Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Отчет о моей... ЖИЗНИ! :)

mastervovik

Рекомендовані повідомлення

1 минуту назад, МакДо сказал:

Залежить від потреб та бюджету кожного. Але все частіше бачу тих, хто еволюціонує з 12/24в  на 48. Можливо то лише моє оточення, але еволюція існує і це факт. Бо то природа людини. 

Для еволюції потрібні передумови... (Я їх не маю, намагаюся витиснути максимум з мінімуму).

Стосовно ТС, я всю тему не читав, але розумію що людина має двір, людина планує можливо добудувати свій будинок-і тут важко не погодитись що 48в для нього виглядає куди перспективніше-якщо навіть воно на старті дорожче (рішення є, навіть я як новачок їх знайшов не мало).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

Для еволюції потрібні передумови... (Я їх не маю, намагаюся витиснути максимум з мінімуму).

Стосовно ТС, я всю тему не читав, але розумію що людина має двір, людина планує можливо добудувати свій будинок-і тут важко не погодитись що 48в для нього виглядає куди перспективніше-якщо навіть воно на старті дорожче (рішення є, навіть я як новачок їх знайшов не мало).

Не можу нічого сказати за ваші умови чи ТС. Можу про своїх знайомих тільки сказати, у яких була 12в свинцева тема + зарядна станція. Пішли в банк за пільговим кредитом

• Лайк 2
Посилання на коментар

Пару днів покурив тему, питань стало ще більше...  Натрапив на інфу, що для 12В системи оптимальна ємність акб  (щоб акб жили довго і счастливо)  3.6 кВт,  для 24В - 7.1 кВт, для 48В - 16 кВт. Наскільки це відповідає дійсності?  Ще велике питання підбору панелей до даного інвертора...

ЗИ:  починаєш рахувати і вже приходиш до висновку, що краще 48В-а система з фірмовим акб на 16 кВт то є найкраще по співвідношенню ціна\якість, але ж початкова  вартість...  

Посилання на коментар

54 минуты назад, МакДо сказал:

Не можу нічого сказати за ваші умови чи ТС. Можу про своїх знайомих тільки сказати, у яких була 12в свинцева тема + зарядна станція. Пішли в банк за пільговим кредитом

Про пільговий кредит щось можете розповісти , які там підводні камені?

Посилання на коментар

16 хвилин тому, hause сказав:

Про пільговий кредит щось можете розповісти , які там підводні камені?

Знайомі поки в процесі, але наразі відомо кілька фактів: має бути біла зп :), позичальник має проживати за адресою, на якій буде встановлюватися СЕС, обладнання можна брати будь де, Приват вимагає акт виконаних робіт з печаткою, який охоче роздають деякі продавці. Тільки після акту прийде компенсація у розмірі 25%. Ще один камінець - обмеження 10кВт по інвертору, АКБ, панелям. Деякі продавці охоче продають 16кВт АКБ вписуючи в рахунок 10кВт*год). По Ощаду не знаю через відмову, бо низький дохід. По розрахунках відсотків можна подивитися на сайтах Ощад та Приват за пошуковим запитом в гуглі "пільговий кредит на сес/дбж". Але грубо: перший рік 0%, другий рік 5%, третій рік 7% ставка. Найголовніший камінець - неможливість оформити ЗТ до повного погашення позики. Ніби нічого не забув.

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, hause сказал:

оптимальна ємність акб

Вона не напряму  від напруги залежить а від пікового навантаження і розрахункового споживання в офф-грід режимі. По суті 5кВт/г для любої напруги це мінімум - для 12В це мінімум тому що струм великий а малі ємності на це не розраховані довгостроково працювати, для 24в це оптимально по грошам, в квартирі, коли в режимі дбж з відключеннями до 1:4, якщо довше то теж замало, для 48В так само і ще тому, що з меншою ємністю буде батарея іти у захист на пікових навантаженнях.

• Лайк 3
Посилання на коментар

1 час назад, hause сказал:

ЗИ:  починаєш рахувати і вже приходиш до висновку, що краще 48В-а система з фірмовим акб на 16 кВт то є найкраще по співвідношенню ціна\якість, але ж початкова  вартість..

Ну якість-то мабуть не про ємність а про то в чому та ємність))

В цілому да-48 краще (а ще краще коли то 48 якісне), початкова ціна і подальші перспективи (добавлю: і теперішні вимоги ) вирішують долю вибору-саме цим я і керувався. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

51 хвилину тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

Ну якість-то мабуть не про ємність а про то в чому та ємність))

В цілому да-48 краще (а ще краще коли то 48 якісне), початкова ціна і подальші перспективи (добавлю: і теперішні вимоги ) вирішують долю вибору-саме цим я і керувався. 

1-співвідношення ціна/емність
2- насиченість ринку
3 - більша універсальність
4- кращі струмові показники - важливо для зарядки за короткий час

низковольтні - там де споживання зовсім мале (хоч і на довгий час) і не потребує значних струмів - економічно виважене рішення.

якщо самому збирати починаючі з 24В то є сенс конфігурація 8S2P щоб згодом перезібрати на 48В 16S

Вживані з Європи можно брати , по Україні там вже дивитись чи був у ремонті, може хтось просто робить апгрейд по потужності або переходить на 3 фази... тобто рити ЛОХ, дзвонити, спілкуватися - якщо задача зекономити.

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, vbb сказал:

1-співвідношення ціна/емність
2- насиченість ринку
3 - більша універсальність
4- кращі струмові показники - важливо для зарядки за короткий час

низковольтні - там де споживання зовсім мале (хоч і на довгий час) і не потребує значних струмів - економічно виважене рішення.

якщо самому збирати починаючі з 24В то є сенс конфігурація 8S2P щоб згодом перезібрати на 48В 16S

Вживані з Європи можно брати , по Україні там вже дивитись чи був у ремонті, може хтось просто робить апгрейд по потужності або переходить на 3 фази... тобто рити ЛОХ, дзвонити, спілкуватися - якщо задача зекономити.

Дякую. В принципі я зрозумів +/- 

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
Посилання на коментар

4 години тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

Я б не став вірити аналізу зробленому АІ.
З ОЛХ схожа ситуація була

хто заважає написати- подзвонити продавцям?
в тому запиті я конкретно запитав що є зараз в реальній наявності, тож думаю є сенс перевірити самому- якщо реально така скрута з бюджетом.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, МакДо сказал:

позичальник має проживати за адресою, на якій буде встановлюватися СЕС

И дом должен быть введен в эксплуатацию, и иметь почтовый адрес, это же касается и ЗТ.

• Лайк 2
Посилання на коментар

4 хвилини тому, DimaF сказав:

И дом должен быть введен в эксплуатацию, и иметь почтовый адрес, это же касается и ЗТ.

А ще один з продавців повідомив, щоб під ці кредити +20% до ціни на сайті на обладнання :) 

• Хаха 2
Посилання на коментар

Только что, МакДо сказал:

А ще один з продавців повідомив, щоб під ці кредити +20% до ціни на сайті на обладнання :) 

Само собой))

Посилання на коментар

5 часов назад, МакДо сказал:

Можу про своїх знайомих тільки сказати, у яких була 12в свинцева тема + зарядна станція.

Да чего далеко ходить, если я прошел по всем граблям :-) Сказать что я жалею, нет на тот момент они выручали, продавая 12 вольт я даже вышел в 0 за счет скачка цен, продавая 24 вольт я потерял 50%

Но что то, это лучше чем ничего :-)

• Лайк 3
Посилання на коментар

Пока склоняюсь немного подсобирать и купить готовую акб дее на 48в 100А и к ней потом прилепить какой то самыый дешевый инвертер/зарядное на время. Я так понимаю от такой батареи можно будет дальше плясать, и инвертор потом модный прикупить, и панели, и акб расширить если надо?

Посилання на коментар

7 минут назад, mastervovik сказал:

Пока склоняюсь немного подсобирать и купить готовую акб дее на 48в 100А и к ней потом прилепить какой то самыый дешевый инвертер/зарядное на время. Я так понимаю от такой батареи можно будет дальше плясать, и инвертор потом модный прикупить, и панели, и акб расширить если надо?

