yur43 Опубліковано: У вівторок в 18:09 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 18:09 5 хвилин тому, standov сказав: Дефолтні зллотий мандарин, "покрокові" 90*45*5 а яка технологія встановлення? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: У вівторок в 18:27 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 18:27 12 минут назад, yur43 сказал: а яка технологія встановлення? Технологія максимально-оптимістична ) на голу землю. День совали "вліво-вправо", а потім два дні копали під кожну площадку і по рівню виставляли, розумію що цей рівень до першої зими але вирішив що як не роби все одно попливе, то я вже побачив по парковці яка зроблена максимально "надійно". Між плитами буде рулонний. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: У вівторок в 18:38 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 18:38 (змінено) Картинка стає все більш "чистою". Нагодували власних тараканів - дружина посадила собі магнолію якусь там "потрібну", я не менш "потрібний" японський клен "червоний імператор". Кастрище теж починає виглядати веселіша Змінено У вівторок в 18:39 користувачем standov 12 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) В 02.06.2026 в 21:27, standov сказал: Технологія максимально-оптимістична ) на голу землю. День совали "вліво-вправо", а потім два дні копали під кожну площадку і по рівню виставляли, розумію що цей рівень до першої зими але вирішив що як не роби все одно попливе, то я вже побачив по парковці яка зроблена максимально "надійно". Між плитами буде рулонний. Что-то мне кажется что без геотекстиля под ними они со временем под землю уйдут. Я когда себе похожие дорожки делал стелил таки геотекстиль. Змінено 9 годин тому користувачем eam Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 9 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) Ну це якби я між плитами засипав щебінь/гальку то да, щоб щебінь в землю не йшов. В мене між плитами - трава. Ну в текстіль під плитами в розмір плит це якось дуже дивно виглядає. Плити факт буде кожен сезон туда-сюда крутити, ну так і буде. Змінено 7 годин тому користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 3 часа назад, standov сказал: Ну це якби я між плитами засипав щебінь/гальку то да, щоб щебінь в землю не йшов. В мене між плитами - трава. Ну в текстіль під плитами в розмір плит це якось дуже дивно виглядає. Плити факт буде кожен сезон туда-сюда крутити, ну так і буде. Не, сами плиты будут в землю потихоньку уходить без разницы что между ними т.к. земля за зиму будет по краям пучиниться сильнее чем сама плитка и будет как бы обволакивать саму плитку. Оно не быстро конечно, но идет процесс. Может газон и сгладит этот эффект - тут хз. Я у себя на валунах такую картину наблюдал и теперь даже валуны ставлю не просто на землю а подстилаю геотекстиль. Змінено 5 годин тому користувачем eam Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 5 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 12 минут назад, eam сказал: Не, сами плиты будут в землю потихоньку уходить без разницы что между ними т.к. земля за зиму будет по краям пучиниться сильнее чем сама плитка и будет как бы обволакивать саму плитку. Оно не быстро конечно, но идет процесс. Может газон и сгладит этот эффект - тут хз. Я у себя на валунах такую картину наблюдал и теперь даже валуны ставлю не просто на землю а подстилаю геотекстиль. це да, це понятно просто під газон я не можу його покласти, щоб цілою смугою а різати квадратики і класти під кожну плитку сенсу зеро, воно не буде працювати, я про це Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 16 хвилин тому, eam сказав: Я у себя на валунах такую картину наблюдал Земля ж наче навпаки виштовхує предмети нагору, а от нанос зайвої землі я бачу під час кожної зливи (там де немає газонки) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 3 часа назад, normal сказал: Земля ж наче навпаки виштовхує предмети нагору, а от нанос зайвої землі я бачу під час кожної зливи (там де немає газонки) По наблюдениям - выталкивает она вертикальные длинные предметы (у меня колышки бордюрной ленты постоянно вылязят). А вот относительно плоские тяжелые предметы типа валуна или плитки она постепенно обволакивает по краям т.к. по краям пучинится земля больше чем под весом объекта и как бы засасывают. Скорее всего потом со времнем наступит некий баланс между засасыванием и выталкиванием и процесс остановится, но часть точно будет под землей. Змінено 1 година тому користувачем eam Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 4 часа назад, standov сказал: це да, це понятно просто під газон я не можу його покласти, щоб цілою смугою а різати квадратики і класти під кожну плитку сенсу зеро, воно не буде працювати, я про це Это да. Либо целиком, либо никак. А с другой стороны для газона же 5ти сантиметров грунта может и хватить и геотекстить пропускает воду и часть корней и можно попробовать просто положить плитку на геотекстиль не вкапывая а в пространство уже грунт/рулонный газон на толщину плитки. Может и будет работать. Но то уже явно не сейчас, когда уже все решено и сделано. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 48 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 48 хвилин тому 8 минут назад, eam сказал: может и хватить а може і ні ) да і фактично там не 5 см, бо 5 см це чиста висота а газон жеж має висоту зеленої трави та висоту дернини (чи грунту, я хз як це назвати), в мене рівень грунту перед вкладанням та посівом десь -3, та і все, вже вкладено і закладено Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 хвилини тому Автор Поділитись Опубліковано: 22 хвилини тому трошки ще прогресу. поклали частину газону яка рулон, засіяли маленьку площадку посівним та насадили різного дивного, включно з рододендронами які я дуже хотів і від яких мене всі відмовляли але в них,звісно, нічого не вийшло. Ще буде посівна частина (з додаванням "польових" квітів) але доки вона наросте то вже буде інша історія Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз