Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Моє будівництво - zx50 у Ворзелі з "заморочками"

standov

Рекомендовані повідомлення

Втепляю альтанку. 

А якщо серйозно то в імітації фвльцу виявився неприємнтй баг, велика площа шматка між хвилями і коли сонце сідає то воно різко та сильно нагріває цю стіну з зовнішнього боку і цей фальц робить "бах", дуже голосно, задорно, дзвінко. Потім коли сонце остаточно сідає то він робить ще раз "бах". А нам зараз зайвих бахів не треба точно. З жипітей пртдумали під зашивку задуть утеплювачем з балону, має зробити поверхну значно жорсткіше.

Чи спрацює чи не - подивимося, ціна питання 5тис (10 балонів) і так на дотик стало значно жортскіше, але сонця нема. Тепер головне зашити доки уф не зробив свою справу

PXL_20260913_114301952.MP.jpg

• Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 часа назад, standov сказал:

велика площа шматка між хвилями ... і цей фальц робить "бах"

Вітаю.

Справді, несподіваний ефект ...

А як Ви кріпили фальци до горизонтальних поперечин ?

Було би достатньо на фото позначити точки кріплення червоним.

Дякую.

Посилання на коментар

1 час назад, АлександрБ. сказал:

Вітаю.

Справді, несподіваний ефект ...

А як Ви кріпили фальци до горизонтальних поперечин ?

Було би достатньо на фото позначити точки кріплення червоним.

Дякую.

Ну я з цього боку не позначу а з того не маю доступу вже, кріплення класичне є повздовжні рейки і до них кровельними саморізами. Такий самий ефект на стелі. Проблема в тому що, на відміну від звичайного профнастілу, в якого хвилі вузькі і ввн на них грає при тепловому, а тут дуже широка виходить полоса яка працює як мембрана яка при нагриванні-охолодженні грає луже голосно. І це ще не дешевий двосторонній лист не самий тонкий. Я припускаю що якшо під ним є утеплення то такого еіекту нема але для парканів та зашивки - погана ідея вийшла.

Посилання на коментар

8 минут назад, standov сказал:

Ну я з цього боку не позначу а з того не маю доступу вже, кріплення класичне є повздовжні рейки і до них кровельними саморізами.

Добре, зрозуміло.

Можливо, ви пам'ятаєте, скільки штук саморізів припадає на один листок фальцу ?

Маю на увазі не загальну кількість, а саме по одній лінії повздовжньої рейки.

І точки розміщення ( по ширині фальцу) ?

Ну, от наприклад, як на фото нижче :

Посилання на коментар

22 минуты назад, АлександрБ. сказал:

Чи отак :

.

Фальц 2.jpg

Отак, для імітації фальцу саморіз в борозду вкручується і його тоді не видно

Посилання на коментар

Дякую,

тобто дістанція між бороздами ( ... і саморізами) виявилася такою,

що стала достатньою для деформування від нагріву,

та різкого мембранного випучування. 

Посилання на коментар

А якщо додати ще по 1-му саморізу, посередині між бороздами ?

Авжеж, це неестетично, але прибере звуки.

Посилання на коментар

11 минут назад, АлександрБ. сказал:

А якщо додати ще по 1-му саморізу, посередині між бороздами ?

Авжеж, це неестетично, але прибере звуки.

Не знаю, я обрав ідею задепмфуввти зворотню сторону

Посилання на коментар

4 минуты назад, AndryG сказал:

Або дати йому свободу для теплового руху

Проблема в тому що і так свободи забагато

Посилання на коментар

23 минуты назад, АлександрБ. сказал:

Дякую,

тобто дістанція між бороздами ( ... і саморізами) виявилася такою,

що стала достатньою для деформування від нагріву,

та різкого мембранного випучування. 

Ну шось таке, при тому що таке кріплення радить виробник, черкз профіль воно працює як бістабільна пружина, тобто має жва стабільних стани міє якими "перемикається" швидко і голосно

Посилання на коментар

Добив аккумуляторне хозяйство до запланованого стану, всі 6 комірок стояки заповнив. Приблизно 25квтг, в теорії може поступово буду ротувати "старі" 3000 на 5000, але це не точно.

Задоволений як воно вийшло, 4 гілки кабелів розкинуто на 6 батарей, чисто теоретично можу вдути за півтори години трьома віктонами і вольтроніком.

Наступний план енергонезалежності, 22 панелі на альтанку + два фроніуса в AC, далі ще десяток на парковку, коли вона буде.

якщо віктрон роздуплиться із новою автозарядкою і воно справді буде підтримувати v2l то буде взагалі пушка. 

PXL_20260920_140722763_MP.thumb.jpg.e11d1e20b8ffab8ff7dc2ab7612729fd.jpg

• Лайк 6
Посилання на коментар

ще одна дивна покупка - механічна збиралка листя з газону, в цілому рішення робоче і відносно не дороге, єдине відчуття що не вистачає доведеності конструкції.

Як видно в мене головна проблема не стільки листя скільки соснові гілки, в общем пряцює

PXL_20260920_115752242.thumb.jpg.dbaf881558b403a89db602af59f028bf.jpg

• Лайк 7
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

В мене в хаті фактично 4 інвертора - 3 віктрон мультиплюса на фази і один "старенький" Voltronic king який використовується через 1-0-2 як зарядка від генератора або від фази, з якої може теоретично від 90в витягувати. Але мінус що в віктроні його ніяк не видно окрім як від'ємне "dc-споживання" ну і змінювати струм доводиться через страшно глючну китайську апу. Вирішив це виправити. Написав драйвер під venus який через rs232 комінукує з вольтроніком і заворачує його як ac-зарядку, з можливістю керувати струмом (що для генератора дуже актуально).

це перша завершена версія, скоріше за все можуть бути якісь косякі але поки я їх не знайшов )

чого нема - його все ще потрібно вручну налаштовувати перший раз під вашу батарею, я спеціально не робив цього бо потенціно може бути небезпечно.

stas-dovgodko/dbus-voltronic-charger

image.thumb.png.5d4dc982e7f496a5a73b41291245e6fb.pngimage.thumb.png.8dbafd09358349ba083ae357e3f570e7.png

• Лайк 4
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...