mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 26 минут назад, standov сказал: Ну 70 це ліва колонка, до 5. 5 в мене заісно не буде але меньшої колонки жеж нема, але довжина буде не супер-коротка, бо до лінкса кабель від акб до іншого від внверторів і вони "послідовно", думаю метри 2-3 небереться легко Я это к тем 100 квадратов, у деи только в каких то очень эксклюзивных случаях может быть такая длина, а у трех виктронов в ряд может потому виктрон и пишет про 5-10 метров Но обычная практика и это с хорошим запасом 4 ампера на квадрат Для АС на розетки вы закладываете под 16 ампер 2,5 и с длинной 50 метров бывает и больше а это 6,4 ампера на квадрат Но справедливости ради тут речь не про выдержит не выдержит а про падение напряжения для АС это не так критично потому для ДС и 4 ампера Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 3 віктрони в ряд паралелельно все-ж. Віктрон в своему документі "про проводи" на 70 сторінок дуже багато чого цікавого пише. В розетки ви закладаєте через температурний режим все-таки, а по dc через втрати в першу чергу та імпульсні характеристики. Порівняння не зовсім коректно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 2 минуты назад, standov сказал: В розетки ви закладаєте через температурний режим все-таки, а по dc через втрати в першу чергу та імпульсні характеристики. Порівняння не зовсім коректно Я вроде и описал что не совсем коректно но в плане безопасности это имеет смысл быть Но для низковольтных систем важно именно падения напряжения и чем ниже напряжение тем это критичней Но если мы говорим про 48 вольт и вменяемую длину кабеля то это 4 ампера на квадрат Но если виктрон рекомендует 70 то больше не меньше и спорить я с этим не буду Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому Вони 3 радять Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) Насправді в мене 100 не просто так, ідея наступна - в мене 6 акб планується, 4 по 3.5 і 2 по 5. Воно більш-меньш адекватно ділиться або все підключати своїм комплектом або 4 збірки, - 7 7 5 5. Бо на 3 взагалі не ділиться, на 2 ділиться але 25 кабель вже замало. Тому вийшло 4 комплекти по 25; квадратів, і сам lynx як раз на 4 соски. Тому і виникло це число 100. Купувати окремо пілоновські роз'єми і робити шось типу 2 по 35 то вони коштують якісь дивні гроші, і тотне має економичного сенсу. 4*25 фабричні то найбільш адекватний варіант по грошам/результату Змінено 2 години тому користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Я не вижу на какой длине, на вашем скрине, но я готов согласиться Но тут как и в отоплении что радиатор должен быть большой и теплый, а не маленький и горячий Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 час назад, mib сказал: моя 12 дея никогда не уходила в защиту не по одной не по общей нагрузке В мене навіть 10кВт не уходив в помилку. Взагалі не уявляю що треба увімкнути щоб перевищіти споживання в 5кВт по однієї фазі в автономному режимі. І взагалі деє вміє розподіляти навантаження рівномірно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 минуту назад, mib сказал: Я не вижу на какой длине, на вашем скрине, но я готов согласиться Но тут как и в отоплении что радиатор должен быть большой и теплый, а не маленький и горячий Ну в сенсі, написано жеж up to 5m ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому Только что, Vikctor сказал: В мене навіть 10кВт не уходив в помилку. Взагалі не уявляю що треба увімкнути щоб перевищіти споживання в 5кВт по однієї фазі в автономному режимі. І взагалі деє вміє розподіляти навантаження рівномірно. Мова про живлення від акб (я граюся в нічний бо акб дозволяють) а не байпас. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 минуту назад, standov сказал: Мова про живлення від акб (я граюся в нічний бо акб дозволяють) а не байпас. Мы все в это играем, но так же и емкие потребители все ночью, фонилово до 10 ампер когда идет готовка на индукционке до 50 плюс в межсезонье панели помогают а летом играться в ночной смысла нет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 8 минут назад, mib сказал: Мы все в это играем, но так же и емкие потребители все ночью, фонилово до 10 ампер когда идет готовка на индукционке до 50 плюс в межсезонье панели помогают а летом играться в ночной смысла нет Ну так от, поточна 5ка мені прям затісна і це при тому що вся кухня окрім свч йдуть повз, пралка сушарка теж, якщо я візьму 12 дею то це явно буде така сама історія, 7квт індукційка в бусте і прівет - чайник не вмикати. 