Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Отчет о моей... ЖИЗНИ! :)

mastervovik

Рекомендовані повідомлення

1 минуту назад, МакДо сказал:

Залежить від потреб та бюджету кожного. Але все частіше бачу тих, хто еволюціонує з 12/24в  на 48. Можливо то лише моє оточення, але еволюція існує і це факт. Бо то природа людини. 

Для еволюції потрібні передумови... (Я їх не маю, намагаюся витиснути максимум з мінімуму).

Стосовно ТС, я всю тему не читав, але розумію що людина має двір, людина планує можливо добудувати свій будинок-і тут важко не погодитись що 48в для нього виглядає куди перспективніше-якщо навіть воно на старті дорожче (рішення є, навіть я як новачок їх знайшов не мало).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

Для еволюції потрібні передумови... (Я їх не маю, намагаюся витиснути максимум з мінімуму).

Стосовно ТС, я всю тему не читав, але розумію що людина має двір, людина планує можливо добудувати свій будинок-і тут важко не погодитись що 48в для нього виглядає куди перспективніше-якщо навіть воно на старті дорожче (рішення є, навіть я як новачок їх знайшов не мало).

Не можу нічого сказати за ваші умови чи ТС. Можу про своїх знайомих тільки сказати, у яких була 12в свинцева тема + зарядна станція. Пішли в банк за пільговим кредитом

• Лайк 1
Посилання на коментар

Пару днів покурив тему, питань стало ще більше...  Натрапив на інфу, що для 12В системи оптимальна ємність акб  (щоб акб жили довго і счастливо)  3.6 кВт,  для 24В - 7.1 кВт, для 48В - 16 кВт. Наскільки це відповідає дійсності?  Ще велике питання підбору панелей до даного інвертора...

ЗИ:  починаєш рахувати і вже приходиш до висновку, що краще 48В-а система з фірмовим акб на 16 кВт то є найкраще по співвідношенню ціна\якість, але ж початкова  вартість...  

Посилання на коментар

54 минуты назад, МакДо сказал:

Не можу нічого сказати за ваші умови чи ТС. Можу про своїх знайомих тільки сказати, у яких була 12в свинцева тема + зарядна станція. Пішли в банк за пільговим кредитом

Про пільговий кредит щось можете розповісти , які там підводні камені?

Посилання на коментар

16 хвилин тому, hause сказав:

Про пільговий кредит щось можете розповісти , які там підводні камені?

Знайомі поки в процесі, але наразі відомо кілька фактів: має бути біла зп :), позичальник має проживати за адресою, на якій буде встановлюватися СЕС, обладнання можна брати будь де, Приват вимагає акт виконаних робіт з печаткою, який охоче роздають деякі продавці. Тільки після акту прийде компенсація у розмірі 25%. Ще один камінець - обмеження 10кВт по інвертору, АКБ, панелям. Деякі продавці охоче продають 16кВт АКБ вписуючи в рахунок 10кВт*год). По Ощаду не знаю через відмову, бо низький дохід. По розрахунках відсотків можна подивитися на сайтах Ощад та Приват за пошуковим запитом в гуглі "пільговий кредит на сес/дбж". Але грубо: перший рік 0%, другий рік 5%, третій рік 7% ставка. Найголовніший камінець - неможливість оформити ЗТ до повного погашення позики. Ніби нічого не забув.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, hause сказал:

оптимальна ємність акб

Вона не напряму  від напруги залежить а від пікового навантаження і розрахункового споживання в офф-грід режимі. По суті 5кВт/г для любої напруги це мінімум - для 12В це мінімум тому що струм великий а малі ємності на це не розраховані довгостроково працювати, для 24в це оптимально по грошам, в квартирі, коли в режимі дбж з відключеннями до 1:4, якщо довше то теж замало, для 48В так само і ще тому, що з меншою ємністю буде батарея іти у захист на пікових навантаженнях.

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, hause сказал:

ЗИ:  починаєш рахувати і вже приходиш до висновку, що краще 48В-а система з фірмовим акб на 16 кВт то є найкраще по співвідношенню ціна\якість, але ж початкова  вартість..

Ну якість-то мабуть не про ємність а про то в чому та ємність))

В цілому да-48 краще (а ще краще коли то 48 якісне), початкова ціна і подальші перспективи (добавлю: і теперішні вимоги ) вирішують долю вибору-саме цим я і керувався. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

51 хвилину тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

Ну якість-то мабуть не про ємність а про то в чому та ємність))

В цілому да-48 краще (а ще краще коли то 48 якісне), початкова ціна і подальші перспективи (добавлю: і теперішні вимоги ) вирішують долю вибору-саме цим я і керувався. 

1-співвідношення ціна/емність
2- насиченість ринку
3 - більша універсальність
4- кращі струмові показники - важливо для зарядки за короткий час

низковольтні - там де споживання зовсім мале (хоч і на довгий час) і не потребує значних струмів - економічно виважене рішення.

якщо самому збирати починаючі з 24В то є сенс конфігурація 8S2P щоб згодом перезібрати на 48В 16S

Вживані з Європи можно брати , по Україні там вже дивитись чи був у ремонті, може хтось просто робить апгрейд по потужності або переходить на 3 фази... тобто рити ЛОХ, дзвонити, спілкуватися - якщо задача зекономити.

Посилання на коментар

2 минуты назад, vbb сказал:

1-співвідношення ціна/емність
2- насиченість ринку
3 - більша універсальність
4- кращі струмові показники - важливо для зарядки за короткий час

низковольтні - там де споживання зовсім мале (хоч і на довгий час) і не потребує значних струмів - економічно виважене рішення.

якщо самому збирати починаючі з 24В то є сенс конфігурація 8S2P щоб згодом перезібрати на 48В 16S

Вживані з Європи можно брати , по Україні там вже дивитись чи був у ремонті, може хтось просто робить апгрейд по потужності або переходить на 3 фази... тобто рити ЛОХ, дзвонити, спілкуватися - якщо задача зекономити.

Зрозумів, дякую. В принципі я зрозумів +/- 

Посилання на коментар

4 години тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

Я б не став вірити аналізу зробленому АІ.
З ОЛХ схожа ситуація була

хто заважає написати- подзвонити продавцям?
в тому запиті я конкретно запитав що є зараз в реальній наявності, тож думаю є сенс перевірити самому- якщо реально така скрута з бюджетом.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...