Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 минуту назад, МакДо сказал: Залежить від потреб та бюджету кожного. Але все частіше бачу тих, хто еволюціонує з 12/24в на 48. Можливо то лише моє оточення, але еволюція існує і це факт. Бо то природа людини. Для еволюції потрібні передумови... (Я їх не маю, намагаюся витиснути максимум з мінімуму). Стосовно ТС, я всю тему не читав, але розумію що людина має двір, людина планує можливо добудувати свій будинок-і тут важко не погодитись що 48в для нього виглядає куди перспективніше-якщо навіть воно на старті дорожче (рішення є, навіть я як новачок їх знайшов не мало). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 2 хвилини тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Для еволюції потрібні передумови... (Я їх не маю, намагаюся витиснути максимум з мінімуму). Стосовно ТС, я всю тему не читав, але розумію що людина має двір, людина планує можливо добудувати свій будинок-і тут важко не погодитись що 48в для нього виглядає куди перспективніше-якщо навіть воно на старті дорожче (рішення є, навіть я як новачок їх знайшов не мало). Не можу нічого сказати за ваші умови чи ТС. Можу про своїх знайомих тільки сказати, у яких була 12в свинцева тема + зарядна станція. Пішли в банк за пільговим кредитом 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
hause Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Пару днів покурив тему, питань стало ще більше... Натрапив на інфу, що для 12В системи оптимальна ємність акб (щоб акб жили довго і счастливо) 3.6 кВт, для 24В - 7.1 кВт, для 48В - 16 кВт. Наскільки це відповідає дійсності? Ще велике питання підбору панелей до даного інвертора... ЗИ: починаєш рахувати і вже приходиш до висновку, що краще 48В-а система з фірмовим акб на 16 кВт то є найкраще по співвідношенню ціна\якість, але ж початкова вартість... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
hause Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 54 минуты назад, МакДо сказал: Не можу нічого сказати за ваші умови чи ТС. Можу про своїх знайомих тільки сказати, у яких була 12в свинцева тема + зарядна станція. Пішли в банк за пільговим кредитом Про пільговий кредит щось можете розповісти , які там підводні камені? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 16 хвилин тому, hause сказав: Про пільговий кредит щось можете розповісти , які там підводні камені? Знайомі поки в процесі, але наразі відомо кілька фактів: має бути біла зп , позичальник має проживати за адресою, на якій буде встановлюватися СЕС, обладнання можна брати будь де, Приват вимагає акт виконаних робіт з печаткою, який охоче роздають деякі продавці. Тільки після акту прийде компенсація у розмірі 25%. Ще один камінець - обмеження 10кВт по інвертору, АКБ, панелям. Деякі продавці охоче продають 16кВт АКБ вписуючи в рахунок 10кВт*год). По Ощаду не знаю через відмову, бо низький дохід. По розрахунках відсотків можна подивитися на сайтах Ощад та Приват за пошуковим запитом в гуглі "пільговий кредит на сес/дбж". Але грубо: перший рік 0%, другий рік 5%, третій рік 7% ставка. Найголовніший камінець - неможливість оформити ЗТ до повного погашення позики. Ніби нічого не забув. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 час назад, hause сказал: оптимальна ємність акб Вона не напряму від напруги залежить а від пікового навантаження і розрахункового споживання в офф-грід режимі. По суті 5кВт/г для любої напруги це мінімум - для 12В це мінімум тому що струм великий а малі ємності на це не розраховані довгостроково працювати, для 24в це оптимально по грошам, в квартирі, коли в режимі дбж з відключеннями до 1:4, якщо довше то теж замало, для 48В так само і ще тому, що з меншою ємністю буде батарея іти у захист на пікових навантаженнях. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 час назад, hause сказал: ЗИ: починаєш рахувати і вже приходиш до висновку, що краще 48В-а система з фірмовим акб на 16 кВт то є найкраще по співвідношенню ціна\якість, але ж початкова вартість.. Ну якість-то мабуть не про ємність а про то в чому та ємність)) В цілому да-48 краще (а ще краще коли то 48 якісне), початкова ціна і подальші перспективи (добавлю: і теперішні вимоги ) вирішують долю вибору-саме цим я і керувався. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 51 хвилину тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Ну якість-то мабуть не про ємність а про то в чому та ємність)) В цілому да-48 краще (а ще краще коли то 48 якісне), початкова ціна і подальші перспективи (добавлю: і теперішні вимоги ) вирішують долю вибору-саме цим я і керувався. 1-співвідношення ціна/емність 2- насиченість ринку 3 - більша універсальність 4- кращі струмові показники - важливо для зарядки за короткий час низковольтні - там де споживання зовсім мале (хоч і на довгий час) і не потребує значних струмів - економічно виважене рішення. якщо самому збирати починаючі з 24В то є сенс конфігурація 8S2P щоб згодом перезібрати на 48В 16S Вживані з Європи можно брати , по Україні там вже дивитись чи був у ремонті, може хтось просто робить апгрейд по потужності або переходить на 3 фази... тобто рити ЛОХ, дзвонити, спілкуватися - якщо задача зекономити. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 1 час назад, vbb сказал: 1-співвідношення ціна/емність 2- насиченість ринку 3 - більша універсальність 4- кращі струмові показники - важливо для зарядки за короткий час низковольтні - там де споживання зовсім мале (хоч і на довгий час) і не потребує значних струмів - економічно виважене рішення. якщо самому збирати починаючі з 24В то є сенс конфігурація 8S2P щоб згодом перезібрати на 48В 16S Вживані з Європи можно брати , по Україні там вже дивитись чи був у ремонті, може хтось просто робить апгрейд по потужності або переходить на 3 фази... тобто рити ЛОХ, дзвонити, спілкуватися - якщо задача зекономити. Дякую. В принципі я зрозумів +/- Змінено 2 години тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 4 години тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Я б не став вірити аналізу зробленому АІ. З ОЛХ схожа ситуація була хто заважає написати- подзвонити продавцям? в тому запиті я конкретно запитав що є зараз в реальній наявності, тож думаю є сенс перевірити самому- якщо реально така скрута з бюджетом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 2 часа назад, МакДо сказал: позичальник має проживати за адресою, на якій буде встановлюватися СЕС И дом должен быть введен в эксплуатацию, и иметь почтовый адрес, это же касается и ЗТ. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 4 хвилини тому, DimaF сказав: И дом должен быть введен в эксплуатацию, и иметь почтовый адрес, это же касается и ЗТ. А ще один з продавців повідомив, щоб під ці кредити +20% до ціни на сайті на обладнання 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Только что, МакДо сказал: А ще один з продавців повідомив, щоб під ці кредити +20% до ціни на сайті на обладнання Само собой)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 5 часов назад, МакДо сказал: Можу про своїх знайомих тільки сказати, у яких була 12в свинцева тема + зарядна станція. Да чего далеко ходить, если я прошел по всем граблям Сказать что я жалею, нет на тот момент они выручали, продавая 12 вольт я даже вышел в 0 за счет скачка цен, продавая 24 вольт я потерял 50% Но что то, это лучше чем ничего 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз