Альт Опубліковано: 29 березня Поділитись Опубліковано: 29 березня Новий зелений тариф 2 квартал 2024. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 29 березня Поділитись Опубліковано: 29 березня 1 година тому, Альт сказав: Новий зелений тариф 2 квартал 2024. гарна таблиця на початку ролика. І хто ці "щасливчики" що ввелися в 2013 році? Ну крім питраолексійовича і рінаталеонідича. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 30 березня Поділитись Опубліковано: 30 березня 15 часов назад, yur43 сказал: І хто ці "щасливчики" що ввелися в 2013 році? У 2014 був один чолов'яга. Зара тиснуть на нього за дві станції. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
klev Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня Вітаю допоможіть з таким питанням.У мене є станція на 12квт 3Ф без ЗТ під власне споживання.Будинок у садовому кооперативі.Чи можу я надлишки віддавати в кооператив і домовитись з кооперативом про взаємозалік(звісно з заміною лічильника на двунаправлений)?чи це технічно така схема можлива?чи під таку схему потрібно наприклад окрему лінію до трансформатора? дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня (змінено) Чи зможете ви з коперативом домовитись - звідки нам знати... Окремої лінії не потрібно, воно собі по Кіргофу перетікає туди/сюди. Принагідно поцікавлюсь про варіант аналогічний у місті. Тобто, коли обсяги генерації не великі, щоб без ЗТ. а взаємозаліком 1 до 1. Типу згенерував 100 квт в мережу, спожив 120. оплатив 20. Щось прийняли по тому питанню чи ні? Змінено 2 квітня користувачем porterlv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
klev Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня 2 минуты назад, porterlv сказал: Чи зможете ви з коперативом домовитись - звідки нам знати... Окремої лінії не потрібно, воно собі по Кіргофу перетікає туди/сюди. Питання було в технічній складовій,чи потрібно щось крім лічильника?чи є якісь залежності підключень вулиць кооператива до трансформатора для такої віддачі залишків? ПС.Організаційна складова з кооперативом зрозуміло на моєму боці. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня Так відповів Вам - ні. Навіть лічильник не обов'язковий в теорії - інвертор сам веде облік. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня 31 хвилину тому, klev сказав: Питання було в технічній складовій,чи потрібно щось крім лічильника?чи є якісь залежності підключень вулиць кооператива до трансформатора для такої віддачі залишків? ПС.Організаційна складова з кооперативом зрозуміло на моєму боці. Організаційно якраз найменші перспективи.. А технічно треба знати тип лічильників. Якщо особистий лічильник механічний - вмикається генерація в мережу - лічильник крутить назад. На протязі місяця порівнюємо покази отриманої-згенерованої енергії і зменшуємо генерацію щоб вийти на невелику оплату, яку пояснюємо наявністю СЕС. Електронні лічильники, які не враховують генерацію в мережу, її враховують в споживання. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня 4 години тому, klev сказав: чи це технічно така схема можлива?чи під таку схему потрібно наприклад окрему лінію до трансформатора? Окремої лінії не треба, двонаправлений лічильник у вас треба. А ще бажано виставити обмеження експорту в точці підклключення цілого кооперативу, щоб не вийшло так, що споживання в кооперативі мале і ви експортуєте в менежу і відповідно ще за це доплачуєте. Тут треба дивитись яке базове споживання кооперативу і чи ваш інвертор підтримує віддалений трансформатор струму. Щодо двонаправленого лічильника, то де юре у вас технічний облік, тому підійде будь-який лічильник, який вміє рахувати окремо імпорт та експорт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 23 години тому, klev сказав: Питання було в технічній складовій,чи потрібно щось крім лічильника?чи є якісь залежності підключень вулиць кооператива до трансформатора для такої віддачі залишків? ПС.Організаційна складова з кооперативом зрозуміло на моєму боці. Вам треба подивитись споживання кооператива цілому, якщо воно менше ніж ви плануєте віддавати то ви за це будете платити. Може в зимовий день нікого нема, а ви 12 кВт віддаєте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
klev Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 14 часов назад, k-master сказал: Вам треба подивитись споживання кооператива цілому, якщо воно менше ніж ви плануєте віддавати то ви за це будете платити. Може в зимовий день нікого нема, а ви 12 кВт віддаєте. Я про цей момент якось не задумувався…думав що мій експорт не пройде трансформатор ,який стоїть в кооперативі .. дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня Про сонячну станцію, на час блекаутів. Як зібрати та поради. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DraVVa Опубліковано: 9 квітня Поділитись Опубліковано: 9 квітня Привіт. Хтось може пояснити як війшло 256 ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 9 квітня Поділитись Опубліковано: 9 квітня 3 минуты назад, DraVVa сказал: Привіт. Хтось може пояснити як війшло 256 ? А що не так? Там же все написано. 55 * 2.2 = 121 грн 84 * 1.1 = 92.4 грн 121 + 92.4 = 213.4 грн без ПДВ ПДВ = 213.4*0.2 = 42.68 грн Разом ( з ПДВ) 213.4 + 42.68 = 256.08 грн 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DraVVa Опубліковано: 9 квітня Поділитись Опубліковано: 9 квітня не розумію чому рахують по 55 та 84 ніч = 96 день (63 прийом - 20 видача) = 43 і тут схоже перекинуто з ночі на день 12 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 9 квітня Поділитись Опубліковано: 9 квітня 5 минут назад, DraVVa сказал: день (63 прийом - 20 видача) = 43 Воно так не працює. Ці 20 розподіляються пропорційно до споживання на день і ніч 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 1 травня Поділитись Опубліковано: 1 травня Не встановлюй гібридний інвертор, поки не подивишся відео. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 11 травня Поділитись Опубліковано: 11 травня Тривога та сонячна станція. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 1 червня Поділитись Опубліковано: 1 червня Невелика, сонячна, домашня, автономна, електростанція. Огляд. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 12 червня Поділитись Опубліковано: 12 червня Хто в Соф Борщагівці може 4 панелі прикрутити на кришу 1-й поверх і план намалювати? План чисто для бумажки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 22 червня Поділитись Опубліковано: 22 червня Шановні власники СЕС із ЗТ, а куди ви «зливаєте» зайві кіловати при відсутності струму у мережі? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 23 червня Поділитись Опубліковано: 23 червня 6 годин тому, Фрай сказав: Шановні власники СЕС із ЗТ, а куди ви «зливаєте» зайві кіловати при відсутності струму у мережі? Я не власник, але, як мені пояснили, нормальний гібридний інвертор, як бачить відсутність напруги назовні, нічого туди і не видає. Тож станція, як не має акумулятора - відключається 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 23 червня Поділитись Опубліковано: 23 червня 31 хвилину тому, shneider_vova сказав: Тож станція, як не має акумулятора - відключається Мій гібрідний інвертор вміє віддавати мені 3кВт на власні потреби. Що і робить зараз. При відключенні світла , або я маю 3кВт на власне споживання, якщо він вже генерує 3кВт, або віддає на "підтримання штанів", якщо генерує менше 3кВт. Але таке вміють не всі гібрідні інвертори. Поки, в тих умовах, що маємо зараз, цього вистачає (і це допомогло протриматись два тижні на початку вторгнення), якщо погіршиться з відключеннями, то треба буде думати над акумулятором. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 23 червня Поділитись Опубліковано: 23 червня Акумулятори річ необхідна і мегазручна, тому краще думати вже зараз і хоча б неспішно замовити там де дешевше. 1 година тому, shneider_vova сказав: Я не власник, але, як мені пояснили, нормальний гібридний інвертор, як бачить відсутність напруги назовні, нічого туди і не видає. Тож станція, як не має акумулятора - відключається давно цікавило це питання, а це знайомі озвучили бажання поставити СЕС аби мати прибуток хоча б 15-20 тисяч щомісяця, як у сусіда. Але ж при цих умовах, коли світло вирубають на кілька годин, я не розумію як воно буде працювати? Чи буде сенс вкладати гроші у цю справу? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 23 червня Поділитись Опубліковано: 23 червня "так само як у сусіда" вже не буде новий тариф менший з відсутньою мережі - неможливо продати тому в нинішній ситуації це не для заробітку, а просто для комфорту можна використовувати для бойлера чи підігріву басейну, кондиціонер або підвести дроти до найближчого сусіда та продати приватно ) 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз