Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Моя стройка - zx50 в Ворзеле с заморочками

standov

Рекомендовані повідомлення

В 10.11.2025 в 17:01, standov сказал:

А тут в мене буде жити власний динозавр

А тут я буду саджати гвинтокрил 

PXL_20251113_132725474.jpg

• Лайк 7
  • Конфуз 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дивовижна ситуація, неспешно думаю чим зашити хоз-блок з середини, щоб було практично, тримало навантаження і дешево. І віходить так що чи найдешевша опція це вагонка з сосни. Шо мені трохи дико. Цсп космічно дорого, осб просто дорого, та і буде вологу сосати, магнезіт і дорого і не факт що практично. Які ще є варіанти? Ну якось вагонка це тумач

Посилання на коментар

8 хвилин тому, standov сказав:

Дивовижна ситуація, неспешно думаю чим зашити хоз-блок з середини, щоб було практично, тримало навантаження і дешево. І віходить так що чи найдешевша опція це вагонка з сосни. Шо мені трохи дико. Цсп космічно дорого, осб просто дорого, та і буде вологу сосати, магнезіт і дорого і не факт що практично. Які ще є варіанти? Ну якось вагонка це тумач

А шо у Вас ззовні? Є/планується?

Посилання на коментар

19 минут назад, anabioz сказал:

А шо у Вас ззовні? Є/планується?

Місцями металл (проф) місцями термодерево

Посилання на коментар

3 хвилини тому, standov сказав:

Місцями металл (проф) місцями термодерево

А чим метал (проф) з середини не влаштовує? Стовпчики ж є? Якісь закладні можна зробити якщо треба щось вішати.

Змінено користувачем anabioz
Посилання на коментар

Только что, anabioz сказал:

А чим метал (проф) з середини не влаштовує? Стовпчики ж є? Якісь закладні можна зробити якщо треба щось вішати.

Ну це не зручно, я хочу мати умовно-гладкі стіни на які зможу шось вішати в рендомному місці, плюс це 2 стіни з 4х

Посилання на коментар

Навіть не віриться що ця епопея, яка на старті виглядала дуже простою, по факту довжиною майже в рік та трьома виконавцями, нарешті дійшла до першого майлстоуну.

Далі то все буде доводитися до стану булочки вже навесні.

В проекті додати габіон, підшити дошкою, зробити відкриту терасу. Має бути фактастично, але вже навіть зараз то виглядає дуже охайно.

PXL_20251119_133234017.thumb.jpg.40db84be05c67a9750153c4e37c42bf8.jpgPXL_20251119_133237845.thumb.jpg.de9492c71af7fce4c623f6ef9e72d1d6.jpg

• Лайк 13
Посилання на коментар

симпатично!

Але дуже сумнівне рішення залишити дерева, можете у подальшому сильно пожалкувати.

IMG_2988.thumb.jpeg.fb6e61c532f8f65f35c9e1ee37712173.jpeg

Посилання на коментар

Я навпаки захоплююсь виключно через рішення по максимуму зберегти дерева. Завжди подобалось, коли архітектурні рішення природньо вписуються в ландшафт а не навпаки. 

П.С.: ступінь монументальності підпірної стіни нагадує легендарний фундамент паркану ІгоряМ з Білогородки. Тут зрозуміють лишень старожили форуму. А стосовно монументальності стовпів в мене навіть порівнянь немає в межах форуму.)))

• Лайк 1
Посилання на коментар

40 хвилин тому, Vikctor сказав:

Я навпаки захоплююсь виключно через рішення по максимуму зберегти дерева.

Питання у подальшій експлуатації і можливим ситуаціям. Проходив через це будуючи комплекс у лісі при умовах максимально зберегти всі дерева, а після першого сильного вітру шукати як же його тепер прибрати так аби не впало на збудоване.

Не буду згадувати за дерево, що пропустили через дах.

Посилання на коментар

9 минут назад, Фрай сказал:

Питання у подальшій експлуатації і можливим ситуаціям. Проходив через це будуючи комплекс у лісі при умовах максимально зберегти всі дерева, а після першого сильного вітру шукати як же його тепер прибрати так аби не впало на збудоване.

Не буду згадувати за дерево, що пропустили через дах.

Я думаю ТС не в останню чергу обрав такі конські перерізи для металевого каркасу своїй альтанки щоб не було продлем з деревами. Основа теж якби дозволяє дивитись на надійність з оптимизмом. Дерева крізь дах це не нове рішення. В літньому театрі парка Шевченко в Дніпрі таке рішення застосували ще в совітські часи. ТС навряд потребує повній герметичності даху в місцях проходу дерев. Якщо там взагалі не пергола передбачена.

Посилання на коментар

1 час назад, Фрай сказал:

можете у подальшому сильно пожалкувати.

в подальшому може бути тупо все що завгодно, то я зрозумів десь в лютому 22го. тому роблю так як хочеться зараз, а проблеми, якщо вони будуть!, то буду вирішувати в процесі, або не буду. Це не капітальний будинок, навіть якщо десь шось зламає то така доля, зато якийсь час я поживу з рішенням яке хочеться а не яке треба ) Нажаль план був зберігти побільше гілок але багато потрапило тупо на проектну висоту, довелося трохи підчистити.

57 минут назад, Vikctor сказал:

тупінь монументальності підпірної стіни нагадує легендарний фундамент паркану ІгоряМ з Білогородки. Тут зрозуміють лишень старожили форуму. А стосовно монументальності стовпів в мене навіть порівнянь немає в межах форуму

сам ахерел.

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, Vikctor сказал:

ТС навряд потребує повній герметичності даху в місцях проходу дерев. Якщо там взагалі не пергола передбачена.

там саме пергола, 2 прольоти то відкрита пергола. Весь дах запроектований вже змонтований, нема лише підшиви гарної. 

2 минуты назад, Vikctor сказал:

обрав такі конські перерізи для металевого каркасу

думка була більше в тому щоб уникнути потреби з діагональних укосінах, щоб жорсткість конструкції була достатня за рахунок геометрії самих балок та комори (там вварені перемички). Так теоретично можна було би частину балок, які вже не приймають участі в жосткості замінити на умовно 40, але тоді прийшлося би по перше "ловити" площину а по друге економія вкруг, на фоні витрат на все інше, була вже зовсім не принципова, тому вирішили робити все однаковими

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...