано: 14 вересня 13 хвилин тому, Фрай сказав: А хіба ставлять ГА без крана? Без поняття. 14 хвилин тому, Фрай сказав: От тому у мене і стоїть отака компоновка. А навіщо ? Опишіть логіку роботи. Що це за модель реле (та що на насосі) ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 вересня Поділитись Опубліковано: 14 вересня (змінено) 3 години тому, andrey_ka сказав: Насос вімкнеця , висмокче з себе всю воду , а далі пустота Это каким образом там пустота? Если сама труба не дырявая, то вода не уйдет Проведите опыт - возьмите трубку, опустите один конец в воду, другой зажмите палец и поднимите трубку из воды. Она ж не вытечет, пока не отпустить палец или продырявить трубку, не так ли? А если, как с насосной станцией, один конец остается в воде, то тем более ничего не будет. Я думаю вам известны всякие "поилки" и пр, работающие по этому принципу Змінено 14 вересня користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 14 вересня Поділитись Опубліковано: 14 вересня 1 година тому, ЯД сказав: А если, как с насосной станцией, один конец остается в воде, то тем более ничего не будет. Если негерметично или клапан пропускает то уровень обязательно опустится до зеркала водьі 3 години тому, andrey_ka сказав: Що це за модель реле (та що на насосі) ? BRIO 2000-М, але я не є прибічником систем з таким економ-варіантом як це реле без ГА 3 години тому, andrey_ka сказав: 4 години тому, Фрай сказав: От тому у мене і стоїть отака компоновка. А навіщо ? Опишіть логіку роботи. Так треба, але мабуть саме з приводу коректної роботи системи у парі з ГА-150, трахались сервісники і за мої гроші виконували мої забаганки. І за себе говорить сам факт того, що після встановлення ЗК я забув за проливання, хоча мої сервісні фахівці казали навіщо? ) От навіть оце пробне вмикання показало, що за більш ніж рік насос не залишився порожнім і без проблем закачав воду. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 вересня Поділитись Опубліковано: 14 вересня 17 хвилин тому, ЯД сказав: Это каким образом там пустота? Не тримає ЗК на кінці труби, + немає повної герметичності всмоктувальної частини системи. Встановлення ЗК на вході в насос - це вгадування , що ж диряве : насос чи труба , бо ЗК в колодязі там у будь-якому разі дирявий. 17 хвилин тому, ЯД сказав: Проведите опыт - возьмите трубку, опустите один конец в воду, другой зажмите палец и поднимите трубку из воды. Она ж не вытечет, пока не отпустить палец или продырявить трубку, не так ли? Так. Але , як завжди , не все те золото що блистить. Трохи все ж таки поексперементував. Взяв прозору резинову трубку десь 10мм діаметром. занурив все це у воду , далі перетиснув пальцями один кінець та вийняв її з води. І... , чудо сталось , вода стоїть як вкопана. Але , думаю , ну хто ж буде в свердловину пхати резинову трубку 10мм. І так як під рукою не було труби ПНД 32 та відповідного крана то: Взяв шматок труби ППР 25 , припаяв на кінець різьбу та вкрутив туди звичайний шаровий кран ( на паклю звісно). Занурив все це у 5-ти літрову баклашку з водою, Далі перекрив шаровий кран , та вийняв все це діло з води. І.... , ви не повірите , але вся вода тю,тю , витекла. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 14 вересня Поділитись Опубліковано: 14 вересня Стовп води, діаметр труби, критична маса, земне тяготіння, давно в церкву ходили і тд. )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 14 вересня Поділитись Опубліковано: 14 вересня 1 час назад, andrey_ka сказал: Взяв прозору резинову трубку десь 10мм діаметром. занурив все це у воду , далі перетиснув пальцями один кінець та вийняв її з води. І... , чудо сталось , вода стоїть як вкопана. Але , думаю , ну хто ж буде в свердловину пхати резинову трубку 10мм. І так як під рукою не було труби ПНД 32 та відповідного крана то: Взяв шматок труби ППР 25 , припаяв на кінець різьбу та вкрутив туди звичайний шаровий кран ( на паклю звісно). Занурив все це у 5-ти літрову баклашку з водою, Далі перекрив шаровий кран , та вийняв все це діло з води. І.... , ви не повірите , але вся вода тю,тю , витекла. Якщо ви занурили трубку у воду, перекрили верхній кінець трубки пальцем (герметично), потім почали виймати трубку з води, то стовп води в трубці буде незмінний поки її нижній кінець у воді. Як только ви виймете всю трубку з води ("вийняв її з води") вода впаде. То ж щось у вашій розповіді не так. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 вересня Поділитись Опубліковано: 14 вересня 50 хвилин тому, Propeller сказав: Якщо ви занурили трубку у воду, перекрили верхній кінець трубки пальцем (герметично), потім почали виймати трубку з води, то стовп води в трубці буде незмінний поки її нижній кінець у воді. Як только ви виймете всю трубку з води ("вийняв її з води") вода впаде. То ж щось у вашій розповіді не так. Так і було , в досліді №2 (з ППР трубою). А от в досліді №1 (з резиновою трубкою ) все було рівно навпаки. Все було як книжка пише (фізика 7кл.) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 вересня Поділитись Опубліковано: 14 вересня 1 годину тому, andrey_ka сказав: Так і було , в досліді №2 (з ППР трубою). А от в досліді №1 (з резиновою трубкою ) все було рівно навпаки. Все було як книжка пише (фізика 7кл.) Ну все как я и говорил. Если не будет откуда заходить воздуху не будет сливаться вода, ведь конец трубы в любом случае в воде Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 14 вересня Поділитись Опубліковано: 14 вересня Діставайте трубу і дивіться зворотній клапан, по можливості краще замінити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 вересня Поділитись Опубліковано: 15 вересня 11 годин тому, ЯД сказав: Ну все как я и говорил. Если не будет откуда заходить воздуху не будет сливаться вода, ведь конец трубы в любом случае в воде Але ж зливається зараза (дослід №2) Це все лірика , вода ж у ТС кудись дівається. 1. Дирявий насос але цілий ЗК в колодязі , вода тікати не буде апріорі. 2. Насос цілий дирява труба , але цілий ЗК в колодязі , вода зливатись не буде. Тут має працювати фізика 7кл. (якщо все що вище дірки ціле/герметичне то і вода через цю дірку виходити не буде). 3. Дирявий насос та дирявий ЗК в колодязі , вода тікає. ІМХО. Найбільш ймовірний варіант. 4. Цілий насос , дирява труба та дирявий ЗК в колодязі , вода тікає. Як не крути все впирається в колодязний ЗК. ПС.. Встановлення додаткового ЗК на вході в насос підходить до варіанту №3. Таким чином відсікається дирявий насос від дирявого ЗК в колодязі і починає працювати фізика 7кл. Але це рівно те саме , що ми відремонтуємо/замінимо колодязний ЗК. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LITMANENko Опубліковано: 18 вересня Поділитись Опубліковано: 18 вересня Всім дуже дякую. У неділю були проведені роботи з трубою, сьогодні (у четвер) поїхав перевірити чи запуститься насос і він запустився. Раніш навіть у вівторок не запускався, тобто прогрес точно є. Оскільки я буваю там тільки на вихідних, то мені достатньо, щоб насос тримав неділю. Думаю тепер він буде тримати. Що ж було зроблено? Всі старі деталі були замінено і всі з'єднання перепаковано. Старі ПНД фітінги замінені на Unidelta, в старих фітінгах Unidelta було замінено гумове кільце (вони продаються окремо), ПНД фітінги збирались як дехто каже на ютюбі - вставляємо до упора трубу, потім на 5 мм виймаємо і закручуємо. Ну так робив просто через те, щоб щось змінити. Бо раніш вставляв до упора і не працювало. Різьбові ж зєднання (це зворотній клапан до муфти і муфта до насоса) збирав як радив Сергей 31 - фумка скручувалась в нитку, потім наматувалась в кожну різьбову канавку. А далі вже розправлена фумка наматувалась "як звичайно". Коли все було зібрано, труба була повішена на дерево, наповнена водою, витерта насухо і провисіла декілька годин - ніде ніяких крапель не знайдено. Ну і після цього труба спущена в колодязь і підключена до насоса. Довжина вертикальної ділянки труби 8 метрів. Обійшлося без додаткових зворотних клапанів, без кранів, без перестановки компонентів. Схиляюсь до того, що скоріш за все допомогла більш якісна паковка з'єднань, зокрема скручування фумки в нитку. Бо на мій погляд в ПНД фітінгах важко щось зробити не так. То ж хто доливає воду, можливо є сенс перепакувати з'єднання. У мене ще був варіант купити Permatex Thread Sealant, який радив Сергей 31, (250 грн за найменший об'єм), але не хотілось чекати доки він застигне. Обійшлося і без нього. Опресовщик хоча і є у сусіда, але сусід у відрядженні і на цих вихідних взяти не вдалося. Обійшлося також без нього. Герметичності, схоже, вдялося досягти! Ще раз всім дякую 👍 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 вересня Поділитись Опубліковано: 18 вересня 1 час назад, LITMANENko сказал: То ж хто доливає воду, можливо є сенс перепакувати з'єднання. Це на жаль не завжди допомогає. В мене як виявилось пошкодилась прокладка в американці. Вставив нову і теж кілька днів радів несамовито, що все працює як треба. Але потім раптом при відкритті вуличного крану тиск води став на око біля 0,8-1 бара, хоча реле дозволяє насосу як мінімум вдвічі більший. Такий тиск навіть не підіймає штанги в форсунках автополиву. І що тепер винно в цьому вже зовсім незрозуміло. Бо насос качає - декілька відер наповнив, але чомусь не виходить на рабочий режим. І в сервіс такий насос не відвести, бо навіть я його легко запущу на потрібному рівні... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LITMANENko Опубліковано: 18 вересня Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2 часа назад, Vikctor сказал: Це на жаль не завжди допомогає. Можливо я зарано радію, але скоро кінець сезону, насос буде від'єднано і вода злита. Весною приєднаю заново і вже в наступному році я точно взнаю як все працює і наскільки довго. У мене ще є другий колодязь, в якому вода знаходиться на глибині 20 метрів. І її там десь півтора метра. То може дійдуть руки по схемі Пропеллера встановити насос на ЕППС і спустити вниз на воду. Бо є другий поверхневий насос, який наразі без діла простаює. Але 20 метрів є 20 метрів. Чи займатись цим не знаю. Все б вирішило буріння свердловини на 70 метрів, але це зовсім інші гроші. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Інвестор Опубліковано: В неділю в 15:38 Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:38 Як правильно встановити монтажну планку (для водопостачання): 1. На штукатурку, після закріплення труб/штроб зрізати та зашпаклювати/покласти плитку 2. Углубити в штукатурку ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: В неділю в 15:55 Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:55 16 минут назад, Інвестор сказал: Як правильно встановити монтажну планку (для водопостачання): 1. На штукатурку, після закріплення труб/штроб зрізати та зашпаклювати/покласти плитку 2. Углубити в штукатурку ? Як хочите, так и робить. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Добрий вечір. Чи є якась принципова різниця в плані ефективності і довговічності між тенами Drazice TPK та TJ? Перший сухий, що наче краще в плані довговічності і простіше заміна, але встановлюється у нижній фланець, то потрібно злити весь бойлер. Другий мокрий, але різьбовий і ставиться посередині, що наче простіше по монтажу і потрібно злити лише половину бойлера. Ціна +- однакова, потужність теж. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Сухий тен то безпека та менша закоксованість ТЕНів і при заміні нічого зливати не потрібно. Принаймі у мене на Горєньє Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 27 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 27 хвилин тому (змінено) 43 минуты назад, Фрай сказал: Сухий тен то безпека та менша закоксованість ТЕНів і при заміні нічого зливати не потрібно. Принаймі у мене на Горєньє Як раз у Горєньє закоксованість приблизно однакова. Там сухий тен спрощений, якщо можна так мовити. Площа поверхні його колби приблизно така ж як площа звичайного мокрого. А от у Дражіце він такий як треба. Просто подивіться в інеті відмінність. Змінено 24 хвилини тому користувачем ashim1990 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 10 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 10 хвилин тому (змінено) 25 хвилин тому, ashim1990 сказав: Площа поверхні його колби приблизно така ж як площа звичайного мокрого. Це не дуже коректне порівняння, вони принципово різні по безпеці і заміні, але не буду сперечатись, у мене кожен бойлер працював без розборки не менше 10-12 років. От і зараз купив такий же самий, тут мені порадили не мудрувати з електронним таблом і дійсно, навіщо? Хотів взяти Дражіце і там чомусь також відрадили, хоча попередили, що і Горєньє також вже те пальто. стоїть в коробці вже півроку і не знаю міняти чи чекати поки старий відмовить? Питання лише в тому, що чомусь став швидше втрачати температуру. (працює постійно на максимумі) Змінено 10 хвилин тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз