Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Паливо для ТТ котлів

BrotherSam

Рекомендовані повідомлення

2 часа назад, Slash-UA сказал:

Які дрова кращі для піролізу

нагріті до необхідної температури

 

2 часа назад, Slash-UA сказал:

Граб, береза, вільха, сосна?

байдуже..калорійність породи деревини не зміниться від способу спалення

Змінено користувачем viksel
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 місяць потому...
В 22.10.2025 в 17:28, viksel сказал:

нагріті до необхідної температури

байдуже..калорійність породи деревини не зміниться від способу спалення

~1.5 місяці опалюю ТП котлом

Attack dpx 25 profi 

Грабові дрова. Різані ще весною, еле не колоті. Займаюсь цим сам.

Від того, як порубані дрова: дрібно чи крупно - залежить і режим спалювання: співвідношення подачі первинно і вторинного повітря. Також температура вихідних газів з котла.

На дрібних дровах інтенсивність значно вища, і температура піднімається до 210-230°, тому встановив регулювання потужності вентилятора на 210, при досягненні якої витяжний вентилятор починає забавляти оберти.

По паспортним даним температура оптимального горіння 170°.

На крупно порубаних дровах так воно і є.

При цьому термопатрон в змішувальному клапані я встановив 70°, вихід з котла 73-78°.

Дрова з вулиці тільки порубані ~30% вологості, за 2 тижні в котельній/підвалі на теплій підлозі і вже 8-20%. 

 

 

IMG_20251129_154750.jpg

IMG_20251130_003300.jpg

IMG_20251130_002701.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • irina1969 змінив заголовок на Паливо для ТТ котлів
11 часов назад, volomoto сказал:

Може 18-20%?

Так, очепятка

8-10%.

Досить швидко сохнуть.

В підвалі котельня розміщена: котел+2 шт ТА+ тепла підлога. коли топлю там досить спекотно.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 часов назад, volomoto сказал:

це камерна сушка

Цілком вірно.Тому вона і камерна, бо тільки в камері можливо створити гігрометричні умови для таких процентів.І вологомір за 500 грн давно не аргумент а скоріше чорна коробочка яка показує цифри))Взагалі 8 процентів в столярці це міфічна цифра яку дуже важко правильно помацати.Переважно вона пишеться або говориться просто так для "красного словца" адже пересічна людина не може її спростувати.Для цього потрібні досить глибокі знання.Приблизно 3 курс лісотехнічного.Наприклад при температурі теплої підлоги 30-35 градусів абсолютна вологість повітря(теплового агенту)... розумієм як повтря що має певну точну кількість пари,циркулює по штабелю,з певною швидкістю..так ота бсолютна вологість повинна бути по пам.яті близько 42 відсотків.При тому що показники мають бути стабільними протягом певного часу,пропорційно обїєму в камері.Збільшивши температуру до 60 градусів абсолютну вологість в камері також потрібно збільшувати.Тому і в цикл сушіння входять етапи пропарки і т.д.Інакше верхні шари деревини засушуються і деревина не сохне а просто гріється.Тому і майже всі комерційні сушіння не досушені,бо на кінцевому етапі потрібно тиснути високі температури...а це ресурси і гроші...
Вже якщо почав то добавлю,що в нашому кліматі приблизна середньорічна рівноважна вологість(співвідношення абсолютної вологості до температури)це 12-15 відсотків.Значить будь який гігроскопічний матеріал висохне або зволожиться приблизно до цієї цифри.В хатніх умовах,з конвекційним,стабільним опаленям це близько 10 процентів зимою і 13-15 літом.Постійне використання кліматичних систем вносять суттєві корективи..як меньшу сторону так можливо і в більшу якщо стоять зволожувачі..
Якщо коротко то десь так..писав по пам.яті тому можливі оговорки в термінології. 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, viksel сказал:

Взагалі 8 процентів в столярці це міфічна цифра яку дуже важко правильно помацати.Переважно вона пишеться або говориться просто так для "красного словца" адже пересічна людина не може її спростувати.

Дякую, дуже влучно !

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...