18 має вистачати але то вже інші гроші трошки, причому одразу на стіл, а глґоловне щнову таки мені треба робота від однієї фази, це просто вже очевидно по поточній зимі да і генераторів маленьких 3ф не буває. Жодного плюса) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 минуты назад, standov сказал: Ну так от, поточна 5ка мені прям затісна і це при тому що вся кухня окрім свч йдуть повз, пралка сушарка теж, якщо я візьму 12 дею то це явно буде така сама історія, 7квт індукційка в бусте і прівет - чайник не вмикати. 18 має вистачати але то вже інші гроші трошки, причому одразу на стіл, а глґоловне щнову таки мені треба робота від однієї фази, це просто вже очевидно по поточній зимі да і генераторів маленьких 3ф не буває. Жодного плюса) Индукционка же на 2 фазы подключается, сушка 3 квт Но вам это не позволит в первую очередь акб 25 квт Повторюсь со асем этим компдектом я много лет жил с 16 ампер автоматом, так еще и котел электро Сейчас котел мимо деи так что она живет в режиме лайт А зарядка от генератора решается внешней зарядкой так еще и генератору легче, я там выше кидал ссылку на тикток продавца, но их море и на олх и на алишке Если что я вас не агитирую за дею, я больше удивляюсь трехфазному плану на виктроне, и аргументам против деи Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому А можна просто взяти віктрон який генератор пускає лише на акб стільки стільки скажеш і не купляти ніяких додаткових зарядок а ще то все завести на віктронівський сербо і керувати автоматично від авр-а. 25квтг в піку дозволяє під 500а штатно, це 25квт, звісно ніхто так не буде робити але 100 - легко, а ще є паверасіст який дозволяє від фази взяти 5 і до 5 домішати і все це на 5квтт інверторі. Бо це НЧ, там різні дива можливі. А це до того що я не бачу жодних мінусів, окрім потреб в місці, це факт, але воно в мене є, але я бачу кучу плюсів для себе які дуже гарно лягають на мої потреби. Єдиний глобальний мінус віктрона це фактично не ремонто-пригодність, з іншого боку через модульність то не так б'є по кишені якшо доведеться якусь коробочку колись замінити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 15 минут назад, standov сказал: Ну так от, поточна 5ка мені прям затісна і це при тому що вся кухня окрім свч йдуть повз, пралка сушарка теж, якщо я візьму 12 дею то це явно буде така сама історія, 7квт індукційка в бусте і прівет - чайник не вмикати. 18 має вистачати але то вже інші гроші трошки, причому одразу на стіл, а глґоловне щнову таки мені треба робота від однієї фази, це просто вже очевидно по поточній зимі да і генераторів маленьких 3ф не буває. Жодного плюса) Ми ж просто обговорюємо і нікого ні на що не фалуємо. Але запустити індукційку в буст на акб якесь дивне рішення, якщо чесно. Це я кажу як той, хто не обмежує дружину у користуванні електроприладами, якщо це не похмурий зимовий день і немає повідомлення про аварію і недіючи графіки звичайно. Всі кухонні прилади й та ж пралка підключені до інвертору. Повз інвертор (і то в байпас) йде лишень котел і є така можливість для зарядки авто. При цьому жодного разу за півтора роки інвертор не пішов в помилку через перенавантаження інакше ніж при работі котла і нештатній ситуації. Тобто окрім котла поєднання будь-яких працюючих електроприладів не здатне перевантажити 10кВт деє. Принаймні мені не вдавалося цього зробити. А котел безумовно треба буде підключити взагалі повз інвертор, бо багато гімору через це. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому Ну воно як дивне, інвертор працює по своїй программі, дружина по своїй ) я-ж не буду дружину синхронізувати з інвертором або навпаки, я-ж не ворог собі ) (тут мова про режим без довгих блекаутів звісно, коли грід є але не використовується для економії). Зараз в мене кухня повз, але на віктроні хочу посадити на "смарт" вихід, який буде вимикатися по правилам сербо (нема гріда і заряд меньше 70%, наприклад). Тобто вимкнути я завжди зможу а от включити інколи хотілося би. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 59 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 59 хвилин тому 10 минут назад, standov сказал: Зараз в мене кухня повз, але на віктроні хочу посадити на "смарт" вихід, який буде вимикатися по правилам сербо (нема гріда і заряд меньше 70%, наприклад). Тобто вимкнути я завжди зможу а от включити інколи хотілося би. У меня этим всем ХА рулит, и то сейчас в режиме блекаута Жена даже не догадывается что что то выключилось и потом включилось Для меня вы можно сказать пионер умного дома на форуме, я еще когда то удивлялся что мне ewelink хватает а вы что то фантазируете В итоге я заигрался в ХА и в целом он управляет всем от инвертора до полива, но механическая возможность управления у меня осталась, жена в целом тоже разобралась и может или менять логику или вмешиваться в нее руками Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 51 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 51 хвилин тому (змінено) В мене зараз опенхаб керує лише резервом другої фази, тобто коли "надлишок" сонця то друга фаза приєднується до першої (інверторної) проблема цієї схеми в тому що її можна +- безпечно щробити лише на перемикаючому авр, і в нього ресурс перемикання дуже обмежений. В новій схемі я це нарешті зможу викинути. А вмикати плиту на 5квт кінг сенсу зеро - або в байпас піде або 8% втрат. Тому воно "такоє", трошки кривеньке. А тут буде натівне рішення, з подмесом, для якихось зовсім хитрих історій на сербо є вьудований нодеред (хоча я і ненавиджу його, але це особисте, ірраціональне) Змінено 49 хвилин тому користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 40 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 40 хвилин тому 3 минуты назад, standov сказал: В мене зараз опенхаб керує лише резервом другої фази, тобто коли "надлишок" сонця то друга фаза приєднується до першої (інверторної) проблема цієї схеми в тому що її можна +- безпечно щробити лише на перемикаючому авр, і в нього ресурс перемикання дуже обмежений. В новій схемі я це нарешті зможу викинути. А вмикати плиту на 5квт кінг сенсу зеро - або в байпас піде або 8% втрат. Тому воно "такоє", трошки кривеньке. А тут буде натівне рішення, з подмесом, для якихось зовсім хитрих історій на сербо є вьудований нодеред (хоча я і ненавиджу його, але це особисте, ірраціональне) Дея это просто из коробки делает, если не важное подключить на ген порт я его не использую, просто по проценту акб выключаю неважное, типа бойлеров и кондеров которые работают на отопление пока не было зеленого тарифа, наоборот включал нагрузку что бы освободить место по прогнозу выработки на завтра, из солкаст который вы мне рекомендовали по поводу опенхаб как мне кажется вы тоже мандалорец, учитывая размер комьюнити и интеграций для ХА и опенхаб Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 30 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 30 хвилин тому 1 минуту назад, mib сказал: Дея это просто из коробки делает, если не важное подключить на ген порт я его не использую, просто по проценту акб выключаю неважное, типа бойлеров и кондеров которые работают на отопление пока не было зеленого тарифа, наоборот включал нагрузку что бы освободить место по прогнозу выработки на завтра, из солкаст который вы мне рекомендовали по поводу опенхаб как мне кажется вы тоже мандалорец, учитывая размер комьюнити и интеграций для ХА и опенхаб Ну тут теж окремий порт, але його керування має значно більшу гнучкість, від простих правил "або-або" до керування вбудованим node-red. І воно все приблизно так, є і там і там, але гнучність і відповідно можливості, на порядок більше. Стосовно OH - є така гарна фраза про фондовий "90% інвесторів помиляються" ) акщо сер'йозно (ну майже) то в мене і ноутбук не макбук а сюрфейс, а так то я пограміст на лінуксе) мейнстрім це нудно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 24 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 24 хвилини тому 1 минуту назад, standov сказал: і ноутбук не макбук а сюрфейс у меня макбуки лет 20 но до прошлого года я на них ставил винду каждый извращается как может Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз