mastervovik Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 33 минуты назад, vbb сказал: оптимальна система - солар інвертор з панелями та батареєю та невеликий генератор для підзарядки батареї коли нема сонця. плюс дровяний камин. Може й оптимально, але це ви погано мене читали, грошей нема навіть на акб, про панелі мови в загалі нема! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 17 минут назад, mib сказал: то то мне подсказывает что в любом варианте это будет не дешево, да и если уже ити в направлении газа то однозначно, ставить и котел та какой котел)) Шоб газ в дом завести, только успевай загибать пальци... Максимум для старта просто узаконить гену на улице и начать разбор газа а там дальше дожить надо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 19 хвилин тому, mastervovik сказав: Може й оптимально, але це ви погано мене читали, грошей нема навіть на акб, про панелі мови в загалі нема! так а ви бачили ціну 10 квт генератора під газ? )))) а ще за підключення та споживання.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 8 минут назад, vbb сказал: так а ви бачили ціну 10 квт генератора під газ? )))) а ще за підключення та споживання.... Звісно бачив, гену можна для початку і дешевого купить, чи свій переробить, питання тільки в дозволі, якщо до 20тисяч вклатусь на бюрократію с доками, то зроблю, якщо ні, тоді, буду с бензиновим пребиватись. Змінено 1 година тому користувачем mastervovik Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 час назад, mastervovik сказал: з якої сторони тільки мені до газовщіків підходити Ни с какой. Поставите в известность - отрубят газ. После счетчика делай что хочешь, но трубить на всю округу об этом не надо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 минуту назад, DimaF сказал: Ни с какой. Поставите в известность - отрубят газ. После счетчика делай что хочешь, но трубить на всю округу об этом не надо. Если бы у меня уже был активирован лицивой счет и разбор газа то я бы и не спрашивал) А счетчик один7 раз приходили проверить, если увидят разбор газа без лицевого счета, я думаю мало не покажется! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 минуту назад, mastervovik сказал: Если бы у меня уже был активирован лицивой счет и разбор газа то я бы и не спрашивал) А счетчик один7 раз приходили проверить, если увидят разбор газа без лицевого счета, я думаю мало не покажется! Ну это естественно. Если вы оформите все доки, то потом можете после счетчика цеплять гену и делать электричество. Главное забор чтобы повыше был и с улицы никто не запалил)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 6 хвилин тому, mastervovik сказав: Звісно бачив, гену можна для початку і дешевого купить, чи свій переробить якщо свій переробити то друга справа а "дешевий" - це скілько? ) зробіть табличку по бюджету на генератор та на інвертор, тоді поговоримо... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 минуту назад, vbb сказал: якщо свій переробити то друга справа а "дешевий" - це скілько? ) зробіть табличку по бюджету на генератор та на інвертор, тоді поговоримо... яка табличка?)) на гену для старта 20-30 тис. на доки стільки ж, ось і вся табличка) інвертор з акб це мінімум в 2 рази дорожче + толку з нього нуль,я кщо блекаут буде повний, і ні якуої деверсифікації без панелей. Газ хоч трохи довше протримаєтся)) може до наступної зими. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 46 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 46 хвилин тому А газ не самотьоком поступає... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 42 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 42 хвилини тому 12 хвилин тому, mastervovik сказав: яка табличка?)) на гену для старта 20-30 тис. на доки стільки ж, ось і вся табличка) Яка наївність. ) по закону ви маєте робити проект на підключення генератора і вартість його вийде не дуже мала. Підключати і робити перший запуск, також за гроші, має контора, вірніше її «прокладка». У підсумку вийде не набагато дешевше автономки з інвертора, батарей та панельок. І ресурс, як вище підмітив vbb, він у гени дуже невідомий, бо я так розумію, що його ви також будете брати «добюджетно»? mastervovik, це ви зараз кажете про рік-два, та вони промайнуть навіть не встигнете і помітити, а стане взимку гена чи без газу чи на ремонт і будете чухати яйки? а накуа? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 26 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 26 хвилин тому (змінено) 16 минут назад, Фрай сказал: Яка наївність. ) Та яка наївність, я не знаю ще скільки буде коштувати, солар бюджет мені не підходить вже зрозуміло, як що газ бюджет буде близький то тоже не підійде. Куплю просто доп гену під газ, і підключу до пропану, Ось і вся деверсиікація з бензином)) Змінено 25 хвилин тому користувачем mastervovik Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз