Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Моє будівництво - zx50 у Ворзелі з "заморочками"

standov

Рекомендовані повідомлення

5 хвилин тому, standov сказав:

Дефолтні зллотий мандарин, "покрокові" 90*45*5

а яка технологія встановлення?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 минут назад, yur43 сказал:

а яка технологія встановлення?

Технологія максимально-оптимістична ) на голу землю. День совали "вліво-вправо", а потім два дні копали під кожну площадку і по рівню виставляли, розумію що цей рівень до першої зими але вирішив що як не роби все одно попливе, то я вже побачив по парковці яка зроблена максимально "надійно". Між плитами буде рулонний. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Картинка стає все більш "чистою". Нагодували власних тараканів - дружина посадила собі магнолію якусь там "потрібну", я не менш "потрібний" японський клен "червоний імператор". Кастрище теж починає виглядати веселіша 

PXL_20260602_182029671.jpg

PXL_20260602_182114373.jpg

Змінено користувачем standov
  • Лайк 17
Посилання на коментар

В 02.06.2026 в 21:27, standov сказал:

Технологія максимально-оптимістична ) на голу землю. День совали "вліво-вправо", а потім два дні копали під кожну площадку і по рівню виставляли, розумію що цей рівень до першої зими але вирішив що як не роби все одно попливе, то я вже побачив по парковці яка зроблена максимально "надійно". Між плитами буде рулонний. 

Что-то мне кажется что без геотекстиля под ними они со временем под землю уйдут. Я когда себе похожие дорожки делал стелил таки геотекстиль.

IMG_20250817_173003.jpg

Змінено користувачем eam
Посилання на коментар

Ну це якби я між плитами засипав щебінь/гальку то да, щоб щебінь в землю не йшов. В мене між плитами - трава. Ну в текстіль під плитами в розмір плит це якось дуже дивно виглядає. Плити факт буде кожен сезон туда-сюда крутити, ну так і буде.

Посилання на коментар

3 часа назад, standov сказал:

Ну це якби я між плитами засипав щебінь/гальку то да, щоб щебінь в землю не йшов. В мене між плитами - трава. Ну в текстіль під плитами в розмір плит це якось дуже дивно виглядає. Плити факт буде кожен сезон туда-сюда крутити, ну так і буде.

Не, сами плиты будут в землю потихоньку уходить без разницы что между ними т.к. земля за зиму будет по краям пучиниться сильнее чем сама плитка и будет как бы обволакивать саму плитку. Оно не быстро  конечно, но идет процесс. Может газон и сгладит этот эффект - тут хз.

Я у себя на валунах такую картину наблюдал и теперь даже валуны ставлю не просто на землю а подстилаю геотекстиль.

Змінено користувачем eam
Посилання на коментар

12 минут назад, eam сказал:

Не, сами плиты будут в землю потихоньку уходить без разницы что между ними т.к. земля за зиму будет по краям пучиниться сильнее чем сама плитка и будет как бы обволакивать саму плитку. Оно не быстро  конечно, но идет процесс. Может газон и сгладит этот эффект - тут хз.

Я у себя на валунах такую картину наблюдал и теперь даже валуны ставлю не просто на землю а подстилаю геотекстиль.

це да, це понятно просто під газон я не можу його покласти, щоб цілою смугою а різати квадратики і класти під кожну плитку сенсу зеро, воно не буде працювати, я про це

Посилання на коментар

16 хвилин тому, eam сказав:

Я у себя на валунах такую картину наблюдал

Земля ж наче навпаки виштовхує предмети нагору, а от нанос зайвої землі я бачу під час кожної зливи (там де немає газонки)

Посилання на коментар

3 часа назад, normal сказал:

Земля ж наче навпаки виштовхує предмети нагору, а от нанос зайвої землі я бачу під час кожної зливи (там де немає газонки)

По наблюдениям - выталкивает она вертикальные длинные предметы (у меня колышки бордюрной ленты постоянно вылязят). А вот относительно плоские тяжелые предметы типа валуна или плитки она постепенно обволакивает по краям т.к. по краям пучинится земля больше чем под весом объекта и как бы засасывают. Скорее всего потом со времнем наступит некий баланс между засасыванием и выталкиванием и процесс остановится, но часть точно будет под землей.

Змінено користувачем eam
Посилання на коментар

4 часа назад, standov сказал:

це да, це понятно просто під газон я не можу його покласти, щоб цілою смугою а різати квадратики і класти під кожну плитку сенсу зеро, воно не буде працювати, я про це

Это да. Либо целиком, либо никак.

А с другой стороны для газона же 5ти сантиметров грунта может и хватить и геотекстить пропускает воду и часть корней и можно попробовать просто положить плитку на геотекстиль не вкапывая а в пространство уже грунт/рулонный газон на толщину плитки. Может и будет работать. Но то уже явно не сейчас, когда уже все решено и сделано.

Посилання на коментар

8 минут назад, eam сказал:

может и хватить

а може і ні ) да і фактично там не 5 см, бо 5 см це чиста висота а газон жеж має висоту зеленої трави та висоту дернини (чи грунту, я хз як це назвати), в мене рівень грунту перед вкладанням та посівом десь -3, та і все, вже вкладено і закладено 

Посилання на коментар

трошки ще прогресу. поклали частину газону яка рулон, засіяли маленьку площадку посівним  та насадили різного дивного, включно з рододендронами які я дуже хотів і від яких мене всі відмовляли але в них,звісно, нічого не вийшло.

Ще буде посівна частина (з додаванням "польових" квітів) але доки вона наросте то вже буде інша історія

image.thumb.png.54b207181c18997e806b74c89723c544.pngimage.thumb.png.6135661a7c38d35ae4e0b9df2a2cf7c1.pngimage.thumb.png.2942cf1ed2ab7777f95a01e4ba921191.png

• Лайк 12
  • Дякую 1
Посилання на коментар

16 минут назад, Фрай сказал:

Красиве місце вимальовується у вас, не зрозумів що то за гора землі?

) це наш власний курган, фамільний!

Якщо серйозно то це холм який ми залишили для дітей (кататися) та щоб не робити ідеально-пласку ділянку. А починалося це як грунт від копання фундамента, який діти облюбили та намолили, тому ми вирішили не прибирати а вписати. Воно буде засаджено почвопокройвкой, з боків різною хвоєю повзучею та там ще сходинки

• Лайк 5
Посилання на коментар

1 година тому, standov сказав:

це холм який ми залишили для дітей (кататися) та щоб не робити ідеально-пласку ділянку

image.gif.d1d1dfff19e246debcc354cfe557cedb.gif
а за водойму не думали?

Місця у вас вистачає, а кайф від неї… ніяка грядка чи клумба не зрівняються.

Посилання на коментар

9 минут назад, Фрай сказал:

image.gif.d1d1dfff19e246debcc354cfe557cedb.gif
а за водойму не думали?

Місця у вас вистачає, а кайф від неї… ніяка грядка чи клумба не зрівняються.

не, я по перше не люблю комарів (знаю про хімію) а по друге ну надто багато з нею возні, ми арендували будинок із "калюжею-ставочком", по факту воно закінчилося тим що в якусь весну я вирішив його не розконсервовувати. Не моє. Мати якийсь струмок чи, ще краше, вихід до великої водойми це безпереречно тема, але чого нема того нема, а ото калюжі на ділянці шось не торкають. Може колись я свою думку зміню але поки не хочеться

• Лайк 3
Посилання на коментар

43 минуты назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Диван-холодильник-вбиральня?😁

Якась проекція 

• Хаха 1
Посилання на коментар

Нова корисна автоматизація в будинку + експерименти з "математикою" сонця.

"Як я автоматизував римські штори, щоб вони самі рятували кімнату від сонця. Автоматизація штор на математиці сонця, а не на таймері."

readme.dovgodko.dev/як-я-автоматизував-римські-штори-щоб-вони-самі-рятували-кімнату-від-сонця-7f5d514040a8

• Лайк 3
Посилання на коментар

• 4 тижні потому...

Нарешті добив до кінця ess в хаті. Мультиплюси 5000, повісив кінг на dc як резерв для заряду генератором або якщо в мережі раптом буде менше 180. Mppt 250/100. 15квтг пілонів в стійці плюс один слот пвд ще один 5000

В планах поставити віктронівську зарядку на парковку та доставити ще один пілон під зиму. Результатом дуже задоволений, вийшло відносно не дорого (слава нкону), дуже надійно, гнучко та із запасом

PXL_20260705_114139165.jpg

PXL_20260705_114133574.MP.jpg

• Лайк 7
Посилання на коментар

14 годин тому, standov сказав:

плюс один слот пвд ще один 5000

вітаю. не хочете 2 штуки US3000? оновлюю свою систему на 16s і вони не сильно вписуються. 

Посилання на коментар

44 минуты назад, outdoor24 сказал:

вітаю. не хочете 2 штуки US3000? оновлюю свою систему на 16s і вони не сильно вписуються. 

не, вони в мене не влізуть да і поки нема грошей на це

Посилання на коментар

Бачу у вас всі батареї з'єднані між собою... Я спочатку так теж зробив, але чомусь так виходив великий розбіг у залишкових зарядах... Переробив на блоки по 2 батареї, а лінк кабелем між собою всі послідовно можна з'єднати.

Посилання на коментар

1 час назад, LAT сказал:

Бачу у вас всі батареї з'єднані між собою... Я спочатку так теж зробив, але чомусь так виходив великий розбіг у залишкових зарядах... Переробив на блоки по 2 батареї, а лінк кабелем між собою всі послідовно можна з'єднати.

в мене не з'єднані всі батареї між собою, в мене 3 групи 3+3/3+3/5 ще четвертий комплект кабелів пустий під 5. Всі групи заведені на віктронівську шину

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 2 місяці потому...

шо особливо подобається в віктроні то це "відповідальність в спеках". Якщо шось написано то здохни а зроби )

MPPT 250/100, пасивне охолодження, ліміт по спекам на DC - 100А, сьогодні на вулиці відносно холодно і високе яскраве сонце, панелі шпарять по самі помідори, трекер по напрузі pv може більше, по струму pv може більше, але 100А по dc, нагрівся до 70 градусів, але рівно 100А полочка

image.thumb.png.cd75cf58de524319f10cae444b8dd53a.png

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...