Не обязательно Deya и совсем не обязательно заводской, посмотри в темах по альтернативке есть куча примеров самосбора, это так же надежно и где то даже лучше, опять таки на nkon заказываешь ячейки и bms сам все скручиваешь, там ничего военного, ну и для экономии ящик хоть из досок, я вообще армированным скотчем обмотал, денег сэкономишь чутли не на простенький инвертор

• Лайк 3
Посилання на коментар

Батареї deye на даний момент не ліпший вибір. Особливо з їх проблемою засинання в простої.

• Дякую 1
Посилання на коментар

22 минуты назад, mib сказал:

сэкономишь чутли не на простенький инвертор

Якщо "300ки" брати то да , десь 200є економії. А 100-150аг немає сенсу замовляти комірки. Справа не тільки в податку (все що більше 150 ще + 20%) а їх ціні за квт/г - економія буде 0

Посилання на коментар

9 минут назад, SantehnikPPR100 сказал:

Якщо "300ки" брати то да , десь 200є економії. А 100-150аг немає сенсу замовляти комірки. Справа не тільки в податку (все що більше 150 ще + 20%) а їх ціні за квт/г - економія буде 0

Возможно и так,  у меня то в голове 314е

Но можно и тут ячейки поискать на том же олх и самому собрать

Я больше о том что необязательно батарея должна быть заводской и необязательно дея

Посилання на коментар

21 минуту назад, SantehnikPPR100 сказал:

Батареї deye на даний момент не ліпший вибір. Особливо з їх проблемою засинання в простої.

Кто ж так тделает, сказал а говори и б, а какие оптимальные?

Посилання на коментар

9 минут назад, mib сказал:

Но можно и тут ячейки поискать на том же олх и самому собрать

Сейчас на это нет времени, я уже даже машину сам не ремонтирую, хотя в гараже почти сто со всем оборудованием, и на рыбалку не хожу)) Если я за денть  если напрячс и часов 15-20 отработать, могу 3-4 тысячи заработать смысл мне с этими ячейками неделю возится  возится из-за 5 тыс. экономии? Я сейчас любой потраченый день будь то на работу будь на отдых считаю -3000грн По-этому и участок стоит заброшеный))

Змінено користувачем mastervovik
  • Лайк 1
Посилання на коментар

8 минут назад, mib сказал:

Я больше о том что необязательно батарея должна быть заводской и необязательно дея

если заводская, то какая?

Посилання на коментар

6 минут назад, mastervovik сказал:

если заводская, то какая?

Может биом?

Как по мне на данном этапе - топ по соотношению цена/качество.

Но из меня такой советчик, что лучше пусть другие насчет него еще выскажутся.

Змінено користувачем eam
  • Дякую 1
Посилання на коментар

24 минуты назад, mastervovik сказал:

Если я за денть  если напрячс и часов 15-20 отработать, могу 3-4 тысячи заработать смысл мне с этими ячейками неделю возится  возится из-за 5 тыс. экономии?

Я почти уверен, что у тебя есть часы простоя в ожидании заказа, в это время можно порыться по олх найти и заказать ячейки

Сама сборка займет часа два

Опять таки посмотреть ролики на ютубе во время простоя/ожидания заказа

Но если прям совсем не хочется, то в тоже время выбрать и заказать батарею на олх

Для меня главным критерием было бы наличие jk bms в батарее, но почти все собиратели на них и собирают

Но если не хочется вникать то наверно купи дею чуть дешевле будет филисити 

Еще вроде Биом были из недорогих и качественных

Но даже нонейм сборщики если ячейке ЕВе и джка бмс то это отличные батареи

• Дякую 1
Посилання на коментар

52 минуты назад, mastervovik сказал:

Кто ж так тделает, сказал а говори и б, а какие оптимальные?

biom, wattcycle, dyness, felisiti, nkon ess, must... Досить? Коли настане час то вже будете вибирати із того що є.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...