Humanite Опубліковано: 26 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 березня 2023 10 хвилин тому, Harmonia сказав: Все такі ,як краще зробити??? Чи ще в проектуванні ,зробити це все в самому домі - маленький підвал ,для цього всього? Чи все такі ,не заморочуватися і повністю робити окремо десь на участку ?? Нема жодної різниці як саме буде зроблена сверддовина. Тут, скоріше, має значення глибина, з якої буде братися вода та склад грунту (можливість замулювання забору). Якщо потрібна велика водоочистка для доведення води до питної, то мабуть краще будинку. Якщо з часом буде потреба в новій свердловині, то на дворі це буде зробити логше. 16 хвилин тому, Harmonia сказав: скважина окремо - не в домі ! Іноді замерзала зимою! ..можливо щось не так зробили,не знаю. Заглибити приямок на півтора метри і трубу, що іде в будинок не вище ніж метр двадцять вглиб. Якщо це не можливо з огляду на грунтові води, то трубу і насосну станцію утеплювати екструдером та протягти самогріючий дріт. 16 хвилин тому, vadimv сказав: Скважина потребує обслуговування, тобто під'їзду машиною. Як ви це будете робити в домі - розберете частину стіни? Якщо грунт не кам"янистий а глибина невелика, то свердловину роблять і в ручну. У мене свердловина біля будинку. У сусіда в будинку. Сусід жаліється що чує як робить насос, а у мене насос не чутно, бо він не в будинку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 28 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2023 26.03.2023 в 11:15, Humanite сказав: Нема жодної різниці як саме буде зроблена сверддовина. Тут, скоріше, має значення глибина, з якої буде братися вода та склад грунту (можливість замулювання забору). Якщо потрібна велика водоочистка для доведення води до питної, то мабуть краще будинку. Якщо з часом буде потреба в новій свердловині, А до чого тут місце свердловини до водочистки. Сведловина на вулиці. Водочистка в будинку і що?) І має значення де вона, бо як насос міняти, то 90 метрів труби ой як хреново витягувати і назад запускати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Harmonia Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 (змінено) 09.08.2021 в 09:05, nosatiy сказав: площадь такого гаража при вводе в эксплуатацию добавляют к площади дома, нужно платить налог. Доброго дня всім! Хороша і потрібна темка вийшла!Мона навіть перечитувати знову і знову і знову) Бо все ж раз ,не осягнеш.Дякую всім ,хто поділився особистим досвідом!💐 ..а ще,зацікавило - в цитаті ! Про що це мова?? за що і чому платити ??...до кінця теми,на це ніхто ,так і не відповів ( не було обговорень) Тому питаю! п.с. Будь-ласка,дайте відповідь ,хто знає! Бо в планах ,теж прибудований гараж до будинку - під одним дахом, так би мовити. Змінено 5 квітня 2023 користувачем Harmonia Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 1 час назад, Harmonia сказал: Про що це мова?? за що і чому платити ?? Налог платится за общую площадь дома. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Harmonia Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 2 хвилини тому, DimaF сказав: Налог платится за общую площадь дома. Дякую,що відповіли! Та я не розумію взагалі про це! Ось до прикладу: На скільки я знаю,за цей будинок - де живемо. Ніякі налоги не платять . Ну да,гараж тут не прибудований до дому. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 2 минуты назад, Harmonia сказал: Дякую,що відповіли! Та я не розумію взагалі про це! Ось до прикладу: На скільки я знаю,за цей будинок - де живемо. Ніякі налоги не платять . Ну да,гараж тут не прибудований до дому. Щось ви плутаете) Налог платят за будинок якщо площа більша за 120 м2. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Harmonia Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 Абсолютно нічого не плутаю!!! Тому що я навіть цього не знала! про налог від 120м2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Harmonia Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 але ж гараж ,то це не є загальна площа будинку! Бо гараж ,це ж не будинок! Він лише прибудований ,як може бути прибудований сарай ,наприклад,чи ще щось Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 (змінено) 4 минуты назад, Harmonia сказал: Абсолютно нічого не плутаю!!! Тому що я навіть цього не знала! про налог від 120м2 😁 biz.ligazakon.net/ru/news/208697_nalog-na-nedvizhimost-s-fizicheskikh-lits---2022 Цитата але ж гараж ,то це не є загальна площа будинку! Бо гараж ,це ж не будинок! Він лише прибудований ,як може бути прибудований сарай ,наприклад,чи ще щось У фахівцив з БТІ чи як воно там зараз звется, е метод обчислення площи. Змінено 5 квітня 2023 користувачем DimaF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Harmonia Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 4 хвилини тому, DimaF сказав: 😁 biz.ligazakon.net/ru/news/208697_nalog-na-nedvizhimost-s-fizicheskikh-lits---2022 Дякую!💐 ..але це капець((...і не справедливо!!!((( 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 6 хвилин тому, Harmonia сказав: Абсолютно нічого не плутаю!!! Тому що я навіть цього не знала! про налог від 120м2 Це місцеві влада та податкова не допрацьовують. Я також жодного разу не платив ані за квартиру, ані за будинок. Навіть і за землю не виставляли. Хоча повинні. Наскільки я знаю така ситуація багато у кого. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Harmonia Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 1 хвилину тому, Undertone сказав: Це місцеві влада та податкова не допрацьовують. Я також жодного разу не платив ані за квартиру, ані за будинок. Навіть і за землю не виставляли. Хоча повинні. Наскільки я знаю така ситуація багато у кого. Це добре!) ...хоть щось вони не " допрацьовують")) .Хай би й надалі так) Бо вважаю ,що це дійсно не справедливо!!!Що люди мають платити ,за своє ,те що вони по чесному самі за свої гроші ,збудували!!! ( а де які ,навіть роками будуються ,що би нарешті мати свій будиночок! ..колись сусід ,за смішки сказав,що мов скоро,вже й за повітря будем платити ...а мені це якось і не смішно( а не справедливо,та й все. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 9 хвилин тому, Undertone сказав: Це місцеві влада та податкова не допрацьовують. Я також жодного разу не платив ані за квартиру, ані за будинок. Навіть і за землю не виставляли. Хоча повинні. Наскільки я знаю така ситуація багато у кого. Та там дивна ситуація. Теж не приходив податок на нерухомість, тож почали цікавитись чому. В податковій відповіли, що їм інформацію ніхто не передає і запропонували прийти з заявою і копіями документів і вони поставлять на облік. У нотаріуса рекомендували звернутися в сільраду. В результаті вийшли на жіночку, яка займається земельними питаннями в ОТГ. Відправили їй копії документів і вона виставила рахунок. Хоча у нотаріуса запевняли, що якби ми відразу після оформлення звернулись до сільради, то такої проблеми б не було. В чому я сумніваюсь, бо якраз повним ходом просувалась реформа з ОТГ... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 27 минут назад, Harmonia сказал: Дякую!💐 ..але це капець((...і не справедливо!!!((( Пока єто самій травоядній податок, по сути копійки. А ось як вступимо в гівно ЕС, то прозріемо)) 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Harmonia Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 (змінено) Тоді ще ,будь-ласка уточніть! А ось ці 120м2 - як правильно рахувати?? це внутрішня площа будинку ? без внутрішніх стін чи з стінами?? Чи 120м2 - це пятно застройки - по зовнішній стороні фундаменту/стін ?? доповню : - щоб не перевищити площу і не платити,той несправедливий налог.Як правильно зрозуміти ,ті 120м2 це загальна забудова дому ,чи тільки жилі приміщення ? Як що ,враховується тіко жила площа (для проживання ) ,то ж виходить ,що гараж - це не для проживання ! - А значить ,я можу не змінювати,запланований проект будинку. Прошу,поясніть будь-ласка ,це все! Бо дійсно потрібно розібратись/зрозуміти! тоді , іще одне питання ) Підкажіть ,будь-ласка,де є на форумі тема, про збірномонолітне перекриття стелі ?(хочу почитати).. в пошуку не знайшла,саме такої теми Змінено 5 квітня 2023 користувачем Harmonia Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 1 час назад, delic сказал: В податковій відповіли, що їм інформацію ніхто не передає і запропонували прийти з заявою і копіями документів і вони поставлять на облік. вот я так и сделал - принес документы в налоговую после покупки участков... и вот уже уже много лет плачу налоги на землю, а соседи - нет. Вот такой вот я молодец блин. Один участок так и продал, не платив ничего налоговой... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 (змінено) 7 годин тому, Harmonia сказав: Тоді ще ,будь-ласка уточніть! А ось ці 120м2 - як правильно рахувати?? Треба знайти технічний паспорт на будинок де все це розраховано. Я так розумію що ваш будинок не введено в експлуатацію (згідно питаннь), а може навіть не збудовано. А хоча б проект є? Чи і цього нема виходяти з питання про перекриття? Тоді поясню - площа ВСІХ приміщеннь будинку, включно з полупідвальними приміщеннями та горіщем, якщо воно експлуатується. Також всі технічні будівлі на участку (сараї, гаражі, майстерні, гостьові будинки, бесідки та інше що має власний фундамент і є капітальним будівництвом) вносяться в загальну площу будівлі. Міряється все працівниками БТІ або будьякою іншою фірмою що має на це ліцензію по внутрішнім стінам кожного приміщення. Якщо в будинку кілька поверхів то драбинний проліт рахується лише на одному з поверхів. До моменту введення будівництва в експлуатацію будівлю заборонено використовувати за призначенням. За цим повинні слідкувати ДАБІ. Штрафи там великі. До моменту введення в експлуатацію податок на нерухомість не сплачується. Те саме стосується і земельної ділянки - якщо нема права власності то нема і податку. Змінено 5 квітня 2023 користувачем Humanite 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 5 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2023 9 годин тому, delic сказав: В податковій відповіли, що їм інформацію ніхто не передає і запропонували прийти з заявою і копіями документів і вони поставлять на облік. Перевірте в реєстрі речових прав на нерухомість. Може то вже не ваша власність. Податкова отримує всі дані з рєстру. Там може не висвічуватись власність, що була придбана до початку наповнення реєстру. Наповнення реєстру наразі відсотків до 40. Але якщо з нерухмістю були будьякі дії в останні років з 10 то вона повинна бути в реєстрі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Harmonia Опубліковано: 6 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 квітня 2023 9 годин тому, Humanite сказав: Треба знайти технічний паспорт на будинок де все це розраховано. Я так розумію що ваш будинок не введено в експлуатацію (згідно питаннь), а може навіть не збудовано. А хоча б проект є? Чи і цього нема виходяти з питання про перекриття? Тоді поясню - площа ВСІХ приміщеннь будинку, включно з полупідвальними приміщеннями та горіщем, якщо воно експлуатується. Також всі технічні будівлі на участку (сараї, гаражі, майстерні, гостьові будинки, бесідки та інше що має власний фундамент і є капітальним будівництвом) вносяться в загальну площу будівлі. Міряється все працівниками БТІ або будьякою іншою фірмою що має на це ліцензію по внутрішнім стінам кожного приміщення. Якщо в будинку кілька поверхів то драбинний проліт рахується лише на одному з поверхів. До моменту введення будівництва в експлуатацію будівлю заборонено використовувати за призначенням. За цим повинні слідкувати ДАБІ. Штрафи там великі. До моменту введення в експлуатацію податок на нерухомість не сплачується. Те саме стосується і земельної ділянки - якщо нема права власності то нема і податку. Доброго ранку! І дуууже Вам вдячна,що все пояснили простою і доступною мовою!!!💐 ...ну а це вже до слова) - знаєте,от я по чесному ,аж декілька разів навіть - за життя своє ! По чесному,намагалась читати/вивчити ті закони. Ну що б типу знати свої права) алеж то жесть...то неможливо ні читати (вже мовчу ,щоб хоч щось поняти толком) То ж якась абракадабра-книга заклинань якихось)) Котру зрозуміють ,певно тіко ті шамани ,які то все нашаманили...ось якось так) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 6 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 квітня 2023 9 часов назад, Humanite сказал: Тоді поясню - площа ВСІХ приміщеннь будинку, включно з полупідвальними приміщеннями та горіщем, якщо воно експлуатується. Також всі технічні будівлі на участку (сараї, гаражі, майстерні, гостьові будинки, бесідки та інше що має власний фундамент і є капітальним будівництвом) вносяться в загальну площу будівлі. Міряється все працівниками БТІ або будьякою іншою фірмою що має на це ліцензію по внутрішнім стінам кожного приміщення. Якщо в будинку кілька поверхів то драбинний проліт рахується лише на одному з поверхів. немного не так. для налогообложения (на сейчас) берут только информацию из техпаспорта в графе "общая площадь дома". Пытались и погреба туда причислить и вольеры для собак. Но потом одумались. У меня в общую площадь не внесли терассу. Которая имеет общий фундамент с домом и общая крыша. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 6 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 квітня 2023 я вообще плачу наобум за излишки, негде узнать сколько ж надо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 6 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 квітня 2023 12 минут назад, Фрай сказал: я вообще плачу наобум за излишки, негде узнать сколько ж надо. в личном кабинете налоговой начисления появляются. иногда там и посмотреть переплату/недоплату можно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 6 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 квітня 2023 mc.today/nalog-na-nedvizhimost/ например тут почитать можно общие понятия. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 6 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 квітня 2023 55 хвилин тому, Dendnepr сказав: У меня в общую площадь не внесли терассу. Которая имеет общий фундамент с домом и общая крыша. Ганок, тераса не э капітальними об"єктами, тому те, що вони не внесені є законним. Також не вносять якщо, припустимо, полупідвал має висоту до, здається, 1,8 метра. Також не вносять підвали. Стосовно цього є нормативи. Доречі, в багатоквартирних будинках також не всі площі враховують. Наприклад балкон рахується з коефіцієнтом 0,5, тоді як лоджія в повному розмірі. 1 година тому, Harmonia сказав: То ж якась абракадабра-книга заклинань якихось)) Котру зрозуміють ,певно тіко ті шамани ,які то все нашаманили...ось якось так) Ну, для мене, також абракадаброю є, наприклад, підручники з медицини, а хтось їх усі навіть вивчив. Тут кожен повинен займатися своєю справою. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 6 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 квітня 2023 3 часа назад, Dendnepr сказал: mc.today/nalog-na-nedvizhimost/ например тут почитать можно общие понятия. Фигассе! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз